Uruguay
1:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Diego Lugano 19. / Schot met links  (Diego Forlán)
1 : 1 Torinfos in de Ticker John Mikel Obi 37. / Schot met links  (Brown Ideye)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Diego Forlán 51. / Schot met links  (Édinson Cavani)

90'
Uruguay legt het pad naar de halve finale zelf aan door met 1-2 te winnen van Nigeria. In zijn honderdste interland is het Diego Forlán die zijn land naar de zege schiet. De volgende wedstrijden: Nigeria - Spanje en Uruguay - Tahiti.
90'
90'
Ongelooflijk! Elderson vangt een corner op bij de tweede paal en schiet de bal eigenlijk in het doel. Het is echter John Mikel die de bal tegenhoudt terwijl hij buitenspel staat, waardoor de bal er niet invliegt en Nigeria dus aan het kortste eind trekt.
90'
Maar liefst vijf minuten blessuretijd zijn bijgetrokken door Björn Kuipers. Dit komt vooral door de vele blessures aan de kant van Nigeria. Inmiddels bevindt de wedstrijd zich in de derde minuut van de extra tijd.
89'
De spelers van Nigeria lijken de moed al opgegeven te hebben. Een doelpunt kan ze een heel stuk verder helpen, maar de spirit lijkt definitief weg te zijn bij het Afrikaanse land.
87'
Cristian Rodríguez speelde een onzichtbare wedstrijd, maar eigenlijk is dat ook zijn rol. Het onschadelijk maken van het Nigeriaanse middenveld was wel besteedt aan de man die het veld nu verlaat. Álvaro Pereira is zijn vervanger.
87'
Wissel in bij Uruguay -> Álvaro Pereira
87'
Wissel uit bij Uruguay -> Cristian Rodríguez
84'
Gele kaart voor Sebastián Coates (Uruguay)
Eerst gaat Joseph Akpala als kersverse invaller op de bon en nu doet Sebastián Coates hem vrolijk na. De verdediger haalt Ahmad Musa van achteren neer en wordt opgeschreven in het boekje van Björn Kuipers. De Nederlandse scheidsrechter fluit overigens een prima wedstrijd.
82'
Daar is dan toch de eerste wissel van de ploeg die voor staat in deze wedstrijd. Luis Suárez speelde - net als tegen Spanje - een matig duel en wordt vervangen door Sebastián Coates.
82'
Wissel in bij Uruguay -> Sebastián Coates
82'
Wissel uit bij Uruguay -> Luis Suárez
81'
Het is eigenlijk opmerkelijk dat Nigeria al drie keer heeft gewisseld, maar Uruguay nog steeds niet. Uruguay heeft namelijk de oudste selectie op deze Confederations Cup en een aantal spelers zullen de benen beginnen te voelen.
79'
Gele kaart voor Diego Lugano (Uruguay)
Tegen Spanje ontving Diego Lugano een gele kaart en nu tegen Nigeria wordt hij weer op de bon geslingerd. Dit betekent dat de verdediger van Uruguay de derde en laatste groepswedstrijd tegen Tahiti mist. Mocht Uruguay de halve finales halen, dan is Lugano er gewoon weer bij.
76'
Diego Forlán legt de bal panklaar voor Edinson Cavani na opnieuw een ingestudeerde vrije trap. De spits knikt de bal echter volledig verkeerd in en ziet de bal links van de goal verdwijnen.
74'
Gele kaart voor Joseph Akpala (Nigeria)
Luis Suárez wordt hard aangetikt van achteren door de man die nog maar net op het veld staat. Joseph Akpala krijgt al binnen een minuut de gele kaart te zien van scheidsrechter Björn Kuipers en mag hier niet over klagen.
73'
Het was ook meteen de laatste actie van Brown Ideye. Hij wordt vervangen door Joseph Akpala, die voor extra stootkracht moet zorgen aan Nigeriaanse kant.
73'
Wissel in bij Nigeria -> Joseph Akpala
73'
Wissel uit bij Nigeria -> Brown Ideye
73'
En daar moet Brown Ideye Nigeria weer op gelijke hoogte zetten!
De middenvelder van Nigeria krijgt de bal aangespeeld in het strafschopgebied van Uruguay, maar de draaicirkel van de Nigeriaan is te groot. Maxi Pereira kan hierdoor de bal wegtikken. Het spel golft op dit moment op en neer in Brazilië.
70'
Edinson Cavani moet daar het duel op slot gooien! De aanvaller ontsnapt aan de buitenspelval van Nigeria, maar de aanname van de spits is niet optimaal. Kenneth Omeruo komt daardoor dicht in de buurt en Cavani moet snel schieten. Dit gaat blijkbaar te snel, want de bal zeilt hoog over. Daar had Cavani echt beter moeten doen.
67'
Bijna verrast Michel Babatunde doelman Fernando Muslera met een voorzet vanaf links die in één keer op goal gaat. Muslera duikt naar de korte hoek en kan de bal stoppen.
66'
Het is dus ook logisch dat Stephen Keshi aanvallend wisselt. John Ogu verlaat het veld en Sunday Mba komt voor hem in de plaats.
66'
Wissel in bij Nigeria -> Sunday Mba
66'
Wissel uit bij Nigeria -> John Ogu
63'
Nigeria heeft het moeilijk om het spel te maken. Uruguay laat met deze stand Nigeria graag uitrazen, maar de ploeg is te afhankelijk van John Mikel en Brown Ideye. Als die een keer geen plan hebben op dat middenveld is de aanvoer naar de aanvallende linie er niet.
60'
Gele kaart voor Michel Babatunde (Nigeria)
Zowaar moet Björn Kuipers naar de borstzak grijpen, want Michel Babatunde is te laat met een sliding op Cristian Rodríguez. De Nigeriaan krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd.
59'
Met deze stand gaat het wel heel moeilijk worden voor Nigeria om door te stoten richting de halve finales van de Confederations Cup. Ze staan in punten gelijk met Uruguay, dat zoals eerder benoemd, gewoon gaat winnen van Tahiti. Zelfs als Nigeria wint van Spanje dan is het nog heel goed mogelijk dat Uruguay op doelsaldo doorgaat naar de halve finales.
55'
En zo is Diego Forlán als oude rot toch betrokken bij alle doelpunten van Uruguay in deze wedstrijd. Bij de 0-1 gaf hij de bal op een presenteerblaadje voor Diego Lugano en de 1-2 schiet hij helemaal zelf tegen de touwen.
51'
Doelpunt voor Uruguay, 1:2 door Diego Forlán
Wat een heerlijke pegel van Diego Forlán! De aanvaller schiet de bal snoeihard in, Vincent Enyeama kan de bal alleen maar gehoord hebben. Het begint bij balverlies van Nigeria op het middenveld. Luis Suárez pikt op en legt op tijd af op Edinson Cavani. Op zijn beurt legt die aanvaller de bal breed op links naar Diego Forlán, die in één keer snoeihard uithaalt in de korte hoek. Een heerlijk en belangrijk doelpunt voor Uruguay: 1-2.
50'
Kenneth Omeruo stond niet op het veld toen de eerste helft eindigde. De verdediger kwam bij een aanvallende corner verkeerd terecht toen hij wilde inkoppen en moest behandeld worden aan zijn hoofd. De Nigeriaan kan naar alle waarschijnlijkheid de wedstrijd gewoon uitspelen.
46'
Het staat 1-1 en dat is niet de uitslag die Uruguay wil zien aan het eind van de wedstrijd. Tijd voor wat vuurwerk in de tweede helft van Nigeria - Uruguay.
46'
45'
Nigeria - Uruguay speelt zich heel duidelijk af in fases. In de eerste tien minuten was Uruguay duidelijk beter en legde het de basis voor de openingstreffer van Diego Lugano. De verdediger tikte de bal in van dichtbij na een voorzet van Diego Forlán. Daarna was er een fase waarin Nigeria sterker werd. Echt uitgespeelde kansen creëerden de Afrikanen niet, maar uit het niets lag de bal toch in het net. Diego Lugano veranderde van held in een schlemiel, want hij liet zich erg eenvoudig uitspelen door John Mikel, die de bal toen rustig in de linkerhoek kon schieten.
45'
45'
Er wordt feest gevierd vanwege de gelijkmaker van John Mikel, maar aan de andere kant wordt er getreurd omdat Nnamdi Oduamadi toch het veld moet verlaten. De sliding van Maxi Pereira op de bal en scheenbeen doet blijkbaar toch teveel pijn om de wedstrijd voort te zetten. Oduamadi wordt vervangen door Michel Babatunde.
45'
Wissel in bij Nigeria -> Michel Babatunde
45'
Wissel uit bij Nigeria -> Nnamdi Oduamadi
42'
Nigeria speelt al een tijdje met tien man, omdat Nnamdi Oduamadi het veld geblesseerd heeft verlaten. Er stond nog geen vervanger voor hem klaar, dus het is wachten totdat de bal uitgaat of dat iemand een overtreding maakt.
37'
Doelpunt voor Nigeria, 1:1 door John Mikel
En dan vliegt de bal er zomaar in! John Mikel speelt Diego Lugano kinderlijk eenvoudig uit op de rand van het strafschopgebied nadat hij de bal van Brown Ideye krijgt. Mikel twijfelt niet en verschalkt Fernando Muslera met een hard schot in de linkerhoek.
36'
Een snelle vrije trap die naar de linkerkant op Elderson wordt gespeeld betekent zomaar een goede kans voor Nigeria. Het is echter Ahmad Musa die moet koppen en daar ligt niet de kracht van de snelle aanvaller.
34'
Het duurde even, maar Nnamdi Oduamadi staat weer tussen de krijtstrepen op het groene gras. De aanvaller oogt aangeslagen, maar kan blijkbaar wel verder.
32'
Nnamdi Oduamadi blijft aangeslagen liggen nadat Maxi Pereira hem op correcte wijze van de bal zet met een sliding. De verdediger van Uruguay raakt hem echter ook op het scheenbeen en het is maar de vraag of Oduamadi verder kan.
30'
Voor Nigeria is het belangrijk dat ze in ieder geval gelijkspelen tegen Uruguay. De Afrikanen moeten het in de laatste groepswedstrijd opnemen tegen Spanje en de voetbalfan calculeert dan al een verliesbeurt in voor Nigeria. Uruguay speelt tegen Tahiti en dan kun je de drie punten eigenlijk ook wel bijschrijven voor de ploeg die op deze donderdagavond speelt. Het gevolg zou dan zijn dat Nigeria niet doorgaat naar de halve finale en Uruguay wel. Spelen beide ploegen donderdag gelijk tegen elkaar, dan gaat het nog om doelsaldo aan het eind van de groepsfase.
26'
Luis Suárez eindelijk eens met een leuke dribbel die hem zo kenmerkt. Hij dolt zijn tegenstander en zet laag voor, maar Diego Forlán kan niet goed bij die bal. Elderson tikt de bal weg, maar tegen het lichaam van Forlán, waardoor de bal bijna nog in het doel rolt.
23'
Zo heeft Uruguay de gewenste voorsprong. Bij een verlies zou de ploeg uit Zuid-Amerika uitgeschakeld zijn op de Confederations Cup.
19'
Doelpunt voor Uruguay, 0:1 door Diego Lugano
Dan heb je zo’n aanvalslinie, maar het is toch echt Diego Lugano die scoort. Een Uruguayaanse corner wordt nog afgeslagen, maar de tweede voorzet wordt wel binnen gewerkt. Edinson Cavani met een behendig overstapje en de centrale verdediger staat opeens vrij voor Vincent Enyeama. Die is kansloos op de intikker van Lugano.
16'
Nigeria voetbalt zich toch in de wedstrijd. De eerste tien minuten was het wachten op een openingstreffer van Luis Suárez of Edinson Cavani, maar nu blijft Nigeria langer in balbezit en weet het zelfs kansen te creëren. Via Ahmad Musa komt de bal voor, maar Martín Cáceres weet de bal net weg te tikken.
12'
Fernando Muslera gaat bijna in de fout! Een vrije trap van dertig meter wordt verkeerd ingeschat door de doelman uit Uruguay, die de bal loslaat. Een geluk voor het Zuid-Amerikaanse land, de bal rolt langzaam richting doel, maar mist vaart en kan dus opgepakt worden door Muslera. Bijna scoort Brown Ideye de vrije trap van z'n leven, maar het blijft 0-0.
10'
De eerste tien minuten zitten er alweer op. We zien een aanvallend Uruguay dat snel de aanvallende linie zoekt en een opportunistisch Nigeria, dat uit een counter de snelle Ahmad Musa probeert te bereiken. Beide landen hebben het net nog niet gevonden.
8'
Uruguay met een ingestudeerde vrije trap, waarmee de ploeg met een boogbal de defensie van Nigeria probeert te omzeilen. Dit lukt en Edinson Cavani komt vrij voor het Nigeriaanse doel, maar de aanvaller liep te snel in en staat daardoor buitenspel.
7'
Het eerste gevaar van Nigeria bestaat uit een vrije trap van John Mikel. De middenvelder mikt de bal echter veel te hoog, waardoor doelman Fernando Muslera niet hoeft in te grijpen.
4'
Uruguay zet duidelijk aan en wil een snelle openingstreffer forceren. Na een harde lage voorzet ramt Elderson de bal over de achterlijn. Dit is maar goed, want er stonden meerdere aanvallers klaar om de bal in te tikken. Opnieuw levert de corner echter niets op.
1'
Al snel een goede kans voor Uruguay in de vorm van Cristian Rodríguez. De middenvelder stelt doelman Vincent Enyeama op de proef met een volley van twintig meter, maar de doelman weet de bal over te tikken. Corner is het gevolg, maar die levert niets op.
1'
Klonk het fluitsignaal Nederlands in jullie oren? Dat zou wel moeten, want niemand anders dan Björn Kuipers heeft zojuist voor het begin van Nigeria – Uruguay gefloten. Veel plezier bij deze wedstrijd!
1'
De tweede wedstrijd van zowel Nigeria als Uruguay op de Confederations Cup 2013 staat donderdagavond op het programma. Voor beide landen een belangrijke wedstrijd, want in groep B barst de strijd hoogstwaarschijnlijk los om de tweede plek. Mijn naam is Jos Boesveld en ik volg deze belangrijke wedstrijd voor u.

Nigeria is nog niet getest op dit toernooi. Het Afrikaanse land nam het in de eerste wedstrijd op tegen Tahiti en won met ruime cijfers: 6-1. Nnamdi Oduamadi was de grote man aan Nigeriaanse zijde, want het talent van AC Milan scoorde een hattrick. Toch bedriegt de einduitslag de voetbalfan een beetje. Tahiti is een ware voetbaldwerg, maar werd alles behalve weggespeeld door de Nigeriaanse ploeg. Het zegt genoeg dat Tahiti het eerste doelpunt op een mondiaal toernooi scoorde tegen de thuisploeg op deze donderdagavond. Tegen Uruguay is het de taak van Nigeria om scherp te blijven, ook voor het doel. Met ex-VVV-er Ahmed Musa heeft de ploeg een goede spits in huis, maar tegen het gevaarlijke Uruguay moet hij wel zijn kansen benutten.

Want gevaarlijk, dat is Uruguay wel. Edinson Cavani en Luis Suárez, elke Europese topploeg kijkt met een jaloerse blik naar dit spitsenduo. Tegen Spanje werd echter maar één keer het net gevonden door de spits van Liverpool. Luis Suárez scoorde in de laatste minuten van de wedstrijd uit een directe vrije trap. Hij kon hier niet mee voorkomen dat Uruguay onderuit ging met 2-1. Deze uitslag betekent dat de Zuid-Amerikanen alles op alles moeten zetten om een kans te maken op een plek in de halve finales van de Confederations Cup. Bij een verlies of een gelijkspel kan Uruguay namelijk al – samen met Tahiti – een ticket terug naar huis boeken.

Nigeria – Uruguay klinkt dan misschien niet als het mooiste affiche in de voetbalwereld, maar met alles wat op het spel staat op deze donderdagavond is het toch zeker een must voor elke voetbalfan om deze wedstrijd te nauwlettend in de gaten te houden. Weet Nigeria met Afrikaanse werklust de Uruguayaanse aanval af te slaan, of stellen de Europese topspelers de uitploeg in staat om de enige kans in dit toernooi levend te houden?