1 : 0 Torinfos in de Ticker Neymar 12. / Schot met links  (Luis Suárez)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Luis Suárez 35. / Schot met rechts  (Lionel Messi)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Mario Mandžukić 57. / Penalty
3 : 1 Torinfos in de Ticker Lionel Messi 87. / Schot met links

90'

Na rust zagen we eigenlijk hetzelfde beeld als in de helft. Atlético Madrid creëerde nauwelijks kansen, maar kwam na een uur spelen toch terug in de wedstrijd. Het leverde de bezoekers niets op, want Lionel Messi zorgde vlak voor tijd voor de beslissing in de wedstrijd door de 3-1 te maken.
90'
90'
Wissel in bij FC Barcelona -> Pedro
90'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Luis Suárez
89'
Wissel in bij FC Barcelona -> Rafinha
89'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Ivan Rakitić
87'
Doelpunt voor FC Barcelona, 3:1 door Lionel Messi
De beslissing in de wedstrijd! Lionel Messi veroorzaakte vanavond een penalty, hij kreeg geel, maar nu doet hij wat hij (bijna altijd doet): scoren. De Argentijn gaat een één-twee aan met Ivan Rakitić en krijgt vervolgens met een beetje geluk de bal voor zijn voeten. Vlakbij het doel faalt Messi niet: 3-1.
84'
Ook FC Barcelona blijft aanvallen! Neymar geeft de bal voor en het is Lionel Messi die mag schieten. De inzet van de Argentijn is niet hard genoeg en werd gepakt door Moyá.
83'
Gele kaart voor Diego Godín (Atlético Madrid)
De zesde Atlético Madrid-speler die geel krijgt is Diego Godín. Hij krijgt de kaart voor het neerhalen van Luis Suárez.
83'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Siqueira
83'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Jesús Gámez
81'
Gele kaart voor Lionel Messi (FC Barcelona)
Lionel Messi die niet scoort, maar wel een penalty veroorzaakt en geel krijgt. Een vreemde avond. De Argentijn krijgt geel wegens gevaarlijk spel.
80'
Daar is eindelijk een echte kans voor Atlético Madrid! Een afvallende bal komt bij Gabi terecht, die het veel te mooi wil doen. De middenvelder probeert de bal over de doelman te stiften, waar een hard schot meer op zijn plaats was geweest.
77'
Bijna wordt Fernando Torres bereikt! Javier Mascherano glijdt uit, waardoor Mario Mandžukić aan de rechterkant kan doorlopen. De Kroaat probeert met een scherpe voorzet Torres te bereiken, maar El Niño kan zijn voet net niet tegen de bal zetten.
75'
Ja, het lijkt erop dat we nog een spannende slotfase tegemoet gaan. Atlético Madrid heeft het vertrouwen dat het vanavond een punt jan meenemen.
74'
Gele kaart voor Javier Mascherano (FC Barcelona)
Javier Mascherano is de volgende speler die een kaart krijgt. De verdediger van FC Barcelona begaat een overtreding op Arda Turan en krijgt geel.
74'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Raúl García
74'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Antoine Griezmann
73'
Langzaam maar zeker schuift Atlético Madrid wat op. Is dit het begin van een slotoffensief?
70'
Atlético Madrid heeft deze wedstrijd één keer gescoord, maar het is nog altijd wachten op de eerste kans van de bezoekers, als je de strafschop niet meetelt.
69'
Gele kaart voor Antoine Griezmann (Atlético Madrid)
Ook Antoine Griezmann wordt bestraft. Niet voor het maken van een overtreding, maar voor het protesteren wat daarna volgt.
68'
De bezoekers wonnen voor het laatst in het seizoen 2005/2006 in Camp Nou. Het werd toen 1-3 en Fernando Torres nam alle drie de doelpunten voor zijn rekening.
68'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Gabi
67'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Fernando Torres
67'
Bij Atlético Madrid gaat Fernando Torres zometeen in het veld komen.
66'
Het is Lionel Messi die de vrije trap mag nemen, maar hij schiet de bal vol in de muur.
65'
Gele kaart voor Tiago (Atlético Madrid)
Neymar is blij vlagen niet te stoppen. De Braziliaan omspeelt drie man en wordt daarna onrechtmatig tegengehouden door Tiago, die geel krijgt.
62'
Het is niet Atlético Madrid dat op zoek gaat naar de gelijkmaker, maar FC Barcelona dat op jacht gaat naar een voorsprong van weer twee goals wil.
59'
Gele kaart voor Luis Suárez (FC Barcelona)
Eén van de klagers is Luis Suárez, die voor zijn felle protesten een gele kaart krijgt.
59'
Nu wil FC Barcelona een strafschop. José Giménez wint het kopduel van Ivan Rakitić, waarna de Kroaat naar de grond gaat. Er lijkt niet veel aan de hand te zijn, maar de Catalanen hopen op een goedmakertje van de scheidsrechter.
57'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 2:1 door Mario Mandžukić
Daar is de onverwachte aansluitingstreffer van Atlético Madrid. Mario Mandžukić mag de strafschop nemen en hij faalt niet. Met een hard schot door het midden zorgt hij voor de 2-1.
56'
Strafschop Atlético Madrid! Lionel Messi verdedigt actief mee, maar begaat in het strafschop een overtreding op Jesús Gámez. Het is een discutabele beslissing van de scheidsrechter, want het leek erop dat de Atlético Madrid-verdediger nauwelijks werd geraakt.
54'
Nog een kaart? Nee, Arda Turan krijgt geen geel na een overtreding op Andrès Iniesta. Het is opvallend hoe vaak de spelers van Atlético Madrid een overtreding begaan vanavond.
51'
FC Barcelona krijgt een vijf meter van de hoek van het strafschopgebied. Lionel Messi geeft de bal voor, Diego Godín kopt 'm weg.
50'
Gele kaart voor Juanfran (Atlético Madrid)
Daar is de volgende Atlético Madrid-speler die op de bon wordt geslingerd. Juanfran gaat onbesuisd door op Neymar en wordt daarvoor met geel bestraft.
49'
De hoekschop komt terecht bij Diego Godín, die de bal met een boogballetje over de lat kopt.
48'
De bal wordt voorgegeven en komt terecht bij Antoine Griezmann. De Fransman probeert de bal voor te geven, maar via een speler van FC Barcelona gaat de bal over de achterlijn: hoekschop.
48'
Atlético Madrid krijgt halverwege de helft van FC Barcelona een vrije trap na een overtreding van Javier Mascherano op Mario Mandžukić.
47'
Geen wissels aan beide kanten. Dat betekent dat Fernando Torres nog (even) op de bank blijft zitten.
46'
FC Barcelona heeft afgetrapt voor de tweede helft!
46'
45'

Het is eenrichtingsverkeer in Camp Nou. FC Barcelona leidt met 2-0 en dat is een volkomen verdiende tussenstand. Neymar zorgde voor het eerste doelpunt en Luis Suárez verdubbelde na iets meer dan een halfuur spelen de score. Atlético Madrid heeft in de eerste helft helemaal niets laten zien.
45'
45'
Er wordt één minuut bijgetrokken in de eerste helft.
45'
Met een lange bal over de verdediging wordt geprobeerd om Luis Suárez te bereiken, maar de spits van FC Barcelona krijgt de bal niet onder controle.
42'
Een statistiek om aan te geven hoe zwak Atlético Madrid vanavond speelt (of hoe sterk FC Barcelona vanavond is): de bezoekers hebben een passnauwkeurigheid dat onder de 50% ligt.
40'
Luis Suárez maakte zojuist pas zijn tweede competitiedoelpunt voor FC Barcelona. Dit is zijn tiende competitiewedstrijd van het seizoen.
38'
FC Barcelona deelt de lakens uit in Camp Nou. De 2-0 voorsprong is verdiend; de thuisploeg heeft al veel kansen gekregen en nog niets weggegeven.
36'
De spelers van Atlético Madrid protesteren bij de scheidsrechter, die niet waarnam dat Lionel Messi de bal met zijn arm meenam.
35'
Doelpunt voor FC Barcelona, 2:0 door Luis Suárez
Daar is de (verdiende) 2-0 voor FC Barcelona. Lionel Messi neemt de bal met zijn hand mee, dribbelt vanaf rechts naar binnen en bereikt daarna met buitenkant links Luis Suárez. De Uruguayaan benut het buitenkansje en verdubbelt de score.
32'
Gele kaart voor Mario Mandžukić (Atlético Madrid)
Een opstootje op het veld tussen Sergio Busquets en Mario Mandžukić! De spits van Atlético Madrid gaf een elleboog(je) aan de Spanjaard, maar Mandžukić vindt dat Busquets zich aanstelt. De scheidsrechter bestraft Mandžukić met geel voor de eerste overtreding.
31'
En weer komt FC Barcelona er snel uit, maar dit keer levert de tegenaanval geen kans op.
29'
Kans voor Lionel Messi! Daar is weer een snelle tegenaanval van Real Madrid! Neymar wordt op de helft van Atlético Madrid aangespeeld en hij trekt vanaf rechts naar binnen. De Braziliaan gaat niet voor eigen kansen en speelt de bal naar Messi, die vanuit een moeilijke hoek tegen Moyá aan schiet.
27'
FC Barcelona temporiseert het spel en laat even het initiatief aan de bezoekers. Daardoor ontstaat er meer ruimte op de helft van Atlético Madrid.
25'
Er zijn 25 minuten gespeeld en we hebben de nummer drie van de Primera División, Atlético Madrid, in aanvallend opzicht nog nauwelijks gezien.
23'
Dat was bijna de 2-0! Een prachtige tegenaanval van FC Barcelona wordt niet beloond met een doelpunt. Luis Suárez wordt diep gestuurd, hij speelt zijn man voorbij en geeft een hoge voorzet richting de tweede paal. Daar staat Neymar, die de bal van dichtbij niet in het doel, maar naast kopt.
22'
Neymar is weer terug in het veld en lijkt - ondanks de wond - gewoon door te kunnen spelen.
21'
Gele kaart voor Jesús Gámez (Atlético Madrid)
Dit zat er natuurlijk aan te komen! Lionel Messi krijgt een flinke tik van Jesús Gámez, die met geel wordt bestraft.
21'
Het wordt wat grimmiger in Camp Nou. Jesús Gámez begaat vlakbij de zijlijn een overtreding op Lionel Messi, waarna zowel de trainer van FC Barcelona als Atlético Madrid zich behoorlijk druk maakt.
20'
Neymar wordt met een wagentje van het veld gehaald. Het is nog maar de vraag of de Braziliaan zometeen terugkeert. Pedro loopt zich in ieder geval al warm.
18'
Het lijkt erop dat Neymar een flinke wond heeft. De Braziliaan trekt zijn schoen uit en toont een flinke rode vlek op zijn witte sok.
16'
Oef, scheidsrechter! Met een gestrekt been raakt José Giménez vol de enkel van Neymar. De dienstdoende arbiter fluit echter niet.
15'
Daar is Lionel Messi zoals we 'm graag zien: slalommend langs zijn tegenstanders baant hij zich een weg naar het doel. Antoine Griezmann die hem met een overtreding van achteren tegenhoudt.
13'
Bijna de 2-0! Dat scheelt heel erg weinig! Jordi Alba schiet hard op doel en Atlético Madrid-doelman Moyá krijgt de bal niet onder controle. In de rebound krijgt Luis Suárez een kans, maar hij schiet van dichtbij tegen de doelman.
12'
Doelpunt voor FC Barcelona, 1:0 door Neymar
Daar is de voorsprong voor FC Barcelona! Lionel Messi omspeelt in het strafschopgebied een speler en geeft de bal vervolgens voor. Luis Suárez krijgt de voorzet niet onder controle en met een beetje geluk komt de bal bij Neymar terecht, die de bal van dichtbij tegen de touwen schiet.
9'
Daar is de eerste kans! Neymar dribbelt door de as van het veld en bereikt Messi, die in het strafschopgebied naar zijn rechterbeen kapt en schiet. De inzet van de Argentijn gaat ruim naast.
7'
Nee, het team van Diego Simeone komt er tot nu toe nauwelijks aan te pas. Op het moment dat Atleti in balbezit komt, verovert FC Barcelona weer heel snel de bal.
5'
Het is de thuisploeg die in de beginfase van de wedstrijd het meeste balbezit heeft. Atlético Madrid beperkt zich vooralsnog tot verdedigen.
3'
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor FC Barcelona. Een kans levert het de thuisploeg niet op. Op het moment dat de corner wordt genomen, begaat Piqué een overtreding op Godín.
1'
De bezoekers krijgen de bal direct in het strafschopgebied van FC Barcelona, maar de verdedigers van de thuisploeg werken de bal weg.
1'
Atlético Madrid heeft afgetrapt! We zijn begonnen!
1'
Voor aanvang van de wedstrijd ontvangt Lionel Messi een trofee omdat hij topscorer aller tijden is van La Liga.

Het weekend is bijna voorbij, maar niet voordat dé kraker van het weekend wordt gespeeld. In Camp Nou neemt FC Barcelona het op tegen Atlético Madrid en beide ploegen mogen eigenlijk punten laten liggen in de titelstrijd. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van dit duel. Je kunt hier een uur voor aanvang van de wedstrijd de opstellingen van de twee teams vinden.

Onrustig in Barcelona

Het loopt niet op rolletjes bij FC Barcelona. De Catalanen hebben weliswaar een overbrugbare achterstand van vier punten op koploper Real Madrid, maar er is veel kritiek op trainer Luis Enrique. In de vorige speelronde ging Barça onderuit tegen Real Sociedad (1-0). De ploeg van Enrique nam in het midweekse bekerduel met Elche echter revanche op de verloren competitiewedstrijd door met 5-0 te winnen. Vanavond staat FC Barcelona een veel sterkere tegenstander te wachten: landskampioen Atlético Madrid.

Atlético vol vertrouwen

Net als vorig seizoen doet Atlético Madrid ook dit seizoen mee in de strijd om het kampioenschap. De Madrilenen hebben dit seizoen net als FC Barcelona 38 punten veroverd en staan daarmee op de gedeeld tweede plaats in de Primera División. Atleti versterkte zich in de winterstop met ‘verloren zoon’ Fernando Torres. Hij maakte afgelopen woensdag zijn rentree in het Copa del Rey-duel met aartsrivaal Real Madrid, dat met 2-0 door het team van trainer Diego Simeone werd gewonnen.

Onderling resultaat

Winnen in Camp Nou, dat doet Atlético Madrid niet zomaar. De laatste keer dat de Madrilenen wisten te winnen in Barcelona was in het seizoen 2005/2006. Een zeer opvallend detail: Fernando Torres scoorde toen alle drie de doelpunten (1-3). Vorig seizoen troffen de twee ploegen elkaar liefst zes keer: twee keer in de Supercopa, twee keer in de Primera División en tweemaal in de Champions League. Als strafschoppenreeksen niet worden meegerekend, dan eindigde het duel vijf keer in een gelijkspel en won Atleti één keer.