Vitesse Dinsdag, 28. Oktober 2014
FC Dordrecht
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Marko Vejinović 45. / Penalty
2 : 0 Torinfos in de Ticker Denys Oliynyk 81. / Schot met rechts  (Marko Vejinović)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Ricky van Haaren 83. / Schot met links  (Rick ten Voorde)

90'
Vitesse probeerde in de tweede helft de wedstrijd snel te beslissen, maar vond in Kurto een stevige sta in de weg. De keeper van Dordrecht pakte wederom een aantal goede ballen, waardoor zijn ploeg lang in de wedstrijd bleef. De bezoekers wisten zelf de gehele tweede helft niet gevaarlijk te worden, waardoor de wedstrijd tien minuten voor tijd beslist leek. Wederom was het Vejinović die belangrijk was, met een mooie voorbereidende actie. Nadat hij de keeper uit had gespeeld, gaf hij Oliynyk een niet te missen kans. Vlak na deze 2-0 maakte Ricky van Haaren het nog even spannend, door vanaf twintig meter beheerst in te schieten. Na deze goal gebeurde er aan beide kanten weinig meer, waardoor Vitesse donderdag in de koker zit voor de loting van de volgende beker ronde.
90'
90'
We krijgen er minimaal drie speelminuten bij.
86'
Daar was bijna de gelijkmaker. Een afgeslagen corner wordt vanaf de tweede lijn ingeschoten. Peersman staat helemaal vrij om de bal van richting te veranderen, maar schampt de bal slechts. Hierdoor is de bal eenvoudig voor Velthuizen.
83'
Doelpunt voor FC Dordrecht, 2:1 door Ricky van Haaren
En ineens is het weer spannend. Riicky van Haaren schiet beheerst binnen vanaf een kleine twintig meter. Hij mikt in de lange hoek en laat keeper Velthuizen kansloos.
81'
Doelpunt voor Vitesse, 2:0 door Denys Oliynyk
Vejinović slingert zichzelf door het strafschopgebied heen. Uiteindelijk omspeelt hij Kurto en geeft hij goed voor. Voor Oliynyk is het intikken daarna eenvoudig.
79'
Een vrije trap van van Haaren vliegt over het goal van Velthuizen. Dordrecht lijkt iets sterker te worden, maar komt amper in de buurt van het vijandelijke doel.
75'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Rick ten Voorde
75'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Ibrahima Touré
73'
De vrije trap die volgt wordt door Marko Vejinović net over geschoten.
72'
Gele kaart voor Ilias Haddad (FC Dordrecht)
Haddad moet aan de handrem trekken wanneer Davy Pröpper op komt stomen over de as van het veld.
71'
Leerdam! Weer een grote kans voor Leerdam uit een corner. De middenvelder staat weer helemaal vrij, maar schiet van dichtbij over.
71'
Wissel in bij Vitesse -> Dan Mori
71'
Wissel uit bij Vitesse -> Kevin Diks
68'
Ondanks dat Vitesse heer en meester is, zit Dordrecht nog gewoon in de wedstrijd. Zolang Vitesse het karwei niet definitief afmaakt, is één bevlieging van de bezoekers genoeg voor een verlenging.
64'
Linksback Rochdi Achenteh krijgt al de hele wedstrijd alle ruimte en tijd om mee op te komen. Dat doet hij dan ook geregeld,wat het nodige gevaar met zich meebrengt.
61'
Traore, Traore, Traore... Vitesse countert er gevaarlijk uit en lijkt op weg naar de beslissing. De buitenspeler van Vitesse komt naar binnen, besluit alles zelf te doen en schiet vervolgens naast.
59'
Gele kaart voor Jeffry Fortes (FC Dordrecht)
Fortes komt te laat en heel onbesuisd invliegen op Denys Oliynyk en mag niet klagen met een gele kaart.
58'
Denys Oliynyk heeft teveel tijd nodig. In het strafschopgebied lijkt hij vrij in te kunnen schieten, maar William Troost-Ekong kon zich nog net in de baan van het schot gooien.
57'
Vitesse wint de tweede helft overtuigender de persoonlijke duels en zit er veel korter op. De 2-0 lijkt een kwestie van tijd.
54'
Weer die dekselse Kurto! Na een prachtig hoogstandje op het middenveld van Davy Pröpper komt de bal vanaf de linkerkant voor. Rochdi Achenteh vindt Dauda, maar op onverklaarbare wijze weet Kurto de bal uit zijn doel te houden.
52'
Gele kaart voor Marvin Peersman (FC Dordrecht)
Peersman kan Traore alleen maar stoppen door hem neer te halen. Had hij dat niet gedaan, dan kon de aanvaller zo doorlopen richting het strafschopgebied. Een nuttige overtreding dus.
52'
De korte maar hevige storm lijkt iets te zijn gaan liggen.
49'
Een schotje op goal voor Dordrecht. Ojo haalt uit van net buiten de zestien, maar zijn stuiterbal is voor Velthuizen niet al te lastig.
48'
Vitesse komt furieus uit de kleedkamer en is weer gevaarlijk via de rechterkant. Kurto kan de bal net op tijd onderscheppen en neemt zijn tijd om het spel te hervatten.
47'
Op de paal! Na een redding van Kurto valt de bal ineens voor de voeten van Oliynyk. Die schiet verwoestend, maar ziet zijn poging uit elkaar spatten tegen de paal.
46'
45'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Everon Pisas
45'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Robin Gosens
45'
Wissel in bij FC Dordrecht -> William Troost-Ekong
45'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Josimar Lima
45'
Lang leek het erop dat FC Dordrecht in deze gezapige eerste helft zonder kleerscheuren de rust zou gaan halen. Beide ploegen waren erg slordig aan de bal. Bij Dordrecht kreeg je het gevoel dat ze neit heel veel beter konden, Vitesse was vooral erg slordig. Met ruim 75% balbezit was het niet vreemd dat de meeste kansen toch voor Vitesse waren. Verder dan enkele afstandsschoten recht op Filip Kurto af, kwam men echter niet. totdat Denys Oliynyk vlak voor rust vanaf links naar binnen kneep, het duel opzocht en de strafschop kreeg waar hij naar op zoek was. Dit buitenkansje werd door Marko Vejinović koelbloedig benut.
45'
45'
Doelpunt voor Vitesse, 1:0 door Marko Vejinović
Onberispelijk. Met zijn rechterbeen knalt Vejinović de bal hoog in het doel, rechts van Kurto. De keeper is kansloos op deze inzet.
45'
Vlak voor rust een strafschop voor Vitesse. Denys Oliynyk wordt onreglementair gestopt en verdient de strafschop waar hij naar op zoek was.
42'
Weer een redding van Kurto. Vitesse dringt weer wat meer aan, maar de keeper van Dordrecht lijkt een magneet in zijn handschoenen te hebben. Alle ballen komen vanavond vooralsnog recht op hem af.
39'
Traore gaat veel te lichtzinnig om met zijn kans. Een bal van de rechterkant probeert de spits met zijn buitenkant langs Kurto te krijgen, maar hij schiet tegen de keeper aan. Dit was DE kans op de openingstreffer.
35'
Dordrecht heeft besloten om iets vroeger druk op Vitesse te gaan zetten, waardoor het voetbal nog meer uit de wedstrijd wordt gehaald.
32'
Na ruim een half uur spelen hebben we nog steeds geen poging op doel van Fc Dordrecht kunnen noteren.
28'
Het wordt eentonig, maar ook deze corner weet Dordrecht eenvoudig weg te werken.
28'
Een vrije trap vanaf een kleine twintig meter gaat via de muur over het doel. Vitesse mag weer een corner nemen.
25'
In de eerste 25 minuten heeft Vitesse ongeveer 75% balbezit. Dordrecht loert echt op de foutjes en eventueel een counter. Een doelpunt van de thuisploeg ligt dus het meest voor de hand, ondanks dat Vitesse niet scherp oogt.
24'
Aan de linkerkant heeft Denys Oliynyk het lastig. De buitenspeler moet te vaak zoeken naar zijn rechterbeen, wat de snelheid volledig uit zijn spel haalt.
