Go Ahead Eagles
2:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Sam Hendriks 32. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Henk Veerman 65. / Schot met rechts  (Sam Larsson)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Luciano Slagveer 70. / Schot met rechts  (Martin Ødegaard)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Leon de Kogel 89. / Schot met rechts  (Sébastien Locigno)

90'
Dankzij goede invalbeurten van Veerman en Slagveer leek Heerenveen alsnog een 0-1 achterstand om weten te buigen naar een 2-1 overwinning. In de laatste minuut zorgde Leon de Kogel uiteindelijk voor de 2-2. Een flinke domper voor Heerenveen die een stuk beter voor de dag kwamen na rust.
90'
90'
Wat een poeier van Namli! Weer is een invaller dicht bij een doelpunt. De linksback stoomt op en ziet zijn harde knal uit de kruising worden gedoken door Zwarthoed.
89'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 2:2 door Leon de Kogel
Daar is de gelijkmaker alsnog! Doelman Mulder zit volledig mis bij een voorzet vanaf de rechterkant en ziet invaller De Kogel te bal in een leeg doel schieten.
88'
Toch blijft het spannend hier in het Abe Lenstra Stadion. De marge blijft immers op een doelpunt staan in het voordeel van de thuisploeg. Go Ahead heeft maar een kansje nodig voor een late gelijkmaker.
85'
De absolute slotfase van de wedstrijd is aangebroken. Het is toch een enorme teleurstelling voor Go Ahead dat voor rust zo goed voor de dag kwam. In de tweede helft zijn de Deventenaren niet meer in de buurt van Mulder geweest.
81'
Wat een kans voor Larsson! Na een mooie combinatie met Veerman krijgt Larsson de kans op de definitieve beslissing. Al glijdend schuift de Zweed de bal in de handen van Zwarthoed.
80'
Go Ahead blijft echter hoop houden om terug te komen in de wedstrijd. De Koning brengt daarom spits Leon de Kogel in plaats van middenvelder Sander Duits.
77'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Leon de Kogel
77'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sander Duits
77'
Nog een klein kwartier te spelen in het Abe Lenstra Stadion. Niets lijkt sc Heerenveen de tweede winst op rij in de weg te staan. Tegenstander Go Ahead heeft namelijk na rust niets meer te vertellen.
74'
Zo is de wedstrijd totaal gekanteld na de drie wijzigingen van Streppel. Heerenveen is veel feller en weet het doel van Go Ahead nu wel te vinden.
71'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Darren Maatsen
71'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sam Hendriks
70'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 2:1 door Luciano Slagveer
Na wederom een geweldige steekpass van Ødegaard is de volgende invaller aan de beurt om te scoren. De rappe Slagveer lobt de bal subtiel in de verre hoek achter doelman Zwarthoed.
68'
Wat een invalbeurt van Veerman! Het publiek schalmde al lange tijd de naam van de lange Volendammer. Bij zijn entree knalt de invaller binnen enkele minuten de gelijkmaker op het scorebord.
66'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Sébastien Locigno
66'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Elvis Manu
65'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:1 door Henk Veerman
Koud in het veld zet Veerman de Friezen op gelijke hoogte. De lange spits is sterk in het strafschopgebied, zet wat verdedigers aan de kant en treft hard en hoog raak.
65'
Heerenveen heeft een kwartier na rust alle wisselmogelijkheden al verbruikt. Met deze elf spelers moeten de Friezen het komende half uur de achterstand proberen om te buigen.
62'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Henk Veerman
62'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Pelle van Amersfoort
62'
De actie was goed, maar aan de afwerking schort het nog te vaak. Larsson sneed zojuist goed naar binnen om zich vrij te spelen voor een schot. De poging op doel verdween echter hoog over.
61'
Gele kaart voor Xandro Schenk (Go Ahead Eagles)
59'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Luciano Slagveer
59'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Arber Zeneli
58'
Namli brengt wat snelheid in de ploeg en ziet de bal via Ødegaard bij Reza terecht komen. De topscorer van Heerenveen komt vrij, maar schiet de bal simpel in de handen van Zwarthoed.
56'
Met Younes Namli in plaats van Lucas Bijker geeft Streppel de aanvallende intenties weer. Namli zal gaan spelen als aanvallende linksback en probeert Antonia achter hem aan te krijgen in plaats van andersom.
53'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Younes Namli
53'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Lucas Bijker
53'
Het duel gaat op en neer en dat komt de amusementswaarde zeker ten goede. Dit keer is Zeneli gevaarlijk met een inzet vanaf rand zestien. De Zweedse rechtsbuiten schiet een metertje naast.
49'
Oh, oh Antonia toch! De rechtsbuiten verovert de bal uitstekend, maar speelt de bal vervolgens veel te kort terug naar Zwarthoed. Reza onderschept deze, maar wordt vervolgens gestuit door de doelman van Go Ahead.
47'
Zonder wijzigingen bij beide teams is de tweede helft in gang gezet door de thuisploeg. Met een 0-1 achterstand zal de ploeg van Jurgen Streppel alle zeilen bij moeten zetten.
46'
45'
Na een slordig begin waren de eerste mogelijkheden voor Heerenveen via Van Amersfoort en Zeneli. Aan de andere kant werd Antonia gevaarlijk na een snelle counter. Er lag ruimte in de Friese defensie en na ruim een half uur wist Hendriks hiervan te profiteren. De spits ontsnapte aan buitenspelpositie en schoof de bal in tweede instantie achter Mulder: 0-1. Een zwak Heerenveen moet zodoende aan de bak na rust.
45'
44'
Bij een eventuele overwinning stijgt Go Ahead naar een veilige vijftiende plaats. Alle concurrenten komen echter zaterdag en zondag nog in actie.
41'
We naderen de slotfase van de eerste helft. Een gelijkopgaande strijd is voorlopig in het voordeel van de bezoekers uit Deventer. De ploeg van De Koning kan lekker counteren met de 0-1 voorsprong op zak.
37'
Ødegaard slingert de bal van grote afstand voor het doel. Spits Ghoochannejhad loert op zijn kans en verschijnt bij de tweede paal. De Iraniër kan echter net niet bij de bal.
36'
Zo heeft Go Ahead een knappe voorsprong te pakken na ruim een half uur spelen in het Abe Lenstra Stadion. Hendriks speelde niet goed, maar heeft zichzelf met de openingstreffer wel op het scorebord gezet.
32'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 0:1 door Sam Hendriks
Er ligt veel ruimte achter de Friese verdediging. Fischer ziet dit en stuurt Hendriks diep. De spits schiet eerst op het lichaam van Mulder en weet de rebound vervolgens te benutten.
32'
Het gevaar komt vaak via mooie passjes van Ødegaard. Dit keer bedient de Noor linksbuiten Larsson. De Zweed schiet de bal uit de draai echter over het doel van Go Ahead.
31'
Sam Hendriks speelt voorlopig niet echt een beste wedstrijd. De spits van Go Ahead grossiert in balverlies en bestookt zijn medespelers vaak met foutieve passes.
28'
Na een rustig eerste kwartier stapelen de kansen zich in de afgelopen tien minuten op. Heerenveen was het dichtst bij de openingstreffer via Van Amersfoort die de paal raakte.
24'
De bal vliegt er bijna in! Zeneli schiet op doel en ziet zijn inzet via het hoofd van Ritzmaier bijna over Zwarthoed vliegen. De doelman die wat verder voor zijn goal staat ziet de bal op het dak van zijn domein belanden.
23'
Aan de andere kant een nagenoeg identieke kans. Marcel Ritzmaier, tegenwoordig linksback, stoomt op aan de flank en probeert Mulder te verrassen. De jarige doelman keert echter eenvoudig.
22'
Heerenveen komt wat los na ruim een kwart wedstrijd. Reza Ghoochannejhad legt de bal terug op Sam Larsson die vanaf rand zestien uithaalt op doel. Doelman Zwarthoed heeft echter weinig moeite met het zachte schot.
19'
Kans voor Antonia! Yuki Kobayashi verliest de bal aan Manu die op zijn beurt een geweldige pass geeft richting de diepgaande Antonia. De snelle rechtsbuiten stuit op de fel uitkomende Erwin Mulder.
18'
De paal redt Go Ahead! Na een subliem steekpassje van Martin Ødegaard komt Van Amersfoort oog in oog te staan met Theo Zwarthoed. Schuin voor het doel raakt de middenvelder de paal met een harde schuiver.
16'
Arber Zeneli trekt de bal voor vanaf de rechterkant waarna Pelle van Amersfoort het hoofd raakt van Sander Fischer. De rebound wordt vervolgens ver naast het doel geschoten.
15'
Go Ahead heeft voorlopig haar zaakjes defensief prima in orde. De bezoekers laten geen gaten vallen en verdedigen geconcentreerd. Heerenveen kan zodoende niet voor gevaar zorgen tot op heden.
11'
Heel veel balverlies in de openingsfase van de wedstrijd. Zowel Heerenveen als Go Ahead is slordig met het inspelen van de bal. Hierdoor zijn er nog geen mogelijkheden te noteren.
8'
De Friese thuisploeg heeft het balbezit in de openingsfase van de wedstrijd. Go Ahead trekt zich terug en loert op de counter met de snelle Jarchinio Antonia en Elvis Manu.
5'
Heerenveen kan vanavond bij een overwinning de vijfde plaats op de ranglijst bereiken. Vorige week werd de jacht naar boven ingezet door te winnen van Roda JC: 3-0.
2'
Scheidsrechter Edwin van de Graaf heeft het startsignaal gegeven aan sc Heerenveen - Go Ahead. Wie opent de 25e speelronde met een belangrijke overwinning?
1'
De opstellingen
sc Heerenveen start vanavond met de van een schorsing terugkerende Jerry St. Juste en Pelle van Amersfoort in de basis. Dit gaat ten koste van Doke Schmidt en Morten Thorsby.

Go Ahead wijzigt helemaal niets aan het team dat vorige week van Vitesse verloor. De aanval bestaat zodoende wederom uit Elvis Manu, Jarchinio Antonia en Sam Hendriks.
Welkom bij de openingswedstrijd van de 25e speelronde tussen sc Heerenveen en Go Ahead Eagles. Het duel in het Abe Lenstra Stadion begint vrijdagavond om 20.00 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het treffen in Heerenveen. Rond de klok van zeven uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

sc Heerenveen
Het team van coach Jurgen Streppel staat momenteel zesde op de ranglijst en kan bij een overwinning een plekje stijgen. Vorige week werd een serie van vijf niet gewonnen wedstrijden op rij doorbroken. In eigen huis was Heerenveen een stuk sterker dan Roda JC Kerkrade. Nadat de Limburgers met tien spelers kwamen te staan werd er driemaal gescoord: 3-0.

Een van de doelpuntenmakers was Doke Schmidt. De geboren Fries speelt vrijdagavond tegen zijn oude club. In het seizoen 2013-2014 stond Schmidt namelijk onder contract bij Go Ahead. Schmidt is net als de rest van de selectie fit voor het treffen met de nummer zestien van de Eredivisie. Streppel ziet ook nog eens Jeremiah St. Just terugkeren van een schorsing.

De Eagles moeten in deze fase van de competitie strijden voor elk punt. De verschillen met de degradatieconcurrenten zijn immers heel erg klein. Het team van coach Hans de Koning speelde vorige week ook al tegen een subtopper. In de eigen Adelaarshorst werd met 1-3 verloren van bekerfinalist Vitesse. Arsenal-huurling Dan Crowley maakt het enige doelpunt voor de Deventenaren.

In de uitwedstrijd bij Heerenveen kan De Koning niet beschikken over de langdurig geblesseerde Tom Daemen, Lars Lambooij en Chris David. Xandro Schenk is een twijfelgeval in verband met een ontsteking in de enkel. Go Ahead heeft nog iets recht te zetten tegen de Friezen. Eerder dit seizoen verspeelde het namelijk een 1-0 voorsprong en verloor het met 1-3.