Go Ahead Eagles Dinsdag, 27. Oktober 2015
Willem II
0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Richairo Živković 66. / Kopbal  (Erik Falkenburg)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Richairo Živković 72. / Schot met links  (Erik Falkenburg)

90'
Ook in het tweede bedrijf was het voordeel licht voor Willem II. De Tilburgers kwamen op voorsprong door een kopgoal van dichtbij via Richairo Živković. Even later mocht de Ajax-huurling zijn tweede aantekenen op aangeven van Erik Falkenburg. Go Ahead kwam er niet meer aan te pas en Willem II verdedigde de voorsprong. De Tricolores gaan door de 0-2 overwinning naar de achtste finales in het bekertoernooi.
90'
90'
Er komen nog minimaal vier minuten extra bij door de zes wissels en enkele blessurebehandelingen. Is een stunt nog in de maak?
89'
We begeven ons in de absolute slotfase van de wedstrijd. Het inbrengen van stormram Teije ten Den lijkt wat aan de late kant. Go Ahead kan namelijk in de slotminuten weinig afdwingen.
87'
Wissel in bij Willem II -> Guus Joppen
87'
Wissel uit bij Willem II -> Frank van der Struijk
86'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Teije ten Den
86'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Xandro Schenk
86'
Gele kaart voor Adam Nemec (Willem II)
De Slowaak protesteert en ontvangt geel.
85'
Nog vijf minuten op de klok in de Adelaarshorst. Go Ahead lijkt nog weinig af te kunnen dwingen. Willem II verdedigd gegroepeerd en leunt op de stabiele 0-2 voorsprong.
82'
Justin Mathieu valt in voor de geblesseerde Jerry van Ewijk. Mathieu is geboren in de omgeving van Tilburg en wordt dit seizoen door Go Ahead gehuurd van Willem II.
81'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Justin Mathieu
81'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jerry van Ewijk
80'
Go Ahead gaat opportunistisch spelen met de fanatieke Kenny Teijsse als aanjager. Willem II speelt echter goed geconcentreerd waardoor doorkomen lastig blijkt.
76'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Kenny Teijsse
76'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
75'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
75'
Wissel uit bij Willem II -> Erik Falkenburg
75'
Het duel in Deventer is zo in korte tijd beslist. Richairo Živković veranderd van schlemiel tot held door zijn twee doelpunten. Erik Falkenburg vond de doelpuntenmaker twee keer.
72'
Doelpunt voor Willem II, 0:2 door Richairo Živković
Het is opnieuw dezelfde combinatie als bij de eerste goal. Falkenburg stuurt nu Richairo Živković diep die met zijn linker uitstekend doelman Zwarthoed verschalkt.
69'
Kans voor Van Ewijk! De linksbuiten van Go Ahead breekt uit en dwingt tot uitkomen van Kostas Lamprou. De kleine doelman van Willem II doet dat goed en pareert het schot van Jerry van Ewijk.
69'
Er was wat twijfel over buitenspel bij het doelpunt. Doelpuntenmaker Živković stond echter keurig achter Falkenburg. Het doelpunt is daardoor volkomen terecht.
67'
Gele kaart voor Erik Falkenburg (Willem II)
Schandalige overtreding van de man van de assist bij het doelpunt. Hij komt goed weg met geel.
66'
Doelpunt voor Willem II, 0:1 door Richairo Živković
De Tilburgers komen verdiend op voorsprong in Deventer. Nemec kopt breed, Falkenburg pikt de bal op en geeft prima voor. Živković pakt zijn moment en kopt van dichtbij in het open doel.
65'
Zowaar wat spektakel in de Tilburgse doelmond. Laten we hopen dat het duel definitief is losgebroken.
63'
Go Ahead op de lat! Uit de corner wordt het ineens zeer gevaarlijk. Aanvoerder Vriends kan vrijstaand op doel koppen. Van dichtbij gaat zijn inzet op de lat.
63'
Goed schot van Daemen! De Belgische middenvelder van Go Ahead draait goed weg om vervolgens het van afstand te proberen. De poging wordt gekeerd door doelman Lamprou.
61'
Eindelijk twee momentjes van Adam Nemec. De Slowaak van Willem II krijgt een corner na een aangeraakt schot. Vervolgens probeert Nemec de hoekschop op doel te krijgen met een halve omhaal.
58'
De ene huurling van Ajax voor de andere. Ook Lucas Andersen wist geen stempel op de wedstrijd te drukken en wordt gewisseld voor Frenkie de Jong.
57'
Wissel in bij Willem II -> Frenkie de Jong
57'
Wissel uit bij Willem II -> Lucas Andersen
56'
Richairo Živković valt vanavond ook weer tegen. De rechtsbuiten van Willem II begon goed aan de wedstrijd met twee momenten voor het doel. Helaas grossierde de jongeling daarna in slechte passes en slordige momenten.
54'
Dé kans voor Falkenburg! Oh, oh Erik Falkenburg. De middenvelder van Willem II ontsnapt aan buitenspel en staat recht voor doelman Zwarthoed. Te vluchtig haalt Falkenburg uit, waardoor de redding eenvoudig is.
52'
Met de sfeer zit het in ieder geval goed op de vernieuwde Adelaarshorst. Met name de supporters van Go Ahead blijven fanatiek achter hun ploeg staan. Nu nog doelpunten a.u.b....
49'
Theo Zwarthoed keept tot zover een prima wedstrijd. De doelman van Go Ahead houdt zijn doel schoon met keurige reddingen en is ook in het meevoetballen sterk.
46'
De tweede helft is in gang gezet door de bezoekers uit Brabant. Laten we hopen op doelpunten in het tweede bedrijf.
46'
45'
Willem II ging goed van start en creëerde twee goede kansen. Richairo Živković zag zijn kopbal bij de eerste paal knap gepareerd worden door Theo Zwarthoed. Lucas Andersen schoot maar net naast na een mooie actie. Na de eerste minuten ontstond er een evenwicht met kleine kansjes voor Go Ahead. Gescoord werd er niet. De brilstand stond op het scorebord bij rust: 0-0.
45'
43'
De rust nadert in de Adelaarshorst. Go Ahead en Willem II zijn gelijkwaardig. De beste kansen waren echter voor Tilburgers Živković en Andersen. Gescoord werd er nog niet.
40'
Chris David zit lekker in zijn vel. De 22-jarige middenvelder van Go Ahead wint veel duels en eist zelfs de vrije trappen op. David belandde in Deventer via FC Twente en het Engelse Fulham.
37'
De mee opgekomen Xandro Schenk kopt een indraaiende vrije trap maar net over het doel van Willem II. Ondanks de goede mogelijkheid stond de verdediger van Kowet buitenspel.
35'
Funsu Ojo is een van de bepalende spelers vanavond in Deventer. De middenvelder van Willem II eist veel ballen op en staat aan de basis van Tilburgse aanvallen. De Belg genoot zijn jeugdopleiding bij PSV.
32'
Het evenwicht in de wedstrijd is hersteld. Kansen zijn even schaars in deze fase van de wedstrijd. Go Ahead en Willem II weten elkaar goed tegenstand te bieden.
29'
We hebben nog weinig gezien van Leon de Kogel. De topscoorder van Go Ahead is lastig te bereiken. Zodra dat wel gebeurt weet de spits de bal moeilijk vast te houden.
26'
Nadat de eerste twintig minuten voor Willem II waren nemen nu de Eagles het heft in handen. Bart Vriends kopt een corner over het doel van Lamprou. De supporters gaan achter hun club staan en schreeuwen ze naar voren.
23'
Na een kwart wedstrijd komt het eerste gevaar van Go Ahead Eagles. De gastheren stichten onrust in het Tilburgse strafschopgebied via een hoekschop. Uiteindelijk hoeft Willem II-goalie Kostas Lamprou niet in te grijpen.
21'
Leuk is natuurlijk vanavond de basisplaats van Robin van der Meer. De linksback van Go Ahead krijgt de voorkeur boven Kenny Teijsse. De 20-jarige Van der Meer genoot zijn opleiding bij ADO Den Haag.
18'
Schot van Andersen! De rechtsbuiten van Willem II kapt uitstekend naar binnen, omspeelt Lars Lambooij en ziet zijn schot gekraakt worden door doelman Zwarthoed. Tweede goede kans voor de Tilburgers.
16'
Theo Zwarthoed moest dus ingrijpen op de kopbal van Živković. De doelman van Go Ahead keert vanavond weer terug tussen de palen na een schorsing. Zwarthoed krijgt zo opnieuw de voorkeur boven Erik Cummins.
13'
Willem II begint overtuigend aan de wedstrijd in Deventer. In de voorhoede zijn veel wisselingen met de beweeglijke Lucas Andersen en Erik Falkenburg. Ook Adam Nemec laat zich zien in de openingsminuten.
10'
Go Ahead Eagles komt er niet uit en staat onder druk van de bezoekers. De Tilburgers willen weer eens wat verder komen in het bekertoernooi. De laatste jaren was het namelijk armoede troef.
7'
Kopbal van Živković! Willem II begint fel aan de wedstrijd en heeft de drang naar voren. Een corner vanaf rechts wordt bijna tot doelpunt gepromoveerd door de Ajax-huurling bij de eerste paal. Zijn kopbal wordt echter gepakt door Theo Zwarthoed.
5'
De eerste poging van de wedstrijd is een halve omhaal van de vrijstaande Richairo Živković. De rechtsbuiten van Willem II ziet zijn poging een meter over het doel vliegen.
4'
Het is een heerlijk sfeertje op de Adelaarshorst in Deventer. Go Ahead maakt er een echt bekersfeertje van. De nummer twee van de Jupiler League heeft de vorm te pakken de laatste weken.
1'
Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft het startsignaal gegeven van dit bekerduel. Eredivisionist Willem II is de favoriet op bezoek bij Go Ahead Eagles.
1'
De opstellingen
Go Ahead Eagles hoopt vanavond het bekertoernooi een vervolg te geven met de van een blessure teruggekeerde Elvio van Overbeek. Ook doelman Theo Zwarthoed is weer van de partij. Dit gaat ten koste van de geschorste Randy Wolters en keeper Erik Cummins. Tom Daemen en Robin van der Meer krijgen de voorkeur boven Sander Duits en Kenny Teijsse.

Coach Jurgen Streppel van Willem II voert maar één wijziging door in zijn basiself. Adam Nemec is de spits vanavond en vervangt de geblesseerde Robbie Haemhouts. Erik Falkenburg zakt een positie naar het middenveld. Nemec wordt geflankeerd door Richairo Živković en Lucas Andersen.

Welkom bij de wedstrijd Go Ahead Eagles – Willem II in de derde ronde van de KNVB beker. Het duel in De Adelaarshorst begint dinsdagavond om 20.45 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in Deventer. Rond de klok van acht uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Go Ahead Eagles
De Eagles zijn de trotse nummer twee van de Jupiler League met een totaal van 21 punten uit tien duels. Na de degradatie uit de Eredivisie gaat het weer voor de wind in Deventer. Afgelopen weekend won het team van coach Dennis Demmers in eigen huis met 4-1 van Almere City FC. Leon de Kogel was weer eens de grote man met twee doelpunten. De 23-jarige spits bracht afgelopen vrijdag zijn seizoenstotaal op negen treffers. Zo mag De Kogel tussentijds gekroond worden als topscoorder van de Jupiler League. Ook gaf hij al drie beslissende voorzetten.

Go Ahead bereikte de derde ronde van het bekertoernooi met moeite. Op bezoek bij HSC’21 uit Haaksbergen moesten strafschoppen uiteindelijk beslissing brengen. Randy Wolters kreeg in dat duel rood en is geschorst dinsdagavond, Elvio van Overbeek zal spelen in zijn plaats. Doelman Theo Zwarthoed keert juist weer terug van een schorsing en vervangt Erik Cummins onder de lat. Mohamed Hamdaoui is de enige geblesseerde in de selectie van Demmers. De 22-jarige aanvaller kampt met knieproblemen.

Willem II
De manschappen van coach Jurgen Streppel kennen een tegenvallend seizoen. Willem II won pas één keer (3-1 tegen FC Utrecht) en bekleedt een zestiende plaats in de Eredivisie. De Tricolores hebben zeven punten uit de eerste tien duels. Afgelopen zaterdag kwamen de Tricolores in het eigen stadion niet verder dan 2-2 tegen laagvlieger sc Heerenveen. Richairo Živković maakte zijn eerste competitiedoelpunt die avond.

Willem II bereikte de derde ronde door een 0-3 overwinning op bezoek bij VV DOVO te Veenendaal. Robbie Haemhouts maakte twee van de drie doelpunten. De Tilburgers hebben drie spelers in dienst met een verleden bij Go Ahead. Het betreft Freek Heerkens, Erik Falkenburg en Lesly de Sa. Kowet huurt daarentegen Justin Mathieu dit jaar van de Tilburgers. Ook Go Ahead-middenvelder Lars Lambooij heeft een verleden bij Willem II en is een geboren Tilburger.