07.03.2017 15:41

Ødegaard houdt van Nederlandse voetbalstijl

Martin Ødegaard geeft aanwijzingen in het duel tussen PSV en sc Heerenveen. (22-01-2017)
Martin Ødegaard geeft aanwijzingen in het duel tussen PSV en sc Heerenveen. (22-01-2017)

Martin Ødegaard vindt de Nederlandse voetbalcultuur fijn. Het Noorse supertalent kwam afgelopen winterstop op huurbasis van Real Madrid over naar sc Heerenveen en is blij met die overstap.

"Voor mijn gevoel gaat het goed. Ik geniet van ons spel. De manier van voetballen in Nederland is precies de manier van voetballen waarvan ik houd. Iedereen hier wil graag de bal hebben", vertelt de nog altijd maar achttienjarige middenvelder. Afgelopen weekend was hij met een fraaie assist belangrijk tegen Go Ahead Eagles (2-2). Het leverde hem een plek op in het Team van de Week

Ødegaard weet dat hij in de gaten wordt gehouden, maar probeert dat zoveel mogelijk van zich af te laten glijden. "Van alle aandacht krijg ik eerlijk gezegd niet zoveel mee", gaat hij verder in gesprek met Elf. "En dat interesseert me ook niet. Ik ben hier om te voetballen, dat is wat ik graag doe. Daardoor is het voor mij ook niet moeilijk om me alleen daarop te concentreren."

Bij de Friese club is de kans op speeltijd groot en daarom besloot hij om tijdelijk naar sc Heerenveen te verkassen. "Dat is het belangrijkst. Tot dusver gaat dat heel goed. Wat betreft die aandacht: ik zie het natuurlijk als een compliment dat mensen mij als een groot talent zien. Dat is altijd leuk om te horen. Toch is het belangrijk om niet te veel aandacht te besteden aan wat men over mij zegt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner