09.04.2016 09:23

Bouy: "De trainer nog nooit zo meegemaakt"

Ouasim Bouy (l.) is zijn tegenstander van Excelsior, Brandley Kuwas (r.), te snel af en waagt een schot op goal. (12-15-2015)
Ouasim Bouy (l.) is zijn tegenstander van Excelsior, Brandley Kuwas (r.), te snel af en waagt een schot op goal. (12-15-2015)

Ron Jans vrijdagavond tegen Roda JC was uitermate teleurgesteld in de rust op zijn ploeg. PEC Zwolle keek na 45 minuten tegen een 0-1 achterstand aan, wat voor Jans reden genoeg was om uit zijn slof te schieten in de kleedkamer.

"Ik heb de trainer nog nooit zo meegemaakt", gaf Ouasim Bouy aan tegenover Voetbal International. "Dat was gewoon heel erg terecht. Iedereen werd wakker na de rust." De Zwollenaren mochten blij zijn dat het nog maar 0-1 stond, want Rydell Poepon en Mike van Duinen kregen immense kansen om Roda JC naar 0-2 en 0-3 te schieten.

Het matige optreden leidde tot kwaadheid bij de PEC Zwolle-trainer. "We hadden vooraf aangegeven dat we deze wedstrijd móésten winnen en dat heb ik in de eerste helft totaal niet terug gezien. Aan de bal waren we zó slordig, dus in de rust is er wel wat gebeurd ja. Wat er precies is gebeurd, blijft tussen ons, maar ik heb niet geschreeuwd of gescholden."

"Ik heb vragen gesteld en maatregelen genomen, maar was ook emotioneel en impulsief. Maar dat hadden we ook echt nodig, impulsen en emotie", vervolgde de trainer. Jans wisselde Sheraldo Becker en Stef Nijland voor Kingsley Ehizibue en Lars Veldwijk. Dat resulteerde in een frisser PEC Zwolle. "Een groot compliment voor de tweede helft, zo willen we het graag zien." Zwolle won uiteindelijk met 3-1.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner