19:45 uur
Willem II
4:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Dirk Marcellis 18. / Schot met links  (Wout Brama)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Queensy Menig 23. / Schot met rechts  (Lars Veldwijk)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Erik Falkenburg 37. / Kopbal  (Rochdi Achenteh)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Lars Veldwijk 59. / Schot met links
4 : 1 Torinfos in de Ticker Stef Nijland 90. / Schot met rechts  (Thomas Lam)

90'
Even leek Willem II terug te komen in de wedstrijd, maar uitgerekend in de sterke fase van de Tilburgers scoorde PEC Zwolle via Veldwijk. De aanvaller kreeg een voorzet perfect aangeleverd door Marinus en werkte van dichtbij eenvoudig binnen. Ondanks aanvallende wissels, gingen de koppies van Willem II naar beneden. Ook PEC vond het welletjes, maar invaller Nijland liet het publiek nog een keer opveren met een schitterende treffer.
90'
90'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 4:1 door Stef Nijland
Nijland zorgt voor een schitterend slotakkoord. De invaller krult de bal vanuit een lastige hoek in de verre kruising.
90'
Er komen drie minuten blessuretijd bij, maar het lijkt te laat voor Willem II. De Tilburgers hebben de hoop al verloren en PEC Zwolle vindt het welletjes.
89'
PEC Zwolle krijgt nog flink wat ruimte om nog een doelpunt te scoren, maar de ploeg van Ron Jans is slordig in de eindfase van meerdere aanvallen.
84'
Dit had de 4-1 moeten zijn!
Lamprou houdt PEC Zwolle opnieuw van een treffer af. Veldwijk draait goed weg bij zijn tegenstander en lijkt oog-in-oog met de Griekse doelman te scoren. Lamprou blijft echter goed naar de bal kijken en weet het schot te pareren.
82'
Ook trainer Jans heeft al zijn wissels verbruikt. Brama mag rusten en toekijken hoe zijn ploeg, met Dekker als invaller, het karwei afmaakt.
82'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Rick Dekker
82'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Wout Brama
81'
Nijland bekroont een mooie aanval net niet!
Een lange bal, Veldwijk kopt perfect terug en Nijland scoort. Het zou de ideale situatie zijn, maar Nijland mist van dichtbij en schiet tegen Lamprou op.
79'
De aanvoerder van PEC Zwolle miste een aantal wedstrijden en lijkt nu een klein pijntje te hebben. Uit voorzorg haalt trainer Jans hem naar de kant en voor hem in de plek is Schenkeveld gekomen.
79'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Bart Schenkeveld
79'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Bram van Polen
77'
Met nog een klein kwartier te gaan moet Willem II nu toch haast gaan maken om met minstens een punt terug naar Tilburg te keren.
73'
Zwolle drukt Willem II diep terug op de eigen helft. Met Nijland als gangmaker komt de thuisploeg tot een aantal gevaarlijke momenten, maar een doelpoging levert het niet op, waardoor Willem II weer op adem kan komen.
71'
Ook Jans heeft nu voor het eerst gewisseld. Assistgever bij de 3-1, Marinus, heeft het veld verlaten. Voor hem in de plaats komt stylist Nijland.
71'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
71'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Wouter Marinus
70'
Het lijkt een grote kans, maar Falkenburg kan net niet hoog genoeg springen om een gevaarlijke kopbal te produceren.
69'
Streppel heeft zijn drie wissels verbruikt. Ajax-huurling Andersen moet zijn ploeg helpen aan minimaal twee doelpunten om een punt over te houden aan dit duel.
69'
Wissel in bij Willem II -> Lucas Andersen
69'
Wissel uit bij Willem II -> Andy Kawaya
66'
Veldwijk knalt!
De aanvaller van PEC Zwolle wordt de diepte ingestuurd en bedenkt zich geen moment. Hij neemt de bal op zijn wreef, maar omdat de poging recht op doelman Lamprou afgaat, kan de Griek de inzet keren.
62'
Zo heeft de thuisploeg weer een marge van twee opgebouwd. Lukt het PEC Zwolle nu wel om dit vast te houden of kan Willem II het gat verkleinen?
59'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 3:1 door Lars Veldwijk
Zo onverwachts als het doelpunt van Willem II in de eerste helft viel, zo onverwachts scoort PEC Zwolle nu. Marinus wint zijn persoonlijke duel, zet goed door en geeft een strakke voorzet. Voor een spits als Veldwijk is het dan ook niet moeilijk om van dichtbij te scoren.
56'
Grote kopkans Wuytens!
Van dichtbij weet de verdediger een corner hard op het doel van Van der Hart te koppen, maar de bal gaat dwars door het midden, waardoor de doelman van PEC Zwolle geen moeite heeft om de bal tegen te houden.
55'
De Braziliaanse aanvaller moet zijn ploeg helpen aan de gelijkmaker: Bruno Andrade is in het veld gekomen voor de tegenvallende Ondaan.
55'
Wissel in bij Willem II -> Bruno Andrade
55'
Wissel uit bij Willem II -> Terell Ondaan
54'
Falkenburg scoort, maar doet dit in buitenspelpositie. Scheidsrechter Kamphuis keurt de goal dus terecht af.
53'
Willem II heeft na rust het initiatief genomen. De rollen zijn een beetje omgedraaid ten opzichte van de eerste helft, want de ploeg van Streppel probeert de thuisploeg nu vroeg onder druk te zetten.
50'
Beide ploegen tasten af in het begin van de tweede helft. PEC Zwolle hinkt op twee gedachten: de voorsprong uitbreiden of geen risico's nemen om de voorsprong in stand te houden.
46'
Koppers is achtergebleven in de kleedkamer. Voor hem in de plaats komt Joppen, die net als Koppers de linksback positie oppakt.
46'
Wissel in bij Willem II -> Guus Joppen
46'
Wissel uit bij Willem II -> Dico Koppers
46'
45'
PEC Zwolle heeft totaal geen kind aan de bezoekers uit Tilburg. De thuisploeg combineert er rustig op los en pakte mede daarom een comfortabele 2-0 voorsprong na prachtige doelpunten van Marcellis en Menig. Toch lukte het Willem II om de schade in de rust tot een doelpunt te beperken, omdat Falkenburg een strak aangemeten voorzet van Achenteh raak kopte. Er gebeurt dus een hoop in het IJsseldeltastadion. Hopelijk volgt er na de rust meer van dit.
45'
45'
Gele kaart voor Robert Braber (Willem II)
De aanvallende middenvelder komt te hoog met zijn been en raakt daardoor Ehizibue in het gezicht. Kamphuis geeft hem hiervoor de gele prent.
44'
Willem II probeert nog even aan te dringen bij PEC Zwolle, maar tot een doelpoging komen de Tilburgers niet.
40'
Gele kaart voor Rochdi Achenteh (Willem II)
De middenvelder zet een harde sliding in op Menig en krijgt voor de onbesuisde actie een terechte gele kaart van scheidsrechter Kamphuis.
40'
En omdat Willem II nog geen eerdere doelpoging te creëerde, levert de eerste beste aanval meteen een doelpunt op. Een kleine domper voor PEC Zwolle, aangezien het voor de rest niets weggeeft.
37'
Doelpunt voor Willem II, 2:1 door Erik Falkenburg
Achenteh slingtert de bal perfect voor het doel. Eenvoudig is het vervolgens niet voor Falkenburg, maar de aanvaller weet de bal toch in de verre hoek te knikken.
36'
Gevaarlijk momentje voor het doel van Willem II. Na een corner van Bouy weet Veldwijk de bal niet goed te sturen met zijn hoofd. De bal belandt vervolgens bij Lam, maar ook de verdediger weet in twee instanties niet het doel te bereiken.
31'
PEC Zwolle laat de teugels even vieren, maar dat wil niet zeggen dat Willem II aan aanvallen toekomst. De bezoekers hebben alle moeite om de bal in de ploeg te houden.
26'
Er gaat een heleboel mis in de defensie van de Tilburgers, want de manier waarop beide doelpunten tot stand komt, is grotendeels te wijten aan een matige organisatie bij Willem II.
23'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 2:0 door Queensy Menig
De aanvaller miste een minuut geleden nog een grote kans, maar na een hele mooie combinatie met Veldwijk is het een makkelijk kunstje voor de rappe vleugelaanvaller om de bal van dichtbij binnen te schuiven.
22'
Menig mist opgelegde kans!
De bal wordt door Brama perfect achter de laatste linie van Willem II gelegd, maar de aanvaller schiet hard voorlangs.
21'
Falkenburg krijgt op de rand van het strafschopgebied de bal op zijn hoofd. De aanvaller probeert op doel te koppen, maar de afstand is te ver en zijn poging mist de juiste richting.
18'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:0 door Dirk Marcellis
De centrale verdediger blijft hangen na een corner en vangt de bal buiten het strafschopgebied op. Marcellis bedenkt zich niet en knalt met links van ruim twintig meter de bal achter Lamprou in de verre hoek.
15'
Willem II komt er voorlopig nog niet uit. De Tilburgers worden vroeg onder druk gezet door PEC Zwolle en hebben daarom nog geen fatsoenlijke aanval kunnen produceren.
11'
Bouy probeert het van ver, maar de afstand naar de goal is te groot. De huurling van Juventus legt veel kracht in het schot, waardoor de poging ongecontroleerd en hard over het doel vliegt.
7'
PEC Zwolle houdt de druk op defensie van de Tilburgers. Nu komt verdediger Lam van achteruit opgestoomd, maar de voortzetting van de Fin is niet goed. Het is onduidelijk of Lam een voorzet geeft of een schot produceert. Lamprou vangt in ieder geval eenvoudig.
5'
Gevaarlijk ingeschoten!
Marinus krult de bal om de muur, maar de bal gaat net niet ver genoeg naar de hoek. Lamprou kan daardoor de bal uit de hoek duiken.
4'
Veldwijk wordt door Peters onderuit gehaald op een gevaarlijke plek. De bal ligt net buiten het strafschopgebied op ongeveer twintig meter.
3'
Het eerste wapenfeitje is afkomstig van de thuisploeg. Linksback Van Hintum slingert de bal voor het doel van Willem II, maar doelman Lamprou weet de bal uit de lucht te plukken voordat Veldwijk gevaarlijk kon worden.
1'
En de bal rolt in het IJsseldeltastadion, het duel tussen PEC Zwolle en Willem II is begonnen.
1'
Bram van Polen keert terug in de basis bij PEC Zwolle. De aanvoerder van de Zwollenaren moest ongeveer een maand toekijken vanwege een gescheurd spiertje in zijn bovenbeen. Vorige week maakte de rechtsback alweer zijn rentree, maar deed dat vanaf de bank. De basisplaats van Van Polen gaat ten koste van Bart Schenkeveld. Laatstgenoemde deed mee in de afgelopen zeven wedstrijden en had zes keer daarvan een basisplaats.

Bij Willem II ontbreekt Ajax-huurling Lucas Andersen. De smaakmaker werd vorige week al in de rust gewisseld en zit nu op de bank. Voor hem in het veld kwam toen Andy Kawaya en de huurling van Anderlecht staat tegen PEC Zwolle in de basis. Ook Nick van der Velden start de wedstrijd vanaf de bank. In de punt van de aanval is Robert Braber zijn vervanger.
Welkom bij dit Eredivisie-duel tussen PEC Zwolle en Willem II. De wedstrijd, welke onder leiding staat van Jochem Kamphuis, start om 19.45u en ongeveer een uur van tevoren zijn de opstellingen van beide ploegen hier te vinden. Mijn naam is Bastiaan Vrijhof en ik hoop je tijdens dit interessante affiche hier te treffen!

Strijd om Europese plekken
PEC Zwolle wil zich maar wat graag plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal te bemachtigen. Daarvoor moeten de Zwollenaren nog wel twee plekken stijgen op de ranglijst ten koste van de Gelderse clubs NEC (8) en Vitesse (7). De nummers vier tot en met zeven strijden namelijk om een Europees ticket. Mochten beide clubs dit weekend punten verspelen, kan PEC Zwolle bij winst over die clubs heen wippen. Ook nummer zes, Heracles, kan worden gepasseerd op ranglijst, maar dan moeten de Almeloërs wel verliezen. PEC Zwolle is een wisselvallige ploeg, want van de laatste zeven wedstrijden verloor men viermaal en drie keer werd er gewonnen. Vorige week ging de ploeg van Ron Jans nog onderuit bij FC Twente en dus zal PEC Zwolle ten overstaande van het eigen publiek revanche willen nemen.

Ploeg met vertrekkende coach
Willem II is verwikkeld in een hevige strijd om degradatie. SC Cambuur en De Graafschap staan respectievelijk op een veilige negen en acht punten achterstand, maar Excelsior en Roda JC staan met evenveel punten gelijk als de Tilburgers. Door een beter doelsaldo staan Willem II en Roda aan de goede kant van de streep, terwijl Excelsior in de degradatiezone hangt. De Tricolores kunnen dus alle punten goed gebruiken. De ploeg moet dat doen met de wetenschap dat trainer Jurgen Streppel aan het einde van het seizoen vertrekt naar Heerenveen. De selectie van Willem II gaat daar vooralsnog professioneel mee om en het lijkt daarom geen grote sta-in-de-weg.