Feyenoord Zaterdag, 19. Maart 2016
19:45 uur
De Graafschap
3:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Robin Pröpper 26. / Schot met rechts  (Bart Straalman)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Michiel Kramer 55. / Schot met rechts  (Miquel Nelom)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Eljero Elia 76. / Schot met rechts  (Bilal Başaçıkoğlu)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Thijs Bouma 82. / Eigen goal

90'
Feyenoord heeft in de tweede helft een 0-1 achterstand omgebogen in een 3-1 overwinning. De snelle gelijkmaker van Michiel Kramer was de basis voor een hogere score. In het laatste kwartier schonken Eljero Elia en een eigen doelpunt van invaller Thijs Bouma Feyenoord de drie punten. Het ging allemaal niet even gemakkelijk, maar de vierde overwinning is binnen voor het team van Van Bronckhorst.
90'
88'
Doelman Jurjus gaat nog even stuntelen. Een afstandsschot wordt niet goed verwerkt waardoor de rebound bijna is besteed aan Eric Botteghin. Uiteindelijk gaat de bal via het bovenbeen van de Braziliaan over de achterlijn.
85'
Zo loopt de score in de slotfase nog verder op in het voordeel van de Rotterdammers. Het is enigszins wat geflatteerd na de zeer moeizame eerste helft.
82'
Doelpunt voor Feyenoord, 3:1 door Thijs Bouma (eigen doelpunt)
Een hoekschop wordt verlengt bij de eerste paal door het hoofd van Michiel Kramer. Uiteindelijk komt de bal terecht op de knie van Thijs Bouma en gaat deze via de hand van Jurjus in het doel.
82'
Nog tien minuten te spelen in De Kuip. Ondanks een zeer moeizame avond gaat Feyenoord waarschijnlijk toch de vierde overwinning op rij boeken. Over twee weken wacht de stadsderby met SBV Excelsior.
79'
Başaçıkoğlu vestigt zijn naam in de tweede helft van de wedstrijd. De Turkse buitenspeler toont het ongelijk van coach Van Bronckhorst aan die de voorkeur gaf aan Gustafson.
76'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:1 door Eljero Elia
Ondanks weinig mogelijkheden is daar dan toch de voorsprong voor Feyenoord. Een mooie aanval via Vilhena en Bilal Başaçıkoğlu zorgt ervoor dat Elia de bal in een leeg doel kan werken.
74'
Het meeste gevaar van Feyenoord komt in de tweede helft van Bilal Başaçıkoğlu. De invaller maakt het Jeroen Tesselaar lastig met zijn snelheid, maar zijn voorzetten zijn nog niet altijd op orde.
72'
Wissel in bij De Graafschap -> Dean Koolhof
72'
Wissel uit bij De Graafschap -> Youssef el Jebli
70'
Zeventig minuten van de wedstrijd zijn gespeeld in Stadion Feijenoord. Waar blijft het echte offensief van de Rotterdamse thuisploeg?
69'
Opmerkelijke wissel bij De Graafschap. Coach Jan Vreman brengt aanvaller Nathan Kabasele voor middenvelder Driver. De Schot stond op scherp voor het duel met Cambuur na vier gele kaarten.
67'
Wissel in bij De Graafschap -> Nathan Kabasele
67'
Wissel uit bij De Graafschap -> Andrew Driver
65'
De Graafschap kan niets meer bewerkstelligen in de tweede helft. Spits Vincent Vermeij staat op een onbewoond eiland en kan niet meer worden bereikt. Het is tegenhouden voor de Superboeren.
62'
In deze fase van de wedstrijd is Feyenoord voortdurend in de aanval. Het zal overleven worden voor de Doetinchemmers in het laatste half uur van de wedstrijd om Feyenoord van een voorsprong te houden.
59'
Kopbal van Kramer! Bilal Başaçıkoğlu zorgt met zijn snelheid vanaf rechts voor veel dreiging. Dit keer wordt zijn voorzet over het doel gekopt door doelpuntenmaker Kramer.
58'
Feyenoord heeft zo het vroege doelpunt te pakken in de tweede helft. Op basis van het doelpunt van Kramer kunnen de Rotterdammers verder bouwen in de resterende 35 minuten.
55'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:1 door Michiel Kramer
Mooie aanval van Feyenoord en direct de gelijkmaker. Miquel Nelom geeft voor vanaf links en Kramer glijdt de bal in bij de eerste paal.
54'
Het wil nog niet echt vlotten met de Rotterdamse gastheren. De Graafschap staat defensief sterke en laat weinig gaten vallen.
52'
Er zijn vandaag 47.00 toeschouwers in De Kuip.
49'
Bilal Başaçıkoğlu vervangt Simon Gustafson aan de kant van Feyenoord. Gustafson viel tegen in het eerste bedrijf en was onzichtbaar. Başaçıkoğlu maakte vorige week de 0-2 tegen Vitesse.
48'
Bij De Graafschap is Bart Straalman achtergebleven in de kleedkamer. De verdediger heeft te veel last van een botsing vlak voor rust met Eljero Elia. Thijs Bouma is de vervanger en gaat weer spelen sinds augustus van het vorige jaar.
46'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
46'
Wissel uit bij Feyenoord -> Simon Gustafson
