Heracles Almelo Vrijdag, 30. Oktober 2015
20:00 uur
Willem II
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jaroslav Navrátil 3. / Schot met rechts  (Thomas Bruns)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Ramon Zomer 28. / Kopbal  (Thomas Bruns)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Erik Falkenburg 56. / Kopbal  (Frank van der Struijk)

90'
Heracles heeft vanavond, ondanks een kleine opleving van Willem II vlak na rust, vrij eenvoudig gewonnen. Na het doelpunt van Falkenburg hadden de Tilburgers nog wel wat aanvallende intenties, maar tot grote kansen leidde dit niet. Daardoor pakte Heracles de achtste overwinning van het seizoen!
90'
90'
Ook een doelpunt van Heracles wordt afgekeurd! In een razendsnelle counter staat Bel Hassani bij de laatste pass buitenspel, waardoor het doelpunt niet goed gekeurd wordt.
90'
Willem II lijkt te scoren, maar doordat Braber volgens de assistent scheidsrechter buitenspel staat, wordt de aanval afgeblazen.
90'
Gele kaart voor Mike te Wierik (Heracles Almelo)
De verdediger loopt tegen een gele kaart, omdat hij de bal weg schoot. Dit ging echter tegelijk met het fluitsignaal, waardoor het een zware beslissing was.
89'
Kansen levert het gevecht niet op, maar het is wel spannend. Het kan nog alle kanten op!
85'
Het is een flink gevecht hier nu in Almelo! Het spel golft op en neer, maar tot grote kansen leidt het vooralsnog niet echt.
83'
Slordig, slordig!
Willem II leidt knullig balverlies en Bruns lijkt daarvan te profiteren met een pass op Gladon. De bal is echter niet zuiver genoeg waardoor deze grote mogelijkheid overgaat voor de thuisploeg. Hier had het de wedstrijd op slot kunnen gooien.
80'
Gele kaart voor Thomas Bruns (Heracles Almelo)
De aanvoerder neemt volgens scheidsrechter Janssen teveel tijd bij het nemen van een ingooi. De middenvelder krijgt hiervoor dan ook de gele kaart.
80'
Willem II heeft laatste paar minuten een aantal vrije trappen van afstand voor het doel geslingerd. Ondanks dat de ballen goed zijn, valt het leer steeds net niet goed voor een Willem II aanvaller.
78'
Een verre ingooi belandt via het hoofd van Nemec plots voor de voeten van De Sa. De vleugelaanvaller haalt snel uit, maar zijn schot is niet gecontroleerd genoeg, waardoor zijn poging hard over het doel van doelman Castro vliegt.
77'
Koppers liep met een gele kaart op zak. Streppel wil duidelijk geen risico nemen en zet daarom Joppen voor het laatste kwartier in als linkerverdediger.
77'
Wissel in bij Willem II -> Guus Joppen
77'
Wissel uit bij Willem II -> Dico Koppers
76'
Nog een klein kwartiertje te gaan. Lukt het Willem II om nog de gelijkmaker te scoren of houdt Heracles de voorsprong in stand? We gaan het zien!
75'
Gele kaart voor Robert Braber (Willem II)
De aanvaller zou geduwd hebben en wordt daarvoor terug gefloten. Dat is echter niet de reden van de gele kaart, want Janssen bestraft de aanvaller omdat hij vervolgens loopt te zeuren op de leidsman.
74'
Het thuispubliek voelt ook dat Heracles het nu een beetje lastig heeft. De mensen op de tribune laten zich dus horen en gaan als een man achter de ploeg staan.
73'
Falkenburg probeert het van grote afstand, maar afstand is te ver. Het schot van de aanvallende middenvelder is hard en wild en vliegt daarom ook hoog over het doel.
72'
Navratil wordt de diepte ingestuurd. Al vallend probeert hij nog een schot op doel te lossen, maar zijn poging is door de valpartij niet krachtig genoeg en rolt in de armen van Lamprou.
72'
Weghorst heeft teveel last van een duel waarbij hij zijn arm blesseerde. De boomlange spits van Heracles heeft zich dus noodgewongen moeten vervangen. Gladon bezet nu de punt van de aanval.
72'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Paul Gladon
72'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Wout Weghorst
71'
Živković speelde een teleurstellende wedstrijd en wordt daarom ook terecht vervangen door Braber. De lange spits gaat Nemec spelen en moet zorgen voor de gelijkmaker.
71'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
71'
Wissel uit bij Willem II -> Richairo Živković
69'
Willem II kende na rust een sterke periode, maar is nu toch weer iets teruggevallen. De Tilburgers proberen wel, maar lopen steeds vast op de stugge defensie van Heracles.
66'
Gele kaart voor Dico Koppers (Willem II)
De linksback lijkt geïrriteerd en duwt Weghorst tegen de grond. Totaal onnodig, omdat het spel al stil lag.
65'
Het is spannender geworden in de tweede helft. Het tegendoelpunt van Falkenburg heeft ook Heracles wakker geschut. De thuisploeg had zich lange tijd niet meer voor de goal van Lamprou begeven, maar ziet toch in dat het de score moet uitbreiden wil het Willem II op afstand houden.
62'
Daar was bijna Darri!
De snelle aanvaller wordt bediend door Navratil en lijkt van dichtbij de 3-1 binnen te glijden, maar van dichtbij weet Lamprou de bal toch te keren! Dit had een gouden wissel kunnen zijn!
62'
Darri heeft Gonzalo, die vandaag zijn basisdebuut maakte, vervangen. Hij moet voor meer snelheid zorgen in de aanval bij Heracles.
62'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
62'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Gonzalo
61'
Te Wierik krijgt de bal uit een corner op zijn hoofd, maar de verdediger kan geen kracht meegeven aan de bal. Lamprou kan de bal dus eenvoudig pakken.
60'
Falkenburg scoorde zojuist zijn vijfde doelpunt, wat bijzonder knap is als middenvelder voor het zwalkende Willem II.
58'
Andersen heeft het veld verlaten. De Deen speelde een compleet onzichtbare wedstrijd, een logische wissel dus.
58'
Wissel in bij Willem II -> Lesly de Sa
58'
Wissel uit bij Willem II -> Lucas Andersen
56'
Doelpunt voor Willem II, 2:1 door Erik Falkenburg
van der Struijk gooit de bal met zijn linker vanaf rechts voor het doel. De indraaiende voorzet wordt door de aanvallende middenvelder van Willem II verlengt. Hierdoor wordt Castro van dichtbij verschalkt en hebben de Tilburgers toch de aansluitingstreffer te pakken.
54'
Willem II is nu al wel een paar minuten op de helft van Heracles aan het voetballen, maar het mist creativiteit om een opening te vinden.
51'
Het is eigenlijk te vroeg om te concluderen, maar ook na rust lijkt Heracles veel scherper. In de duels, de tweede ballen en de omschakeling zit Heracles er echt bovenop. Er zit tempo in het spel en het heeft helemaal niets te dulden van Willem II.
49'
Streppel zal ongetwijfeld harde woorden hebben gesproken in de rust, want wat Willem II voor de rust liet zien was echt beschamend. Hopelijk gooien de Tilburgers de schroom van zich af en gaan ze eindelijk voetballen.
47'
Voor Heracles kan de overwinning vanavond de achtste van het seizoen betekenen. Vorig seizoen boekten de Almeloërs hun achtste zege pas in speelronde 29.
46'
45'
Heel vroeg kwam Heracles al op voorsprong. De thuisploeg was scherp en nam een vrije trap snel. Het verraste daarmee de defensie van Willem II en Navratil scoorde dus al in de tweede minuut. Daarna lag het tempo laag en van beide kanten werden er veel fouten gemaakt. Het tweede doelpunt van Zomer kwam dan ook volledig uit het nies. De centrale verdediger liet na een corner de bal van zijn hoofd in de verre hoek glijden, waardoor de thuisploeg met een riante voorsprong de rust ingaat.
45'
45'
Bel Hassani probeert het nog een keer. Vanaf de linkerflank mag hij ongedeerd naar binnen trekken, maar de middenvelder ziet zijn schot langs de paal stuiteren.
45'
Willen II is echt bijzonder slordig in de passing. Ook nu weer als Peters Nemec de diepte in wil sturen. De bal is echter veel te hard voor de grote spits, waardoor de bal hard over de achterlijn rolt bij Heracles.
42'
Peters glijdt op een cruciale plek uit, maar weet de bal in zijn val toch naar voren te schieten. Weghorst was er anders als de kippen bij om het speeltuig mee naar de goal te nemen, maar zover kwam het gelukkig niet voor de Tilburgers.
