0 : 1 Torinfos in de Ticker Jordi Alba 3. / Schot met links  (Iniesta)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Fernando Torres 62. / Kopbal  (Pedro)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Jordi Alba 88. / Schot met rechts  (David Villa)

90'
Samenvatting tweede helft Het toernooi is voorbij voor Nigeria. In de tweede helft was de tank leeg bij de Afrikanen. Spanje bleef het rustig aan doen, maar scoorde nog wel. Invaller Fernando Torres gooide het duel na ruim een half uur helemaal in het slot. Jordi Alba maakte vlak voor tijd ook nog 0-3. Spanje is door de overwinning groepswinnaar, terwijl Nigeria is uitgeschakeld.

Bedankt voor het volgen van dit duel. Graag tot een andere keer!
90'
90'
Villa komt een teenlengte te kort. Hij heeft de bal voor het inglijden, maar omdat de voorzet van Fernando Torres niet op maat is, gaat een nieuw Spaans feestje niet door.
88'
Doelpunt voor Spanje, 0:4 door Jordi Alba
Hij deed het licht aan in Fortaleza en doet het licht ook uit. Jordi Alba sprint vanaf eigen helft en wordt met een lange pass uitstekend bediend. Doelman Vincent Enyeama wordt door de Spanjaard gepasseerd alsof hij er niet staat. Alba rondt vervolgens rustig af in het lege doel.
83'
Oud-VVV'er Musa bekroont zijn goede optreden bijna met een doelpunt. Vanaf de linkerkant van het strafschopgebied krult hij de bal naar de rechterhoek. Het schot gaat net naast.
75'
En weer niet voor Nigeria! Musa, de beste man aan Nigeriaanse zijde, sprint door de Spaanse defensie en krijgt de bal bij invaller Mohammed Gambo. Hij heeft alle ruimte in het strafschopgebied om goed aan te nemen. Dit doet hij erg slecht. Hij krijg zijn voet er nog wel tegenaan, maar ziet zijn 'halve' inzet net naast gaan.
75'
Wissel in bij Spanje -> David Villa
75'
Wissel uit bij Spanje -> Pedro
72'
Nigeria heeft zich overgegeven. Het spel vindt zich nu telkens plaats op de helft van de Afrikanen. Aanvallend is het beste er af bij Nigeria. Als Spanje nog even aanzet, is het wachten op de 3-0.
71'
Wissel in bij Nigeria -> Mohammed Gambo
71'
Wissel uit bij Nigeria -> Joseph Akpala
71'
Pedro kapt zijn man goed uit in het strafschopgebied en haalt uit. Het schot belandt op het lichaam van een Nigeriaanse verdediger.
66'
Weer Torres. Na een goede aanname op de borst gaat de Spanjaard op weg naar het doel van Nigeria. Het duurt allemaal net even wat te lang bij Torres waardoor een Nigeriaans been een nieuwe treffer van Torres voorkomt.
63'
Wissel in bij Nigeria -> John Ogu
63'
Wissel uit bij Nigeria -> Sunday Mba
62'
Doelpunt voor Spanje, 0:2 door Fernando Torres
Heerlijke binnenkomer voor Fernando Torres. De net ingevallen spits kopt zijn vijfde van dit toernooi binnen. Daarmee bekroont Torres een mooie aanval van de Spanjaarden. Na een goede combinatie, waarbij de bal steeds een keer geraakt wordt, geeft Pedro de bal strak voor. Torres komt goed voor zijn man en geeft Nigeria de genadeslag.
60'
Wissel in bij Spanje -> Fernando Torres
60'
Wissel uit bij Spanje -> Soldado
59'
Weg kans voor Pedro. Hij verzuimt de bal goed aan te nemen. Anders had hij oog in oog gestaan met de Nigeriaanse doelman. Ook Spanje is net als Nigeria niet scherp genoeg voor de goal.
58'
Xavi heeft alle tijd om uit te halen. De bal gaat naar de rechterhoek, maar dat wordt doorzien door de Nigeriaanse doelman Vincent Enyeama. Hij pakt de bal uiteindelijk makkelijk op.
54'
Wissel in bij Spanje -> David Silva
54'
Wissel uit bij Spanje -> Cesc Fábregas
51'
Net niet voor Nigeria! Musa wordt weggestuurd en gooit de bal voor het doel. Brown Ideye en Joseph Akpala kunnen de bal beide niet goed aannemen waardoor een grote kans verloren gaat. Het is het verhaal van de Afrikanen. Veel dreiging, maar in de afronding is het ondermaats.
46'
De beide ploegen zijn ongewijzigd begonnen aan de tweede helft.
46'
45'
In een leuke eerste helft heeft Spanje een 1-0 voorsprong door een vroeg doelpunt van Jordi Alba. Spanje speelt vanavond zeker niet in de hoogste versnelling, waardoor Nigeria goed mee doet. De Afrikanen creëerden een paar goede kansen en zijn vanavond op basis van de eerste helft niet kansloos tegen de wereldkampioen.Omdat Uruguay al een ruime voorsprong heeft bereikt tegen Tahiti is Nigeria inmiddels zo goed als zeker uitgeschakeld.

Graag tot straks voor de tweede helft!
45'
45'
Vincent Enyeama weer met een goede redding. Sergio Ramos kopt recht in de handen van de Nigeriaanse goalie na een goede indraaiende vrije trap van Xavi.
45'
Uruguay inmiddels op een 4-0 voorsprong tegen Tahiti. Nigeria dus zo goed als zeker uitgeschakeld. Of de ploeg moet een ruime zege boeken op Spanje, maar dat gaat niet gebeuren.
39'
Een wonder voorkomt een tweede Spaanse treffer! Soldado wordt vanaf de rechterkant veel te vrij gelaten en kan een voorzet afleveren die precies op maat is. Cesc Fabregas krijgt er zijn voet tegenaan en ziet de bal langs doelman Vincent Enyeama, maar uiteindelijk op de paal belanden.
35'
Daar gaat Nigeria weer. De vliegensvlugge Ahmed Musa ontdoet zich van zijn tegenstander. De voorzet vanaf links is net niet goed genoeg waardoor Spanje kan onderscheppen.
31'
Weer Soldado die mist! De spits van Spanje ontsnapt voor de tweede keer aan buitenspel na een bekeken passje van Pedro. Maar weer is het schot van Soldado niet goed genoeg en een prooi voor Vincent Enyeama. Uit de corner die daarop volgde kwam geen gevaar.
28'
Nigeria blijft goed meedoen. Het is Joseph Akpala die in het strafschopgebied kan koppen tussen Piqué en Sergio Ramos. De kopbal wordt niet goed naar de hoek gekopt waardoor de bal in de handen valt van Victor Valdés.
26'
Soldado faalt oog in oog met Vincent Enyeama! De spits van Valencia ontsnapt aan buitenspel en moet hier afronden als hij oog in oog staat met de Nigeriaanse doelman. Een slap schot van Soldado is een makkelijke prooi voor Enyeama. Deze had er in gemoeten.
22'
Piqué ondergaat een blessurebehandeling als hij hard ter aarde stort na een botsing met zijn eigen keeper Victor Valdés. De verdediger staat weer en lijkt door te kunnen.
20'
Sunday Mba! Dichterbij de gelijkmaker was Nigeria nog niet. Mba probeert het van afstand met een schot naar de rechterhoek en ziet hoe Victor Valdés net op tijd zijn vingertoppen tegen het leder krijgt.
18'
Nigeria speelt helemaal niet onaardig. De ploeg durft te voetballen tegen Spanje. Het ontbreekt Nigeria echter aan precisie als de laatste pass gespeeld moet worden.
15'
Tot nu toe een leuk duel om naar te kijken. Het tempo ligt hoog met kansen aan beide kanten.
14'
Spanje zo nu en dan te laconiek. Ook nu als Spanje de bal verliest op het middenveld. Nigeria kan overnemen, maar Joseph Akpala helpt de kans om zeep door voor eigen succes te gaan.
11'
Hele grote kans voor Nigeria. Dit had eigenlijk de gelijkmaker moeten zijn als Joseph Akpala schiet en zijn schot geblokt ziet worden. In de rebound is het de beurt aan John Mikel, die vanaf ver schiet. Victor Valdés voorkomt echter de gelijkmaker.
11'
Wissel in bij Nigeria -> Azubuike Egwueke
11'
Wissel uit bij Nigeria -> Kenneth Omeruo Omeruo komt ongelukkig terecht op de grond en moet vroegtijdig het veld verlaten.
9'
Daar is bijna de tweede!. Cesc Fábregas zet een één-twee op met Xavi en snijdt door de defensie. Fabregas kan schieten, maar komt niet verder dan een corner.
6'
Nigeria bij deze stand dus uitgeschakeld, omdat Uruguay ook al voor staat tegen Tahiti. Wat uiteraard geen verrassing is.
3'
Doelpunt voor Spanje, 0:1 door Jordi Alba
Wat lijkt het spelletje van Spanje toch weer makkelijk. Combinerend speelt Spanje zich door de Nigeriaanse verdediging. Uiteindelijk op aangeven van Iniesta neemt Jordi Alba de bal mee, passeert drie man en schiet koelbloedig raak.
3'
Brown Ideye met een schot op het doel van Victor Valdés. De Spaanse doelman redt goed.
2'
Iniesta! De Spaanse spelmaker zet zijn Nigeriaanse tegenstander te kijk. Met een fraaie passeerbeweging speelt hij de bal door de benen van zijn tegenstander en komt vrij voor Vincent Enyeama, die goed redt.
1'
Nigeria heeft afgetrapt. De Spaanse doelman Victor Valdés is hierdoor begonnen aan zijn eerste interland in een eindtoernooi.
1'
Goedenavond. Welkom bij het Confederation Cup-duel tussen Nigeria en Spanje. Ik ben Steven Koelma en doe verslag van deze wedstrijd die gespeeld wordt in het Braziliaanse Fortaleza.

Nigeria staat vanavond voor een loodzware opgave. Na de dure nederlaag van donderdagavond tegen Uruguay is de halve finale heel ver weg voor het Afrikaanse land. Om door te gaan naar de laatste vier, dient er gewonnen te worden van de Europees en wereldkampioen Spanje. Een gelijkspel of nederlaag is geen optie, omdat concurrent Uruguay vanavond speelt tegen klein duimpje Tahiti. Nigeria heeft net als Uruguay drie punten en dit aantal punten wordt in ieder geval bij Uruguay verdubbeld. Daarnaast moet Nigeria vanwege het doelsaldo hopen dat Uruguay niet te productief is tegen Tahiti. Het doelsaldo is nog in het voordeel van Nigeria (+4). Het doelsaldo van Uruguay is precies 0.

Als Nigeria het bijna onmogelijke presteert, dan herhaalt de geschiedenis zich. In 1998 wonnen de Afrikanen op het WK in Frankrijk van Spanje (3-2) en ging het land door naar de knock-outfase. Spanje moest het toernooi vroegtijdig verlaten. Sinds de ontmoeting in Frankrijk troffen beide landen elkaar niet meer.

Spanje, dat met een veel beter doelsaldo (+11) en zes punten koploper is in groep B, wil niet meewerken aan een Afrikaans feestje. "We willen eerste worden. Het elftal is naar Brazilië gekomen om de titel te winnen", zei speler Juan Mata op de website van de FIFA. De Zuid-Europeanen weten überhaupt niet meer wat verliezen is. La Selección verloor voor het laatst op het WK 2010, toen Zwitserland verrassend won (1-0) in de openingswedstrijd van het WK.

Waar de Spanjaarden bezig zijn met een erg positieve reeks, is Nigeria bezig met het tegenovergestelde. De kampioen van Afrika heeft sinds november 2009 geen Europese tegenstander weten te verslagen.

Nigeria gaat een einde aan deze serie proberen te maken zonder aanvaller Nnamdi Oduamadi. De spits die drie keer scoorde in het duel met Tahiti (3-1), is geblesseerd en neemt plaats op de bank. De basis van Spanje is drastisch veranderd. Bondscoach Vicente Del Bosque liet tegen Tahiti bijna een compleet elftal spelen dat normaliter tweede keuze is. Veel van deze spelers zitten tegen Nigeria weer op de bank. Vanavond is de opstelling op 10 plaatsen veranderd. Zo wordt het doel nu verdedigd door Victor Valdes in plaats van Pepe Reina. Dat betekent ook dat Iker Casillas op de bank zit. De doelman van Real Madrid had in het eerste duel van dit toernooi tegen Uruguay wel een basisplaats. Alleen Sergio Ramos speelde tegen Tahiti en mag ook nu weer opdraven.

Wilt U de complete opstellingen weten? Klik dan op de button 'wedstrijdgegevens'aan de linkerzijde van de webpagina. Ik zie U graag over een twintig minuten terug bij de aftrap van Nigeria - Spanje.