27.10.2015 22:40

Živković schiet Willem II naar achtste finales

Richairo Živković (l.) krijgt de felicitaties van zijn ploeggenoten tijdens het bekerduel Go Ahead Eagles - Willem II. (27-10-2015)
Richairo Živković (l.) krijgt de felicitaties van zijn ploeggenoten tijdens het bekerduel Go Ahead Eagles - Willem II. (27-10-2015)

Ajax-huurling Richairo Živković heeft het op zijn heupen. Na zijn eerste competitiegoal namens Willem II afgelopen weekend heeft de spits dinsdagavond op bezoek bij Go Ahead Eagles opnieuw tweemaal gescoord. Živković schiet zo eigenhandig de Tilburgers naar de achtste finales van de KVNB beker: 0-2.

Willem II begon, met Adam Nemec in de spits, fel aan de wedstrijd. Richairo Živković probeerde het eerst met een halve omhaal en even later met een kopbal. Zijn inzet met het hoofd werd bij de eerste paal prima gepakt door doelman Theo Zwarthoed. De Tilburgers leken op zoek naar een vroeg doelpunt en drukten door. Lucas Andersen kapte zich knap vrij ten koste van Lars Lambooij. Het schot van de Deen verdween maar net voorbij de tweede paal. Go Ahead kwam er niet aan te pas in het eerste kwart.

Na de goede mogelijkheden voor de bezoekers uit Tilburg kropen de Eagles wat meer uit hun schulp. Onder begeleiding van de fanatieke supportersschare wist het team van coach Dennis Demmers kleine kansjes af te dwingen. Met name via standaardsituaties werden verdedigers Xandro Schenk en Bart Vriends gevaarlijk. Gescoord werd er echter niet in het eerste bedrijf: 0-0. Na rust was de eerste mogelijkheid voor Willem II. Erik Falkenburg ontsnapte aan buitenspel en kwam oog in oog met Zwarthoed. De oud speler van Go Ahead faalde echter en schoot recht op de doelman.

In de tweede helft bleef het evenwicht tussen beide ploegen in tact. Het verschil tussen de laagvlieger in de Eredivisie en nummer twee van de Jupiler League was simpelweg nihil. Tom Daemen kreeg na ruim een uur een mogelijkheid via een afstandsschot. Op de daaropvolgende corner raakte Bart Vriends de lat. Ondanks de goede mogelijkheden voor de thuisploeg viel de eerste goal aan de andere kant. Na een goede actie en dito voorzet van Erik Falkenburg kon Živković de bal van dichtbij voor open doel binnenkoppen: 0-1.

Nadat Jerry van Ewijk een kans voor de thuisploeg miste was Živković opnieuw doeltreffend voor Willem II. Falkenburg was weer de aangever waardoor de Ajax-huurling met links Zwarthoed kon verschalken: 0-2. Go Ahead was niet meer bij machte om de sterkere bezoekers schade toe te dichten. Willem II wint zo weer eens van een profclub in het bekertoernooi en bereikt de achtste finales. Voor de Deventenaren kan de focus na de bekeruitschakeling in eigen huis op promotie terug naar het hoogste niveau.

Door: Koen Larmit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner