09.04.2016 09:51

Kalezić baalt na fantastische eerste helft

Jong PSV trainer Darije Kalezić op de persconferentie voor de wedstrijd tegen de  Graafschap. (13-03-2015)
Jong PSV trainer Darije Kalezić op de persconferentie voor de wedstrijd tegen de Graafschap. (13-03-2015)

Waar Ron Jans een donderpreek gaf in de rust vanwege het slechte spel, kon Darije Kalezić terugkijken op een hele sterke eerste helft. Uiteindelijk trok Roda JC toch aan het kortste eind, want na de 0-1 ruststand boog PEC Zwolle de wedstrijd om en won het met 3-1. Dat was erg teleurstellend voor de trainer van Roda JC.

"Jammer dat we het niet door hebben kunnen trekken", doelt Kalezić op de sterke eerste helft van zijn ploeg tegenover de camera’s van FOXSports. "Dat was veel te weinig, we hadden minstens op 0-2 moeten komen. Na de rust begonnen we gewoon niet goed. Dat was nu juist precies wat we niet wilden. Dat doelpunt gaf PEC een enorme boost."

De trainer treurt dat de wedstrijd in de tweede helft volledig kantelde. "Het is een zuur gevoel dat we in de eerste helft onze kansen niet hebben benut en in de tweede helft niet konden opbrengen wat we in de eerste helft gedaan hebben. We hebben de doelpunten veel te makkelijk weggegeven, dat mag niet gebeuren."

Aanvoerder Ard van Peppen was het eens met zijn trainer. "Na het eerste tegendoelpunt probeerde ik nog aan te geven dat 1-1 voor ons een goede uitslag was en dat we die mentale klap meteen moesten vergeten, maar PEC had aan een paar gevaarlijke momenten genoeg. Zij hebben duidelijk meer kwaliteit om doelpunten te maken. En dan krijg je deze uitslag."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner