20:00 uur
Telstar
4:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Dustin Mijnders 37. / Eigen goal
2 : 0 Torinfos in de Ticker Amin Younes 45. / Schot met rechts  (Donny van de Beek)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Sam Hendriks 72. / Schot met rechts  (Abdelhak Nouri)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Marko Maletić 74. / Schot met links  (Rafael Uiterloo)
4 : 1 Torinfos in de Ticker Sam Hendriks 76. / Schot met rechts  (Django Warmerdam)

90'
90'
Geel-rode kaart voor Donny van de Beek (Jong Ajax)
De Ajax-middenvelder maakt een overtreding en pakt in de blessuretijd zijn tweede gele kaart. Dat betekent een domme schorsing.
90'
Dat had een hattrick moeten zijn!
Sam Hendriks kan vrij uithalen, maar hij vindt het houtwerk op zijn weg. Dat was zijn kans op een hattrick. Daar heeft hij nu nog drie minuten blessuretijd voor om dat alsnog te bewerkstelligen.
89'
Marko Maletić bijna met zijn tweede
De spits kan op veertien meter uithalen, maar hij vindt de benen van André Onana. De spits kan, ondanks de nederlaag, terugkijken op een prima debuut.
88'
Uiterloo slalomt over het hele veld totdat hij met rechts de ruimte vindt om uit te halen. Zijn schot wordt geblokt.
85'
Jong Ajax is vanavond op alle fronten beter dan Telstar. De ploeg van Michel Vonk mag blij zijn dat de schade niet vele malen groter is dan de 4-1 die nu op het scorebord staat.
82'
Wissel in bij Jong Ajax -> Pelle Clement
82'
Wissel uit bij Jong Ajax -> Abdelhak Nouri
81'
Tarik Tissoudali krijgt op de rand van de zestien een schotkans, maar een Ajax-verdediger blokt de bal.
78'
Op het moment dat Telstar begint te hopen op een punt, maakt Jong Ajax direct de 4-1. De tweede doelpunt van Sam Hendriks die vanavond vele malen effectiever is dan Arsenal-huurling Sanogo. Het is over en uit voor Telstar.
76'
Doelpunt voor Jong Ajax, 4:1 door Sam Hendriks
De tweede doelpunt voor Hendriks. Django Warmerdam verlengt de hoekschop en Sam Hendriks kan van dichtbij zijn tweede van de avond maken.
74'
Doelpunt voor SC Telstar, 3:1 door Marko Maletić
Rafael Uiterloo, net ingevallen, krijgt de bal van Tarik Tissoudali die profiteert van slordig balverlies in de verdediging van Ajax. Uiterloo vindt spits Marko Maletić op zijn weg en de spits weet zijn eerste doelpunt voor Telstar te maken.
73'
Wissel in bij SC Telstar -> Rafael Uiterloo
73'
Wissel uit bij SC Telstar -> Fabian Serrarens
72'
Doelpunt voor Jong Ajax, 3:0 door Sam Hendriks
Het begint allemaal met een goede actie van Vaclav Černý. Met een simpele passeerbeweging op het middenveld stuurt hij zijn directe tegenstander in het bos. Vervolgens geeft hij een goede steekbal op Nouri die de vrijstaande Sam Hendriks vindt. De invaller schiet met rechts de bal achter Zonneveld. Het is nu einde verhaal voor Telstar.
70'
De tijd tikt weg voor Telstar. Nog maar twintig minuten op de klok voor Michel Vonk en zijn mannen om nog een punt aan de wedstrijd over te houden.
68'
Onder luid applaus mag Amin Younes, de smaakmaker van de avond, de kleedkamer opzoeken. Younes liet aan Frank de Boer zien klaar te zijn voor minuten in het eerste. Zijn vervanger is Elton Acolatse.
68'
Wissel in bij Jong Ajax -> Elton Acolatse
68'
Wissel uit bij Jong Ajax -> Amin Younes
65'
Twintig minuten in de tweede helft. Telstar begon goed na de rust. Direct creëerde de ploeg van Michel Vonk wat mogelijkheden, maar dat heeft de aansluitingstreffer nog niet opgeleverd.
63'
Gele kaart voor Tarik Tissoudali (SC Telstar)
De aanvaller maakt een onhandige overtreding en wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Uit frustratie gooit hij de bal weg en dat komt hem op geel te staan.
60'
Mike van der Hoorn stuurt Vaclav Černý in de diepte weg. De aanvaller probeert met links het doel van Wesley Zonneveld onder vuur te nemen. Zijn schot wordt geblokt. Uit de daaropvolgende hoekschop komt geen gevaar.
59'
Hoekschop voor Telstar. Tom Noordhoff draait de bal voor het doel, maar er kan makkelijk verdedigd worden door Jong Ajax. Wel wordt duidelijk dat Telstar meer dreiging naar voren heeft na rust.
56'
Kans voor Marko Maletić
De spits krijgt de bal op de rand van de zestien aangespeeld. Marko Maletić draait zijn kont erin en haalt met links uit. Zijn schot rolt een metertje naast. Het is de grootste kans van de wedstrijd voor Telstar.
52'
Telstar durft direct drup naar voren te zetten. De boodschap van Michel Vonk is duidelijk: zo snel mogelijk de aansluitingstreffer forceren.
48'
Drie wissels in de rust. De spits die de kansen miste aan de kant van Jong Ajax, Sanogog, is in de kleedkamer achtergebleven. Zijn vervanger is Sam Hendriks. Ook Michel Vonk heeft gewisseld. Hij heeft zijn topscoorder Mohammed Ajnane en Bryan Ottenhoff eruit gehaald. De vervangers zijn Tarik Tissoudali en Edo Knol.
46'
Wissel in bij SC Telstar -> Edo Knol
46'
Wissel uit bij SC Telstar -> Bryan Ottenhoff
46'
Doelpunt Telstar afgekeurd
Tarik Tissoudali lijkt te profiteren van slordig balverlies van Damian van Bruggen. Maar het doelpunt wordt afgekeurd, omdat de scheidsrechter vindt dat Marko Maletić hinderlijk buitenspel staat. Het doelpunt wordt afgekeurd en daar is Telstar het niet mee eens.
46'
Wissel in bij SC Telstar -> Tarik Tissoudali
46'
Wissel uit bij SC Telstar -> Mohammed Ajnane
46'
Wissel in bij Jong Ajax -> Sam Hendriks
46'
Wissel uit bij Jong Ajax -> Yaya Sanogo
46'
45'
Jong Ajax gaat rusten met een 2-0 voorsprong. De team van Andries Underink is veel sterker dan Telstar in de eerste helft. Er worden vele kansen gecreëerd, maar Wesley Zonneveld blijkt voor Jong Ajax moeilijk te passeren. Het team krijgt daarbij hulp van de tegenstander. In de 37ste minuut schiet Mijnders ongelukkig de bal achter zijn eigen doelman. Vijf minuten later is het uitblinker Amin Younes die de 2-0 maakt.
45'
45'
Doelpunt voor Jong Ajax, 2:0 door Amin Younes
Donny van de Beek geeft de bal aan de linkerkant aan Younes. De aanvaller stuurt met een simpele voetbeweging zijn directe tegenstander in het bos en creert zo ruimte om met rechts uit te halen. Met een geplaatst schot in de hoek zet hij de 2-0 voorsprong op het scorebord.
43'
Sanogo moet de 2-0 maken!
De uiblinker van de avond, Amin Younes, stuurt Sanogo weg. Op zeven meter van het doel schiet de Arsenal-huurling, maar weer is het Zonneveld die de spits van het scoren houdt.
41'
Het eerste schot van Telstar richting het doel van André Onana. Frank Korpershoek probeert het van twintig meter maar zijn bal vliegt hoog over. Het is pas de eerste doelpoging van Telstar in deze wedstrijd.
40'
De voorsprong kwam ongelukkig tot stand, maar is wel terecht te noemen. Jong Ajax is de betere ploeg en kreeg al veel kansen.
37'
Doelpunt voor Jong Ajax, 1:0 door Dustin Mijnders (eigen doelpunt)
Wat Jong Ajax niet lukt, dat lukt Dustin Mijnders wel: namelijk Wesley Zonneveld passeren. Django Warmerdam haalt goed de achterlijn en geeft de bal voor. Hij vindt geen medespeler maar de voeten van Mijnders die ongelukkig de bal voorbij zijn keeper schiet.
35'
Weer Zonneveld met de redding
Arsenal-huurling Sanogo krijgt de kans om binnen de zestien uit te halen. Weer is doelman Wesley Zonneveld de grote sta-in-de-weg voor Jong Ajax. Hij bokst de bal uit zijn doel.
33'
Michel Vonk begint zich zichtbaar te ergeren aan zijn ploeg. De Witte Leeuwen spelen slordig en leveren de bal snel weer in.
30'
Jong Ajax is de betere ploeg en kreeg al wat kansen. Toch staat na een half uur voetballen nog steeds de brillenstand op het scorebord. Jong Ajax wist dit seizoen pas twee keer te scoren, ook dit blijkt vanavond tot nu toe een probleem.
29'
Gele kaart voor Donny van de Beek (Jong Ajax)
28'
Gele kaart voor Crescendo van Berkel (SC Telstar)
Op dertig meter van het doel van Telstar maakt Van Berkel de overtreding. Dat levert hem geel op.
26'
Andries Ulderink zei voor de wedstrijd tegen Fox Sports dat de bedoeling van Jong Ajax is om spelers op te leiden. Toch zijn het vooral de A-selectiespelers die indruk maken. Amin Younes heeft veel dreiging aan de linkerkant en Thulani Serero laat af en toe zijn klasse zien.
24'
Ajax komt steeds beter in de wedstrijd, terwijl Telstar nog steeds zoekende is. De ploeg heeft al verscheidene kansloze ballen naar voren geroost wat alleen simpel balverlies oplevert.
21'
Ajax begint nu wat druk naar voren te zetten. Met een gelukje komt de bal voor de voeten van Vaclav Černý terecht. De aanvaller haalt in één keer uit, maar raakt de bal totaal verkeerd met een simpel vangballetje voor Wesley Zonneveld tot gevolg.
20'
Goed schot Younes
Amin Younes krijgt op de linkerkant de bal aangespeeld. Hij neemt de bal goed aan en besluit om op acht meter van het doel te schieten. Wesley Zonneveld kan in twee keer redding bieden.
18'
Telstar is nog zoekende. Er wordt veel getikt op het middenveld en dan een diepe bal gegeven. Tot nu toe met weinig dreiging.
15'
Telstar mag rond de middenlijn een vrije trap nemen. De bal wordt in het zestien metergebied gepompt, maar is een prooi voor André Onana.
14'
Gele kaart voor Django Warmerdam (Jong Ajax)
De linksback is rond het zestien metergebied zijn directe tegenstander kwijt. Hij grijpt aan de noodrem en dat betekent de eerste gele kaart van de wedstrijd.
10'
Tien minuten onderweg. Jong Ajax kreeg via Donny van de Beek direct een grote kans. Voor de rest is het een gelijkopgaande wedstrijd. Waar het vooral aftasten is voor beide ploegen.
8'
Met wat geluk komt Abdelhak Nouri aan de bal. Hij geeft vanaf de middenlijn een diepe bal richting Vaclav Černý, maar Zonneveld is de aanvaller te snel af en kan makkelijk vangen.
7'
Twee minuten en vier hoekschoppen later. De ene hoekschop volgt de andere hoekschop, maar gevaarlijk voor Ajax-doelman André Onana wordt het nimmer.
5'
Mike van der Hoorn schiet de bal vanaf de middenlijn wild terug naar zijn eigen doelman. De bal zwabbert over de achterlijn en zo is de eerste hoekschop van de wedstrijd voor Telstar.
2'
Direct grote kans voor Ajax
Donny van de Beek wordt weggestuurd door Amin Younes en komt oog in oog met Wesley Zonneveld. De Ajacied schuift de bal een metertje naast. Daar had meer ingezeten voor Jong Ajax dat sterk uit de startblokken komt.
1'
Er is in de stromende regen afgetrapt bij Jong Ajax-Telstar.
1'
Er starten vijf A-selectiespelers vanavond voor Jong Ajax: reverve doelman André Onana, huurling Yaya Sanogo, Thulani Serero, Mike van der Hoorn en Amin Younes. Voor Serero betekent dat zijn eerste minuten in het Ajax-shirt na zijn blessure. Hij maakte eerder al in de interlandbreak speelminuten voor Zuid-Afrika.

De elf mannen die het vanavond voor Telstar moeten doen: Wesley Zonneveld, Bryan Ottenhoff, Jordy Tutuarima, Dustin Mijnders, Crescendo van Berkel, Frank Korpershoek, Mohammed Ajnane, Tom Noordhoff, Marko Maletić, Fabian Serrarens en Stefano Lilipaly.Dat betekent dat spits Marko Maletić direct in de basis begint.

Een hele goede maandagavond en welkom bij dit mooie affiche in de Jupiler League: Jong Ajax - SC Telstar. Vorig seizoen hield Jong Ajax met gemak de drie punten in Amsterdam. Het duel op de Toekomst eindigde toen in een 3-0 zege. Queensy Menig scoorde tweemaal voor de Amsterdammers. De derde treffer kwam op naam van de Deen Lucas Andersen. Rond de klok van zeven zullen de opstellingen van beide elftallen te vinden zijn onder het kopje wedstrijddetails.

Jong Ajax
Waar het eerste team van Ajax bovenaan staat in de Eredivisie, is voor Jong Ajax een plek in de onderste regionen van de eerste divisie weggelegd. De ploeg van Andries Ulderink en Jaap Stam wist slechts twee puntjes bij elkaar te sprokkelen. Dus hopen de Amsterdammers in speelronde zes voor het eerst de drie punten binnen te slepen. Dat moet dan in eigen huis gebeuren tegen SC Telstar. Het is iedere week de vraag uit welke namen de wedstrijdselectie van Jong Ajax bestaat. Trainer Ulderink zei het volgende hierover tegen Fox Sports: “De mindere kant is dat de A-selectiespelers minder vaak mee trainen met onze groep. Met onze eigen groep zijn er toch nét iets meer vastigheden, die jongens zijn misschien ook nét iets meer gebrand op een goed resultaat.” Of er vanavond veel A-selectiespelers bij zitten valt te betwijfelen met voor Ajax een Europees duel op het programma op donderdag.

SC Telstar
Ook SC Telstar kent een moeilijke start in de eerste divisie. De ploeg begon thuis met een gelijkspel tegen RKC Waalwijk, kreeg een zeperd te verwerken tegen Go Ahead Eagles (5-0!), een gelijkspel tegen hekkensluiter Almere City en een nipte nederlaag tegen MVV Maastricht. Eindelijk volgde in speelronde vijf de eerste drie punten. Thuis werd FC Emmen op een nederlaag getrakteerd. Om het goede gevoel vast te houden besloot Telstar een oefenpot te spelen tegen de beloften van AZ. Ook die oefenwedstrijd werd gewonnen. Trainer Michel Verdonk hoopt dat zijn ploeg de stijgende lijn nu te pakken heeft. Traditioneel hebben De Witte Leeuwen het moeilijk tegen Jong Ajax. Slechts eenmaal stapte Telstar van het veld af als winnaar. Dat was in het seizoen 2013/2014. Toen werd er thuis een 3-1 overwinning geboekt.

Mijn naam is Ilona van der Werf en ik zal jullie bijpraten over dit duel in de eerste divisie. De aftrap is om 20.00 uur. Zie je dan!