40'
Gele kaart voor Joey Pelupessy (Heracles Almelo)
De middenvelder van Heracles is te laat en gaat bovenop de voet staan van tegenstander Falkenburg. Scheidsrechter Janssen bestraft deze overtreding met een gele kaart.
37'
De man in vorm, Živković, is nog geen moment gevaarlijk geweest namens zijn ploeg. De afgelopen wedstrijden kwam hij tot scoren, maar vandaag lijkt een doelpunt er niet in te zitten. De spits is wel ijverig, maar krijgt weinig bruikbare ballen.
34'
In de tegenaanval scoort Weghorst bijna!
Een hele leuke fase nu! Na de gemiste kopbal van Nemec komt Heracles er snel uit met een vlijmscherpe counter. Uiteindelijk krijgt Weghorst de bal aangespeeld, en kapt vanaf de linkerkant naar binnen. Met zijn rechterbeen schiet de krachtige spits van randje zestien echter hard over het doel van Lamprou.
33'
Daar was bijna de aansluitingstreffer!
Koppers snelt langs de linkerflank en slingert de bal voor. Spits Nemec springt vervolgens hoog op en kopt hard op doel, maar Castro laat zich niet verrassen en kan de bal knap keren.
33'
Zonder goed te spelen staat Heracles hier dus al op een 2-0 voorsprong. Dat zegt ook genoeg over hoe Willem II hier acteert. De ploeg van Streppel heeft, op een afstandsschot na, nog helemaal niets klaargespeeld vanavond.
28'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:0 door Ramon Zomer
De corner die volgt na de actie bij Navratil wordt vervolgens zuiver ingekopt door de centrale verdediger van Heracles. Rond de vijf meter knikt Zomer de bal in de verre hoek en verdubbelt dus de score!
28'
Wat een heerlijke steekbal van Bel Hassani! Tussen drie man door verstuurt hij de bal naar Navratil, maar hij kan niet tot scoren komen, aangezien Willem II de bal verwerkt tot een corner.
28'
Bij een vroege goal is het vaak dat de wedstrijd daarna open ligt, echter lijkt het bij Heracles en Willem II alleen maar beklemmend te werken, want na de openingstreffer is er geen fatsoenlijke aanval meer geweest van beide kanten.
24'
Bruns slingert de bal met veel gevoel voor het doel naar zijn lange spits Weghorst. Dries Wuytens houdt zijn tegenstander licht vast, waardoor de Heracles-aanvaller niet tot koppen kan komen en het eigenlijk niet gevaarlijk wordt.
22'
Lamprou is de langste niet, maar plukt een voorzet die lang onderweg is toch uit de lucht voordat Navratil gevaarlijk kan worden. Goed meegedaan door de Griekse doelman van Willem II.
21'
Willem II zoekt vooralsnog de lange bal. De ballen worden door de lucht naar Nemec verzonden, maar hij kan er nog niet voor zorgen dat zijn ploeg daarna in balbezit blijft.
18'
Heracles heeft even wat gas terug genomen. De thuisploeg vloog uit de startblokken, maar vind de 1-0 stand genoeg reden om even niet aan aanvallen te denken.
15'
De supporters van Heracles klappen in minuut 15 een minuut lang. Dit doen ze omdat een dochter van een van de Heracles-supporters onlangs is overeden. Mooi gebaar!
15'
Willem II kan, als het deze achterstand nog ombuigt tot een overwinning, vanavond drie clubs passeren op de ranglijst. Al komen deze teams later dit weekend nog wel in actie om dit te herstellen.
11'
Het gevaar van Heracles komt ditmaal vanuit een corner, maar uiteindelijk kan de voorzet van Bel Hassani vrij eenvoudig onschadelijk gemaakt worden door Lamprou.
10'
Dit seizoen verloor Heracles slechts eenmaal thuis dit (Ajax). Samen met het feit dat Willem II al vier keer op rij niet heeft gewonnen, lijkt dit een optelsom te worden. De Tilburgers zullen, ondanks dit matige begin, gebrand zijn om deze negatieve reeks te verbreken.
7'
Heracles combineert vlot over de linkerkant via Gonzalo en Bel Hassani. Uiteindelijk belandt de bal bij Gosens die van afstand schiet. Zijn bal is echter makkelijk op te rapen door Lamprou.
