1 : 0 Neymar 9. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker 90. / Schot met links  (Neymar)

90'
Samenvatting
Brazilië is na een 2-0 overwinning verzekert van de halve finales van de Confederations Cup. Nadat Neymar zijn team al vroeg in de eerste helft naar 1-0 schoot, bewaarde hij het mooiste voor het laatst. Na een schitterende soloactie gaf hij de bal in blessuretijd voor op Jô, die de eindstand op 2-0 bracht. Mexico had 90 minuten lang bijna niets in te brengen. Alleen in de slotfase kwam de invallende Barrera enkele keren door op de rechterflank. Zijn voorzetten liepen echter op niets uit.
90'
90'
Doelpunt voor Brazilië, 2:0 door Jô
Een schitterend doelpunt! Neymar stuurt twee Mexicanen het bos in. De spits dribbelt tussen de twee Mexicaanse verdedigers door, passeert vervolgens nog een tegenstander en geeft de bal voor op Jô. De spits kan de bal eenvoudig achter Corona schieten.
90'
Terwijl het bord met vier minuten omhoog gaat schiet Barrera de bal vanaf de zestienmeterlijn nipt naast het doel van Júlio César.
90'
Gele kaart voor Maza (Mexico)
Maza protesteert bij Webb tegen de kaart van Herrera. De Mexicaanse verdediger krijgt als gevolg echter zelf een gele prent van de Engelse scheidsrechter.
89'
Gele kaart voor Héctor Herrera (Mexico)
De Mexicanen zijn de hoogstandjes van Neymar zat. Als de Braziliaan de bal twee keer hooghoudt kegelt Herrera Neymar omver.
88'
Wissel in bij Mexico -> Raúl Jiménez
88'
Wissel uit bij Mexico -> Gerardo Torrado
84'
Een nieuw hoogstandje van Neymar. Hij wipt de bal achterstevoren over Hiram Mier en geeft de bal vervolgens in één keer voor op Jô. Zijn voorzet mist echter net het hoofd van de Braziliaanse spits.
83'
Opvallend dat Barrera pas zo laat is gebracht door De La Torre. De Mexicaan zorgt constant voor gevaar aan de rechterkant van het veld en versiert dit keer een hoekschop.
82'
Wissel in bij Brazilië -> Jô
82'
Wissel uit bij Brazilië -> Fred
81'
Na het inbrengen van Pablo Barrera wordt Mexico gevaarlijker. De rechtsbuiten stoomt nu al een paar keer op aan de rechterflank, maar weet de bal nog niet op het hoofd van een teamgenoot te trappen.
78'
Het stadion ontploft als Lucas aan de zijlijn verschijnt om in te vallen voor Hulk. De vleugelaanvaller, die sinds januari speelt voor Paris Saint-Germain is immens populair onder de Brazilianen.
78'
Wissel in bij Brazilië -> Lucas
78'
Wissel uit bij Brazilië -> Hulk
76'
Gele kaart voor Dani Alves (Brazilië)
Een optelsom. Na verschillende kleine overtredingen achter elkaar krijgt Dani Alves de gele kaart gepresenteerd na een duwtje tegen Moreno.
74'
Als Mexico zo blijft spelen zijn de drie punten voor Brazilië en boekt het team van Luiz Felipe Scolari weer een overwinning. De laatste keer dat Brazilië in de Confederations Cup verloor was acht jaar geleden. Tegenstander... Mexico.
70'
Wissel in bij Mexico -> Pablo Barrera
70'
Wissel uit bij Mexico -> Jorge Torres Nilo
69'
Na 24 minuten spelen in de tweede helft heeft Júlio César voor het eerst iets te doen. De Braziliaanse doelman kan de bal gemakkelijk van de grond halen na een slap schot van Carlos Salcido.
67'
De beste man aan de kant van Mexico is José Corona. De doelman heeft al enkele grote kansen van Brazilië weten te keren en onderschept nu binnen een minuut twee keer een voorzet van Neymar.
64'
Brazilië schroeft het tempo nog verder op. Paulinho dribbelt vanaf de middenlijn het strafschopgebied in en geeft de bal af op Neymar, die de bal in de korte hoek tegen Corona aanschiet.
63'
José Corona onderschept een steekpass op de uitblinkende Neymar. De Mexicaanse doelman krijgt nog net zijn voet tegen de bal voor de Braziliaanse aanvaller de bal in het doel kan werken.
62'
Wissel in bij Brazilië -> Hernanes
62'
Wissel uit bij Brazilië -> Oscar
59'
Mexico komt niet verder dan het creëren van hoekschoppen. Met de versierde corners wordt echter weinig gedaan. Met snelle counters van Brazilië is de kans op een tegendoelpunt groter. Oscar verspeelt ditmaal in de counter de bal als Brazilië er met drie man uitkomt.
58'
Wissel in bij Mexico -> Héctor Herrera
58'
Wissel uit bij Mexico -> Gerardo Flores
54'
Oei! Een levensgrote kans voor Hulk. Na een knap een-tweetje in het strafschopgebied met Neymar helpt Hulk de enorme kans om zeep.
53'
Mexico probeert het tempo uit de wedstrijd te halen. Zo gauw de Mexicanen de bal in het bezit hebben wordt de bal rustig overgespeeld.
50'
Brazilië zal er alles aandoen om de wedstrijd tegen Mexico te winnen. Na de verloren Olympische finale van vorig jaar tegen Mexico staat er nog een rekening open. Acht van de spelers die deze finale speelden staan vandaag weer op het veld. Drie aan de kant van Mexico en vijf aan de kant van Brazilië.
47'
