13.08.2015 16:28

Geen paniek in Breda: "Genoeg kwaliteit"

Robert Maaskant geeft zijn team aanwijzingen in het duel met FC Volendam. NAC Breda heeft het erg moeilijk en verliest uiteindelijk met 4-1. (07-08-2015)
Robert Maaskant geeft zijn team aanwijzingen in het duel met FC Volendam. NAC Breda heeft het erg moeilijk en verliest uiteindelijk met 4-1. (07-08-2015)

Robert Maaskant is uit op revanche voor de 4-1 nederlaag die zijn club NAC Breda leed tegen FC Volendam. Tegen FC Eindhoven moet er gewonnen worden, maar daar heeft de oefenmeester vertrouwen in.

NAC en Volendam gingen gelijkwaardig op totdat Divine Naah zijn tweede gele kaart kreeg. Daarna liep Volendam over de ploeg heen. En dat terwijl het zichzelf had voorgenomen om vanaf dag één voor het kampioenschap te strijden.

Na de nederlaag raakt Maaskant echter niet in paniek. "We hebben zeer intensief getraind. We treden met enthousiasme Eindhoven tegemoet. Het is niet na de verliespartij dat we er opeens allemaal niks meer van kunnen", aldus trainer Robert Maaskant op de website van NAC. "Tegen Volendam hebben we het eerste half uur veel dingen goed gedaan. Daar moeten we nu een aanvallende impuls aan toevoegen. Daarin moeten we minder gecompliceerd doen en minder nadenken. We hebben daar een goede ploeg voor en genoeg kwaliteit."

Overigens startte tegenstander FC Eindhoven ook met een nederlaag. Het verloor met 3-1 van FC Dordrecht. "Maar het staat buiten kijf dat Eindhoven goed verzorgd voetbal speelt. De nederlaag tegen Dordrecht is wat mij betreft dan ook geflatteerd." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner