22.05.2015 12:16

Matchwinner Heerenveen: "Doet er niet toe"

SC Heerenveen viert de 1-0 tijdens het play-offduel sc Heerenveen - Feyenoord. (21-05-2015)
SC Heerenveen viert de 1-0 tijdens het play-offduel sc Heerenveen - Feyenoord. (21-05-2015)

Simon Thern van sc Heerenveen heeft geen boodschap aan de mopperende Feyenoorders. De Zweed maakte donderdag het enige doelpunt in het eerste play-offduel met de Rotterdammers, maar deed dat wel in buitenspelpositie. "Dat doet er niet meer toe. Hij telt, daar gaat het om."

Zeven minuten voor tijd gaf Thern de bal met zijn hoofd een laatste zetje nadat invaller Henk Veerman het leder had teruggekopt. "Ik heb geen idee of het buitenspel was. Ik stond op het juiste moment op de juiste plaats, dat is het belangrijkste", zegt Thern op de website van de Friezen.

"Of de bal er ook in was gegaan als ik hem niet had geraakt? Dat weet ik ook niet. Ik moet eerst de beelden terug zien", vervolgt de middenvelder. Met zijn doelpunt was Thern matchwinner, al kreeg sc Heerenveen daarmee wel te veel. De thuisclub werd door Feyenoord teruggedrongen en creëerde amper kansen.

"We hadden niet veel balbezit en als we de bal hadden, waren we hem weer veel te snel kwijt. Als we met meer precisie hadden gespeeld, hadden we veel meer kansen gekregen", aldus de doelpuntenmaker. "Hoe het kwam dat we zo slordig waren? Ik denk omdat we veel meters moesten maken en de ruimtes klein waren. Als we de bal al hadden waren we moe, slordig, of namen de verkeerde beslissing."

SC Heerenveen en Feyenoord spelen zondag in De Kuip de return.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner