1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Elson Hooi 54. / Schot met rechts  (Rydell Poepon)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Roland Alberg 63. / Schot met rechts

90'
Een dramatische tweede helft komt tot een einde. Gelukkig vielen er deze helft wel een tweetal doelpunten. Elson Hooi openende de score in de 54e minuut na een prima assist van Rydell Poepon. Enkele minuten later stond het alweer gelijk na een blunder van De Roover. Alberg maakte dankbaar gebruik van de klungelende Belg en bracht daarmee zijn ploeg langszij. Daarna viel er weinig meer te genieten en zodoende eindigt de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.
90'
90'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Wilfried Kanon
90'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Yanic Wildschut
90'
Wissel in bij NAC Breda -> Gill Swerts
90'
Wissel uit bij NAC Breda -> Joey Suk
90'
Nee. De vrije trap van Danny Holla, bereikt geen medespeler en de bal rolt over de achterlijn.
90'
ADO krijgt een vrije trap op een mooie positie. Kan het dan alsnog?
86'
Hopelijk trekt Makkelie geen tijd bij. Daar doet hij iedereen plezier mee. Wat een bar slechte wedstrijd.
83'
Het lijkt er niet op dat er vandaag nog een winnaar gaat komen. Maar hopelijk zien we nog een doelpuntje in dit duel.
78'
Gudelj vindt een puntje prima. Hij wisselt een aanvaller voor een verdediger om de gelijke stand te verdedigen.
78'
Wissel in bij NAC Breda -> Kees Kwakman
78'
Wissel uit bij NAC Breda -> Adnane Tighadouini
77'
Gele kaart voor Rydell Poepon (NAC Breda)
Beugelsdijk stoomt op richting het doel van NAC. Daar zet Rydell Poepon echter op onreglementaire wijze een stokje voor en vloert de stoere verdediger. Wat volgt is een gele kaart.
76'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ricky van Haaren
76'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Danny Bakker
76'
Het Haags kwartiertje is aangebroken, kan dit extra krachten oproepen bij ADO?
73'
Zuiverloon kopt gevaarlijk in uit corner, genomen door Danny Holly. Zijn inzet echter gaat net een metertje over.
70'
De opleving in de wedstrijd was van korte duur. Het is weer slaapverwekkend wat ADO en NAC laten zien.
65'
De wedstrijd is nog steeds heel slecht, maar er gebeurt eindelijk eens wat! Dat maakt het duel een stuk leuker om naar te kijken. Het spel golft op een acceptabel tempo op en neer.
63'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:1 door Roland Alberg
En het is weer gelijk en de manier waarop de goal valt is typerend voor de wedstrijd. Wat een mega-blunder van De Roover. Nadat Alberg is weggestuurd komt de rechtsback voor de Zweed. Niks lijkt er aan de had, maar De Roover denkt er te makkelijk over. Alberg maakt een sliding en zorgt zodoende voor de gelijkmaker. 1-1!
60'
Prima parade van Ten Rouwelaar. Bakker schiet via Joey Suk op doel en de rossige keeper kan in twee instanties de bal oprapen.
58'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Yanic Wildschut
58'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mitchell Schet
57'
Het thuispubliek schreeuwt hun helden naar voren. Zonder effect vooralsnog.
54'
Doelpunt voor NAC Breda, 0:1 door Elson Hooi
In de categorie "doelpunten uit het niets", Elson Hooi scoort op aangeven van Poepon. De spits zet de buitenspeler een op een met Zwinkels en hij faalt niet. NAC leidt!
52'
De tweede helft lijkt een herhaling van zetten te worden. Het tempo is traag en de passing slordig. Deze wedstrijd heeft een moment nodig, dat er voor zorgt dat alles wordt opengebroken.
48'
Van Duinen krijgt direct een goede mogelijkheid om Alberg vrij voor Ten Rouwelaar, maar zijn voorzet mist precisie.
46'
Wissel in bij NAC Breda -> Elson Hooi
46'
Wissel uit bij NAC Breda -> Danny Verbeek
46'
46'
De tweede helft staat op het punt van beginnen, hopelijk krijgen we wat meer spektakel te zien als in de eerste helft.
45'
ADO begon goed aan de wedstrijd en had in de eerste vijf minuten NAC in een houdgreep, maar verder dan een inzet van Holla kwam het niet. De overige veertig minuten laten zich in drie woorden vangen. Kommer en kwijl.
45'
45'
Danny Verbeek krijgt geheel vrijstaand een kans op goal te schieten. Hij schiet echter een duif dood die op de rand van het dak stond, zo hoog schiet hij over.
43'
Het blijft bar en bar slecht. Ik heb er geen andere woorden voor.
38'
Stop de persen! Het eerste wapenfeit van NAC in deze wedstrijd. Poepon kopt een vrije trap van Matić slechts drie meter over.
37'
Zwinkels heeft trouwens nog niks gedaan deze wedstrijd, behalve dan een incidenteel terugspeel balletje.
32'
Deze scrimmage zegt alles over de wedstrijd. Beugelsdijk raakt de bal half en de hoge bal lijkt geen enkel gevaar op te leveren. Drie NAC-spelers lopen elkaar echter in de weg, waardoor het nog bijna gevaarlijk wordt ook. De Roover roeit de bal uiteindelijk weg.
30'
Zo zeg, bijna een momentje van opwinding. Van Duinen kopt een lullig balletje richting Ten Rouwelaar en de keeper heeft uiteraard geen enkele moeite om de bal te vangen.
28'
ADO speelt in geel-groen en NAC in het wit, dat weet iedereen. Behalve de 22 op het veld, ze hebben nogal moeite iemand met een zelfde kleur shirt te vinden.
24'
De kans dat de wedstrijd wel eens in 0-0 kan eindigen, is aanwezig. NAC heeft dat dit seizoen al namelijk drie gepresteerd in een uit wedstrijd. Tegen Cambuur, PEC Zwolle en SC Heerenveen stond er na 90 minuten de brilstand op de borden.
19'
Nee. De hoekschop kan makkelijk door de bezoekers worden uitverdedigd.
19'
Misschien nu een moment van opwinding? ADO krijgt een hoekschop te nemen.
18'
ADO heeft nog altijd het beste van het spel, al kan het misschien beter worden gekwalificeerd als minst slecht. Het schort er bij de Hagenezen aan de eindpass.
15'
Na een kwartier spelen is het spel van beide kanten nog niet om over naar huis te schrijven. Het is heel slordig wat ADO en NAC laten zien.
11'
Bakker grijpt naar zijn gezicht nadat hij een onbedoelde tik op zijn mond kreeg van Mats Seuntjens. Bakker kan weer door in ieder geval.
8'
Of NAC komt er niet uit, of ze loeren op een counter. In ieder geval is de uitploeg nog nauwelijks over de middenlijn geweest.
5'
ADO zoekt vanaf moment één vol overgave de aanval. Ze grijpen NAC bij de keel.
2'
Eerste schot op doel deze wedstrijd is van Danny Holla. De captain schiet van een meter of 20 met zijn zwakke linkerbeen hard in, maar Ten Rouwelaar kan de bal makkelijk pakken.
1'
En we zijn onderweg in de Hofstad. Welk team zal haar ongeslagen serie verlengen?
1'
'Oh, Oh Den Haag' klinkt er van de tribune. De wedstrijd, de wedstrijd staat op het punt van beginnen.
De stemming zit er al goed in in Den Haag. En met name in het uitvak. De NAC-fans hebben zich in allerlei kleurrijke outfits gehesen om carnaval te vieren.
Goedenavond iedereen, ik ben Jesper Davelaar en ik verzorg vanavond het commentaar bij ADO Den Haag-NAC Breda.

Ploegen in vorm

In het Kyocera-stadion treffen twee ploegen die de laatste weken goed in vorm zijn. ADO is sinds de aanstelling van trainer Henk Fräser ongeslagen. Vorige week won ADO op eigen veld met 3-2 van Go Ahead Eagles. NAC heeft zelfs nog een langere periode zonder verlies. De laatste vijf wedstrijden leverden punten op (twee keer winst, drie keer gelijk). De ploegen zullen er dus op gebrand zijn deze reeks te verlengen.

Onderlinge geschiedenis

De onderlinge geschiedenis van beide ploegen in Den Haag is in het voordeel van de thuisploeg. Van de in totaal 33 keer was zeventien keer ADO de triomfator. Tien keer nam NAC de punten mee terug naar ‘Kielegat’. De laatste drie edities werden allen gewonnen door Den Haag. Dit seizoen won ADO ook al in Breda. Toen werd er met 1-2 gewonnen. De laatste keer dat NAC als winnaar van het veld stapte in Breda, was op de eerste speeldag van het seizoen 2009-2010. Anthony Lurling en Matthew Amoah waren trefzeker voor de uitploeg en Csaba Horvath deed wat terug voor ADO.

Geblesseerden en geschorsten

Zowel ADO als NAC hebben te kampen met personele problemen. Bij ADO ontbreekt met zekerheid Kevin Jansen. Hij is nog altijd geblesseerd aan zijn knie. Achter de namen van Ninos Gouriye, Gino Countiho en Michiel Kramer staan nog vraagtekens voor deze avond wedstrijd. Bij NAC moeten Stepe Perica (schorsing), Tim Gillesen en Anouar Hadouir (geblesseerd) het duel missen.

ADO-NAC staat vanavond onder leiding van Danny Makkelie. Voor de opstellingen kunnen jullie zoals altijd terecht on de tab Wedstrijddetails . Ik wens jullie veel plezier toe.