14.09.2015 21:55

Jong Ajax boekt makkelijke zege op Telstar

Op de foto zien we twee doelpuntenmakers. Amin Younes scoorde de 2-0, Dustin Mijnders scoorde de 1-0 in eigen goal. (14-09-2015)

Jong Ajax heeft maandagavond op de Toekomst zijn eerste zege in de eerste divisie van dit seizoen geboekt. Met 4-1 waren de Amsterdammers te sterk voor Telstar. Smaakmaker Amin Younes, tweemaal invaller Sam Hendriks en een eigen doelpunt van Mijnders zorgden voor de Amsterdamse treffers. Excelsior-huurling Marko Maletić deed wat terug namens Telstar.

In de eerste helft was het klassenverschil groot tussen Jong Ajax en Telstar. Met vijf A-selectiespelers in de basis kwam Jong Ajax goed uit de startblokken. Na twee minuten moest Donny van de Beek zijn ploeg al op voorsprong zetten. Dat zou zeker niet de laatste kans zijn voor Jong Ajax in de eerste helft. Iedere keer bleek doelman Wesley Zonneveld de grote sta-in-de-weg. Een eigen doelpunt van Dustin Mijnders bezorgde Jong Ajax uiteindelijk in de 37ste minuut de terechte voorsprong. Django Warmerdam haalde de achterlijn en gaf de bal voor. De bal belandde voor de voeten van de verdediger van Telstar en hij tikte de voorzet ongelukkig achter zijn eigen doelman. Vijf minuten later werd de schade groter voor Telstar. Amin Younes, de grote uitblinker van de avond, schoot de bal geplaatst met rechts in de hoek. Telstar zette daar slechts één doelpoging tegenover: aanvoerder Frank Korpershoek schoot van twintig meter de bal huizenhoog over.

Yaya Sanogo bleef in de rust achter in de kleedkamer. Voor hem in de plaats kwam Sam Hendriks. Een gouden wissel van het trainersduo Jaap Stam en Andries Ulderink. De jongeling bleek vanavond vele malen effectiever te zijn dan de Arsenal-huurling. Binnen vijf minuten tijd wist hij twee keer het net te vinden. Tussen zijn doelpunten door deed Telstar nog wat terug. Spits Marko Maletić kon zijn debuut opleuken met een doelpunt. Dat bleek lang niet genoeg om voor een spannend slot te zorgen. Op alle fronten was Jong Ajax sterker dan de tegenstander. Na negentig minuten voetballen viel de schade voor Telstar met 4-1 zelfs nog mee.

Door de overwinning van Jong Ajax gaat de ploeg nu over Telstar heen in de stand. De Amsterdammers staan op een zestiende plaats, één plek boven Telstar. Volgende week mag Jong Ajax op bezoek bij Go Ahead Eagles. Voor Telstar wacht een thuisduel tegen Fortuna Sittard.