0:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Lerin Duarte 34. / Schot met links  (Davy Klaassen)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Arkadiusz Milik 37. / Penalty
0 : 3 Torinfos in de Ticker Arkadiusz Milik 40. / Kopbal  (Queensy Menig)
0 : 4 Torinfos in de Ticker Richairo Živković 85. / Schot met links  (Anwar El Ghazi)

90'
Ook in de tweede helft bood Urk prima tegenstand. Het hield de Amsterdammers lang van scoren af, maar vijf minuten voor tijd moest het toch een vierde treffer toestaan. Živković maakte zijn eerste treffer in dienst van het Ajax van De Boer. Urk kreeg enkele kansen op een eretreffer, maar scoren deden de amateurs niet.
90'
88'
Hoe is het mogelijk dat die bal er niet in gaat! Urk krijgt enkele prima mogelijkheden om te scoren, maar niemand van de Urker-spelers krijgt de bal van dichtbij achter Boer. Uit de hoekschop die volgt kopt Hakvoort de bal in de handen van Boer.
85'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:4 door Richairo Živković
Daar is dan toch de vierde treffer voor Ajax! Van dichtbij schiet Živković een voorzet van El Ghazi tegen de touwen. Het is het eerste doelpunt van de spits voor het grote Ajax.
85'
Geklungel van Boer en Bazoer zorgt er bijna voor dat Urk nog een eretreffer kan maken. Het loop maar net goed af voor de Amsterdammers.
83'
Tweemaal is Ajax nu dichtbij een treffer! Eerst is El Ghazi dichtbij middels een vrije trap, de afgeslagen bal wordt door Menig op de vuisten van Koffeman geschoten.
80'
Veel respect voor de mannen uit Urk. Ze geven alles tegen de profs van Ajax en houden de landskampioen vooralsnog op 3-0. Dat zou natuurlijk een prima prestatie zijn voor de club uit de Hoofdklasse.
76'
Frank de Boer kan ongetwijfeld niet tevreden zijn over zijn ploeg in de tweede helft. Ajax bakt er weinig van en komt maar nauwelijks tot uitgespeelde kansen.
71'
Van Slooten raakt de lat! Van Slooten krijgt na een Urker aanval de bal voor de voeten en probeert vanuit een moeilijke hoek met een subtiel balletje Boer te verassen. Dat lukt bijna want Boer kan niet meer bij die inzet. De lat brengt uiteindelijke redding voor Ajax. Wat een fijne actie van Van Slooten!
69'
Wissel in bij SV Urk -> Teun Hakvoort
69'
Wissel uit bij SV Urk -> Lucas Nagel
67'
Wissel in bij AFC Ajax -> Anwar El Ghazi
67'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Davy Klaassen
66'
Kishna krijgt bij toeval de bal en probeert vanuit een moeilijke hoek te scoren. Zijn schot belandt in het zijnet.
65'
Weinig hoogtepunten in deze fase van de wedstrijd. Ajax komt niet tot een goede aanval ondanks het vele balbezit. De spaarzame uitbraken van Urk leveren tot dusver ook geen gevaar op.
63'
Wissel in bij SV Urk -> Riekelt Nentjes
63'
Wissel uit bij SV Urk -> William de Boer
60'
Živković maakt trouwens vandaag zijn officiële debuut in het eerste elftal van Ajax. De spits die deze zomer overkwam van FC Groningen had ongetwijfeld meer verwacht van zijn eerste jaar als Ajacied. Hij speelt zijn wedstrijden tot dusver namelijk in Jong Ajax, waar hij al vijf keer het net vond.
57'
Na een hoekschop komt de bal voor de voeten van Denswil. Hij schiet laag richting de hoek. Met een uiterste krachtinspanning tikt Koffeman de bal naast zijn doel.
56'
Wat een actie van Menig! Hij speelt vier spelers van Urk voorbij en heeft vervolgens ook nog een prima voorzet in huis op Živković. De jonge spits krijgt de bal van dichtbij echter niet in het doel.
55'
Živković krijgt plots de ruimte om uit te halen vanaf een meter of twintig vanaf het Urker doel. Zijn poging vliegt echter recht op doelman Koffeman op die dan ook eenvoudig kan pakken.
52'
Milik blijft overigens voorlopig steken op acht doelpunten in het bekertoernooi. Hij scoorde namelijk in de tweede ronde van het bekertoernooi tegen JOS Watergraafsmeer maar liefst zes doelpunten en bovendien gaf hij ook nog eens twee assists. Met zijn twee doelpunten vandaag, staat de teller dus nu al op acht treffers.
50'
Wissel in bij SV Urk -> Gert Jan Nagel
50'
Wissel uit bij SV Urk -> Siemen Lindeboom
48'
Een gigantische mogelijkheid voor de thuisploeg! Bazoer verspeelt knullig de bal aan William de Boer die direct voorzet op Tol. De spits van Urk staat vrij voor Boer, maar de doelman van Ajax komt snel zijn goal uit en voorkomt een treffer van Tol.
46'
De bal rolt weer in Urk als Ajax heeft afgetrapt. Een wissel bij Ajax: Živković is gekomen voor Milik. Bij de thuisploeg tot dusver geen wissels.
46'
Wissel in bij AFC Ajax -> Richairo Živković
46'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Arkadiusz Milik
46'
45'
Urk heeft ruim een half uur prima stand gehouden tegen Ajax en was zelfs in sommige fasen de bovenliggende partij. De amateurs kwamen echter niet tot scoren en na de 1-0 van Duarte was het verzet van de Urkers gebroken. Twee doelpunten van Milik bepaalden de ruststand op 0-3.
45'
45'
Milik verlengt de bal met het hoofd tot bij Menig die geheel vrij voor Koffeman komt. Hij probeert het met een lobje, maar dit lobje gaat over het doel van Koffeman.
42'
Opnieuw laat Milik zich zien. Hij krijgt zijn hoofd nog tegen een niet al te beste voorzet, maar kan de bal enkel nog naast koppen.
40'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:3 door Arkadiusz Milik
Nu gaat het snel! Menig staat geheel vrij aan de linkerflank en heeft alle tijd voor een goede voorzet. Die goede voorzet komt er ook en van dichtbij kan Milik eenvoudig en ongehinderd raak koppen.
37'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:2 door Arkadiusz Milik
Het lijkt beslist in Urk. Kramer haalt Duarte neer in het eigen strafschopgebied en Van de Graaf fluit terecht voor een penalty. De toegekende strafschop wordt door Milik laag in de rechterhoek geschoten.
36'
Gele kaart voor Klaas Kramer (SV Urk)
36'
Strafschop voor Ajax, het duel lijkt beslist.
34'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:1 door Lerin Duarte
Daar is toch het doelpunt voor Ajax! Urk heeft achterin even de zaken niet op orde en daarvan profiteert Ajax. Klaassen speelt vanaf links Duarte aan in het Urker strafschopgebied. Die draait en schiet de bal achter Koffeman in het doel.
33'
William de Boer houdt twee man van Ajax bezig en vindt zelfs nog de ruimte voor het schot. Zijn harde schot gaat een metertje over.
32'
Twee grote kansen nu voor Ajax! Eerst is het Klaassen met een fraai afstandsschot die Koffeman dwingt tot een knappe redding en daarna schiet Menig de bal maar net over de kruising. Zo dicht was Ajax vanavond nog niet bij een doelpunt.
31'
Een voorzet van Kees de Boer zeilt gevaarlijk richting de verre hoek en dwingt doelman Boer tot een redding. Zo'n bal zal maar binnenvallen!
28'
Een kopballetje nu van Menig. De aanvaller kan bij de tweede paal nog net zijn hoofd tegen de bal zetten, maar de kopbal wordt gemakkelijk gevangen door doelman Koffeman.
27'
Een vrije trap van Kishna zorgt voor dreiging in het Urker strafschopgebied. Nagel kopt de bal echter naast. De hoekschop die volgt levert voor Ajax niets op want er wordt na de korte corner snel balverlies geleden. Urk probeert er snel uit te komen, want het ligt helemaal open achterin bij Ajax. Een Ajax-verdediger weet op het nippertje de Urker tegenaanval te voorkomen.
23'
Nu dan eens een fase waarin Ajax dreigend is voor het Urker doel. Een gevaarlijke voorzet van Kishna en twee goede hoekschoppen leveren de Amsterdammers echter geen doelpunt op.
20'
Uit een hoekschop is Urk gevaarlijk. De instormende Brands heeft veel vrijheid om te koppen, maar hij raakt de bal niet goed. Zijn inzet gaat dan ook ruim naast.
18'
Er lukt tot dusver erg weinig bij de Amsterdammers. Veel passes komen niet aan en de verdedigers van Ajax lijken toch moeite te hebben met het vroege druk zetten van de aanvallers van Urk.
14'
Eindelijk is Ajax voor het eerst echt gevaarlijk! De hoekschop van debutant Bazoer is uitstekend en komt op het hoofd van Van der Hoorn terecht. De verdediger kan de bal echter slechts schampen en werkt de bal zodoende naast. Dat had Van der Hoorn beter moeten doen.
11'
Een prima ingreep van Kramer voorkomt dat Ajax via Klaassen voor het eerst deze wedstrijd gevaarlijk kan worden. Anders had Klaasen daar alleen op de Urker doelman afgekund.
11'
Het is toch opvallend hoe zwak Ajax begint aan dit bekerduel. De Amsterdammers hebben in tien minuten nog geen fatsoenlijke aanval op de mat weten te leggen en spelen erg nonchalant.
9'
Van Slooten krijgt de bal vanuit het middenveld aangespeeld en besluit ineens te schieten. Zijn poging zeilt ruim naast het doel van keeper Boer.
6'
Frank de Boer heeft zijn elftal flink gewijzigd ten opzichte van het treffen van afgelopen zaterdag met Go Ahead Eagles. Enkel Denswil, Klaassen en Milik speelden zaterdag en starten nu in de basis. Bazoer maakt zijn officiële debuut in het eerste van Ajax. De middenvelder speelt normaal gesproken zijn wedstrijden in Jong Ajax.
3'
Wat een kans voor Urk! Opnieuw is het William de Boer die de mogelijkheid krijgt. Hij komt net tekort om een prima voorzet van Van Slooten binnen te glijden. De amateurs beginnen erg sterk aan dit duel!
2'
Het eerste gevaar deze avond komt van William de Boer. Hij mag aanleggen voor een vrije trap na een vroege overtreding van Ajax. Vanaf ruim twintig meter schiet hij in de muur.
1'
Het duel tussen SV Urk en Ajax is begonnen als de thuisploeg heeft afgetrapt! Kunnen de amateurs stunten of wordt het een gemakkelijke avond voor Ajax? Dat gaat nu blijken! Er is in ieder geval al vuurwerk voor de wedstrijd, tijdens de wedstrijd ook?
1'

Goedemiddag en welkom op deze dinsdagavond bij het duel tussen SV Urk en Ajax dat wordt gespeeld in het kader van de derde ronde van de KNVB-beker. Op sportpark De Vormt, dat vanavond met 4000 toeschouwers compleet uitverkocht is, wordt om 18.30 afgetrapt. De man die het treffen in goede banen probeert te leiden, is Edwin van de Graaf. Mijn naam is Roel Egberts en ik doe vanavond voor u live verslag van de bekerwedstrijd tussen Urk en Ajax.

SV Urk
SV Urk speelt vanavond thuis en dus beginnen we met die club. De laatste keer dat Urk deelman aan het KNVB-bekertoernooi was in het seizoen 2011-2012 en dat avontuur werd geen succes. Al in de eerste ronde werd er verloren van VV Berkum. Dit jaar spelen de Urkers dus wederom in het bekertoernooi en dat gaat ze een stuk beter af dan drie seizoenen geleden. Na in de eerste ronde VV De Bataven te hebben verslagen, moest in ronde twee Topklasser UNA/Brinvast eraan geloven. Op het eigen sportpark De Vormt werd het ruim een maand geleden 2-1 in het voordeel van Urk. Momenteel speelt de club uit het voormalige eilanddorp in de Hoofdklasse nadat het vorig jaar kampioen werd in de Eerste Klasse. In die Hoofdklasse gaat het vooralsnog niet al te best want SV Urk vinden we terug op de elfde plek met slechts twee overwinningen uit zeven wedstrijden. Een van die overwinningen werd overigens afgelopen weekend behaald: op bezoek bij SVZW werd met 1-2 gewonnen. De mannen die bij de thuisploeg in de gaten moeten worden gehouden zijn Hessel Snoek en William de Boer, zij zijn in de competitie gedeeld topscoorder bij de Urker ploeg met drie doelpunten. Opvallend detail is dat Urk in het verleden onderdeel was van de stad Amsterdam en dat enkele spelers die vanavond bij de thuisploeg op het veld staan Ajax-fan zijn, zo liet aanvoerder Siemen Lindeboom vandaag weten aan De Telegraaf. Het zal ze ongetwijfeld niet belemmeren om vanavond met hun club vol overgave voor de overwinning te gaan.

Ajax
De Amsterdammers hebben vanavond op papier dus een gemakkelijke tegenstander getroffen in de Hoofdklasser uit Urk. Trainer Frank de Boer is dan ook van mening dat zijn ploeg tegen Urk vanavond een grote uitslag neer kan zetten, zo laat hij op de clubwebsite weten. Desalniettemin neemt Ajax het duel serieus. De Boer: “Wij als technische staf doen er alles aan om ons zo goed mogelijk voor te bereiden, en dat willen we ook op de spelers overbrengen. Urk heeft een hecht team, met allemaal Urkers. Het is een vriendenploeg en een ploeg met karakter, maar natuurlijk moeten we Urk gewoon oprollen.” De Boer heeft er wel voor gekozen enkele spelers die de afgelopen weken veel minuten hebben gemaakt, rust te geven. Zo maken onder andere Niklas Moisander, Lucas Andersen en Kolbeinn Sigþórsson vanavond geen deel uit van de selectie. Enkele jonge talenten als aanvallers Queensy Menig en Richairo Živković en middenvelder Riechedly Bazoer zitten daarom vanavond bij de selectie. Net als tegen JOS Watergraafsmeer staat Diederik Boer vandaag onder de lat bij de Amsterdammers. Wie er allemaal starten bij zowel SV Urk als Ajax valt hier te lezen. Op deze pagina vindt u de opstellingen van beide elftallen. In de tweede ronde van het bekertoernooi werd overtuigend afgerekend met JOS Watergraafsmeer. Het werd op het sportpark van de Amsterdamse amateurclub 9-0 voor de profs uit de hoofdstad. Overigens mogen er vanavond geen supporters van Ajax aanwezig zijn bij het duel in Urk vanwege wangedrag van de Amsterdamse fans in de bekerfinale van afgelopen seizoen.