30.10.2015 22:03

Heracles wint thuis van futloos Willem II

Jaroslav Navratil heeft slechts twee minuten nodig om Heracles Almelo op voorsprong te zetten. Op assist van Thomas Bruns maakt hij al snel de 1-0 voor Heracles Almelo in het duel met FC Volendam. (30-10-2015)

Heracles heeft vrijdagavond in eigen huis de achtste overwinning van het seizoen geboekt. Zonder goed te spelen kende Heracles in Willem II een makke tegenstander waar het eigenlijk geen minuut, op een kleine fase vlak na rust na, lastig tegen had. De Tilburgers scoorden in de tweede helft wel, maar was eigenlijk nooit dichtbij de gelijkmaker.

De thuisploeg opende messcherp. Wout Weghorst werd gevloerd en Thomas Bruns nam de vrije trap vervolgens snel. De aanvoerder stuurde Jaroslav Navratil de diepte in en oog in oog met doelman Kostas Lamprou faalde de rechter vleugelaanvaller niet. Daardoor moest Willem II binnen twee minuten al in de achtervolging. Je zou verwachten dat de openingsdoelpunt de wedstrijd zou openbreken, maar niets was minder waar. Beide ploegen legden een matig tempo op de mat.

Passes over een kleine tien meter gingen fout, waardoor er ook geen grote kansen werden gecreëerd aan beide kanten. De 2-0 viel dan ook volledig uit het niets toen Zomer uit een corner de bal via zijn hoofd in de verre hoek liet glijden. Pas na ruim een half uur kwam Willem II in de vorm van Adam Nemec voor het doel, maar zijn kopbal kon knap gekeerd worden door Bam Castro. In de tegenaanval verprutste Weghorst een kans door veel te wild over te schieten.

Na rust zocht Willem II toch wat meer de aanval en dat werd ook direct beloond. Frank van der Struijk slingerde de bal voor het doel. Van dichtbij verlengde Erik Falkenburg de bal en liet Castro daarom kansloos achter en tekende voor zijn vijfde doelpunt van het seizoen. Heracles schrok daarna wakker, maar ondanks aanvallende intenties kwam het niet meer tot kansen. De Tilburgers hadden in de slotfase nog goede bedoelingen, maar kon eigenlijk nooit echt gevaarlijk worden.

Daardoor eindigde het duel in een 2-1 overwinning voor Heracles. De thuisploeg boekte daardoor de achtste overwinning, iets wat het vorig seizoen pas in speelronde 29 wist te bereiken. Met de overwinning loopt het drie punten uit op PSV, al komt de ploeg van Philip Cocu dit weekend nog in actie.

Door: Bastiaan Vrijhof