Opnieuw wordt een doelpunt van Hulk afgekeurd . Uit een vrije trap van Neymar schiet Hulk de bal achter doelman Corona. De Braziliaanse spits staat echter net als in de eerste helft in buitenspelpositie.
46'
Brazilië heeft weer afgetrapt voor de tweede helft. Zonder wijzigingen zijn beide teams weer op het veld teruggekeerd. Ook David Luiz staat nog op het veld, nog steeds met zijn neus vol watten.
46'
45'
Na een eerste helft met twee gezichten gaan we met een 1-0 tussenstand rusten. Neymar zette Brazilië met een volley op voorsprong. Het eerste half uur was overduidelijk voor de Brazilianen, de Mexicanen kwamen er nauwelijks aan te pas. Nadat David Luiz ongelukkig in botsing kwam en het veld voor een lange tijd moest verlaten zakte het tempo van de wedstrijd echter in. Het laatste kwartier gebeurde er niets noemenswaardigs aan beide kanten.
45'
45'
Er worden drie minuten toegevoegd aan de eerste helft. Drie minuten die veroorzaakt zijn door de blessure van David Luiz. De verdediger staat inmiddels weer met een schoon shirt in het veld, maar de Brazilianen spelen de eerste helft desondanks rustig uit. De wedstrijd stevent af op een 1-0 ruststand.
44'
Gele kaart voor Thiago Silva (Brazilië)
Thiago Silva haalt met een stevige overtreding Andrés Guardado neer. Geel is zeker op zijn plaats. De eerste gele kaart voor Brazilië op dit toernooi.
40'
Het tempo is volledig uit de wedstrijd na de ongelukkige botsing van David Luiz. Luiz is wederom van het veld gestuurd door Howard Webb om een nieuw shirt aan te trekken. Ook zijn tweede shirt zat onder het bloed. De Brazilianen doen het weer rustig aan met een man minder.
38'
Luiz keert vol met watten weer terug in het veld. De Brazilianen staan weer met elf man in het veld.
34'
David Luiz wordt met een brancard van het veld getild. De Braziliaanse verdediger komt ongelukkig in botsing met het hoofd van een Mexicaanse tegenstander, het bloed stroomt uit zijn neus. Hij lijkt verder te kunnen spelen maar moet eerst een nieuw shirt aantrekken aan de kant.
31'
Javier Hernández komt het eerste half uur nog niet in het wedstrijdbeeld voor. De Mexicaanse spits van Manchester United scoorde vier van de laatste vijf Mexicaanse doelpunten, maar is in deze wedstrijd nog ver weg van een nieuwe doelpunt.
27'
Brazilië heeft de wedstrijd weer overgenomen. De opleving van Mexico duurde slechts even. Het team van De La Torre komt niet verder dan verdedigen.
23'
Neymar bewijst zich deze wedstrijd wederom. De nieuwe Braziliaan van FC Barcelona tovert de ene schaar na de andere schaar uit de hoge hoed en schiet de bal van afstand vervolgens maar net over de lat.
21'
Gele kaart voor Andrés Guardado (Mexico)
Guardado haalt Neymar neer rechts naast de zijlijn. Met de overtreding onderbreekt de middenvelder wel een veelbelovende Braziliaanse counter.
20'
Mexico komt langzaamaan in de wedstrijd. De Mexicanen bijten van zich af en zijn veelvuldig op de helft van Brazilië te vinden. Uit een hoekschop van Dos Santos komt geen gevaar.
16'
De eerste gevaarlijke aanval voor Mexico is ook een feit. Marcelo verspeelt bij eigen doel gevaarlijk de bal en Hiram Mier schiet de bal vervolgens maar net langs het doel van Júlio César.
13'
Mexico komt er niet aan te pas. Brazilië creëert kans op kans. Dani Alves dribbelt richting het doel van Mexico, maar Corona kan de bal nog maar net keren.
9'
Doelpunt voor Brazilië, 1:0 door Neymar Neymar zet Brazilië wederom op een 1-0 voorsprong. De aanvaller neemt een afvallende bal op de rand van het zestienmetergebied ineens op de slof en schiet de bal knap achter José Corona.
7'
Het is vandaag een speciale wedstrijd voor Giovani Dos Santos. De Mexicaan heeft een Braziliaanse vader en speelt nu in het thuisland van zijn vader tegen Brazilië.
4'
Brazilië gaat flitsend van start. Een doelpunt van Hulk wordt ditmaal afgekeurd wegens buitenspel. De Brazilianen zetten vroeg druk op de bal.
2'
De eerste grote kans is voor Brazilië. Marcelo wordt neergehaald vlak naast het strafschopgebied. Vanaf de linkerkant van het veld zet Hulk de bal uit de vrije trap voor op dezelfde Marcelo, die de bal vervolgens in de handen schiet van de Mexicaanse keeper.
1'
Nadat de volksliederen geklonken hebben is er afgetrapt. Met name het volkslied van Brazilië was indrukwekkend. Halverwege werd de muziek stopgezet en werd de nationale hymne uit volle borst meegezongen door de Braziliaanse toeschouwers.
Goedenavond en welkom bij de wedstrijd tussen Brazilië en Mexico. Ik ben Merten Simons en vanavond zal ik u op de hoogte houden van de tweede wedstrijd voor de beide teams in de Confederations Cup. Om 21.00 zal Howard Webb zijn fluitsignaal laten klinken voor het begin van de wedstrijd. Onder het knopje ‘wedstrijdgegevens’ kunt u alvast de opstellingen bekijken.

De eerste wedstrijd legden beide teams af met wisselend succes. Brazilië boekte tegen Japan een vrij eenvoudige overwinning. Na een vroeg doelpunt van Neymar leek de wedstrijd al snel gespeeld. In de derde minuut knalde de spits, die na de zomer uit zal komen voor FC Barcelona, de bal met een streep in de kruising. Paulinho en Jô brachten de eindstand uiteindelijk op 3-0.

Mexico verloor daarentegen de eerste wedstrijd. Door een doelpunt van Mario Balotelli in de 76e minuut ging het team van José De La Torre met 1-2 onderuit. Na een doelpunt van Andrea Pirlo bracht Javier Hernández weliswaar de gelijkmaker nog op het bord. Door de tegentreffer van Balotelli staat Mexico echter nog steeds met lege handen. Punten tegen Brazilië zijn dan ook noodzakelijk om de volgende ronde te halen.

Met Javier Hernández is ook gelijk de bekendste speler van Mexico genoemd. De spits van Manchester United is één van de weinige spelers binnen de ploeg die niet in de Mexicaanse competitie speelt. Ook Hector Moreno is een speler uit dit selecte gezelschap. De centrale verdediger speelde in het verleden voor AZ, maar komt tegenwoordig uit voor RCD Espanyol. Andere bekende spelers in het Mexicaanse team zijn Francisco Rodriguez en Carlos Salcido. Beide verdedigers kwamen enkele seizoenen uit voor PSV.

Hoe anders is dat bij Brazilië. Aanvallers Fred, Paulinho en Neymar zijn de enige spelers uit het basisteam die in het afgelopen seizoen uitkwamen in de Braziliaanse competitie. Neymar is echter al rond met FC Barcelona en zal het volgende seizoen uitkomen in Spanje. Bovendien zal ook Paulinho hoogstwaarschijnlijk de oversteek maken naar Europa. Verschillende topclubs, waaronder Tottenham Hotspur, hebben vergaande interesse in de aanvaller.

Beide landen kwamen elkaar drie keer eerder tegen in het toernooi om de Confederations Cup. Eén keer was Brazilië de winnaar en twee keer trok Mexico aan het langste eind. De meest opzienbarende ontmoeting van deze drie wedstrijden was ongetwijfeld in 1999. In eigen land wonnen Mexico de finale tegen Brazilië voor 110.000 toeschouwers met 4-3.