31.01.2016 10:46

De Graafschap weggetikt in de eerste helft

De Graafschap-verdediger Tolgahan Çiçek baalt van de tegentreffer tijdens het competitieduel PSV - De Graafschap. (30-01-2016)

Het werd nog even spannend in Eindhoven, maar door een zeer matige eerste helft was De Graafschap al nagenoeg kansloos tegen PSV. Ted van de Pavert zag dat zijn ploeg wel heel slap voor de dag kwam in de eerste 45 minuten.

Het stond 3-0 in het voordeel van PSV bij rust, terwijl Jürgen Locadia nog een penalty miste. "PSV speelde in de eerste helft drie, vier tandjes hoger. We hebben alleen maar achter de bal aangelopen", blikt Van de Pavert dan ook sober terug in gesprek met FOX Sports. "De momenten dat we de bal hadden, waren we hem binnen twee, drie passes weer kwijt."

"Daardoor blijf je de hele eerste helft onder druk staan en mag je uiteindelijk blij zijn dat het 3-0 stond bij rust. Hidde (Jurjus, de keeper van De Graafschap, red.) heeft heel goed gekeept, veel ballen eruit gehouden. Anders hadden we met een grotere achterstand in de kleedkamer gezeten.

Richting het einde van de wedstrijd leken de Superboeren het met twee doelpunten nog spannend te maken. "Aan de ene kant een zuur gevoel omdat je verliest, maar we hebben ons in de tweede helft hersteld. Niemand heeft verzaakt in ons team. Dat is het positieve dat je meeneemt."