46'
Wissel in bij De Graafschap -> Thijs Bouma
46'
Wissel uit bij De Graafschap -> Bart Straalman
46'
45'
De Graafschap heeft een knappe voorsprong van 0-1 te pakken bij rust. De Doetinchemmers begonnen goed en scoorden via Robin Pröpper na twee eerder gemiste kansen. Feyenoord viel erg tegen en kon vlak voor rust pas gevaarlijk worden. Doelman Hidde Jurjus en de lat waren echter een sta in de weg. Kopballen van Jens Toornstra en Michiel Kramer betekenden zo niet de gelijkmaker.
45'
42'
Feyenoord wil voor rust nog de gelijkmaker op het scorebord zetten. Nu volleerd Simon Gustafson een voorzet van Eljero Elia ruim over het Doetinchemse doel.
41'
Bal op de lat van Kramer! Feyenoord drukt even door en krijgt veel kansen. Bij de eerste paal kopt Michiel Kramer bijna de bal in het doel. De handen van doelman Jurjus en de lat houden een goal echter tegen.
40'
Kopkans voor Toornstra! Miquel Nelom slingert de bal vanaf de linkerkant voor het doel. De inlopende Jens Toornstra zet zijn hoofd tegen de bal, maar ziet Jurjus opnieuw knap redden.
38'
Heerlijke poeier van Vilhena! Een afgeslagen corner wordt opgepikt door Tonny Vilhena en direct van afstand geschoten. Hidde Jurjus tikt de bal uit de kruising.
37'
In 2008 en 2011 wist De Graafschap tevens te winnen in Rotterdam. In de laatste editie van 2011 werd het 0-1 door een doelpunt in extremis van Leon Broekhof.
35'
Nog tien minuten te spelen tot de rust. De 0-1 voorsprong voor De Graafschap is volledig terecht bij het kijken naar de afspiegeling van de mogelijkheden voor het doel.
32'
Feyenoord blijft veel moeite houden om het speeltempo aan te zwengelen. Het blauw-witte blok blijft zo sterk op de been. De eerste kans op doel van de Rotterdammers laat nog op zich wachten.
29'
Feyenoord kan vanavond dus weer eens aan de bak. Na drie redelijk gemakkelijke overwinningen op rij laat De Graafschap zich niet behandelen als kanonnenvoer.
26'
Doelpunt voor De Graafschap, 0:1 door Robin Pröpper
Geheel terecht komen de gasten op voorsprong. Rick Karsdorp laat zich kinderlijk eenvoudig uitspelen door Pröpper op de achterlijn. Via de kluts en Bart Straalman komt de bal terug bij de verdediger die kort voor Vermeer de bal in het doel werkt.
26'
De toeschouwers hebben reden tot morren bij het bekijken van dit duel. Feyenoord heeft nog helemaal niets kunnen bewerkstelligen wat te maken heeft met aanvallende dreiging.
22'
Voorafgaande aan de wedstrijd was het besproken thema de speelwijze van Feyenoord. Het resultaatgerichte voetbal zoals tegen Vitesse (0-2) winst of vol naar voren in een kolkende Kuip. Het eerste is voorlopig een feit.
20'
De Superboeren profileren zich uitstekend in de eerste twintig minuten van de wedstrijd. Defensief wordt er helemaal niets weggegeven en aanvallend was het team al tweemaal gevaarlijk.
17'
De Graafschap begint beetje bij beetje gevaarlijker te worden. Nu is het Cas Peters die naar binnen snijdt, maar zijn afronding is te zacht om Vermeer te kunnen verschalken.
15'
Kopbal van Pröpper! Een indraaiende hoekschop van Andrew Driver wordt bij de tweede paal bijna in het doel gekopt door Robin Pröpper. Vermeer is echter opnieuw attent en houdt zijn doel schoon.
14'
Tarfi met een hard schot! Het eerste gevaar komt verrassend van de bezoekers uit Doetinchem. Van grote afstand besluit Karim Tarfi doelman Kenneth Vermeer te testen. De Feyenoord-goalie bokst de bal weg.
13'
Er komen belangrijke weken aan voor De Graafschap. Na de interlandperiode staat namelijk de kelderkraker tegen SC Cambuur op het programma. De wedstrijd op De Vijverberg is nu al uitverkocht!
10'
Mensen die de eerste tien minuten gemist hebben: geen probleem! Er is werkelijk waar nog niets gebeurt in De Kuip. Feyenoord speelt in een te laag tempo voorlopig.
7'
Het is een rustig begin van de wedstrijd waar Feyenoord met name de bal rond speelt in de achterhoede. De Graafschap wacht geduldig af en trekt zich terug.
4'
Feyenoord kan vanavond bij een overwinning afstand nemen van concurrent AZ Alkmaar in de strijd om de derde plaats. De Alkmaarders spelen morgen om 12.30 uur op bezoek bij FC Twente.
1'
Feyenoord gaat voor de vierde overwinning op rij en is begonnen aan het thuisduel met De Graafschap! Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.
1'
De opstellingen
Simon Gustafson is de meest verrassende naam in de basis bij Feyenoord vanavond. De Zweedse middenvelder vervangt de geschorste Dirk Kuyt en krijgt zodoende voorkeur boven Bilal Başaçıkoğlu. De tweede wijziging is die van Miquel Nelom in plaats van de geblesseerde Terence Kongolo.

Bij De Graafschap wordt slechts een nieuwe speler in de basis gebracht. Bart Straalman vervangt de geschorste Nathaniël Will. Verder houdt coach Jan Vreman zijn elftal in stand. Vincent Vermeij en Cas Peters zijn de diepste spitsen.

Welkom bij de wedstrijd tussen Feyenoord en De Graafschap. Het duel tussen de nummers drie en zeventien van de Eredivisie begint zaterdagavond om 19.45 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in Rotterdam. Rond de klok van zeven uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Feyenoord
Het team van Giovanni van Bronckhorst heeft de winning mood weer te pakken. De afgelopen drie wedstrijden werden in winst omgezet met als klapstuk de 0-2 overwinning op bezoek bij Vitesse. Doelpuntenmakers in de wedstrijd van vorige week waren Michiel Kramer en invaller Bilal Başaçıkoğlu. De Turkse buitenspeler lijkt de geschorste Dirk Kuyt te vervangen tegen De Graafschap. Kuyt liep in Arnhem namelijk tegen zijn vijfde gele kaart aan en is geschorst.

Tevens viel Terence Kongolo uit met een hamstringblessure. De linksback is er waarschijnlijk vier tot zes weken uit en moet vrezen voor de bekerfinale tegen FC Utrecht. Miquel Nelom zal Kongolo vervangen de komende tijd. In Doetinchem wist Feyenoord eerder dit seizoen te winnen. Door doelpunten van Michiel Kramer en Eljero Elia werden de drie punten behaald. De Graafschap kwam die dag nog wel op voorsprong door een eigen doelpunt van Sven van Beek: 1-2.

De Superboeren hebben te kampen met een flinke lappenmand. Alexander Bannink (buikklachten), Erik Quekel (teenblessure) en Bryan Smeets (knieproblemen) ontbreken in de Doetinchemse selectie. Daarnaast ontbreekt Nathaniël Will door een schorsing. De back zal vervangen worden door Bart Straalman. Daarentegen keert Thijs Bouma na zeven maanden van afwezigheid terug in de selectie. Bouma speelde voor het laatst in augustus 2015 en kampte daarna met een bovenbeenblessure.

De ploeg van Jan Vreman behaalde vorige week een klinkende 3-0 overwinning tegen Roda JC Kerkrade. Hierdoor klom De Graafschap naar een zeventiende plaats, boven concurrent SC Cambuur. De Friezen komen in de volgende speelronde op bezoek. Jeroen Tesselaar, Andrew Driver en Kristopher Vida moeten in Rotterdam opletten dat ze geen gele kaart pakken. De drie spelers staan namelijk op scherp met vier gele kaarten op zak.