20:00 uur
FC Volendam
1:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jack Tuyp 55. / Schot met links  (Rafik el Hamdi)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Kees Kwakman 60. / Schot met links  (Gyliano van Velzen)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Luis Pedro 66. / Schot met rechts  (Mats Seuntjens)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Bert Steltenpool 66. / Schot met links
1 : 4 Torinfos in de Ticker Guyon Philips 90. / Schot met rechts  (Daniel van Son)

90'
Ontnuchterend. Zo mag de terugkeer van NAC Breda in de Jupiler League genoemd worden. Na de rode kaart in de eerste helft klaarde FC Volendam in de tweede helft de klus. Voornamelijk vanaf rechts kregen de bezoekers alle vrijheid. Drie van de vier doelpunten werden dan ook vanaf de rechterkant voorbereid. Tuyp, Kwakman, Steltenpool en Philips zorgde voor de Volendamse treffers, terwijl Luis Pedro bij een 0-2 tussenstand nog wel iets terug deed voor NAC. Een goed resultaat voor de thuisploeg zat er vanavond echter geen moment echt in.
90'
90'
Doelpunt voor FC Volendam, 1:4 door Guyon Philips
Volendam maakt het nog erger voor NAC. In de blessuretijd krijgt de ploeg zeeen van tijd. Weer een voorzet van rechts die goed aan komt. Philips hoeft de bal alleen maar binnen te tikken, recht voor Ten Rouwelaar.
90'
Er komen nog minimaal drie minuten extra bij.
87'
Wissel in bij NAC Breda -> Joey Suk
87'
Wissel uit bij NAC Breda -> Joeri de Kamps
87'
Wissel in bij FC Volendam -> Guyon Philips
87'
Wissel uit bij FC Volendam -> Bert Steltenpool
83'
Een schot op goal van Hakim Borahsasar. Aan de linkerkant van de zestien verschaft hij zichzelf wat ruimte, maar hij mikt recht in de handen van de doelman.
79'
Wissel in bij FC Volendam -> Dylan Mertens
79'
Wissel uit bij FC Volendam -> Rafik el Hamdi
77'
Wissel in bij NAC Breda -> Hakim Borahsasar
77'
Wissel uit bij NAC Breda -> Danny Verbeek
76'
Er lijkt een wonder nodig te zijn om NAC nog aan punten te helpen vanavond.
72'
Nog twintig minuten te gaan in Breda en Volendam lijkt de wedstrijd in de knip te hebben. NAC weet niet waar het het zoeken moet en oogt inspiratieloos.
69'
Wissel in bij FC Volendam -> Kevin van Kippersluis
69'
Wissel uit bij FC Volendam -> Jack Tuyp
66'
Doelpunt voor FC Volendam, 1:3 door Bert Steltenpool
Nog in de zelfde minuut is de marge weer twee! Vanaf de aftrap dribbelt Volendam naar voren. Uit de kluts valt de bal voor de voeten van Steltenpool, die direct met links de bal achter Ten Rouwelaar schuift.
66'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:2 door Luis Pedro
NAC lijkt weer terug in de wedstrijd te komen. Uit een corner komt de bal voor de voeten van Luis Pedro, die de bal knap verlengt richting de tweede paal, waar deze binnen valt.
63'
Wissel in bij NAC Breda -> Elson Hooi
63'
Wissel uit bij NAC Breda -> Kevin Brands
60'
Doelpunt voor FC Volendam, 0:2 door Kees Kwakman
Wat een heerlijke treffer. Kees Kwakman doet zijn oude ploeg pijn. Wederom een voorzet vanaf rechts komt op de borst bij Van Velzen. Die legt de bal daarmee perfect neer voor Kwakman, die van buiten de zestien verwoestend uithaalt.
58'
Hoe gaat NAC met deze tweede tegenslag van de avond om? Weet de thuisploeg haar rug te rechten, of drukt Volendam nu door?
55'
Doelpunt voor FC Volendam, 0:1 door Jack Tuyp
Wie anders dan Jack Tuyp scoort voor Volendam! Een mooie voorzet vanaf rechts komt bij de tweede paal terecht bij Tuyp, die heel veel vrijheid heeft. Zijn inzet met links is Ten Rouwelaar te machtig, die de bal niet uit zijn goal kan houden en ziet hem binnen rollen.
50'
Gele kaart voor Jack Tuyp (FC Volendam)
De corner is ongevaarlijk. Luis Pedro denkt met de bal weg te kunnen, maar wordt door Tuyp neergehaald.
49'
Het eerste wapenfeit is een corner voor Volendam. Het is de eerste hoekschop van de bezoekers deze wedstrijd.
46'
NAC heeft afgetrapt voor de tweede helft.
46'
45'
De man van de grootste kans uit de eerste helft is al een kwartier klaar met voetballen vanavond. Devine Naah kreeg na ruim tien minuten voetbal de enige grote kans voor NAC in de eerste helft, maar stuitte op keeper Hobie Verhulst. Vervolgens kreeg Naah binnen tien minuten twee keer geel voor twee onhandige tackle's, waardoor NAC een uur lang met een man minder moet spelen. Volendam heeft hier aanvallend gezien nog niet van weten te profiteren en moet het vooralsnog doen met enkele ongevaarlijke kopballen.
45'
45'
Er komen nog twee minuten blessuretijd bij.
42'
Valt er voor de rust nog een doelpunt, of blijven beide doellen leeg in de eerste helft?
39'
Gele kaart voor Kevin Brands (NAC Breda)
Bij de ophef rondom de overtreding heeft Brands ook geel gekregen, wegens aanmerkingen op de leiding.
39'
Gele kaart voor Jermano Lo Fo Sang (FC Volendam)
Lo Fo Sang maakt een overtreding op Stam, nadat hij de bal verliest op eigen helft. Stam blijft net zo lang doorrollen totdat der scheidsrechter geel geeft.
38'
Een goede kans voor Volendam! Van Velzen mag bij de tweede paal helemaal vrij in koppen na een goede crossbal van Lo Fo Sang. De buitenspeler kopt echter hopeloos naast, waardoor gevaar voor NAC uit blijft.
35'
Ondanks de rode kaart blijft NAC de bovenliggende partij in deze eerste helft.
31'
Geel-rode kaart voor Divine Naah (NAC Breda)
In een hele sportieve wedstrijd staat NAC na een half uur met een man minder. Na een eerdere lompe actie krijgt de middenvelder nu weer geel voor een te late tackle.
28'
Kevin Brands denkt heel even gescoord te hebben, maar de spits staat buitenspel. Een afgeslagen corner wordt slecht ingeschoten en komt uit de kluts voor de voeten van de spits. Hij schiet snel binnen, maar beseft zich al snel dat zijn treffer niet geldig is.
25'
Op één grote kans voor NAC na is er in het eerste deel van deze wedstrijd nog niet heel veel gebeurd. NAC heeft veel de bal, maar weet haar aanvallers maar moeizaam te bereiken.
22'
Gele kaart voor Divine Naah (NAC Breda)
Naah is op de middenlijn veel te laat. Hij stapt Van Son vol op zijn enkel, terwijl de bal allang gespeeld is. Een terechte kaart.
19'
Daar was de eerste mogelijkheid voor Volendam. Een lage voorzet vanaf rechts komt bij Bert Steltenpool terecht. Via Dingsdag gaat de bal over de achterlijn. Waar Volendam een hoekschop verdient, krijgt NAC een doeltrap te nemen.
15'
In het eerste kwartier van de wedstrijd is Ronnie Stam belangrijk bij NAC. De thuisploeg gebruikt hem echt als spelverdeler en laat elke aanval via hem verlopen.
12'
De eerste grote kans voor NAC! Hobie Verhulst is op zijn hoede en voorkomt een Bredase treffer in de korte hoek. Naah dacht in de korte hoek binnen te kunnen tikken na een goede actie van Verbeek, maar de keeper was op zijn hoede.
9'
Volendam is in de openingsfase nog niet gevaarlijk geworden. Het is slechts NAC wat aanvallende intenties toont, maar ook nog niet tot een echte kans is gekomen.
5'
Ronnie Stam krijgt een laatste waarschuwing van de scheidsrechter. En dat al vroeg in de wedstrijd. De verdediger komt hard inglijden op Lo Fo Sang en raakt slechts de tegenstander in plaats van de bal.
3'
NAC begint fel aan het duel en geeft Volendam weinig tijd en ruimte om op te bouwen. Het vroege storen brengt de thuisploeg vaak snel de bal weer.
1'
Het seizoen is begonnen in Breda. De bal rolt.
1'
Twee ploegen die het vorig seizoen niet wisten te redden in de Play-Offs trappen vanavond af voor hun start van het Jupiler League seizoen. NAC Breda geldt als grote favoriet voor de titel dit seizoen. Kan de ploeg uit Breda direct goed uit de startblokken komen, of gaat FC Volendam meteen voor een stunt zorgen? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

NAC Breda
Zoals de laatste jaren gebruikelijk bij NAC was het wederom een drukke transferperiode in Breda. Na de onfortuinlijke degradatie zag NAC onder anderen sterkhouders Erik Falkenburg en Adnane Tighadouini de club verlaten. Maar in Breda zijn de scoutingsnetwerken goed op orde. Maar liefst twaalf nieuwe spelers vonden hun weg naar het Rat Verlegh Stadion, met Ronnie Stam en Michael Dingsdag daarbij als bekendste namen. Naast de transfers was er bij NAC ook het nodige te doen over Joeri de Kamps, die door trainer Robert Maaskant op zijn gebrek aan discipline op het veld is gewezen. Afgaande op de trainingen van de afgelopen week lijkt Vlatko Lazić een basisplaats te krijgen bij NAC, in plaats van Dustley Mulder.

FC Volendam
Ook bij Het Andere Oranje gebeurde er afgelopen zomer veel qua transfers. Met negen uitgaande en elf inkomende transfers heeft de selectie een ware metamorfose ondergaan. De belangrijkste aankoop voor FC Volendam is een oude bekende van de club, Jack Tuyp. De spits keert terug in zijn geboorteplaats na een mislukt avontuur in Hongarije. Als aanvoerder zal bij Volendam vanavond Kees Kwakman aan de aftrap verschijnen. De routinier heeft een verleden bij NAC en weet zodoende wat zijn ploeg vanavond qua sfeer kan verwachten in Breda. “Het kan er flink tekeer gaan”, aldus Kwakman. Trainer Robert Molenaar kan vanavond niet beschikken over de geblesseerde Nick Zeijlemans, Raoul Esseboom, Randy Ababio en Gijs Luirink.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.