Mexico
1:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Javier Hernández 54. / Kopbal  (Andrés Guardado)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Javier Hernández 66. / Kopbal  (Hiram Mier)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Shinji Okazaki 86. / Schot met rechts  (Yasuhito Endō)

90'
Samenvatting

Mexico heeft Japan weten te verslaan. In de eerste helft waren de Japanners beter, maar kwamen zij niet tot scoren. De Mexicanen kwamen sterk uit de kleedkamer en dit werd uiteindelijk ook in de score uitgedrukt. Javier Hernández kopte een voorzet van Andrés Guardado van dichtbij tegen de touwen om de Mexicanen op voorsprong te zetten. De Japanners waren onherkenbaar in de tweede helft en na 66 minuten spelen kwamen de Mexicanen zelfs op een verdiende 2-0 voorsprong. Een hoekschop van Giovani Dos Santos werd doorgekopt door Hiram Mier. Javier Hernádez stond bij de tweede paal te wachten en kon de bal wederom van dichtbij tegen de touwen koppen. De wedstrijd leek gespeeld en lange tijd gebeurde er niks meer. Vlak voor tijd kwamen de Japanners toch tot scoren. Yasuhito Endō ontving een diepe bal en gaf hem direct voor op Shinji Okazaki, laatstgenoemde tikte de bal van dichtbij achter doelman Guillermo Ochoa. In de blessuretijd kreeg Mexico nog een strafschop nadat Atsuto Uchida een domme overtreding op Javier Hernández had begaan, de spits van Manchester United ging zelf achter de bal staan en miste de strafschop.
90'
90'
Gele kaart voor Guillermo Ochoa (Mexico)
De doelman probeert tijd te rekken en krijgt daarvoor de gele kaart.
90'
Penalty gemist door Javier Hernández, Mexico
Wat een misser van Chicharito! Hij schiet de bal in de linkerhoek, maar Eiji Kawashima brengt redding. De rebound wordt op de lat geschoten door de Mexicaan.
90'
Net als in de wedstrijd tegen Italië is Atsuto Uchida de schlemiel. Hij begaat een overtreding op Javier Hernández, de scheidsrechter geeft Mexico de strafschop.
90'
De scheidsrechter trekt er nog vijf minuten bij!
90'
Wissel in bij Mexico -> Javier Aquino
90'
Wissel uit bij Mexico -> Raúl Jiménez
88'
De Japanners hebben nog heel even om de gelijkmaker te produceren. Gaat het ze lukken?
86'
Doelpunt voor Japan, 1:2 door Shinji Okazaki
Kennelijk waren de Japanners het niet met mij eens. Goed uitgespeelde aanval. Yasuhito Endō ontvangt een lange bal en geeft deze direct door op Shinji Okazaki. Laatstgenoemde kan de bal van dichtbij achter doelman Guillermo Ochoa schieten.
85'
Als Japan snel een doelpunt maakt kan de wedstrijd nog leuk worden, dat zit er waarschijnlijk niet meer in.
82'
Wederom een mogelijkheid voor Japan. Kengo Nakamura neemt een hoekschop vanaf de rechterkant. Shinji Okazaki krijgt zijn voet tegen de bal, maar kan hem geen richting meegeven.
79'
Eindelijk duiken de Japanners weer op voor het doel van Mexico. Yasuyuki Konno probeert de bal tot twee keer toe voor te geven vanaf de linkerkant. Beide keren wordt de bal geblokt.
78'
Wissel in bij Mexico -> Pablo Barrera
78'
Yuto Nagatomo is geblesseerd en kan niet verder, hij wordt vervangen door Kengo Nakamura.
78'
Wissel uit bij Mexico -> Giovani Dos Santos
77'
Wissel in bij Japan -> Kengo Nakamura
77'
Wissel uit bij Japan -> Yuto Nagatomo
77'
Nog een klein kwartier te gaan. De wedstrijd lijkt gespeeld.
73'
Weer Mexico in de aanval. Giovani Dos Santos komt wederom vanaf de rechterflank naar binnen. Hij schiet de bal met links in de korte hoek, maar doelman Kawashima ligt in de weg.
71'
Wissel in bij Mexico -> Carlos Salcido
71'
Wissel uit bij Mexico -> Andrés Guardado
70'
Waarschijnlijk heeft Javier Hernández onze voorbeschouwing gelezen. Tot vandaag had de spits van Manchester United nog niet veel laten zien tijdens de Confederations Cup. Chicharito heeft inmiddels drie doelpunten gemaakt tijdens het toernooi, één achter Fernando Torres die er vier maakte tegen Tahiti.
66'
Doelpunt voor Mexico, 0:2 door Javier Hernández
Mexico heeft de voorsprong vergroot. Giovani Dos Santos neemt een hoekschop vanaf de rechterkant, Hiram Mier kopt de bal door naar de tweede paal. Javier Hernández staat daar te wachten en kan van dichtbij wederom de bal in het doel koppen.
65'
Nadat eerder Atsuto Uchida al in het veld is gekomen, brengt Alberto Zaccheroni nu ook Maya Yoshida in het veld.
65'
Wissel in bij Japan -> Maya Yoshida
65'
Wissel uit bij Japan -> Ryoichi Maeda
61'
Dat scheelde maar een haartje! Ryoichi Maeda probeert doelman Ochoa met een hard en laag schot te verrassen. De bal gaat nét naast het doel van de Mexicaanse doelman.
60'
Weer een mogelijkheid voor Mexico. Giovani Dos Santos probeert in eerste instantie de bal voor te geven, maar zijn voorzet wordt geblokt. Zijn tweede poging gaat op doel, maar Eiji Kawashima weet redding te brengen.
59'
Wissel in bij Japan -> Atsuto Uchida
59'
Wissel uit bij Japan -> Hiroki Sakai
57'
Gezien de eerste helft is het tegen de verhouding in, maar Mexico staat op voorsprong. Kunnen de Japanners terugkomen?
54'
Doelpunt voor Mexico, 0:1 door Javier Hernández
Mexico begon beter aan de tweede helft en drukt dat nu ook uit op het scorebord. Andrés Guardado geeft een perfecte voorzet vanaf de linkerflank. Javier Hernández kan de bal van dichtbij tegen de touwen koppen.
54'
De Mexicanen beginnen iets beter aan de tweede helft.
52'
Eindelijk een mogelijkheid. Giovani Dos Santos komt vanaf de rechterkant naar binnen en schiet met links. De bal komt vol op het hoofd van Hajime Hosogai. Hosogai kan hier zo maar een achterstand hebben voorkomen!
49'
De tweede helft is rustig begonnen, nog geen mogelijkheden.
46'
We zijn weer begonnen, Japan heeft afgetrapt.
46'
45'

Het eerste kwartier begon aardig. Shinji Kagawa kreeg een grote kans om de Japanners op voorsprong te zetten. Oog in oog met Guillermo Ochoa schoot de middenvelder van Manchester United de bal echter tegen de doelman aan. Even later kwam Japan wel tot scoren. Het afstandsschot van Yasuhito Endō werd aangeraakt door Shinji Okazaki, waardoor de bal in het doel vloog. Okazaki stond buitenspel, waardoor de scheidsrechter het doelpunt moest afkeuren. Lange tijd gebeurde er niks meer, totdat Andrés Guardado een grote kans kreeg. Guardado kreeg een voorzet vanaf de linkerflank. De Mexicaanse middenvelder werd niet gehinderd, maar kopte de bal op de paal.
45'
43'
Het is jammer dat Ryo Miyaichi geen deel uit maakt van de Japanse selectie, de voormalig speler van Feyenoord zou niet misstaan in dit elftal.
40'
Wat een kans! Een voorzet vanaf de linkerkant wordt gekopt door Andrés Guardado, de Mexicaan staat helemaal vrij en mikt de bal op de paal. Hoe kan hij die nou missen?
38'
Gele kaart voor Hiroki Sakai (Japan)
Dit had Hiroki Sakai's tweede gele kaart moeten zijn. Sakai begaat een overtreding op Andrés Guardado en krijgt nu wel de gele kaart.
37'
Wat een misser! Yuto Nagatomo geeft een perfecte voorzet vanaf de linkerflank. Keisuke Honda kan uithalen, maar mist de bal volledig. Gemiste kans!
36'
Waarschijnlijk kijken de meeste mensen op dit moment naar Italië - Brazilië, je kan ze geen ongelijk geven. Japan - Mexico is nog geen wedstrijd van hoogstaand niveau.
34'
Javier Hernández krijgt te weinig ondersteuning van zijn ploeggenoten. Giovani Dos Santos was ooit hét grote talent van FC Barcelona, maar daar is weinig van terug te zien.
30'
Hiram Mier illustreert het huidige niveau van Mexico. Hij probeert een voorzet te geven vanaf de rechterflank, maar de bal gaat over de achterlijn.
28'
Eindelijk weer een mogelijkheid voor Mexico. Jesús Zavala kan koppen nadat de Mexicanen een vrije trap vanaf de linkerkant hebben genomen. De kopbal van Zavala verdwijnt over het Japanse doel.
27'
Hiroki Sakai begaat een harde overtreding op Javier Hernández, de scheidsrechter besluit hem echter geen kaart te geven.
25'
Kleine mogelijkheid voor Japan. Keisuke Honda ontvangt de bal op de rand van het strafschopgebied. Honda besluit te schieten, maar doet dit in de handen van Guillermo Ochoa.
24'
Het is duidelijk dat het van Keisuke Honda of Shinji Kagawa moet komen vandaag, na een leuk eerste kwartier valt de wedstrijd inmiddels qua entertainmentwaarde een beetje tegen.
17'
Weer een mogelijkheid voor Japan. Yuzo Kurihara stuurt Shinji Okazaki weg. Okazaki passeert Héctor Moreno en schiet de bal richting doel, zijn schot gaat echter voorlangs.
16'
Atsuto Uchida en Maya Yoshida zijn vandaag gepasseerd. Hiroki Sakai en Yuzo Kurihara spelen in hun plaats.
14'
Eindelijk komt Mexico in de buurt van het Japanse doel. Het schot van Andrés Guardado vliegt echter huizenhoog over.
12'
Het kan niet lang meer duren voordat Japan op voorsprong komt!
9'
Oef! Japan komt op voorsprong, maar het doelpunt wordt afgekeurd. Yasuhito Endō schiet van buiten de zestien op het doel van Mexico. Shinji Okazaki raakt de bal aan, maar staat in buitenspelpositie.
8'
Japan begint beter aan de wedstrijd, Mexico moet scherper zijn wil het onder de druk van de Japanners uitkomen.
5'
Oei! Japan komt bijna op voorsprong. Yasuhito Endō zet Shinji Kagawa alleen voor de doelman. De middenvelder van Manchester United schiet de bal echter tegen de doelman aan.
3'
Ondanks dat Maza Rodríguez de eerste twee wedstrijden als aanvoerder aan de wedstrijd begon speelt de centrale verdediger vandaag niet.
1'
We zijn begonnen, Mexico heeft afgetrapt!
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Japan tegen Mexico. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag. Onder de knop wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

In de laatste groepswedstrijd nemen Japan en Mexico het op tegen elkaar. Er staat niets meer op het spel, want Brazilië en Italië hebben zich al gekwalificeerd voor de halve finales. Italië – Japan was echter een kraker van jewelste. Japan kwam op een 2-0 voorsprong, maar Italië vocht zich terug in de wedstrijd. De Italianen wonnen uiteindelijk met 4-3 door een laat doelpunt van Sebastian Giovinco. Beide teams zullen het toernooi met opgeheven hoofd willen verlaten, hierdoor zullen beide teams volop voor de overwinning gaan.

De wedstrijd Japan - Mexico werd één keer eerder gespeeld tijdens een Confederations Cup toernooi. In 2005 stonden beide teams tegenover elkaar in de AWD-Arena. Japan kwam op voorsprong door een doelpunt van Atsushi Yanagisawa, maar Mexico kwam terug in de wedstrijd door doelpunten van Zinha en Francisco Fonseca. Ondanks het feit dat Mexico in de groepsfase Brazilië met 1-0 versloeg wonnen de Brazilianen het toernooi, Mexico eindigde als vierde.

Bij Japan heeft Mike Havenaar tot dusver slechts elf minuten mogen meespelen, de lange aanvaller van Vitesse mocht tijdens het duel met Italië invallen. Bij Mexico spelen drie spelers die actief zijn geweest in de Eredivisie. Francisco Rodríguez en Carlos Salcido kwamen uit voor PSV Eindhoven, Héctor Moreno speelde voor AZ Alkmaar. Alle drie de spelers hadden in de eerste twee wedstrijden een basisplaats bij Mexico, Rodríguez is zelfs aanvoerder van de Mexicanen. De Mexicaanse superster Javier Hernández heeft nog weinig laten zien. De spits van Manchester United kwam eenmaal tot scoren, maar liet nog geen onuitwisbare indruk achter.