20'
Denys Oliynyk schiet van dichtbij tegen Kurto op, met wederom een corner tot gevolg. Zoals al vaker vanavond, is deze corner vervolgens niet gevaarlijk.
19'
Laat Vitesse zich in slaap sussen door Dordrecht? De thuisploeg maakt ook veel slordigheidsfoutjes, waardoor ze niet echt de controle over de wedstrijd kunnen pakken.
16'
Of Piet Velthuizen de tegenslag van afgelopen weekend heeft verwerkt is nog niet bekend. In het eerste kwartier heeft Dordrecht hem nog niet aan het werk weten te zetten.
14'
Een hele grote kopkans voor Leerdam! Uit de derde corner van de wedstrijd kan Leerdam geheel vrij inkoppen, maar hij mikt over.
12'
FC Dordrecht blijft onzorgvuldig in balbezit. Vitesse weet hier vooralsnog niet van te profiteren, maar komt ook geen moment in de problemen.
9'
Na negen minuten komt het eerste gevaarlijke momentje van Dordrecht. Ryan Koolwijk draait een vrije trap het zestienmetergebied in, maar deze kan door de verdedigers van Vitesse makkelijk worden weggewerkt.
6'
Uit deze corner komt vervolgens niets.
6'
Aan de rechterkant van het veld staat Davy Pröpper al een tijdje vrij, maar aan de linkerkant heeft Rochdi Achenteh de bal. Zijn voorzet wordt geblokt en levert een corner voor de thuisploeg op.
5'
Het eerste schot van de wedstrijd komt van de voet van Kevin Diks. Vanaf twintig meter gaat zijn inzet echter naast de voor hem verkeerde kant van de paal.
4'
In de eerste minuten zoeken beide ploegen nog duidelijk naar hun plek. Het spel is van beide kanten onrustig.
1'
De laatste wedstrijd van de eerste dag in de derde ronde van de KNVB Beker is begonnen!
1'
Vitesse heeft vanavond slechts zes wissels op de bank zitten. Guram Kashia is buiten de wedstrijdselectie gelaten.

Welkom in de derde ronde van de KNVB Beker. Vitesse en FC Dordrecht zorgen voor de eerste Eredivisie-clash uit deze bekerronde. Beide ploegen stonden vorige maand ook tegenover elkaar, toen nog in de competitie. De ploeg van trainer Peter Bosz was op bezoek in Dordrecht toen met een 2-6 zege duidelijk de betere. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal voor u live verslag doen van deze wedstrijd.

Vitesse
Sinds het sluiten van de transfermarkt op 1 september heeft Vitesse geen wedstrijd meer verloren. In de zeven gespeelde wedstrijden bleef de ploeg van Bosz thuis twee keer steken op een gelijkspel, maar de andere vijf wedstrijden werden omgezet in een overwinning. In deze reeks zit ook een zege in de tweede ronde van de beker. Op bezoek bij de amateurs van VVSB wist Vitesse ternauwernood een verlenging te voorkomen, doordat Renato Ibarra in de blessuretijd de 1-2 scoorde. Vitesse moet het in deze bekerwedstrijd nog doen zonder Wallace, die afgelopen weekend zijn hand heeft gebroken. Ook Zakaria Labyad en Josh McEachran moeten het duel aan zich voorbij laten gaan. In tegenstelling tot vorig seizoen zal Eloy Room in de beker dit seizoen niet onder de lat staan bij Vitesse. Bosz wil zoveel mogelijk vasthouden aan zijn vaste kern.

Waar Vitesse in een positieve flow zit, zit FC Dordrecht momenteel echt in een neerwaartse spiraal. Na de sensationele overwinning in de eerste speelronde van de Eredivisie, kwam de ploeg van trainer Ernie Brandts nog slechts tot één zege. Dit was in de vorige bekerronde, op bezoek bij ONS Sneek. Na vier nederlagen op rij in de competitie kan deze bekeronderbreking wel eens een prettige afwisseling zijn voor de Schapenkoppen. Met een loodzwaar programma voor de boeg in de komende competitiewedstrijden, is de beker echt een extraatje. Niets moet, alles mag, is vanavond dan ook het motto voor de bezoekers uit Dordrecht.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.