21.06.2013 03:00

Uruguay vergroot kansen op halve finale met winst

Uruguay heeft aan de hand van Diego Forlán een mooie overwinning geboekt op Nigeria. Tegen de concurrent op het gebied van de tweede plek in poule B werd het 1-2. In de volgende wedstrijd tegen Tahiti moet er veel gescoord worden en dan kan het verblijf in Brazilië met nog een week worden verlengd.

De winnende ploeg begon ook het beste in deze wedstrijd. Met aanvallers als Luis Suárez, Diego Forlán en Edinson Cavani is het ook niet gek dat het land aanvallend begon. Het was echter een verdediger die de openingstreffer maakte. Diego Lugano tikte een bal van dichtbij in, nadat Edinson Cavani over een voorzet van Diego Forlán stapte. Uruguay vergat echter door te zetten en zodoende kwam Nigeria terug in de wedstrijd. Het was John Mikel die zijn land op gelijke hoogte bracht met een mooie actie in het strafschopgebied. De middenvelder speelde Diego Lugano uit en schoot onberispelijk in.

Al snel na de rust kwam Uruguay op 1-2. Balverlies op het middenveld werd al snel omgezet in een voorsprong door het spitsentrio. Suárez zette de aanval op en Cavani was de verbindende factor. Het was echter Forlán die de show stal, door vanaf links snoeihard in de korte hoek te schieten en doelman Vincent Enyeama kansloos te laten. Na die treffer zakte de wedstrijd in. Nigeria wilde wel, maar kon niet door de witte muur van Uruguayanen komen. Pas in de allerlaatste minuut kreeg Nigeria een grote kans op de 2-2. Elderson nam een corner aan bij de tweede paal en verstuurde een schot richting de lange hoek. Het was echter teamgenoot John Mikel die de bal tegenhield, waardoor het geen doelpunt werd. Pech voor de Nigerianen, die echter ook geen punt verdienden.

Uruguay heeft nu de beste papieren om samen met Spanje door te gaan naar de halve finale. De Zuid-Amerikanen moeten het nog opnemen tegen voetbaldwerg Tahiti, die tijdens de tweede wedstrijd al lieten zien op hun tandvlees te lopen. Nigeria heeft in Spanje een tegenstander van formaat. Omdat de drie punten voor Uruguay een zekerheid zijn moet Nigeria winnen van Spanje om kans te houden op die tweede plek. Als dan ook nog eens blijkt dat er met een groot verschil gewonnen moet worden van Spanje is de eindstand in poule B eigenlijk al vastgesteld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner