11.01.2015 22:54

Eenrichtingsverkeer in Spaanse topwedstrijd

FC Barcelona heeft met overtuiging de Spaanse topper met Atlético Madrid gewonnen. De Catalanen waren veel te sterk voor de regerend landskampioen, die met een 3-1 nederlaag naar huis werd gestuurd.

Het team van Luis Enrique deelde vanaf de eerste minuut de lakens uit in Camp Nou. Atlético Madrid moest zich beperken tot het tegenhouden van de Catalaanse aanvallen, wat niet altijd lukte. Na iets meer dan tien minuten spelen zorgde Neymar voor de openingstreffer. Nadat Luis Suárez een voorzet van Lionel Messi niet goed controleerde, kon de Braziliaan van dichtbij de 1-0 tegen de touwen schieten.

Ook na het openingsdoelpunt was het eenrichtingsverkeer in Barcelona. Atleti was zeer slordig in balbezit en kwam zelden in de buurt van Barça-goalie Claudio Bravo. Het was dan ook niet verrassend dat FC Barcelona in de eerste helft de score verdubbelde. Messi, die de bal met zijn arm controleerde, was de aangever. Suárez zorgde met een bekeken schot voor de 2-0.

Na rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor FC Barcelona. Toch kwam Atlético Madrid na een klein uur spelen terug in de wedstrijd. De scheidsrechter nam een overtreding van Lionel Messi op Jesús Gámez waar en wees naar de stip. Mario Mandžukić mocht de strafschop nemen en hij faalde niet; met een hard schot door het midden maakte hij de aansluitingstreffer.

In de slotfase van de wedstrijd ging Atlético Madrid op zoek naar de gelijkmaker, maar veel kansen kregen de bezoekers niet. Enkel Gabi kreeg nog een mogelijkheid, maar hij koos ervoor om de bal te stiften, waar een (hard) schot meer op zijn plaats was. Het slotakkoord was voor de thuisploeg. Messi, die voor aanvang van de wedstrijd een trofee kreeg omdat hij all-time topscorer van La Liga is, maakte vlak voor tijd van dichtbij de 3-1.

Door de overwinning bedraagt de achterstand van FC Barcelona op Real Madrid nog maar één punt. De koploper heeft echter één wedstrijd minder gespeeld en kan het gat dus weer terugbrengen naar vier punten. Atlético Madrid blijft op de derde plaats staan met 38 punten uit achttien wedstrijden.

Door: Vincent Houttuin