21:00 uur
Tahiti
8:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Abel Hernández 2. / Kopbal  (Andrés Scotti)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Abel Hernández 24. / Schot met links  (Nicolás Lodeiro)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Diego Pérez 26. / Schot met rechts  (Walter Gargano)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Abel Hernández 45. / Schot met links  (Walter Gargano)
5 : 0 Torinfos in de Ticker Nicolás Lodeiro 60. / Schot met rechts  (Walter Gargano)
6 : 0 Torinfos in de Ticker Abel Hernández 66. / Penalty  (Matías Aguirregaray)
7 : 0 Torinfos in de Ticker Luis Suárez 81. / Schot met links
8 : 0 Torinfos in de Ticker Luis Suárez 89. / Schot met links  (Abel Hernández)

90'
Drie minuten extra tijd werden bijgetrokken maar daarin gebeurde geen speciale dingen en daardoor kan scheidsrechter Proença nu fluiten voor het laatst en Uruguay wint met 8-0 van Tahiti. De spelers van het land uit Oceanië hebben ook nu een speciale actie, want ze komen nu met Braziliaanse vlaggen het veld op, om het land te bedanken. 'Obrigado Brasil' is de tekst van een spandoek die getoond word aan de fans. Een schitterend gebaar van de eilandbewoners, na een wedstrijd die met 8-0 verloren ging. Hulde voor Tahiti!
90'
90'
Tahiti probeert nog een aanval op te zetten en het wordt nog gevaarlijk ook! Invaller Stanley Atani schiet in het strafschopgebied op doel maar zijn inzet wordt geblokt door Sebastián Eguren en zo gaat de laatste kans voor Tahiti voorbij.
89'
Doelpunt voor Uruguay, 8:0 door Luis Suárez
Het tweede doelpunt voor Suárez en daarmee is hij de nieuwe alltime topscorer van Uruguay. Met 35 doelpunten is hij nu Diego Forlán voorbij. Hernandez legde de bal terug op Suárez die de bal voor zijn linkerbeen legt en uithaalt in de verre hoek: 8-0.
87'
Tahiti komt dan nog maar eens een keer op de helft van Uruguay en probeert via de rechterkant de aanval op te zetten. De voorzet is van de ervaren Marama Vahirua, maar de bal krijgt teveel curve mee en is daardoor meer een soort lobje. Een vangbal voor doelman Martín Silva is het gevolg.
86'
Wissel in bij Tahiti -> Yohann Tihoni
86'
Wissel uit bij Tahiti -> Samuel Hynanyine
84'
Gele kaart voor Walter Gargano (Uruguay)
83'
Uruguay lijkt de voorsprong ruim genoeg te vinden en zet niet onnodig veel druk op de verdediging van Tahiti. De bal wordt rond de middencirkel rustig rondgepasst en het wachten is op een opening in de defensie van de ploeg uit Oceanië.
81'
Doelpunt voor Uruguay, 7:0 door Luis Suárez
Toch een doelpunt in deze wedstrijd voor Luis Suárez en dat doet hij op de kenmerkende manier. Hij dreigt naar zijn rechterbeen en zet dan zijn tegenstander op het verkeerde been, door een snelle kapbeweging te maken. Vervolgens haalt hij uit met links, in de korte hoek en zet hij Uruguay op 7-0 tegen het weerloze Tahiti.
80'
Luis Suárez brengt wat dynamiek en beweging aan de kant van Uruguay. De aanvaller van het Engelse Liverpool maakt veel loopacties, dribbelt spelers voorbij alsof het niks is en zet spelers vrij voor de keeper. Nu heeft Hernandez een enorme kans maar op twee meter van het doel vergeet hij de bal goed te raken. De bal verdwijnt dan in de handen van Meriel, terwijl de doelman niet weet hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen.
77'
Het stadion is ongeveer half gevuld deze avond met rond de 22.000 toeschouwers. Een deel daarvan begeeft zich alweer richting de uitgang met nog dertien minuten op de klok. Zij zien niet dat Tahiti probeerde over de rechterkant een aanval op de te zetten met Atani. Die aanval wordt snel om zeep geholpen door Uruguay en de blik gaat weer naar voren bij de Zuid-Amerikaanse ploeg.
75'
Tahiti heeft alle spelers op eigen helft en op de spits na, staat iedereen ook rond het eigen strafschopgebied. De ploeg lijkt nog steeds de schade te willen beperken. Ondertussen is Diego Forlán gespot aan de zijlijn. Hij is bezig met zijn warming-up.
72'
De eerste kans van Suárez is daar na vier minuten op het veld. Hij probeerde de bal met buitenkantje schoen op doel te vuren, maar zijn inzet wordt geblokt. Het is het instinct van een echte spits, om elke mogelijkheid om te scoren volledig aan te grijpen.
70'
Wissel in bij Tahiti -> Stanley Atani
70'
Wissel uit bij Tahiti -> Lorenzo Tehau
69'
Luis Suárez krijgt dan toch dik twintig minuten om ook een doelpunt te maken en zijn 34ste doelpunt in het Uruguayaanse team te maken. Met de 6-0 voorsprong, lijkt een zevende treffer in die twintig minuten toch niet uitgesloten, zacht uitgedrukt dan wel.
68'
Wissel in bij Uruguay -> Luis Suárez
68'
Wissel uit bij Uruguay -> Gastón Ramírez
66'
Doelpunt voor Uruguay, 6:0 door Abel Hernández
De strafschop wordt nu wel benut door Uruguay en het is de vierde treffer voor Abel Hernández. Scotti miste eerder in de tweede helft en kan nu door een rode kaart zich niet meer achter de bal plaatsen. Hernandez doet dat met veel plezier wel en schuift de bal heel koel in de linkerhoek. Doelman Meriel is dit keer kansloos en Uruguay staat op 6-0.
65'
Lodeiro bemoeit zich nu ook aan de linkerkant met de aanval en probeert de verdediging van Tahiti uit te spelen. Vervolgens wordt hij snoeihard neergelegd door Jonathan Tehau op het linkeronderbeen. Lodeiro staat inmiddels alweer.
65'
Gele kaart voor Steevy Chong Hue (Tahiti)
Alweer een penalty voor Uruguay en opnieuw het bewijs dat aanvallers zich niet met verdedigen moeten bemoeien. Steevy Chong Hue doet dat wel en haalt Lodeiro neer aan de rechterkant van het veld, in het strafschopgebied. Proença fluit zonder twijfel en geeft de strafschop aan Uruguay.
63'
Uruguay wil nu doordrukken en de volgende aanval lonkt alweer. De bal gaat via Álvaro Pereira over de linkerkant en wordt dan voorgezet. Maar voordat Hernandez de bal kan raken, wordt er al een overtreding in de zestien gemaakt en de scheidsrechter fluit voor een vrije trap voor Tahiti.
60'
Doelpunt voor Uruguay, 5:0 door Nicolás Lodeiro
Uruguay gaat vrolijk door met het maken van doelpunten nu beide ploegen met tien man op het veld staan. De harde voorzet van Gargano, wordt binnen getikt door Nicolás Lodeiro en zo pakt ook hij zijn doelpuntje mee in dit duel.
59'
Geel-rode kaart voor Tehevarii Ludivion (Tahiti)
Lang heeft Tahiti niet van de man-meer-situatie kunnen genieten, want ook Tehevarii Ludivion moet het veld verlaten met een rode kaart. Hij haakt Aguirregaray op de rand van de zestienmeter en voor de tweede maal toont de scheidsrechter, Ludivion de gele kaart en dus rood. Overigens krijgt Ludivion wel een groot applaus van het publiek voor zijn bijdrage aan dit toernooi: uniek moment voor een speler die met rood van het veld wordt gestuurd.
56'
De aanvalsdrang van Uruguay is ver teruggezakt na de rode kaart van Scotti. De ploeg van Tabárez houdt de bal nu iets langer in balbezit, neemt geen risico en speelt niet zo losjes als in de eerste helft.
53'
Tahiti ruikt bloed en gooit er meteen een wissel uit. Edson Lemai is in de ploeg gekomen en moet zijn team van extra energie voorzien. Met tien man is er nog geen man overboord voor Uruguay, maar Tahiti wil toch alles op alles zetten om in ieder geval één doelpunt te scoren.
52'
Wissel in bij Tahiti -> Edson Lemaire
52'
Wissel uit bij Tahiti -> Ricky Aitamai
50'
Geel-rode kaart voor Andrés Scotti (Uruguay)
Scotti kan de gemiste strafschop blijkbaar slecht verwerken en maakt een stomme overtreding op zijn eigen helft. Scheidsrechter Proença haalt een gele kaart uit zijn borstzak en dan weet de ervaren verdediger al hoe laat het is. In de eerste helft kreeg hij ook al een gele kaart en dus moet Proença ook de rode kaart tonen aan Scotti.
48'
Matias Aguirregaray kiest ook in de tweede helft meer voor het aanvallen dan voor het verdedigen. De rechtsback komt nu buitenom bij de verdediger Vallar, die de verdediger neerhaalt. Arbiter Proença kan niks anders doen dan een strafschop en een gele kaart geven.
48'
Penalty gemist door Andrés Scotti, Uruguay
De penalty wordt slecht ingeschoten door de oudste man van het veld. Met zijn 37 jaar is hij de ervaren man achterin bij Uruguay, maar penalty's nemen is niet zijn specialiteit. Slecht in de rechterhoek ingeschoten en een redding van Meriel. Een redding in twee instanties, want de doelman laat de bal nog bijna over de lijn rollen.
48'
Gele kaart voor Nicolas Vallar (Tahiti)
46'
Tahiti heeft afgetrapt voor de laatste 45 minuten op dit toernooi voor de ploeg. Na redelijk forse verliezen tegen Nigeria en Spanje is het afwachten hoe hoog de uitslag zal eindigen in deze wedstrijd tegen Uruguay. Tahiti kiest wel onmiddelijk de aanval en ook nu weer via Chong Hue.
46'
45'
De eerste helft was er een met vier doelpunten, twee doelpuntenmakers en één hattrick. Abel Hernández is de grote man aan de kant van Uruguay met drie doelpunten binnen 45 minuten. Zijn eerste doelpunt viel na 1 minuut en 19 seconden; een nieuw record bij de Confederations Cup. Tahiti hoopt op meer kansen in de tweede helft en hopelijk een doelpunt, maar of Uruguay dat toelaat is maar zeer de vraag.
45'
45'
Doelpunt voor Uruguay, 4:0 door Abel Hernández
Waar Walter Gargano zich voornamelijk als eenmans-destructiebedrijf voordeed, strooit de middenvelder nu met mooie passes. Ook nu is de blik van Gargano naar voren gericht en bereikt hij met een steekpass opnieuw Hernandez. De spits neemt aan zet twee passen en schiet dan met buitenkantje links langs de doelman van Tahiti, om zo zijn derde van de wedstrijd te maken.
44'
Uruguay speelt de laatste minuten van de eerste helft nog even uit, voor het de kleedkamer induikt. De bal wordt rustig rondgespeeld op de helft van Tahiti, die ook niet over genoeg kwaliteit beschikken om vol druk te zetten. Een minuut extra tijd word er nu bijgerekend.
42'
Gele kaart voor Andrés Scotti (Uruguay)
Chong Hue begint langzaam een plaag te worden voor de Uruguayaanse verdediging en Scotti voelt zich geroepen om daar wat aan te doen. De verdediger werd uitgespeeld en legde de buitenspeler van Tahiti hard neer, wat Scotti dus een gele kaart opleverd.
39'
Het publiek veert op, want Tahiti komt steeds dichter bij het doel van Martín Silva. Als de ploeg van Eddy Etaeta aanvalt, gaat het meestal over de linkerkant en wordt Chong Hue gezocht. De 23-jarige buitenspeler is redelijk snel en omspeelde Coates. Vervolgens kwam Silva zijn doel uit en dwong Chong Hue de bal over de achterlijn te rennen.
37'
Om te zeggen dat Tahiti aandringt is ook overdreven, maar de ploeg krijgt meer kansen naarmate de wedstrijd vordert. Steevy Chong Hue komt vanaf de linkerkant dreigend naar binnen en bereikt Marama Vahirua. De schoot vijf minuten geleden ook al en wilde het voor de tweede keer proberen. Deze poging is beduidend minder en verdwijnt in de derde ring.
35'
Een iets minder aanvallende periode van Uruguay nu rond de 35e minuut. 26 graden is het op dit moment in Recife en de spelers van Uruguay lijken het gas iets terug te nemen, om later in dit toernooi meer energie over te hebben. 3-0 is een riante voorsprong vooralsnog zal Tabárez denken.
32'
De eerste kans voor Tahiti na een dik half uur spelen en de supporters maken de aanval spannender dan dat die in werkelijkheid was. Met horten en stoten kwam die bal op achttien meter van het doel bij Marama Vahirua terecht. Die twijfelde niet en haalde meteen uit. De bal was niet moeilijk voor doelman Silva van Uruguay, maar het eerste schot van Tahiti is een feit.
29'
Uruguay is misschien wel aanvallender ingesteld dan Spanje te noemen. Waar Spanje zich veelal concentreert op het behouden van balbezit en het rustig opbouwen, daar rennen de Uruguayanen met vijf man op het doel van Meriel af. Zodoende laat het elftal van trainer Tabárez veel ruimte op de eigen helft achter. Een risico dat de ploeg blijkbaar graag neemt.
26'
Doelpunt voor Uruguay, 3:0 door Diego Pérez
En zo gaat het hard hier in Recife, in Brazilië. De lange bal van Gargano beland rond de zestienmeter op het hoofd van Diego Perez. De bal verdwijnt langs keeper Meriel, maar beland op de binnenkant van de paal. De alerte Perez was doorgelopen en kon de bal in tweede instantie makkelijk intikken en zo staat het binnen het halfuur, 3-0 voor Uruguay.
24'
Doelpunt voor Uruguay, 2:0 door Abel Hernández
Een opvallend ritme ontwikkelt Hernandez in dit duel met Tahiti. Voordat hij scoort, moet hij een kans gemist hebben. Waar hij een minuut geleden niet tot scoren kwam, lukt het de spits van Palermo nu wel. Een volley van elf meter afstand was genoeg om doelman Meriel te passeren en het scorebord te wijzigen naar 2-0.
23'
Artistiek hoogtepunt van de kant van Uruguay, en in het bijzonder van Abel Hernández. Hij probeerde de keeper te verslaan met een hakbal, nadat hij naar buiten werd gedreven door de verdediging. Keeper Meriel was echter op tijd terug in zijn doel om de bal te pakken.
22'
Op het moment dat Uruguay rond de zestien van Tahiti komt, zijn er in totaal negen spelers die het doel van de Oceaniërs verdedigen. Desondanks is er van countervoetbal nauwelijks sprake, omdat de ploeg van coach Eddy Etaeta het al lastig genoeg vindt om de middenlijn over de steken.
19'
Volgende kans voor Uruguay en de eerste redding van Meriel. De voorzet kwam vanaf de rechterkant, waar Aguirregaray stond geposteerd. Hij plaatste de bal op het hoofd van de kleine Walter Gargano. De middenvelder kopte van ruime afstand op doel, maar de bal miste kracht en Meriel kon de bal daardoor makkelijk vangen. 1-0 vooralsnog voor Uruguay.
16'
Lodeiro trekt veel naar links toe, waar hij toch in de Braziliaanse competitie, en ook vroeger bij Ajax, vaak vanuit het centrum opereerde. Hij legt de bal terug op Álvaro Pereira die zijn voorzet geblokt ziet worden. Tahiti verdedigd vooralsnog scherp en geeft Uruguay weinig ruimte.
14'
Na wat speurwerk is vastgesteld dat het doelpunt van Hernandez na 1 minuut en 19 seconden, het snelste doelpunt ooit is in een Confederations Cup duel! Dat is lekker voor de spits die normaal gerenommeerde namen als Cavani, Suárez en Forlán voor zich moet dulden.
11'
11'
Uruguay kiest weer de aanval en dat gaat vooralsnog via de linkerkant. Daar heeft Lodeiro zich gemeld, maar die krijgt de bal niet lekker voor. Nu krijgt Matias Aguirregaray de bal mooi diep bij Hernandez, maar die bevindt zich in buitenspelpositie. Vrije trap voor Tahiti dus.
8'
De vrije trap van Lodeiro verdwijnt in de muur en zo is dit gevaar ongedaan gemaakt door Tahiti. Die kiezen dan de aanval, onder gejuich van het publiek. Maar het kwaliteitsverschil is duidelijk te zien, daar de Tahitianen de bal snel weer kwijt zijn.
7'
Net geen penalty voor Uruguay! Het vasthouden van Tehevarii Ludivion brengt Hernandez naar de grond en iedereen kijkt gespannen naar Proença. De scheidsrechter loopt naar de zestienmeter toe, geeft Ludivion geel en wijst naar het gras net buiten het strafschopgebied. Een vrije trap is wat Uruguay krijgt.
7'
Gele kaart voor Tehevarii Ludivion (Tahiti)
4'
Na de snelle openingstreffer krijgt de wedstrijd nu de kans om rustig op te bouwen. Tahiti krijgt redelijk wat ruimte om de bal rond te spelen en dat kan de fans aanwezig in het stadion redelijk bekoren. Zij kiezen de kant van de underdog en dat levert veel gejuich op, iedere keer dat Tahiti de aanval kiest.
1'
We zijn onderweg in Recife bij de wedstrijd tussen Uruguay en Tahiti. Al meteen neemt Uruguay het initiatief en wordt Abel Hernandez weggestuurd richting Meriel. De Uruguayaan stuit op de doelman en zo wordt het een hoekschop voor de Zuid-Amerikanen.
1'
Doelpunt voor Uruguay, 1:0 door Abel Hernández
En die hoekschop vliegt er meteen in! Nicolas Lodeiro, oud-speler van Ajax, is de man van de hoekschoppen en geeft de bal prima voor. De bal wordt verlengd richting de spits Hernandez en die kopt de bal achter doelman Meriel. 1-0 voor Uruguay en meteen spektakel vanaf de eerste minuut dus.
1'
Een bijzonder goedenavond en welkom in de Itaipava Arena Pernambuco, gelegen in het prachtige Recife. Meer dan 44.000 toeschouwers kunnen in dit typisch Braziliaanse stadion en die stoeltjes zullen ook redelijk bezet zijn vanavond. De derde groepswedstrijd van zowel Uruguay als Tahiti staat op het punt van beginnen en samen met verslaggever Brent van Ooijen kan je hier meegenieten van deze wedstrijd in Brazilië!

De Confederations Cup is nu een dikke week onderweg en de knock-outfase is inmiddels in het zicht. Uruguay heeft nog alle kansen om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Het moet dan wel zijn derde wedstrijd winnen van Tahiti. Als Nigeria, die op hetzelfde moment tegen Spanje speelt, verliest of gelijkspeelt, zal Uruguay de tweede plek overnemen en zich plaatsen voor de halve finale. Tahiti is inmiddels uitgespeeld na de nederlagen van afgelopen week. 6-1 werd het tegen Nigeria en tegen Spanje gingen de eilandbewoners zelfs met 10-0 van het veld af; één doelpunt dus gemaakt in twee duels. Dat ene doelpunt werd kleurrijk en enthousiast gevierd, wat veel respect bij fans wereldwijd opleverde. Vanavond zal een groot deel van de wereld misschien dus ook hopen op een doelpuntje van de spelers uit Tahiti.

Deze twee teams zijn elkaar nog nooit in een onderling duel tegengekomen. Het is überhaupt lang geleden dat Uruguay tegen een land uit Oceanië speelde. Daarvoor moeten we terug naar de WK-playoffs in 2005. De strijd om een ticket voor het WK 2006 in Duitsland ging tussen Australië en Uruguay. De Zuid-Amerikanen verloren destijds van Australië na penalty’s, dus erg warme herinneringen aan Oceanische teams hebben ze niet.

Bij Uruguay begint vedette Diego Forlán opnieuw op de bank. De absolute ster van het WK in 2010 begon tegen Spanje ook al op de bank en zal daarnaast ook smaakmakers Suárez en Cavani naast zich op de bank kunnen begroeten. Uruguay speelt namelijk met het tweede elftal, om zo iedere speler zijn minuten op dit toernooi te gunnen. Bij Tahiti zijn er ook wijzigingen doorgevoerd en de meest opvallende wijziging is die van de doelman. Gilbert Meriel staat nu op doel en hij is de derde doelman in drie wedstrijden die het doel mag verdedigen. De spelers zullen er alles aan doen om niet geruisloos ten onder te gaan bij deze Confederations Cup en hopen op een punt. De leiding vanavond ligt in de handen van de Portugese arbiter Pedro Proença.