30.01.2016 17:53

Agressieve topper opnieuw in voordeel Barça

Lionel Messi (r.) kan juichen na het scoren van de 1-1 tijdens het competitieduel FC Barcelona - Atlético Madrid. (30-01-2016)
Lionel Messi (r.) kan juichen na het scoren van de 1-1 tijdens het competitieduel FC Barcelona - Atlético Madrid. (30-01-2016)

FC Barcelona heeft zaterdagmiddag drie punten afstand genomen van Atlético Madrid door ze in een onderling duel te verslaan. Net als eerder dit seizoen in Madrid maakte de Catalanen een achterstand goed: 2-1. Atlético eindigde het duel met negen spelers na rode kaarten voor Filipe Luís en Diego Godín.

FC Barcelona begon zonder de van een blessure teruggekeerde Arda Turan aan de kraker met Atlético Madrid. Beide teams hadden voorafgaand 48 punten, de bezoekers deden daar wel een wedstrijd meer over. De knokploeg van Diego Simeone begon fel en kreeg een schietkans van afstand via Saúl, deze werd nog gekeerd door Claudio Bravo. De 21-jarige Spanjaard was even later bepalend via een goede voorzet. Ploeggenoot Koke schatte deze op waarde en schoot de bal direct achter doelman Claudio Bravo: 0-1.

Barça was geschrokken en kende een moeizaam begin. Luis Suárez kreeg na een half uur de eerste echt goede kans na een steekpass van Iniesta. Dit was de waarschuwing voor wat zou gaan komen. Nog geen minuut later zette Lionel Messi namelijk Barcelona naast Atlético na een fantastische aanval. Via Neymar en Jordi Alba schoof de Argentijn de 1-1 in de korte hoek.

De ploeg van Luis Enrique was los en combineerde weer naar hartenlust. Dani Alves zag een diepgaande Suárez en gaf een lange bal op de Uruguayaan. Suárez schermde de bal prima af en schoot schuin voor het doel de bal onder doelman Jan Oblak door: 2-1. De rollen waren volledig omgedraaid wat tot frustraties leidde bij de bezoekers. De kaarten stapelden zich op voor Atlético met zelfs een rode kaart vlak voor rust. Filipe Luís kon zich niet beheersen en trapte vol op de knie van Messi.

Na rust begon Barcelona behoudend ondanks de meerderheid in spelers. De eerste kans was dan ook voor de tien van Atlético. Antoine Griezmann toucheerde een voorzet van Yannick Ferreira-Carrasco, maar zag de tenen van Bravo redden. Toen Diego Godín zijn tweede gele kaart kreeg en Atléti verder moest met negen spelers was het Madrileense verzet gedaan. Barça kreeg nog mogelijkheden via Messi en invaller Arda Turan, maar het bleef bij 2-1. Door de Catalaanse overwinning groeit het gat met Atlético naar drie punten.

Door: Koen Larmit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner