21:00 uur
Spanje
0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker David Silva 69. / Penalty  (Gerard Deulofeu)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Gerard Deulofeu 78. / Schot met rechts  (Jordi Alba)

90'
In de tweede helft dacht Frankrijk snel op voorsprong te komen, maar de treffer van Antoine Griezmann werd met behulp van de videoscheidsrechter afgekeurd. Spanje nam het heft vervolgens in handen, maar grote kansen leverde dat niet op. Na een domme overtreding van Koscielny schoot invaller David Silva vanaf de strafschopstip raak. Een kwartier voor tijd besliste een andere invaller de wedstrijd. Op aangeven van Jordi Alba tikte Gerard Deulofeu binnen. In de slotfase werd er nog volop gewisseld en bleven kansen verder uit.
90'
90'
Spanje countert nog bijna naar de 0-3 als Frankrijk niet meer omschakelt. Uiteindelijk belandt de bal voor de voeten van David Silva, maar zijn schot mist kracht en richting.
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste vijf minuten.
86'
Nog maar eens twee wissels van bondscoach Lopetegui. Jordi Alba en Morata zijn uitgevoetbald en Iago Aspas en Nacho mogen nog even meedoen.
86'
Wissel in bij Spanje -> Nacho
86'
Wissel uit bij Spanje -> Jordi Alba
84'
Wissel in bij Spanje -> Iago Aspas
84'
Wissel uit bij Spanje -> Morata
80'
Het spel ligt weer stil voor een wissel. Dat maakt niet heel veel uit want spektakel is er niet in Parijs. Kevin Gameiro wordt vervangen door Ousmane Dembélé.
80'
Wissel in bij Frankrijk -> Ousmane Dembélé
80'
Wissel uit bij Frankrijk -> Kevin Gameiro
78'
Doelpunt voor Spanje, 0:2 door Gerard Deulofeu
Daar is de beslissing! Jordi Alba zet voor en Gerard Deulofeu rondt af. De grensrechter steekt zijn vlag omhoog, maar na beraad met de videoscheidsrechter wordt de treffer goed gekeurd.
74'
Er wordt flink gewisseld in de tweede helft. Spanje verdedigt een 0-1 voorsprong en heeft Koke niet meer nodig. Middenvelder Ander Herrera is zijn vervanger.
74'
Wissel in bij Spanje -> Ander Herrera
74'
Wissel uit bij Spanje -> Koke
69'
Doelpunt voor Spanje, 0:1 door David Silva
Raak! Invaller David Silva blijft ijzig kalm en stuurt doelman Lloris de verkeerde hoek in. Spanje leidt met 0-1 in Parijs!
68'
Strafschop voor Spanje! Jordi Alba wordt gevloerd door Laurent Koscielny en de bal gaat op de stip. Invaller David Silva staat achter de bal.
67'
Wissel in bij Spanje -> Gerard Deulofeu
67'
Wissel uit bij Spanje -> Pedro
65'
Het Stade de France veert op en geeft wonderkind Kylian Mbappé applaus. De aanvaller heeft nog niet heel veel kunnen laten zien en wordt vervangen door Olivier Giroud.
65'
Wissel in bij Frankrijk -> Olivier Giroud
65'
Wissel uit bij Frankrijk -> Kylian Mbappé
64'
Plotseling gebeurt er weer eens iets in het Stade de France. Spanje moet met man en macht terug om gevaar van de thuisploeg te voorkomen. Uiteindelijk levert het geen doelgevaar op.
59'
Het eerste kansje in de tweede helft is voor Spanje. Pedro stuurt Morata op fraaie wijze weg, maar de aanvaller van Real Madrid schiet ruim naast het doel van Lloris.
55'
Gele kaart voor Christophe Jallet (Frankrijk)
Jallet laat invaller Silva direct even merken dat hij er is. De verdediger komt veel te laat en raakt de Spanjaard hard. Daarvoor krijgt hij de gele kaart.
52'
Een dubbele wissel aan de kant van Spanje. Iniesta en Isco hebben hun plicht voor vanavond gedaan en gaan naar de kant. David Silva en Thiago zijn binnen de lijnen gekomen.
52'
Wissel in bij Spanje -> David Silva
52'
Wissel uit bij Spanje -> Isco
52'
Wissel in bij Spanje -> Thiago
52'
Wissel uit bij Spanje -> Iniesta
48'
Frankrijk denkt op 1-0 te komen als Griezmann van dichtbij raak weet te koppen. Na overleg besluit de scheidsrechter het doelpunt echter alsnog af te keuren vanwege buitenspel.
46'
De tweede helft is begonnen met een wissel aan de kant van Frankrijk. Adrien Rabiot is vervangen door Tiemoué Bakayoko. We hopen op een leukere tweede helft.
46'
Wissel in bij Frankrijk -> Tiemoué Bakayoko
46'
Wissel uit bij Frankrijk -> Adrien Rabiot
46'
45'
Er is nog niet veel gebeurd in Parijs. Frankrijk begon goed, maar wist via Gameiro niet te scoren. Aan de overkant was Iniesta twee gevaarlijk. Eerst schoof hij naast en even later lag Lloris in de weg. In het vervolg namen beide ploegen gas terug en was er weinig te beleven in het Stade de France.
45'
43'
Frankrijk en Spanje maken er nog geen spektakel van in Parijs. Gevaar voor de doelen is schaars en opvallende acties zijn er nog amper geweest. Nog een paar minuten tot de rust.
38'
Jongeling Kylian Mbappé laat zich in ieder geval gelden aan de kant van de thuisploeg. De talentvolle Fransman toont zijn klasse als hij de bal krijgt, maar zijn ploeggenoten zoeken de aanvaller nog weinig.
33'
Even wat rust in het Stade de France. Beide ploegen nemen wat gas terug en dat betekent weinig gevaar voor beide doelen. De beste kans was voor Iniesta.
28'
De bezoekers dringen nu echt aan! Opeens ontsnapt Iniesta aan de aandacht en zet hij Lloris aan het werk. De middenvelder rondt met buitenkant schoen af, maar ziet de goalie redding brengen.
23'
Spanje denkt op een 0-1 voorsprong te komen, maar het feestje gaat niet door. Sergio Ramos en Piqué vallen doelman Lloris aan in zijn vijfmetergebied en dat mag niet van de arbiter.
19'
Gele kaart voor Adrien Rabiot (Frankrijk)
Rabiot gaat met gestrekt been het duel aan met Carvajal en raakt de Spanjaard hard op zijn knie. De middenvelder krijgt een gele kaart van de scheidsrechter.
18'
Frankrijk begon sterk, maar wordt steeds verder teruggedrongen door de tegenstander uit Spanje. Grote kansen blijven nog wel uit voor de Spanjaarden.
14'
Daar is de ploeg van Lopetegui dan toch ineens! Iniesta frommelt zich tussen drie Franse verdedigers door en lijkt de bal in de verre hoek te prikken, maar hij ziet de bal net naast hobbelen.
11'
Opnieuw ontsnapt Spanje aan een achterstand! Mbappé verdient een vrije trap, die genomen wordt door Griezmann. Bij de tweede paal knikt verdediger Laurent Koscielny in, maar Piqué brengt redding op de doellijn.
9'
Spanje is tot twee keer goed weg gekomen en lijkt wakker te zijn geschud door Frankrijk. De Spanjaarden zoeken nu zelf de aanval, maar weten doelman Hugo Lloris nog niet te testen.
5'
En daar moet De Gea voor het eerst echt ingrijpen. Gameiro schiet nu zelf op doel en ziet de Spaanse doelman redden met de voet.
4'
Frankrijk lijkt gevaarlijk te kunnen worden als Kevin Gameiro zijn directe tegenstander Sergio Ramos te slim af is. De Fransman legt de bal echter niet goed terug en weet zijn medespelers niet te bereiken.
1'
Daar is de aftrap! In een volgepakt Stade de France is de oefeninterland tussen Frankrijk en Spanje van start gegaan.
1'
Kylian Mbappé start dinsdagavond in de basisopstelling van Frankrijk. Bondscoach Didier Deschamps geeft het wonderkind van AS Monaco een basisplaats in de oefenwedstrijd tegen Spanje. Een andere jongeling maakt tegen de Spanjaarden zijn debuut in het Franse elftal. Corentin Tolisso van Olympique Lyon staat voor het eerst aan de aftrap.

Spanje treedt in Parijs aan met flink wat wereldsterren. Pedro is na een jaar afwezigheid terug bij de ploeg en staat in de basis. Verder heeft bondscoach Julen Lopetegui een basisplek voor onder meer Sergio Ramos, Iniesta, Busquets, Piqué en Morata. Spanje won afgelopen weekeinde met 4-1 van Israël.
Statistieken
Deze Europese grootmachten speelden al 34 keer eerder tegen elkaar. Frankrijk trok twaalf keer aan het langste eind en Spanje wist vijftien keer te winnen. Zeven ontmoetingen eindigden onbeslist. De laatste keer dat de Fransen en de Spanjaarden tegen elkaar speelden, was in 2014. Destijds won Frankrijk in Parijs met 1-0 door een treffer van Loïc Rémy.
De Franse bondscoach Didier Deschamps riep in aanloop naar de onmoeting met Spanje liefst vier nieuwelingen op. Benjamin Mendy, Florian Thauvin en Corentin Tolisso maken deel uit van de selectie van de Haantjes. Ook wonderkind Kylian Mbappé is van de partij. De achttienjarige aanvaller van AS Monaco maakt dit seizoen indruk in Frankrijk. Zo scoorde hij al tien keer in de Lique 1.
Bij Spanje keert Pedro sinds enige tijd weer terug in de selectie. De aanvaller van Chelsea kreeg het afgelopen jaar geen uitnodiging van bondscoach Julen Lopetegui, maar keert nu terug. Pedro won als international al het WK van 2010 en het EK van 2012 en speelde tot nu toe zestig interlands. Middenvelder Illarramendi van Real Sociedad maakt zijn debuut in de selectie.
Frankrijk en Spanje kunnen ontspannen beginnen aan de oefenwedstrijd. Beide ploegen zijn hard op weg naar het WK in Rusland. Frankrijk staat na vijf wedstrijden bovenaan en won afgelopen zaterdag met 1-3 bij Luxemburg. Spanje zegevierde in eigen huis met 4-1 tegen Israël en gaat na vijf duels aan kop. Italië heeft evenveel punten, maar een minder doelsaldo dan Spanje.