FC Groningen Woensdag, 23. September 2015
18:30 uur
FC Twente
2:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Hidde ter Avest 21. / Schot met rechts  (Peet Bijen)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Bryan Linssen 53. / Kopbal  (Hans Hateboer)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Hedwiges Maduro 60. / Kopbal  (Albert Rusnák)

90'
Niets leek er in de eerst helft op te wijzen dat FC Groningen deze wedstrijd zou gaan winnen, maar de thuisploeg herstelde zich in de tweede helft knap. Via goals van Linssen en Maduro werd het 2-1, FC Twente wist daarna niet meer terug te komen in de wedstrijd.
90'
90'
Mahi doet nog maar eens een poging. Dit keer staat hij niet buitenspel, maar staat Drommel in de weg.
86'
FC Groningen staat even niet op te letten en meteen is FC Twente dichtbij de gelijkmaker. De bal van Gutiérrez belandt in het zijnet.
86'
Wissel in bij FC Twente -> Alessio Da Cruz
86'
Wissel uit bij FC Twente -> Kamohelo Mokotjo
84'
Mahi staat net in het veld en heeft zijn goal alweer te pakken, maar wordt teruggefloten wegens buitenspel.
82'
Wissel in bij FC Groningen -> Mimoun Mahi
82'
Wissel uit bij FC Groningen -> Albert Rusnák
79'
Rusnák wordt even buiten het veld behandeld aan een blessure, maar hij kan verder.
76'
Gele kaart voor Michael de Leeuw (FC Groningen)
De Leeuw krijgt geel voor het maken van een wegwerpgebaar.
74'
Rusnák met een voorzichtige doelpoging, maar het levert Drommel geen problemen op.
71'
Wissel in bij FC Twente -> Jelle van der Heyden
71'
Wissel uit bij FC Twente -> Jerson Cabral
69'
Linssen schiet maar eens van afstand. Hij krijgt applaus van het publiek, maar zijn schot gaat ruim naast.
64'
FC Groningen blijft maar gaan nu! Antonia maakt de actie op de rechtervleugel en schiet vervolgens zelf, maar zijn schot heeft niet genoeg kracht.
60'
Doelpunt voor FC Groningen, 2:1 door Hedwiges Maduro
FC Groningen kantelt de wedstrijd! Rusnák levert een fraaie vrije trap af op het hoofd van Maduro, die feilloos binnen kopt.
59'
Gele kaart voor Jeroen van der Lely (FC Twente)
Van der Lely krijgt geel voor het onderuit halen van Antonia.
56'
De gelijkmaker heeft de thuisploeg vertrouwen gegeven. FC Groningen komt beter in de wedstrijd.
52'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:1 door Bryan Linssen
Daar is de gelijkmaker! Linssen komt goed voor zijn man en weet een voorzet van Hateboer binnen te koppen.
49'
Op de paal! Wat een kans voor FC Twente! Na een fraaie aanval van achteruit mag Oosterwijk van heel dichtbij schieten, maar hij raakt de paal.
46'
46'
Wissel in bij FC Groningen -> Bryan Linssen
46'
Wissel uit bij FC Groningen -> Danny Hoesen
46'
Wissel in bij FC Groningen -> Simon Tibbling
46'
Wissel uit bij FC Groningen -> Tom Hiariej
45'
Het loopt totaal niet bij FC Groningen en daar weet FC Twente goed van te profiteren. Halverwege de wedstrijd leidt de ploeg uit Enschede met 0-1, door een doelpunt van Ter Avest. Ook Ziyech en Cabral waren dichtbij een doelpunt, maar Padt houdt zijn ploeg voorlopig in de wedstrijd.
45'
44'
Gele kaart voor Jari Oosterwijk (FC Twente)
De eerste kaart van de wedstrijd is voor Oosterwijk, na een tikje tegen het been van een FC Groningen-speler.
43'
Het schot van Ziyech heeft een lastige stuit, maar Padt weet de bal tot een corner te verwerken. Die levert niets op.
41'
Maduro stuurt De Leeuw weg, die buitenspel lijkt te staan. De vlag blijft naar benden, maar De Leeuw schiet wild over.
38'
Een tegenvaller voor FC Twente: Olaitan moet al vroeg in de wedstrijd met een blessure het veld verlaten. Jari Oosterwijk is zijn vervanger.
37'
Wissel in bij FC Twente -> Jari Oosterwijk
37'
Wissel uit bij FC Twente -> Michael Olaitan
37'
Spectaculair verdedigen van Ter Avest! Met een halve omhaal voorkomt hij dat Hoesen een voorzet van Hateboer binnen kan koppen.
36'
Het loopt alles behalve lekker bij FC Groningen en het publiek roept om Simon Tibbling. De middenvelder begint meteen aan de warming-up, net als Bryan Linssen.
33'
Prima pass van Ziyech op Olaitan, die vervolgens met zijn linkerbeen moet schieten. Dat is geen al te groot succes, Padt kan de bal moeiteloos oppakken.
30'
Cabral krijgt heel veel tijd om zich een weg door de verdediging heen te werken. Hij weet de bal uiteindelijk voor te geven vanaf de rechterflank, maar bereikt geen medespeler in het strafschopgebied.
27'
Een periode met wat meer balbezit voor FC Groningen, maar het lukt steeds niet om Antonia weg te sturen.
24'
FC Twente met een prima mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. De vrije trap van Ziyech wordt van richting veranderd en Padt weet de bal met moeite weg te werken.
21'
Doelpunt voor FC Twente, 0:1 door Hidde ter Avest
De vrije trap van Ziyech is niet goed, maar via een aantal spelers van FC Groningen en een pass van Bijen komt Ter Avest aan de bal. De verdediger kan van dichtbij met rechts inschieten. Zijn schot wordt door Reijnen van richting veranderd, waardoor Padt kansloos is.
19'
Ziyech weet de bal te onderscheppen en bereikt Olaitan. Zijn schot wordt geblokt.
16'
De wedstrijd is inmiddels ruim een kwartier onderweg, beide teams hebben nog geen grote kansen gehad.
12'
Slappe doelpoging van Gutiérrez, zijn schot levert Padt dan ook geen problemen op.
10'
Afstandsschot van Rusnák gaat net voorlangs. De Leeuw is dicht bij, maar komt net te kort om de bal nog van richting te veranderen.
8'
Een behoorlijk rustige openingsfase in Groningen. Van de Looi maakt zijn spelers meteen duidelijk dat ze harder moeten werken.
5'
Het eerste schot is van Jerson Cabral! Padt laat de bal los, maar Ede komt net te laat om de rebound in het doel te werken.
1'
Drie wijzigingen in de basiself van FC Groningen, één in elke linie. Etiënne Reijnen, Tom Hiariej en Jarchinio Antonia mogen vanavond starten. Rasmus Lindgren, Simon Tibbling en Bryan Linssen krijgen rust. Bij FC Twente is er één wijziging: de geblesseerde Robbert Schilder wordt vervangen door Jeroen van der Lely.
Vandaag treedt de bekerwinnaar van vorig jaar voor het eerst aan in het bekertoernooi van het seizoen 2015/2016. FC Groningen mag het in eigen huis opnemen tegen FC Twente. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel. Ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd zijn de opstellingen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

FC Groningen
Het is een drukke tijd voor FC Groningen, want vanavond wordt het vierde duel in elf dagen tijd gespeeld. Naast twee competitiewedstrijden, speelde FC Groningen ook nog in de Europa League, dankzij de bekerwinst van vorig seizoen. Na de 0-3 nederlaag tegen Olympique Marseille werd er in de competitie wel gewonnen: AZ werd met 2-0 opzij gezet.

Zijn opstelling wilde Van de Looi nog niet prijsgeven, maar het is aannemelijk dat er wat wijzigingen zullen zijn ten opzichte van het duel met AZ. "Ik heb al eerder gezegd dat we twintig volwaardige spelers en drie keepers hebben. Nu kunnen ze bewijzen dat ze dat ook daadwerkelijk zijn", aldus de trainer tijdens het perspraatje.

FC Twente
FC Twente heeft in de Eredivisie nog altijd niet gewonnen en bezet momenteel de zestiende plaats. Bekerwinst lijkt dan ook de enige mogelijkheid op succes dit seizoen. Maar de weg daarnaar toe is echter nog lang en begint dus vanavond tegen de bekerwinnaar van vorig seizoen.

In tegenstelling tot Van de Looi wilde Haké wel zijn opstelling al vrijgeven. Robbert Schilder is er in verband met een blessure niet bij, sinds de wedstrijd tegen sc Cambuur heeft hij last van de hamstring. Hij wordt achterin vervangen door Jeroen van der Lely. Verder zal de opstelling ongewijzigd zijn.

Eerder dit seizoen troffen FC Groningen en FC Twente elkaar al in de competitie. Na een voorsprong voor FC Twente wist FC Groningen er uiteindelijk een gelijkspel uit te slepen. Vanavond zal er in ieder geval wel een winnaar komen, die vervolgens door zal gaan naar de derde ronde van de KNVB beker. Veel plezier bij dit duel!