5'
Zo is de wedstrijd binnen een paar minuten al helemaal los! Het is niet zo dat Willem II ondersteboven wordt gelopen, integendeel zelfs. In de vorm van Ojo heeft het zojuist zijn eerste schot gelost. De middenvelder haalt, na een afgeslagen corner, van afstand uit, maar zijn schot gepakt worden door Castro.
3'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:0 door Jaroslav Navratil
Het spel golft al op en neer! Heracles verdient een vrije trap omdat Weghorst wordt gevloerd. Bruns neemt de vrije trap vervolgens snel en stuurt Navratil weg. De vleugelaanvaller is ontsnapt aan de mandekking en loopt alleen af op Lamprou en zorgt dan ook meteen voor de openingstreffer.
2'
De bal is al een minuutje aan het rollen. Vorig seizoen won Willem II met 1-3 in Almelo en thuis met 3-0. In deze twee wedstrijden scoorde ex-Heraclied Armenteros drie keer in totaal. De thuisploeg zal het deze wedstrijd graag anders doen! We gaan zien of het lukt.
1'
Opstellingsbericht
Heracles moet het vanavond tegen Willem II zonder aanvoerder Mark-Jan Fledderus doen. De linker vleugelverdediger heeft zich kort voor de wedstrijd ziek gemeld, zijn vervanger is Gonzalo. De Spanjaard stond dit seizoen nog niet in de basis. Voor de rest stuurt John Stegeman dezelfde namen in als in de gewonnen wedstrijd met De Graafschap vorige week.

Bij Willem II staat Richairo Živković weer in de basis. De Ajax-huurling kende een moeilijke periode, maar mocht vorige week weer van het begin starten. Ook afgelopen week in het bekerduel met Go Ahead Eagles deed hij mee. In beide wedstrijden was de spits, die als rechter aanvaller zal starten, trefzeker. Ook Jürgen Streppel stuurt exact dezelfde elf namen het veld in die vorige week ook met 2-2 gelijkspeelden tegen SC Heerenveen.

We hebben drie dagen KNVB beker wedstrijden gehad en het nationale voetbal gaat gewoon weer door! In de Eredivisie begroet Heracles Almelo vrijdagavond in eigen stadion Willem II. De wedstrijd start om 20.00 uur en zal onder leiding staan Ed Janssen. Een uur voorafgaande aan de wedstrijd zijn de opstellingen onder het kopje wedstrijddetails te vinden.

Topper in Eredivisie, moeite in de beker
Het mag gezegd worden dat Heracles buitengewoon goed is begonnen aan het seizoen. De ploeg van John Stegeman is namelijk de trotse vierde club op de ranglijst. In tien wedstrijden speelde het team 21 punten bij elkaar, wat men lukte door zeven keer te winnen. De wedstrijden worden niet heel eenvoudig gewonnen, maar het spel is vrijwel elke week goed. Hoe anders was het afgelopen week? Tegen de amateurs van de Koninklijke HFC stond het met rust nog 1-1. Een wedstrijdje in een lagere versnelling afwerken zat er dus niet in voor de Almeloërs. Uiteindelijk wist Heracles de klus nog wel binnen negentig minuten te klaren (3-1), waardoor het doorgaat naar de Vierde Ronde van de KNVB beker.

Raakt Živković eindelijk op stoom?
Tegenstander Willem II is daarentegen bijzonder matig begonnen aan de Eredivisie. Hoewel het bij vlagen bijzonder aardig speelt, vergeet de ploeg van Jürgen Streppel vaak de punten over de streep te trekken. Er werd dit seizoen nog maar een keer gewonnen, dat gebeurde tegen het wisselvallige FC Utrecht. Dat gebeurde zonder het supertalent Richairo Živković, hij vond zichzelf namelijk veelal terug op de reservebank. Over deze rol was hij dan ook ontevreden, wat hij ook liet blijken. Een maand geleden gaf hij publiekelijk aan teleurgesteld te zijn in de trainer, maar ook in zichzelf. Streppel heeft de Ajax-huurling een tijdje uit de wind gehouden, maar de aanvaller mag het nu proberen als rechter vleugelaanvaller. Dat lijkt het talent goed te liggen, want afgelopen weekend scoorde hij al tegen SC Heerenveen en in de bekerronde tegen Go Ahead Eagles (0-2 winst) nam Živković de gehele productie voor zijn rekening.