ADO Den Haag Vrijdag, 21. Februari 2014
20:00 uur
Go Ahead Eagles
3:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Mike van Duinen 5. / Schot met rechts  (Tom Beugelsdijk)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Danny Bakker 12. / Kopbal  (Danny Holla)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Gianni Zuiverloon 22. / Eigen goal
3 : 1 Torinfos in de Ticker Roland Alberg 52. / Schot met rechts  (Mitchell Schet)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Marnix Kolder 73. / Kopbal  (Xander Houtkoop)

90'
ADO pakt belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. De thuisploeg leek in de tweede helft snel op rozen te zitten, nadat Alberg de 3-1 had gemaakt. De Hagenaren leken de wedstrijd onder controle te hebben, maar invaller Marnix Kolder maakte het met de aansluitingstreffer nog even spannend. Echt gevaarlijk kon Go Ahead daarna niet meer worden en wint zodoende met 3-2 van Go Ahead Eagles.
90'
De gebeden van het ADO-publiek worden verhoord. Het zit erop. ADO boekt een belangrijke zege op Go Ahead Eagles en Henk Fräser blijft nog steeds ongeslagen als trainer van ADO.
90'
90'
Het ADO publiek schreeuwt en smeekt Liesveld om het einde van de wedstrijd, maar de arbiter wil er nog niet aan.
90'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ricky van Haaren
90'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mitchell Schet
90'
Go Ahead Eagles heeft nog vier minuten om een nederlaag te voorkomen. Gaat het de ploeg uit de Koekstad lukken?
89'
Gele kaart voor Mitchell Schet (ADO Den Haag)
Schet schiet de bal nog even weg nadat hij was teruggefloten voor buitenspel.
88'
Gele kaart voor Bart Vriends (Go Ahead Eagles)
Schet passeert Vriends op een mooie en sierlijke manier en dat is iets te veel voor de trotste Bart Vriends. Hij trekt Schet aan het shirtje en Liesveld geeft de verdediger daarvoor geel.
86'
Pompen of verzuipen nu voor Go Ahead! Met Amevor en Kolder heeft de Deventer ploeg nu bijna vier meter aan spits rondlopen. Lange ballen lijkt het devies.
86'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Mawouna Amevor
86'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jop van der Linden
83'
Go Ahead is nog niet begonnen aan een slotoffensief. Gaat die nog komen, of kunnen de bezoekers niet meer?
79'
Falkenburg.... Nee! Na een mooie aanval houdt Marnix Kolder goed het overzicht en ziet Falkenburg helemaal vrij staan rond de strafschopstip. De clubtopscorer van de Deventenaren schiet op doel, maar raakt daarbij ook de benen van een Haagse verdediger. Een prima kans voor Go Ahead voor de gelijkmaker wordt zo verprutst.
78'
Het thuispubliek houdt de adem zowat letterlijk in. De Hagenaren zijn muisstil.
77'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Vito Wormgoor
77'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Danny Bakker
75'
Het is voor Kolder zijn eerste goal sinds september vorig jaar, toen hij de gelijkmaker voor Go Ahead maakte tegen Feyenoord.
73'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 3:2 door Marnix Kolder
De invallers doen het direct voor Go Ahead! Houtkoop geeft vanaf links een goede voorzet en bereikt daarmee Kolder. De spits maakt met zijn eerste balcontact direct de aansluitingstreffer. Kan Eagles nog wat in het laatste deel van de wedstrijd?
71'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Marnix Kolder
71'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
71'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Xander Houtkoop
71'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Joey Godee
70'
Jop van der Linden demonstreert de machteloosheid van Go Ahead. Hij schiet de bal jammerlijk in de muur.
68'
Gele kaart voor Danny Bakker(ADO Den Haag)
In de categorie 'onnodige kaart'. Overgoor probeert een een-twee aan te gaan met Falkenburg, maar de Eagles-middenvelder verspeelt de bal . Toch blokkeert Bakker zijn doortocht en krijgt daarvoor een gele kaart. Go Ahead krijgt een vrije trap te nemen op aantrekkelijke positie voor Van der Linden.
65'
De balt rolt weer, nog altijd met Zwinkels op het doel. De doelwacht is opgelapt door de verzorger van ADO.
64'
Robert Zwinkels wordt momenteel aan een bovenbeenblessure behandelt. Reserve-keeper Martijn de Zwart begint uit voorzorg aan een warming-up.
62'
Naar het nu laat aanzien heeft de 3-1 van Alberg de wedstrijd in het slot gegooid. ADO vindt het allemaal prima, terwijl de bezoekers het geloof in een goede afloop kwijt zijn. Dit kan nog wel eens een vervelend laatste half uur worden.
59'
Het thuispubliek is snel tevreden, want bij elk balcontact wordt er triomfantelijk 'HEY' geroepen. De tribunes zijn echter al weer snel stil, omdat ADO voor de verandering de bal kwijt raakt.
56'
Go Ahead probeert te redden wat er te redden valt, maar de Hagenaren hebben de zaakjes defensief goed op orde. De watervlugge aanvallers komen er maar niet door heen bij Beugelsdijk & co.
52'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 3:1 door Roland Alberg
Na een ouderwetse scrimmage voor de Eagles-goal is Roland Alberg de meest attente van het stel. Hij staat op de juiste plaats nadat Schet hem, per ongeluk, weet te bereiken en hij haalt genadeloos uit. Andersen is kansloos. 3-1 voor ADO!
50'
De tweede helft begint slordig van beide kanten. Zowel ADO als Go Ahead hebben moeite een medespeler te vinden. Gevolg is veel balverlies over en weer.
49'
Nee! Tom Beugelsdijk maakt een overtreding op Jop van der Linden en Liesveld geeft Go Ahead daarom de vrije trap.
48'
ADO krijgt al vroeg in de tweede helft een corner te nemen. Kan de thuisploeg weer gevaarlijk worden uit een dood spelmoment?
46'
We zijn weer onderweg in Den Haag. Mathias Gehrt is in de kleedkamer achtergebleven en wordt vervangen door Yanic Wildschut.
46'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Yanic Wildschut
46'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mathias Gehrt
46'
45'
ADO leidt na een spectaculaire openingsfase met 2-1. Al binnen het kwartier kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Van Duinen en Bakker. Na de vroege voorsprong bleef ADO eenvoudig op de been, maar dankzij een vreemde carambolage kopte Gianni Zuiverloon Go Ahead weer terug in de wedstrijd. Go Ahead kreeg na de aansluitingstreffer nog een aantal kleine mogelijkheden, maar de ploeg van Foeke Booy benutte deze kansen niet en daardoor gaan de ploegen rusten met een 2-1 voorsprong voor ADO.
45'
Liesveld trekt geen tijd bij en fluit direct af voor de rust.
45'
42'
De wedstrijd kabbelt zich naar het einde van de eerste helft. ADO en Go Ahead willen het allebei droog houden, zo vlak voor de rust. Geen van beide ploegen zoekt vol overgave de aanval.
39'
Oh Godee toch! Joey Godee komt aan de rechterkant in balbezit en heeft alle tijd om de vrijstaande Erik Falkenburg te vinden. Zijn voorzet is echter waardeloos en helpt daarmee een prima kans voor de uitploeg om zeep.
38'
Prima schotkansen voor Go Ahead uit de tweede lijn. Eerst schiet Joey Godee op de benen van de ADO verdedigers en enkele tellen later doet Türüç hetzelfde.
35'
Holla probeert het ineens, maar schiet jammerlijk naast.
35'
Rijsdijk is iets te laat in een duel met Alberg en ADO krijgt op een meter of 25 een vrije trap op een aardige positie.
33'
Tot nu toe is het allesbehalve een saai degradatieduel. De wedstrijd is niet goed, maar de vele fouten maakt het aan de ene kant ook wel weer leuk naar te kijken. Het spelt golft lekker op en neer, zonder dat er grote kans ontstaan.
29'
Met die bal had Ridgeciano Haps meer kunnen doen. De linksback komt mee op en in plaats van terug te leggen op een van de aanvallers, schiet hij zelf vanuit een moeilijke hoek op doel. Zijn inzet eindigt in het zijnet.
26'
Go Ahead begint wat meer van zich af te bijten. Antonia komt goed door over rechts en legt terug op Falkenburg. De spits komt los van zijn bewaker, maar schiet de bal hard over.
22'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 2:1 door Gianni Zuiverloon (eigen doelpunt)
Vlak nadat ADO een prima kans kreeg op 3-0, maakt Go Ahead de aansluitingstreffer. Althans, ADO doet dat. Zwinkels pareert een inzet van Falkenburg, nadat de spits is weggestuurd door Sjoerd Overgoor. Tijdens het uitverdedigen raakt hij echter het gezicht van Gianni Zuiverloon en de bal rolt pardoes in het doel. Go Ahead doet weer mee!
19'
Van der Linden bereikt uit zijn corner Schmidt, maar de jonge verdediger kopt de bal hard en ver naast.
19'
Vooralsnog niet, er wordt slordig uitverdedigd door Beugelsdijk en Go Ahead krijgt daardoor een corner te nemen.
18'
Nu krijgt Go Ahead een vrije trap op een aardige positie. Zuiverloon maakt een overtreding op Godee. Het zal voor de wedstrijd leuk zijn als Go Ahead wat terug kan doen.
15'
Het is niet dat ADO nou zou groots speelt, maar ze zijn wel uiterst effectief. De Hagenezen zijn twee keer gevaarlijk en maken ook twee keer een goal. Go Ahead heeft nog geen enkel moment weten te creëren tot zover.
12'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:0 door Danny Bakker
Jawel! Het staat al 2-0 voor ADO! Danny Holla legt de bal panklaar op het hoofd van Bakker die het kopduel makkelijk van Jop van der Linden wint. Zijn kopbal is Andersen te machtig en ADO staat na krap een kwartier spelen op een comfortabele 2-0 voorsprong.
11'
Rijsdijk gaat in de fout tegen Alberg en ADO krijgt zodoende een vrije trap op de achterlijn, rand zestien. Kan ADO gevaarlijk worden?
10'
ADO laat momenteel het initiatief aan Go Ahead. De thuisploeg laat de Deventenaren aan de bal en loert op een snelle uitbraak.
6'
Swinkels grijpt goed in op een vrijwel identieke situatie waaruit Van Duinen scoorde. Godee dreigde door te kunnen lopen op de doelman, maar Swinkels grijpt op tijd in.
5'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:0 door Mike van Duinen
En het is direct raak! Op prachtig aangeven van Beugelsdijk wordt Van Duinen in de diepte gestuurd. De spits, die tot vandaag elf wedstrijden droog stond, blijft koel oog in oog met Andersen en maakt zo de openingstreffer. ADO leidt, 1-0!
3'
Uit de hoekschop kan Go Ahead echter niet gevaarlijk worden. Swinkels plukt de bal.
3'
De eerste corner van de wedstrijd is Go Ahead. Godee schiet via een Haags been over.
2'
Opvallend in de opstelling van Go Ahead is natuurlijk het ontbreken van aanvoerder Marnix Kolder. Hij heeft al veertien wedstrijden op rij niet gescoord en moet daarom vandaag op de bank beginnen.
1'
We zijn begonnen in Den Haag. Wat gaat het vanavond worden? Een typische degradatieduel of zullen de vonken er van afspatten?
1'
Harry Klorkestein schalt door de luidsprekers en dat kan maar ding betekenen. De elftallen komen het veld op.
Ooievaar versus adelaar

Goedenavond iedereen, ik ben Jesper Davelaar en ik verzorg vanavond het commentaar bij ADO Den Haag-Go Ahead Eagles.

Zespuntenwedstrijd

Beide ploegen kunnen vanavond goede zaken doen in de strijd tegen degradatie. ADO komt bij winst op een punt van Go Ahead. Mochten de Deventenaren aan het langste eind trekken, dan wordt het gat met de nummer een-na-laatst zeven punten en mag men in Deventer zich heel voorzichtig op gaan maken voor nog een seizoen in de Eredivisie.

Fräser-effect

Vroeger als speler was Henk Fräser al een uitstekende verdediger, maar ook als hij trainer heeft hij vooralsnog defensief de zaak op orde. Sinds het vertrek van Maurice Steijn speelde ADO twee uitwedstrijden tegen Vitesse en Roda JC en in beide duels werd de nul gehouden. In totaal leverden deze wedstrijden vier punten op, omdat er in Kerkrade werd gewonnen. Door de winst op Roda, was ADO ook direct ex-rode lantaarndrager, want die plaats werd overgedaan aan de ‘Koempels’.

Laatste Eredivisie confrontatie tijden geleden

Toen de laatste Eredivisie-ontmoeting was tussen beide clubs in Den Haag stond de Berlijnse muur nog, was de Sovjet-Unie nog één land en was kabinet Lubbers II net geïnstalleerd. Een groot deel van de spelers die vanavond op het veld staan waren toen nog niet eens geboren. Op 20 augustus 1986 was de laatste ontmoeting in de Hofstad. Go Ahead Eagles won destijds met 0-1, dankzij een doelpunt van Arno Hofstede. Eerder dit seizoen werd het in de Adelaarshorst 2-1 voor de Roodgelen. Negen minuten voor tijd maakte Marnix Kolder de winnende treffer voor Go Ahead.

Go Ahead nagenoeg compleet

Go Ahead-trainer Foeke Booy beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Alleen de langdurig geblesseerde Joost Krijns en reservedoelman Erik Cummins moeten de wedstrijd tegen ADO laten schieten. Bij de thuisploeg zijn verschillende spelers niet beschikbaar. Michiel Kramer, Ninos Gouriye, doelman Gino Coutinho en de aan de knie geblesseerde Kevin Jansen zijn absent.

De wedstrijd in Den Haag staat onder leiding van Richard Liesveld. Voor de opstellingen kun je zoals gebruikelijk terecht onder de knop Wedstrijddetails. Ik wens jullie veel plezier toe!