29.08.2015 12:32

Stegeman gokt op bewijsdrang van zijn spelers

Jarenlang werkten FC Twente en Heracles Almelo intensief samen op het gebied van de jeugdopleiding. Dit leverde een bijzondere situatie op, aangezien sommige jeugdspelers naar het eerste van Heracles Almelo vertrokken, anderen naar FC Twente. John Stegeman kneedt dit tot een positief effect.

"Bij ons speelt een behoorlijk aantal spelers met een achtergrond bij FC Twente, die willen zich laten gelden", beseft de trainer van Heracles Almelo zich op de persconferentie voor de derby tussen zijn ploeg en de Tukkers. Heracles Almelo is het seizoen meer dan prima begonnen, met twee overwinningen in drie wedstrijden. Stegeman rekent zich echter niet rijk, gezien de ploegen die hij in de seizoensopening trof.

"We snappen heel goed dat FC Twente een ander verhaal is dan de tegenstanders die we tot nu toe gehad hebben (Roda JC, NEC en SC Cambuur, red.). Met alle respect voor die ploegen trouwens." Tegen Roda JC ging Heracles Almelo nog onderuit, maar tegen NEC en SC Cambuur pakte de ploeg de volle buit. Tegen de Friezen werd het maar liefst 6-1.

"We moeten het goede gevoel uit de wedstrijd tegen SC Cambuur meenemen", vindt Stegeman dan ook. Heracles Almelo - FC Twente staat zaterdagavond op het programma om 20.45. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner