12:30 uur
PEC Zwolle
2:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Mateusz Klich 10. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Youness Mokhtar 40. / Schot met rechts  (Anass Achahbar)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Enes Ünal 77. / Schot met links  (Bersant Celina)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Django Warmerdam 84. / Schot met links  (Danny Holla)

90'
Na rust was FC Twente heer en meeste in Enschede. Ook al duurde het lang voordat de Tukkers de voorsprong pakten. En wie anders dan Ünal was daar verantwoordelijk voor. Het geplaagde PEC Zwolle was helemaal leeg, maar toonde toch veerkracht. Invaller Django Warmerdam schoot uit het niets de 2-2 binnen. Twente probeerde daarna nog de zege te pakken, maar kreeg de bal niet meer in het doel. Een gewonnen punt voor PEC Zwolle en FC Twente laat twee dure punten liggen.
90'
90'
Er komen vier minuten bij.
88'
Jongeling Sandler heeft last van kramp en is er bij gaan zitten.
86'
Gele kaart voor Peet Bijen (FC Twente)
Bijen haalt Schenkeveld onderuit en krijgt geel.
86'
Lukt het Zwolle om het punt uit het vuur te slepen?
84'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 2:2 door Django Warmerdam
Werkelijk uit het niets staat de 2-2 op het scorebord. De Zwollenaren lijken klaar voor de slacht maar met een heerlijke afstandsschot maakt invaller Warmerdam de stand gelijk.
81'
Het geplaagde PEC Zwolle heeft het moeilijk in de slotfase tegen FC Twente.
77'
Doelpunt voor FC Twente, 2:1 door Enes Ünal
Daar is de terechte voorsprong. Ünal schiet de bal heerlijk binnen en laat Van der Hart kansloos.
76'
En daar is ook de derde noodgedwongen wissel bij PEC. Kingsley Ehizibue kan niet meer verder en zijn vervanger Thanasis Karagounis.
76'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Thanasis Karagounis
76'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Kingsley Ehizibue
76'
Wissel in bij FC Twente -> Fredrik Jensen
76'
Wissel uit bij FC Twente -> Chinedu Ede
75'
En weer ligt een speler van PEC Zwolle op de grond. Dit keer is het Kingsley Ehizibue die last heeft van een blessure.
71'
De door blessures geplaagde Saymak gaat naar de kant. Wederom lijkt de middenvelder last te hebben van een blessure. Zijn vervanger is Queensy Menig.
71'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Queensy Menig
71'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
69'
De lat!
Een goede voorzet van Celina wordt door de topscorer Ünal op de lat gekopt!! FC Twente verdient op dit moment de voorsprong, maar die staat nog niet op het scorebord.
66'
Wat een kans!
Met zijn eerste balcontact moet Seys zijn ploeg op voorsprong zetten, maar de invaller raakt de bal compleet verkeerd en geeft Van der Hart de kans om in te grijpen. Dat had de 2-1 moeten zijn.
65'
Eerste wissel bij FC Twente. Yeboah speelde een matige wedstrijd en gaat naar de kant. Zijn vervanger is Dylan Seys.
65'
Wissel in bij FC Twente -> Dylan Seys
65'
Wissel uit bij FC Twente -> Yaw Yeboah
64'
Van 23 meter schiet Ünal de vrije trap op de vuisten van Van der Hart.
63'
Saymak haalt ünal onderuit en FC Twente krijgt een vrije trap mee.
62'
Schenkeveld neemt veel risico bij het uitverdedigen, maar Ede kan net niet profiteren.
61'
Ruzietje tussen Schenkeveld en Ünal nadat de spits zich laat vallen in de zestien. De scheidsrechter sust het incident.
59'
Een rommelige fase in de wedstrijd. Door het vele balverlies komen beide ploegen niet toe aan aanvallen.
56'
Achahbar probeert het van de rand van de zestien. Zijn poging gaat twee meter naast het doel van Marsman.
53'
Nu wat slordigheden bij beide ploegen.
51'
Voor rust gunde de thuisploeg PEC Zwolle de bal. Na rust lijken de Tukkers het initiatief terug te willen.
48'
Klick stuurt Yeboah de diepte in. De huurling geeft voor, maar niemand van zijn medespelers kan bij de bal.
47'
Daar is direct FC Twente. ünal geeft goed voor, maar Warmerdam kan net op tijd ingrijpen als Ede wil uithalen.
46'
De bal rolt weer in Enschede.
46'
45'
In een vermakkelijke eerste helft staat het halverwege 1-1. Na tien minuten spelen kwam FC Twente op voorsprong. Sandler liet Mokotjo struikelen en scheidsrechter Higler wees naar de stip. Klick maakte geen fout. Vijf minuten voor tijd deed Mokhtar zijn oude club pijn. De aanvaller krulde de bal heerlijk binnen.
45'
45'
De vrije trap van Holla gaat een meter over de lat heen.
44'
Vrije trap voor PEC Zwolle nadat Achahbar een duw in zijn rug kreeg.
43'
Zo leek Twente recht te hebben op een tweede penalty, in dezelfde minuut ligt de bal aan de andere kant in het net.
40'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:1 door Youness Mokhtar
Lekker doelpunt van Mokhtar. Ted van de Pavert lijkt hands te maken, maar de scheidsrechter wuift het incident weg. PEC Zwolle verovert de bal en een heerlijke rush van Mokhtar, die twee man omspeelt, resulteert in een doelpunt voor de man in vorm: 1-1.
39'
Yeboah gaat er met de bal vandoor en speelt de bal af op Klick, maar de doelpuntenmaker neemt de bal niet lekker mee waardoor Sandler kan ingrijpen.
36'
Gele kaart voor Dejan Trajkovski (FC Twente)
De verdediger van FC Twente krijgt geel nadat hij Kingsley Ehizibue vast houdt. Dat levert hem een schorsing op.
34'
FC Twente komt er razendsnel uit. Yeboah heeft veel ruimte, maar zijn voorzet is matig. Daar had meer ingezeten voor de thuisploeg.
31'
Slordigheden achterin bij FC Twente. Anass Achahbar lijkt te profiteren, maar zijn schot wordt gekraakt en gaat net naast. Wel een corner.
30'
Van de Pavert kopt de vrije trap terug, maar zijn bal komt net niet aan bij Kingsley Ehizibue. Doelman Marsman kan net op tijd ingrijpen.
28'
Gele kaart voor Mateusz Klich (FC Twente)
Ede verliest slordig de bal en Klick grijpt in als PEC Zwolle er gevaarlijk uit lijkt te komen via Kingsley Ehizibue.
27'
Yaw Yeboah ziet Van der Hart te ver voor zijn doel staan en probeert het van grote afstand. Zijn poging gaat naast.
26'
Wat een pech voor PEC en Ron Jans. Weer een ervaren man met een blessure aan de kant. Zijn vervanger is Django Warmerdam.
26'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Django Warmerdam
26'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Wout Brama
25'
Brama is op de grond gaan zitten. De middenvelder heeft te veel last van zijn hamstring en moet gewisseld worden.
23'
En het blessureleed bij PEC Zwolle houdt aan. Wout Brama lijkt last te hebben van zijn hamstring. De grote vraag is of hij het duel tegen zijn oude club moet staken.
21'
Een stevige tackle van Holla levert FC Twente een vrije trap op rond de middenlijn.
19'
In de eerste twintig minuten gunt Twente de tegenstander de bal, maar de thuisploeg is dreigend in de omschakeling.
16'
Het is een leuk begin van de wedstrijd. Beide ploegen kregen enkele mogelijkheden en FC Twente was trefzeker uit een penalty.
12'
En weer een kans voor PEC Zwolle. Dit keer komt Achahbar net een teen te kort op de goede voorzet van Kingsley Ehizibue.
11'
Daar was bijna de gelijkmaker. Mokhtar geeft goed voor, Marsman zit er naast en geeft PEC de kans, maar het schot wordt eruit gehaald door Dejan Trajkovski.
10'
Doelpunt voor FC Twente, 1:0 door Mateusz Klich
Doelman Mickey van der Hart kiest de goede hoek, maar de pingel van Klich is zuiver genomen en buiten het bereik van de doelman. Zo komt Enschede in de tiende minuut op voorsprong.
8'
Penalty FC Twente
Sandler gaat kinderlijk in de fout en laat Mokotjo struikelen. De middenvelder snijdt de weg af van de vervanger van Marcellis en de jongeling legt zijn ellenboog in de rug van de speler van Twente. Een terechte penalty voor de Tukkers.
8'
Gele kaart voor Philippe Sandler (PEC Zwolle)
Sandler krijgt de gele kaart, omdat hij Mokotjo liet struikelen in de zestien. Omdat er nog een verdediger achter hem stond, is het geen rode kaart.
6'
Mokhtar haalt de achterlijn, maar Ter Avest kan ingrijpen.
4'
Het kan weleens een lastige middag worden voor PEC Zwolle. De nummer 17 van de Eredivisie won nog nooit een competitiewedstrijd in Enschede.
1'
Holla slingert een vrije trap voor en Ted van de Pavert kan koppen. Een makkelijke vangbal voor doelman Marsman.
1'
We zijn beginnen in Enschede!
1'
Marcellis haakt af
In de warming-up is Dirk Marcellis bij PEC Zwolle afgehaakt. De verdediger was een twijfelgeval voor het duel tegen FC Twente, omdat hij kampte met liesklachten. Desondanks zette Jans hem in de basisopstelling, maar tijdens de warming-up bleek de oud-PSV'er niet fit genoeg te zijn.
Trainer René Hake ziet geen reden om zijn basiself te wijzigen. De oefenmeester van de Tukkers kan dus beschikken over de twijfelgevallen Nick Marsman (enkel) en Bersant Celina (ziekte).

