Argentinië
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Raphaël Guerreiro 90. / Kopbal

90'
De late goal van Raphaël Guerreiro zorgde voor een totaal onverdiende zege voor Portugal. Zonder Ronaldo en Messi was Argentinië ook de tweede helft de bovenliggende partij. De ploeg wist dit maar nauwelijks om te zetten in kansen. Lange tijd leek de wedstrijd dan ook op een bloedeloze 0-0 af te stevenen, aangezien Portugal helemaal niets in kon brengen deze wedstrijd. Tot aan de blessuretijd dus, waarin één goede bal voor het verschil kon zorgen.
90'
90'
Doelpunt voor Portugal, 1:0 door Raphaël Guerreiro
De bal komt per ongeluk terecht aan de rechterkant bij Quaresma. Hij geeft de bal prima voor en die kan vervolgens prachtig worden binnen gekopt door Raphaël Guerreiro, die geheel vrij stond op vijf meter van het doel.
89'
Typisch. Éder krijgt vanaf rechts een goede voorzet. Bij het inschieten schiet hij de bal echter vol tegen zijn eigen arm aan en belandt de bal ruim naast het doel.
87'
Zoveel goede spelers in beide selecties, maar zo weinig goede acties op het veld vanavond. Het is een prestatie op zich om zo'n matige wedstrijd te spelen.
83'
Gele kaart voor Èrik Lamela (Argentinië)
Lamela gaat veel te hard door op Nani. Een vriendschappelijke wedstrijd en een Engelse scheids, maar toch al vier kaarten vanavond.
82'
Een hele zwakke vrije trap van Portugal. De bal wordt veel te laag ingebracht waardoor deze makkelijk kan worden weggewerkt.
78'
Wissel in bij Portugal -> William Carvalho
78'
Wissel uit bij Portugal -> Tiago
78'
Dit is totaal geen wedstrijd om een trukendoos in open te trekken. Lamela beseft zich dat echter niet en loopt zich daardoor hopeloos vast in iets wat op een aanval begon te lijken.
75'
Daar had Tiago gewoon zijn tweede gele kaart moeten krijgen. Het is dat die een vriendschappelijke wedstrijd is, maar zijn tackle met twee benen los van de grond, was heel dicht op het randje van een tweede kaart.
73'
Wissel in bij Argentinië -> Roberto Pereyra
73'
Wissel uit bij Argentinië -> Javier Pastore
73'
Wissel in bij Argentinië -> Jonathan Silva
73'
Wissel uit bij Argentinië -> Cristian Ansaldi
73'
Er staan weer een aantal wisselspelers klaar. Ditmaal voor Argentinië. Gaan de verse krachten het publiek het laatste kwartier nog iets moois bieden?
70'
Het publiek is inmiddels maar begonnen met de wave. Dat kan twee oorzaken hebben. Een enorm spectaculaire pot, of enorme verveling. Welke optie het vanavond betreft, is niet moeilijk te raden.
67'
Het laatste kwart van deze wedstrijd is aangebroken. Noga altijd is Argentinië de bovenliggende partij en de enige die aanspraak mogen maken op een doelpunt. Portugal is vanavond heel erg matig.
66'
Wissel in bij Portugal -> Adrien Silva
66'
Wissel uit bij Portugal -> André Gomes
64'
Daar was Nicolás Gaitán ineens. Mascherano komt met een mooie bal achter de verdediging van Portugal. Gaitán kopt de bal tegendraads in, maar ziet zijn poging voorlangs gaan.
62'
Carlos Tévez maakt zijn rentree op Old Trafford. Gaat hij vanavond het verschil maken?
61'
Wissel in bij Argentinië -> Carlos Tévez
61'
Wissel uit bij Argentinië -> Gonzalo Higuaí­n
61'
Wissel in bij Argentinië -> Èrik Lamela
61'
Wissel uit bij Argentinië -> Ángel Di María
60'
Het eerste kwartier na rust zit er al weer op. De wissels hebben de wedstrijd, die voor rust dus al niet al te best was, geen goeds gedaan. De keepers hebben het vooralsnog heel rustig.
57'
Gele kaart voor Tiago (Portugal)
De middenvelder van Portugal gaat op het been van zijn tegenstander staan. Het klinkt iets zwaarder dan dat het eruit zag, maar geel is uiteraard wel op zijn plaats.
55'
Met de wissel van een paar minuten geleden, na de blessure van Tiago, heeft Portugal al vier wissels gebruikt. Bij Argentinië is vooralsnog alleen Messi vervangen voor Nicolás Gaitán.
52'
Nani is geblesseerd aan zijn sok... Nadat hij iedereen het gat in zijn kledingstuk heeft laten zien, staat hij weer op en voetbal vrolijk verder.
51'
Wissel in bij Portugal -> Raphaël Guerreiro
51'
50'
Dit leek een doelpunt te gaan worden, maar dat feest ging op twee manieren niet door. Higuaí­n speelde de keeper uit en leek een leeg goal voor zich te hebben. Hij voerde zijn actie te ver door, en legde terug op Nicolás Gaitán. die kon echter niet bij de bal. Ondertussen was de hele actie ook al afgefloten wegens buitenspel.
47'
Deze tweede helft gaat een hele andere wedstrijd worden, nu zowel Messi als Cristiano Ronaldo in de kleedkamer zijn achter gebleven.
46'
46'
Wissel in bij Portugal -> José Fonte
46'
Wissel uit bij Portugal -> Pepe
46'
Wissel in bij Portugal -> Éder
46'
Wissel uit bij Portugal -> Danny
46'
Wissel in bij Portugal -> Quaresma
46'
Wissel uit bij Portugal -> Cristiano Ronaldo
46'
Wissel in bij Argentinië -> Nicolás Gaitán
46'
Wissel uit bij Argentinië -> Lionel Messi
45'
Al 45 minuten lang is het wachten tot deze wedstrijd echt gaat beginnen. Eigenlijk was deze eerste helft redelijk tegenvallend. Argentinië heeft de overhand, maar weet die maar moeizaam om te zetten in grote kansen. Zowel Messi als Ronaldo hebben één goede mogelijkheid gehad, maar beide kemphanen troffen geen doel.
45'
45'
Ondanks de lange blessurebehandelingen van Di Maria en Biglia krijgen we maar één minuut extra speeltijd in deze eerste helft.
43'
Ronaldo denkt in het strafschopgebied uit de draai uit te kunnen halen, maar hij had niet op Biglia gerekend. Hij raakt de verdediger vol in zijn buik. Van schrikt biedt hij direct zijn excuses aan en probeert de verdediger te helpen.
42'
Krijgen de supporters op Old Trafford nog een doelpunt te zien in de eerste helft? De spelers ruiken de thee al, dus als het nog gaat gebeuren, moet het wel snel komen.
39'
Gonzalo Higuaí­n probeert de aanval van Argentinië voort te zetten met een hakje, maar levert daardoor de bal eenvoudig in. Deze actie is typerend voor deze eerste helft.
37'
Naast Van Gaal is ook de Colombiaanse spits van Manchester United, Falcao, aandachtig toeschouwer vanavond.
33'
Messi mag vervolgens de vrije trap neme, maar mikt deze ruim over het doel van Beto.
32'
Gele kaart voor João Moutinho (Portugal)
Ook Portugal heeft een kaart te pakken. João Moutinho zet een blok op de rand van het strafschopgebied. Ook deze kaart is terecht.
30'
Gele kaart voor Cristian Ansaldi (Argentinië)
Cristian Ansaldi is de eerste die vanavond in het boekje van Atkinson verdwijnt. Zijn tackle op Ronaldo is te laat. Hij raakt hem niet vol, maar de gele kaart is terecht.
29'
Eindelijk een momentje van Ronaldo! De superster krijgt per toeval de bal. Hij kapt zijn tegenstanders drie keer uit maar om ruimte te creëren voor zichzelf, maar schiet over. In zijn enthousiasme zag hij de geheel vrijstaande Danny volledig over het hoofd.
27'
Eindelijk weer een doelpoging. Facundo Roncaglia stoomt als rechtsback over Messi heen en levert een aardige voorzet af. Javier Pastore kopt tegendraads in, maar Beto weet de bal goed te keren. De keeper heeft hem zelfs klemvast.
25'
Vooralsnog voldoet dit duel niet aan de hoge verwachtingen vooraf. Portugal brengt weinig en Argentinië lijkt er afhankelijk van Di Maria en Messi op de flanken.
22'
Ángel Di María is weer helemaal fit en sprint weer naar voren op links. Ditmaal kan Bruno Alves zijn voorzet verdedigen. De verdediger doet dit zelfs heel nonchalant met zijn borst.
21'
Louis van Gaal, aandachtig toeschouwer vanavond, lijkt opgelucht adem te kunnen halen. Di María keert weer terug binnen de lijnen na de behandeling.
19'
Twee spelers die van dezelfde baas hun salaris krijgen, botsen met elkaar. Nani komt te laat in het duel en staat vol op de voet van Ángel Di María. De buitenspeler schreeuwt het uit van de pijn en moet behandelt worden.
16'
Ronaldo speelt met een fraai hakje Bosingwa vrij op het middenveld. Die heeft heel veel tijd en ruimte om iets moois te verzinnen maar komt slechts met een slordige hoge voorzet die zonder gevaar achter vliegt.
15'
In het eerste kwartier komt Portugal maar niet aan voetballen toe. Ronaldo is bijna nog niet aan de bal geweest. Een doelpunt van Argentinië lijkt steeds dichterbij te komen.
11'
Messi tovert de bal er bijna in! Op rechts komt de kleine kunstenaar via een één-twee goed door in het strafschopgebied. Beto verkleint zijn doel goed, maar Messi weet toch de bal op doel te krijgen. De bal schampt de eerste paal en verdwijnt daarna voor het doel langs.
10'
Di María komt op volle snelheid opzetten aan de linkerkant. Hij probeert Higuaí­n te bereiken met een hoge voorzet, maar Beto kan de bal makkelijk uit de lucht plukken.
8'
De spelers weten het publiek nog niet echt te verwennen in de openingsfase. Argentinië, die officieel uit spelen, lijkt een klein overwicht te hebben in de eerste minuten.
5'
Het eerste schot van de wedstrijd komt op naam van Ángel Di María. Vanaf de rand van het strafschopgebied schiet hij met links laag in. De bal rolt net voorbij de verre paal tegen de reclameborden aan.
3'
De supporters in het stadion laten al snel hun voorkeur merken. Elk balcontact van Cristiano Ronaldo wordt enthousiast ontvangen, terwijl de balcontacten van Messi worden ondersteund door een licht boe-geroep.
1'
Messi en Ronaldo hebben elkaar in de tunnel begroet, de volksliederen hebben geklonken. Old Trafford, en de rest van de wereld, kunnen zich opmaken voor deze heerlijke wedstrijd.

Welkom bij de strijd der titanen. In Manchester is Old Trafford vanavond het toneel van een nieuwe confrontatie tussen Messi en Cristiano Ronaldo. De twee kemphanen doen er continu alles aan om aan te geven dat het niet alleen om hen draait, terwijl de rest van de wereld toch echt alleen naar deze mannen zal kijken. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal voor u live verslag doen van deze wedstrijd.

Portugal
Na een teleurstellend verlopen WK, is de machine uit Zuid Europa nog steeds niet op volle toeren. Na twee nederlagen (tegen Albanië en Frankrijk red.) vond men het tijd om van bondscoach te wisselen. Onder de leiding van de nieuwe bondscoach Fernando Santos boekte de ploeg twee maal een 1-0 zege. Bijna vanzelfsprekend kwamen beide goals op naam van Cristiano Ronaldo. De superster vond zichzelf de afgelopen weken weer op een vervelende manier terug in de media, toen er werd gesuggereerd dat hij Messi zou hebben beledigd. Hij heeft al aangegeven in Manchester een kop koffie met Messi te willen drinken, om dit geschil definitief de wereld uit te helpen.

Argentinië
De Argentijnen hebben na het WK enkel vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. De herhaling van de WK finale tegen Duitsland werd een ware voetbalshow, terwijl de wedstrijd tegen Brazilië met 2-0 verloren ging. Afgelopen weekend was de vice-wereldkampioen al in Engeland. Op Upton Park waren ze te sterk voor Kroatië, mede door een benutte strafschop van Messi. Ten opzichte van dat duel zullen er vanavond enkele andere spelers in de basis starten. Zo zal bijvoorbeeld Gonzalo Higuain in de basis starten in plaats van Kun Agüero.

Op een bij lange na niet uitverkocht Old Trafford staat de wedstrijd vanavond onder leiding van de Engelse scheidsrechter Martin Atkinson. Vanaf ongeveer een uur voor de aftrap van de wedstrijd zijn de opstellingen van beide ploegen hier te vinden.