16.10.2016 14:15

Geplaagd PEC Zwolle sleept punt uit het vuur

FC Twente-aanvaller Chinedu Ede houdt de bal af voordat PEC Zwolle-middenvelder Wout Brama kan ingrijpen. Op de achtergrond kijken Bersant Celina en Danny Holla toe. (16-10-2016)

FC Twente heeft zondagmiddag op eigen veld twee punten verspeeld tegen PEC Zwolle. De thuisploeg liet het na om de genadeklap uit te delen. PEC Zwolle-middenvelder Django Warmerdam schoot vlak voor tijd de 2-2 in de touwen.

De blessures blijven PEC Zwolle dit seizoen achtervolgen. Aanvoerder Bram van Polen was niet fit genoeg om te starten. Dirk Marcellis haakte in de warming-up geblesseerd af. En Wout Brama moest halverwege de eerste helft de wedstrijd staken, omdat de middenvelder last kreeg van zijn hamstring. Zijn ploeg stond toen al met 1-0 achter. De jonge vervanger van Marcellis, Philippe Sandler, ging kinderlijk de mist in toen Kamohelo Mokotjo hem de pas afsneed. De verdediger legde zijn arm in de nek van de middenvelder en bracht de Tukker ten val. Scheidsrechter Dennis Higler kon niet anders en wees naar de stip. Mateusz Klich benutte het buitenkansje: 1-0.

Het geplaagde PEC Zwolle gaf zich niet zomaar gewonnen. De uitploeg durfde veelvuldig de aanval te zoeken, maar het lukten de Zwollenaren zelden om voor gevaar te zorgen. Tot vijf minuten voor rust. De Tukkers schreeuwden om een penalty toen Ted van de Pavert de bal licht met zijn hand toucheerde. De scheidsrechter wuifde het incident weg en in de omschakeling deed Youness Mokhtar zijn oude ploeg pijn. De man in vorm omspeelde de Enschedese verdedigers en krulde de bal heerlijk binnen.

Na een kwartier pauze kwam FC Twente goed de kleedkamer uit. Na de 1-0 gunde FC Twente de tegenstander de bal. Dat was na rust wel anders. De club uit Enschede trok het initiatief naar zich toe en dicteerde de wedstrijd. Na twintig minuten gespeeld te hebben kreeg invaller Dylan Seys dé kans zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar hij raakte de bal compleet verkeerd en gaf doelman Mickey van der Hart de kans om in te grijpen. Enkele minuten later bracht de lat redding voor Zwolle. Topscorer Enes Ünal kopte van dichtbij op het houtwerk.

De bezoekers zetten daar weinig tegenover. Het leek op bij de mannen van Ron Jans. De trainer die ook in de tweede helft noodgedwongen moest ingrijpen toen Kingsley Ehizibue en Mustafa Saymak met blessures te maken kregen.

De club uit Enschede voelde de krachten wegvloeien bij de tegenstander en ging vol voor de voorsprong. En die kwam er ook. Bersant Celina stuurde Ünal weg en de spits schoot hard binnen. PEC Zwolle leek rijp voor de slacht, maar de bezoekers toonden veerkracht. Uit één van de spaarzame Zwolse tegenaanvallen schoot Warmerdam van grote afstand uit het niets de 2-2 binnen. In de resterende minuten probeerde Twente nog wel het net te vinden, maar er zou niet meer gescoord worden in Enschede.

Door: Ilona van der Werf