21.02.2014 21:55

ADO pakt belangrijke zege tegen Go Ahead Eagles

ADO heeft een benauwde, maar belangrijke 3-2 overwinning geboekt op Go Ahead Eagles. In eigen huis maakten de Hagenaren het zichzelf onnodig moeilijk, maar konden uiteindelijk wel drie punten bijschrijven.

ADO kwam binnen een kwartier al op een 2-0 voorsprong. Eerst bleef Mike van Duinen koelbloedig nadat hij oog in oog kwam met Go Ahead-goalie Stephan Andersen. Tien minuten later werd de voorsprong vergroot nadat Danny Bakker de thuisploeg op 2-0 kopte uit een voorzet van Danny Holla. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Hagenaren, want Go Ahead  kwam er nauwelijks aan te pas. ADO zelf bracht Go Ahead Eagles echter weer in het zadel, nadat Robert Zwinkels een kans van Erik Falkenburg onschadelijk had gemaakt. De spits schoot een op een met de keeper vol op de uitstormende keeper, maar de bal caramboleerde via het gezicht van Gianni Zuiverloon alsnog in het doel. Dit ongelukkige moment betekende meteen de ruststand: 2-1.

De thuisploeg ging ook in de tweede helft voortvarend van start.  In de 52e minuut leek Roland Alberg de wedstrijd in het slot te gooien, nadat hij de meest alerte was in een ouderwetse scrimmage en de 3-1 binnenschoot. In de minuten daarna leek Go Ahead Eagles het geloof kwijt om een positief resultaat over te houden aan de bezoek aan de Hofstad.

Daar dachten invallers Xander Houtkoop en Marnix Kolders anders over. Beide aanvallers begonnen op de bank en kwamen na 71 minuten in de ploeg. Twee minuten later zorgde Kolder met zijn eerste balcontact voor de 3-2. De man van de assist was de andere invaller, Houtkoop.  Go Ahead wist daarna nauwelijks gevaarlijk te worden, al had Falkenburg nog een aardige mogelijkheid op de gelijkmaker. Zijn schot werd echter gekraakt door de Haagse defensie.  Dat was het laatste wapenfeit voor Go Ahead en zodoende won ADO deze wedstrijd met 3-2.

Door de overwinning komt ADO Den Haag op één punt van Go Ahead Eagles. Beide ploegen bevinden zich nu onderaan de middenmoot en zijn nog lang niet zeker van lijfsbehoud in de Eredivisie.

Door: Jesper Davelaar