20.03.2016 10:19

Jans blij na overtuigende zege op Willem II

Ron Jans was tevreden met het spel van PEC Zwolle na hun overtuigende overwinning tegen Willem II op zaterdagavond, in het IJsseldeltastadion won de ploeg met 4-1.

De trainer zag een goed voetballend PEC, dat met de ruime overwinning niets te veel kreeg. "Toen Willem II scoorde via Erik Falkenburg waren we daardoor even van slag. Dat is ook logisch, want ze hadden nog amper een kans gecreëerd. Daarna misten Stef Nijland en Lars Veldwijk nog grote kansen, in die fase had ik wel het gevoel dat Willem II rijp was voor veel treffers", aldus de ervaren oefenmeester tegenover de NOS.

Met de interlands die volgend weekend gepland staan, ligt de Eredivisie twee weken stil. Met de spelers die bij PEC van blessures terugkomen, is Jans van mening dat die pauze op dit moment goed gepland is. PEC staat nu zevende en hoopt de play-offs voor Europees voetbal te halen. Hun Tilburgse opponent moet juist uitkijken niet in de nacompetitie te belanden, de ploeg van scheidend trainer Jurgen Streppel staat vijftiende, gelijk in punten met nummer zestien Excelsior. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner