Bulgarije
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Marcelinho 19. / Schot met links

90'

Het is Portugal ook in de tweede helft niet gelukt om tot scoren te komen. De Portugezen kregen een aantal goede kansen, met een strafschop van Cristiano Ronaldo als grootste. De Portugese superster miste echter en ook zijn teamgenoten slaagden er niet in om Vladislav Stoyanov te verschalken, waardoor de winst naar Bulgarije gaat.
90'
90'
Gele kaart voor Vladislav Stoyanov (Bulgarije)
De doelman krijgt in de laatste minuut van de extra tijd geel voor tijdrekken.
90'
Wissel in bij Bulgarije -> Spas Delev
90'
Wissel uit bij Bulgarije -> Ivelin Popov
90'
Wissel in bij Bulgarije -> Georgi Terziev
90'
Wissel uit bij Bulgarije -> Simeon Slavchev
90'
Portugal zet alles op alles om nog de gelijkmaker te forceren. Het is een oefeninterland, maar de slotfase van dit duel is absoluut spannend.
90'
De extra tijd bedraagt vier minuten.
89'
Wissel in bij Bulgarije -> Vasil Bozhikov
89'
Wissel uit bij Bulgarije -> Strahil Popov
88'
In het zijnet! Aleksandar Tonev ontsnapt even aan de aandacht van de Portugese verdediging en mag een poging wagen. Anthony Lopes hoeft niet in actie te komen, want het schot van de invaller eindigt in het zijnet.
86'
Weer Vladislav Stoyanov! Cristiano Ronaldo zal vannacht nog wel een keer wakker schrikken met het beeld van de Bulgaarse doelman. De Portugees kopt uit een corner uitstekend binnen, maar met een katachtige reflex tikt Stoyanov de bal naast.
85'
Eén speler in het bijzonder hoopt dat Portugal niet meer scoort vanavond: Marcelinho. De debutant aan Bulgaarse zijde maakte de enige goal van de wedstrijd en kan uitgroeien tot matchwinner.
84'
Wissel in bij Bulgarije -> Aleksandar Tonev
84'
Wissel uit bij Bulgarije -> Marcelinho
81'
Wissel in bij Portugal -> Éder
81'
Wissel uit bij Portugal -> Nani
81'
Wissel in bij Portugal -> Raphaël Guerreiro
81'
Wissel uit bij Portugal -> Eliseu
80'
Ongelooflijk! Als zelfs deze bal er niet in gaat, dan weet je dat er niet meer gescoord wordt door Portugal. Eliseu geeft de bal op een presenteerblaadje aan Nani, die van een meter of zes - vrij voor het doel - over schiet.
77'
Bulgarije begint wat beter in de wedstrijd te komen en durft zelfs meer vooruit te spelen. Tot kansen heeft dit echter nog niet geleid.
74'
Wissel in bij Portugal -> Renato Sanches
74'
Wissel uit bij Portugal -> João Mário
74'
Wissel in bij Portugal -> Danilo
74'
Wissel uit bij Portugal -> William Carvalho
72'
Portugal speelde lange tijd goed, maar het niveau van het spel van de Portugezen zakt met de minuut. Bulgarije komt steeds dichter bij een stunt in deze oefeninterland.
70'
Nog twintig minuten voor Portugal. De tijd begint nu toch echt te dringen voor het team van bondscoach Fernando Santos.
67'
Penalty gemist door Cristiano Ronaldo, Portugal
Ongelooflijk, de bal wil er niet in bij Portugal! Vladislav Stoyanov groeit uit tot de held van de avond: hij keert de strafschop van Cristiano Ronaldo en houdt nog steeds zijn doel schoon.
66'
Gele kaart voor Marcelinho (Bulgarije)
De debuterende Marcelinho is het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter, doet zijn beklag en krijgt een gele kaart gepresenteerd.
66'
Gele kaart voor Nikolaj Bodurov (Bulgarije)
De Bulgaarse verdediger krijgt geel voor de handsbal die hij maakt waaruit de strafschop volgt.
66'
Strafschop Portugal! Nikolaj Bodurov krijgt de bal tegen de hand, waarna de Spaanse scheidsrechter de Portugezen een penalty geeft.
64'
Wissel in bij Portugal -> Danny
64'
Wissel uit bij Portugal -> Rafa Silva
64'
Wissel in bij Portugal -> Ricardo Quaresma
64'
Wissel uit bij Portugal -> Adrien Silva
64'
Wissel in bij Bulgarije -> Simeon Slavchev
64'
Wissel uit bij Bulgarije -> Mihail Aleksandrov
62'
In een handbalopstelling probeert Bulgarije de Portugezen van scoren af te houden. De Bulgaren zijn deze zomer niet actief op het EK, maar nemen deze oefeninterland duidelijk heel serieus.
59'
Weer Vladislav Stoyanov! De Bulgaarse doelman heet enorm veel te doen vanavond, maar hij houdt vooralsnog zijn goal schoon. Rafa Silva kan op de rand van het strafschopgebied de bal oppikken, speelt een man voorbij en schiet dan hard richting het Bulgaarse goal. Stoyanov redt echter weer.
57'
De Portugezen schuiven steeds meer op richting het doel van Vladislav Stoyanov. Hele grote kansen heeft Portugal in de tweede helft echter nog niet gekregen.
55'
Opnieuw mag Cristiano Ronaldo aanleggen voor een vrije trap. Zijn pogingen leveren nog geen rendement op. Deze poging smoort in het muurtje.
53'
Drie vrije trappen, nul goals. Cristiano Ronaldo mag opnieuw aanleggen en weer zwabbert de bal richting goal. Vladislav Stoyanov kan echter blijven staan en bokst de stuiterende bal weg.
52'
Nani zwerft nu rond op de linkerflank, waar gewoonlijk Cristiano Ronaldo opduikt. De buitenspeler van Fenerbahçe speelt sterk, maar zijn voorzetten zijn nog niet scherp genoeg.
49'
Mihail Aleksandrov krijgt het eerst kansje van de tweede helft. Ivelin Popov legt de bal terug en al vallend probeert Aleksandrov te scoren. Het schot van de middenvelder gaat ruim over.
48'
Dat Portugal vanavond moeite heeft met het doel te vinden, is niet erg vreemd. De Portugezen scoorden ook weinig in de kwalificatiereeks. In acht wedstrijden scoorde Portugal slechts elf keer.
46'
Portugal neemt de aftrap en zoekt direct de aanval. Cristiano Ronaldo ontvangt de bal, zoekt zijn rechterbeen, maar loopt zich vast in de Bulgaarse verdediging.
46'
45'

Portugal speelt goed, creëert kansen, maar staat halverwege de wedstrijd wel met 0-1 achter. De bij Bulgarije debuterende Marcelinho maakte tot op heden het enige doelpunt van de wedstrijd.
45'
43'
Een mooie, snelle tegenaanval levert Portugal een hoekschop op. Adrien Silva versnelt aan de rechterflank, duikt het strafschopgebied en zet strak voor. Via een Bulgaar gaat de bal over de achterlijn.
40'
De plaatselijke omroeper zweept het publiek maar een keer op. Portugal domineert nog steeds, maar is minder dominant dan in de beginfase.
37'
Geweldige verdedigende actie! Daar voorkomt Pepe de 0-2! Een goede voorzet gaat voorbij aan Anthony Lopes en het lijkt erop dat Dimitar Rangelov bij de tweede paal kan scoren. Pepe zet echter een geweldige sliding en tikt met de punt van zijn schoen de bal over de achterlijn.
35'
Cristiano Ronaldo mag weer voor een vrije trap aanleggen. Ditmaal gaat zijn poging via de Bulgaarse muur over de achterlijn.
32'
Bulgarije blijft met hangen en wurgen overeind. João Mário ontvangt de bal op een meter of twintig van het doel en schiet via een Bulgaar naast. De Portugezen krijgen de zoveelste hoekschop van deze avond.
30'
Portugal houdt het tempo hoogt en drukt Bulgarije ver naar achteren. De Oost-Europeanen moeten zich beperken tot verdedigen en doen dat iets beter dan in de openingsfase van de wedstrijd.
27'
Heerlijke vrije trap van Cristiano Ronaldo! De Portugees mag vanaf een meter of dertig aanleggen en zijn zwabberschot zeilt richting de kruising. Doelman Vladislav Stoyanov let echter goed op en weet - met enige moeite - de bal uit het doel te houden.
25'
Nani is nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. De buitenspeler zwerft van links naar rechts en vraagt om elke bal. Ditmaal ontvangt hij de bal op de rand van het strafschopgebied en haalt hij bijna meteen uit. Het wordt een afzwaaier die ruim naast het Bulgaarse doel eindigt.
22'
We zijn halverwege de eerste helft en het publiek in Leiria kijkt ongetwijfeld met enige verbazing naar de stand op het scorebord. Portugal domineert, krijgt enorm veel kansen, maar staat toch met 0-1 achter.
21'
Gele kaart voor Strahil Popov (Bulgarije)
Er staan twee Popovs op het veld, en één daarvan krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd. Strahil Popov begaat een overtreding op de eigen helft en ziet dat met geel bestraft worden.
19'
Doelpunt voor Bulgarije, 0:1 door Marcelinho
Bulgarije komt compleet tegen de verhouding in op 0-1 in Portugal. Het is de 31-jarige debutant Marcelinho die voor het openingsdoelpunt komt. Al struikelend komt hij voorbij Pepe en prikt hij de bal achter Anthony Lopes.
18'
Redding van Anthony Lopes! Ivelin Popov en hij probeert de bal in de verre kruising te plaatsen. De Portugese doelman is echter alert en keert de inzet.
18'
Bulgarije krijgt een vrije trap op de rand van het strafschopgebied na een overtreding van João Mário op Dimitar Rangelov.
17'
Het volgende kansje in deze boeiende oefeninterland is voor Pepe, die een hoekschop een meter naast het Bulgaarse doel kopt.
15'
Het is eenrichtingsverkeer in Leiria. Portugal valt aan en de Bulgaren geven veel, heel veel ruimte weg. Het mag een wonder heten dat het nog geen 1-0 staat.
12'
Een hachelijk momentje voor het doel van Portugal. Ivelin Popov geeft de bal vanaf de achterlijn voor en Pepe probeert met zijn borst de bal terug te spelen op doelman Anthony Lopes. De doelman kan er echter niet bij en ziet de bal over de achterlijn verdwijnen.
9'
Wat een kans! Cristiano Ronaldo krijgt zijn derde kans van de wedstrijd en dit was duidelijk de grootste! Nani geeft de bal vanaf links voor en doelman Vladislav Stoyanov kan enkel zijn hand tegen de lage voorzet zetten. Voorbij de tweede paal staat Ronaldo, die de stuiterbal niet in het bijna lege doel weet te werken.
7'
Wat een schiettent in de openingsfase van de wedstrijd! Cristiano Ronaldo kreeg al twee mogelijkheden en nu krijgt Nani ook zijn tweede kans. De aanvaller schiet van een meter of twintig recht op Vladislav Stoyanov af.
6'
Opnieuw Cristiano Ronaldo en opnieuw Vladislav Stoyanov! De aanvoerder van de Portugezen is op zoek naar doelpunten en mag voor de tweede keer deze wedstrijd een schot lossen. De inzet gaat door het midden en wordt door de Bulgaarse goalie gepakt.
5'
Daar laat ook Cristiano Ronaldo zich zien. De Portugese sterspeler krijgt op de linkerflank de bal, trekt naar binnen, maar zijn lage voorzet wordt gepakt door Vladislav Stoyanov.
3'
Nani bijna met de 1-0! Pepe bedient de aanvaller van Fenerbahçe met een prachtige lange pass. Nani neemt de hoge bal aan en zoekt met zijn schot de kruising, maar Vladislav Stoyanov brengt uitstekend redding.
2'
De Portugezen beginnen aanvallend aan de wedstrijd en zetten Bulgarije vanaf de eerste minuut onder druk.
1'

Portugal begint met veel bekende namen, waarbij Cristiano Ronaldo natuurlijk de bekendste naam is. Nani, sinds de zomer onder contract bij Fenerbahçe, zal met de ster van Real Madrid in de voorhoede staan.

Bij Bulgarije een 31-jarige debutant: Marcelinho. Hij zal als enige de Zuid-Europese tegenstander kunnen verstaan, want Marcelinho is geboren en getogen in Brazilië. De speler van Ludogorets liet zich onlangs naturaliseren en heeft nu ook een Bulgaars paspoort.

Ter voorbereiding op het EK dat deze zomer in Frankrijk plaatsvindt, oefent Portugal vanavond tegen Bulgarije. De Bulgaren slaagden er niet in om zich te kwalificeren voor het eindtoernooi, dus richten zij zich op de WK-kwalificatie die na de zomer begint. Welke spelers aan de aftrap staan in Leiria, is een uur voor aanvang van de wedstrijd hier te vinden.

Eerste oefeninterland Portugal

De Portugezen zouden aanvankelijk dinsdag hun eerste oefenwedstrijd van de interlandperiode hebben afgewerkt, maar dat duel ging vanwege de gebeurtenissen in Brussel niet door. Dat duel is verschoven naar volgende week dinsdag en zal niet in België, maar in Portugal worden gespeeld.

Het team van bondscoach Fernando Santos kwalificeerde zich op overtuigende wijze voor het EK in Frankrijk. Portugal werd eerste in een groep met Albanië, Denemarken, Servië en Armenië. De Portugezen wonnen zeven van de acht wedstrijden, maar aan het scorend vermogen mag nog wel gewerkt worden. Portugal scoorde in de kwalificatiereeks slechts elf keer.

Geen EK voor Bulgarije

Bulgarije slaagde er – net als Nederland – niet in om een ticket voor het EK te veroveren. De Bulgaren hielden Azerbeidzjan en Malta onder zich, maar Noorwegen, Kroatië en Italië bleken veel sterker dan de Oost-Europeanen. Bulgarije heeft zich echter wel een stugge tegenstander getoond: met twaalf tegengoals in tien wedstrijden, is het team van bondscoach Ivaylo Petev lastig te verslaan.