Bij PEC Zwolle zijn er wel twee wijzigingen. Ron Jans moet de geblesseerde Wouter Marinus missen. De middenvelder heeft last van een botkneuzing in zijn enkel. Zijn vervanger is Mustafa Saymak. Bram van Polen (hamstring) is niet fit genoeg om te starten. Wel zit de aanvoerder op de Zwolse bank. Bart Schenkeveld neemt zijn plek in de basis over.

Het is vroeg op de zondagmiddag, welkom bij de wedstrijd FC Twente – PEC Zwolle! Na een week interlandvoetbal staat er weer een vol programma gepland in de Eredivisie. FC Twente kan ondanks het turbulente voorseizoen terugkijken op een redelijke start van de competitie. De Tukkers staan op een keurige zevende plek. PEC Zwolle pakte in de vorige speelronde de eerste winst van het seizoen en steeg dankzij de drie punten een plek op de ranglijst. Kunnen de Zwollenaren dat een goed vervolg geven? Mijn naam is Ilona van der Werf en ik zorg ervoor dat je niets mist van dit duel!

FC Twente pakt de punten
René Hake had een lastige voorbereiding met zijn ploeg. Wel of geen Eredivisie? Wel of geen Hakim Ziyech? Desondanks presteert de trainer goed met zijn ploeg. Na acht wedstrijden gespeeld te hebben staat FC Twente op een zevende plek. Mijlenver verwijdert van de vooraf zo gevreesde degradatiestreep. Met als sterspeler Enes Ünal, de topscorer van de Eredivisie. De speelronde voor de interlandbreak pakte de club uit Enschede één punt op bezoek bij Heracles Almelo.

Voor trainer Hake is het duel tegen PEC Zwolle een weerzien met zijn oude club. Drie seizoenen geleden zat Hake nog op de Zwolse bank. Toch wil de oefenmeester er niet te veel aandacht aan schenken: "Het is leuk om enkele bekenden weer te zien, maar meer dan de helft van de selectie van PEC heeft niet onder mij gewerkt. Ik zie het niet als iets heel speciaals. Ik heb er een fijne tijd gehad, maar dat telt nu niet meer. Het duel van zondag is weer een wedstrijd als alle andere die je wilt winnen." Er was goed nieuws voor Hake deze week. De trainer kan gewoon beschikken over Nick Marsman en Bersant Celina.

Rode lantaarn over gedaan
PEC Zwolle kent een moeizame start van het Eredivisieseizoen 2016/2017. De mannen van Ron Jans stonden na zeven speelronde op de laatste plek. Totdat in eigen huis ADO Den Haag werd verslagen dankzij twee doelpunten van Youness Mokhtar. Met vijf punten liet de club uit Zwolle Roda JC achter zich. Maar ondanks de winst is de lek nog niet boven in Zwolle. Zo ging een oefenwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden in eigen huis nog verloren tijdens de interlandperiode.

En dan moeten de Zwollenaren op bezoek bij FC Twente. Een zware kluif aangezien de club nog nooit een uitwedstrijd in de competitie won in Enschede. Toch gelooft Jans dat de eerste winst van het seizoen zijn ploeg het nodige zelfvertrouwen heeft gegeven: "Dat kan ik merken aan de jongens. Het vertrouwen is er, maar dat moet eerst nog wel blijken in de wedstrijd. FC Twente had een lastige start, maar de club heeft zich uitstekend herpakt. Met een jonge, gehuurde voorhoede. En niet vergeten de topscorer, die moeten wij goed in de gaten houden", aldus de oefenmeester op de eigen website.

De aftrap is zondagmiddag om half één. Een uur voor aanvang zijn de opstellingen onder het kopje wedstrijddetails te vinden. Tot dan!