0 : 1 Torinfos in de Ticker Koke 10. / Schot met rechts  (Saúl)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Lionel Messi 30. / Schot met links  (Jordi Alba)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Luis Suárez 38. / Schot met rechts  (Dani Alves)

90'
Atlético begon zonder de weggestuurde Filipe Luís met goede bedoelingen en aanvallende intenties aan het tweede bedrijf. Griezmann kreeg de opgelegde mogelijkheid tot de gelijkmaker, maar zag Bravo redden. Na de tweede gele kaart voor Diego Godín was het verzet gebroken. Barça deed het rustig aan, creëerde enkele kansjes en sleepte de 2-1 overwinning uit het vuur.
90'
90'
Gele kaart voor Thomas Partey (Atlético Madrid)
De invaller krijgt ook nog geel bij Atléti. Het is de zevende kaart van de wedstrijd.
88'
Barcelona gaat met deze overwinning op zak drie punten uitlopen op Atlético Madrid. De Catalanen hebben zelfs nog een wedstrijd minder gespeeld.
85'
Nog vijf minuten op de klok in Camp Nou. Ondanks dat er maar een doelpunt verschil op het scorebord staat is de wedstrijd gespeeld. Negen Atlético-spelers kunnen namelijk niets meer tegen koploper Barça.
82'
Wissel in bij FC Barcelona -> Sergi Roberto
82'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Dani Alves
82'
Lionel Messi soleert weer eens op fraaie wijze door de defensie van Atléti. Nadat de Argentijn drie spelers omspeelt wordt de voorzet vanaf rechts geblokkeerd.
79'
Kans voor Arda! Een langlopende aanval over vele schijven komt via Busquets bij Arda Turan. De invaller aan de kant van Barcelona schiet de bal maar net voorlangs het doel van zijn oude ploeg.
76'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Thomas Partey
76'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Augusto Fernández
75'
Augusto Fernández ligt geblesseerd op het veld en lijkt niet verder te kunnen. De middenvelder heeft last van zijn bovenbenen en moet zelfs per brancard het veld in Camp Nou verlaten.
72'
Wat kan Barcelona uitrichten tegen negen spelers van Atlético? In de tweede helft hebben we behoudens de vrije trap namelijk nog weinig gezien van het sterrenensemble.
69'
Messi met een vrije trap! De overtreding van Godin leidde tot een vrije trap aan de zijkant van het zestien meter gebied. Met links probeert Messi de bal in het doel te krullen, de vuisten van Oblak brengen echter redding.
67'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Stefan Savić
67'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Antoine Griezmann
66'
Wissel in bij FC Barcelona -> Arda Turan
66'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Ivan Rakitić
65'
Geel-rode kaart voor Diego Godín (Atlético Madrid)
Atlético moet zelfs verder met negen spelers! Diego Godín haalt zijn landgenoot Suárez neer met een vliegende tackle en pakt zijn tweede geel van de middag.
64'
Het is zeer opmerkelijk dat het tiental van Atlético Madrid nu constant aan aanvallen denkt. Er zal iets moeten veranderen bij Barcelona dat niet goed omgaat met de man meer situatie.
61'
Nog een half uur te spelen in Camp Nou. Atlético is zeker niet de mindere in het afgelopen kwartier. FC Barcelona begint matig en moet oppassen voor de gelijkmaker.
58'
Dé kans voor Griezmann! De tien van Atlético worden heel gevaarlijk voor het doel van Bravo. Ferreira-Carrasco geeft voor vanaf rechts waarna de ontsnapte Griezmann vrij opduikt voor het Barça-doel. Doelman Bravo redt echter met zijn tenen.
57'
Barcelona drukt niet echt door in het tweede bedrijf. Ondanks het overtal in spelers begint de thuisploeg zeer behoudend.
54'
Atlético Madrid probeert met alle goede wil van de wereld tot aanvallen te komen. Het is echter vaak zo dat Yannick Ferreira-Carrasco en Griezmann er alleen voor staan in de voorhoede. Daardoor kunnen de bezoekers niet gevaarlijk worden.
51'
Atlético Madrid blijft ook bij een nederlaag minimaal op de tweede plaats staan. Stadsgenoot Real Madrid staat namelijk vier punten achter op Atléti.
48'
Jesús Gámez gaat spelen op de positie van Filipe Luís. De invaller krijgt te kampen met Lionel Messi. Middenvelder Gabi is achter gebleven in de kleedkamer.
47'
De tweede helft is begonnen in Camp Nou. Dendert Barcelona door tegen tien Madrilenen? Of komt de knokploeg van Simeone nog verrassend uit de hoek?
46'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Jesús Gámez
46'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Gabi
46'
45'
In een zeer vermakelijke eerste helft staat Barcelona na een slecht begin toch op voorsprong in eigen huis. Atlético Madrid begon goed en dat resulteerde in de 0-1 van Koke. Na een kwart wedstrijd kwam Barça echter beter in de wedstrijd. Het begon weer te sprankelen als vanouds met doelpunten van Lionel Messi en Luis Suárez ten gevolge: 2-1. In de laatste minuut pakte Filipe Luís nog direct rood na een harde overtreding op Messi.
45'
44'
Rode kaart voor Filipe Luís (Atlético Madrid)
De linksback van Atléti schopt Lionel Messi voor de vijfde keer in een helft. Deze overtreding kan niet door de beugel en wordt bestraft met rood. Luís schopt Messi vol op zijn knie.
42'
Gele kaart voor Juanfran (Atlético Madrid)
Voor de zoveelste keer wordt Neymar naar de grond gewerkt. Dit keer is Juanfran de dader, wat hem op geel komt te staan.
41'
Barcelona heeft de achterstand nu toch vrij gemakkelijk weten recht te trekken. Het sterk startende Atlético stort helemaal in en laat de kaas van haar brood eten.
38'
Doelpunt voor FC Barcelona, 2:1 door Luis Suárez Het gaat nu ineens hard in Camp Nou. Dani Alves stuurt teamgenoot Suárez diep die op zijn beurt ontsnapt aan José Giménez. De topscorer van Barça schiet onder keeper Oblak door en zet zijn team op voorsprong.
38'
Eindelijk zien we wat van Antoine Griezmann. De Franse topscorer van Atléti schiet twee meter over het doel nadat hij weggedraaid was bij tegenstander Piqué.
36'
Nog een kleine tien minuten te spelen tot de rust. Na een goed begin van Atlético met de openingstreffer tot gevolg is nu Barcelona weer de baas in eigen huis. Lionel Messi was de afmaker van de prachtige gelijkmaker.
33'
Lionel Messi is ongekend goed tegen Atlético Madrid. De wereldvoetballer van het jaar maakt al zijn 25e treffer tegen de Madrilenen. Maar nog belangrijker de gelijkmaker staat op het scorebord in Camp Nou.
30'
Doelpunt voor FC Barcelona, 1:1 door Lionel Messi
En dan is daar uit het niets een geweldige en typische Barça-goal. Neymar vindt Jordi Alba op links. De linksback behoudt het overzicht en legt terug op Messi die direct in de korte hoek de gelijkmaker produceert.
30'
Poging van Suárez! Iniesta geeft een perfecte bal in de loop van Luis Suárez. Schuin links voor het doel haalt de spits van Barcelona direct uit, maar doelman Jan Oblak schermt de korte hoek uitstekend af.
29'
Barcelona heeft het erg moeilijk met een agressief Atléti. De thuisploeg komt nog niet echt tot goede kansen en stuit telkens op een rood-witte muur.
26'
Opvallend is ook het verschil in doelsaldo. Atlético Madrid kreeg bijvoorbeeld pas acht tegendoelpunten dit seizoen en scoorde er zelf 31. Barcelona heeft al 52 doelpunten gemaakt in de Primera División.
25'
Gele kaart voor Gabi (Atlético Madrid)
Nu moet Gabi ingrijpen bij een veelbelovende Barça-aanval. Ook voor hem een gele prent.
24'
Gele kaart voor Diego Godín (Atlético Madrid)
De verdediger valt landgenoot Suárez aan van achteren en krijgt het eerste geel.
21'
Hard schot van Fernández! De middenvelder en tevens vervanger van Luciano Vietto knalt van grote afstand op het doel van Barcelona. Het harde en lage schot van Augusto Fernández gaat maar net naast het doel.
18'
Knal van Dani Alves! De Braziliaanse rechtsback van Barcelona komt zoals zo vaak mee naar voren. Dit keer neemt Alves een hoge voorzet op zijn pantoffel met een mooie volley. Het schot wordt daarna geblokt, waardoor de bal het doel niet bereikt.
15'
Lionel Messi had iets heel fraais in gedachte. De Argentijnse superster van Barcelona ging de combinatie aan met Neymar. De beslissende eindpass was echter net niet op maat voor de Braziliaan.
13'
Atlético heeft de droomstart te pakken. De vechtmachine van coach Diego Simeone start fel in Camp Nou en komt al vroeg op voorsprong. Barça zal aan de bak moeten vanmiddag.
10'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 0:1 door Koke
Wat een fantastisch doelpunt van de Madrilenen. Saúl zet voor vanaf de rechterkant, Antoine Griezmann mist de bal half, waarna Koke met rechts vanaf ongeveer vijftien meter doelman Bravo verschalkt in de verre hoek.
9'
Diego Godín loopt wat te hinken op het veld. De verdediger van Atlético botste zojuist in een duel met landgenoot Luis Suárez. Ondanks pijntjes lijkt de Uruguayaan verder te kunnen.
6'
Atlético Madrid zet vroeg druk en verstoort de opbouw van Barcelona. De bezoekers zitten kort op de duels en gunnen de technisch begaafde Barça-spelers weinig ruimte.
3'
Schot van Saúl! Het eerste gevaar in de wedstrijd komt van de bezoekers. Middenvelder Saúl schiet van buiten de zestien op doel. Doelman Claudio Bravo redt met een spectaculaire save.
2'
De Spaanse kraker tussen FC Barcelona en Atlético Madrid is begonnen! Wie gaat de koppositie pakken in de Primera División?
1'
De opstellingen
FC Barcelona begint vanmiddag met Jordi Alba terug in de basis. De linksback keert terug van een blessure en start direct. Arda Turan is ook terug, maar begint vanaf de reservebank. Neymar, Lionel Messi en Luis Suárez zijn wel van de partij.

Tegenstander Atlético Madrid start in de vertrouwde formatie. In de aanval staan Yannick Ferreira-Carrasco en topscorer Antoine Griezmann. Jackson Martínez begint op de reservebank en Fernando Torres is geblesseerd. Gabi en Koke moeten zorgen voor de balans op het middenveld in het team van Diego Simeone.

Welkom bij de absolute kraker in de 22e speelronde van de Primera División tussen FC Barcelona en Atlético Madrid. De nummer een en twee van de ranglijst beginnen zaterdagmiddag om 16.00 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik mag live verslag doen van het duel in Barcelona. Rond de klok van 15.00 uur worden de opstellingen van beide teams bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

FC Barcelona
De koploper van de Spaanse competitie kan vanmiddag afstand nemen van de Madrileense concurrenten. Op dit moment heeft Barcelona één wedstrijd minder gespeeld dan Atlético en hetzelfde aantal punten. De voorsprong op Real Madrid is vier punten. De ploeg van Luis Enrique verloor enkel op bezoek bij Celta de Vigo en Sevilla en behaalde al 48 punten uit twintig wedstrijden.

Barcelona kan vanmiddag weer beschikken over Jordi Alba en Arda Turan. Alba keert terug van een hamstringblessure en Turan gaat spelen tegen zijn oude club. De Turkse middenvelder speelde tussen 2011 en 2015 voor Atléti en wordt zelfs vandaag 29 jaar oud. Ook MSN is weer present bij de Catalanen. Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar namen bijna 100% van de Barça’s doelpuntenproductie voor zich in de competitie.

De vechtmachine van Diego Simeone hoopt vanmiddag in het spoor te kunnen blijven van favoriet Barcelona. Met hetzelfde aantal punten, maar een wedstrijd meer gespeeld doet de nummer twee van Spanje het dit seizoen wederom uitstekend. Midweeks werd er wel verloren in de kwartfinales van de Copa del Rey. Tegenstander Celta de Vigo was Atlético over twee wedstrijden de baas.

Simeone kan in Camp Nou niet beschikken over Lucas, Tiago en Fernando Torres. Alle drie de spelers zijn geblesseerd. Ángel Correa is tevens niet present wegens een schorsing. Eerder dit seizoen won Barcelona in Madrid met 1-2. Torres opende de score vlak na rust voor thuisploeg Atlético. Even later bracht Neymar zijn ploeg echter op gelijke hoogte. Lionel Messi schonk een kwartier voor tijd Barça de overwinning.