30.10.2015 10:41

Streppel: "We moeten durven te voetballen"

Richairo Živković (l.) geeft aan trainer Jurgen Streppel (r.) dat hij last heeft en niet door kan spelen tijdens de wedstrijd Feyenoord - Willem II. (13-09-2015)
Richairo Živković (l.) geeft aan trainer Jurgen Streppel (r.) dat hij last heeft en niet door kan spelen tijdens de wedstrijd Feyenoord - Willem II. (13-09-2015)

Door de blessures van Terell Ondaan en Bruno Andrade is de spoeling dun voorin bij Willem II. Daarnaast valt Ajax-huurling Richairo Živković tot nu toe tegen, al maakte hij de laatste twee wedstrijden drie doelpunten.

"Ik zag in de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles een elftal vol vertrouwen. We moeten durven te voetballen", is trainer Jurgen Streppel van mening. Tegen sc Heerenveen verzuimden de Tilburgers vorige week te winnen. "De eerste helft tegen Heerenveen was nog aardig, in de tweede deden we het niet goed. Wij zijn een goed voetballende ploeg, dat hebben we dit seizoen in fases ook laten zien. We hebben alleen te weinig punten."

"Qua resultaat is de start niet goed en resultaat is het allerbelangrijkste. Wij moeten ons alleen niets laten aanpraten. We hebben tijd nodig. We hebben een ploeg die er gewoon in moet blijven. Rechtstreeks of via de play-offs. En als dat via de laatste optie moet, is het niet anders", zegt Streppel tegen de NOS.

Willem II gaat vrijdagavond op bezoek bij Heracles Almelo, dat de vierde plaats in de Eredivisie bezet. Bij winst in Almelo staan de Tilburgers op tien punten uit elf wedstrijden. Wordt er verloren in het Polman Stadion, dan blijft Willem II nog minstens een week in de degradatiezone staan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner