01.03.2014 21:38

Gelijkspel bij ADO-NAC

ADO Den Haag en NAC hebben in een barslechte wedstrijd de punten gedeeld. Het werd in Den Haag 1-1. NAC kwam vroeg in de tweede helft op voorsprong door Elson Hooi, maar die treffer werd ongedaan gemaakt door Roland Alberg. Doordat er daarna geen enkele kans meer werd gecreëerd, eindigde de wedstrijd in 1-1.

ADO begon furieus aan het duel en had de eerste vijf minuten NAC in de houdgreep. Verder dan een inzet van Danny Holla kwam de thuisploeg echter niet en dan was dan ook het enige moment van opwinding in de eerste helft.  De overige veertig minuten kunnen niet anders worden omschrijven dan bar en boos. Het tempo was veel te laag, de passing te slordig en geen kansen en/of grote mogelijkheden.

Het tweede bedrijf was iets beter, maar ook nu viel er niet veel te genieten. NAC kwam na tien minuten in de tweede helft uit het niets op voorsprong. Uit een spaarzame soepele aanval zette Rydell Poepon invaller Elson Hooi alleen voor Robert Zwinkels. De rappe buitenspeler faalde niet en zette zijn ploeg op 0-1.

De Bredenaars konden niet lang van de voorsprong genieten en met name de manier waarop zullen ze bij NAC nog wel eens van wakker schrikken. De rest van Nederland komt waarschijnlijk van het lachen niet meer in slaap. Sepp De Roover onderschepte in eerste instantie goed een lange bal op Roland Alberg. De rechtsback wilde vervolgens met de bal aan zijn voet de bal het strafschopgebied uitdribbelen. Hij merkte alleen Alberg niet op en het enige wat de aanvallende middenvelder van ADO hoefde te doen is een sliding in te zetten om de gelijkmaker binnen te schieten: 1-1.

Er volgde een korte opleving in de amusementswaarde, maar dat viel al weer snel terug naar een bedenkelijk niveau en zo eindigde deze editie van ADO-NAC in een 1-1 remise. Door het gelijkspel verlengen de ploegen hun ongeslagen status. ADO is nu vier wedstrijden op rij ongeslagen en NAC zelfs zes.  Voor de stand op de ranglijst heeft het voor beide ploegen nauwelijks gevolgen. De Hagenaren blijven op de vijftiende stek en NAC voert het rechterrijtje aan. Volgende week wacht een belangrijke wedstrijd voor ADO in de strijd tegen degradatie. Dan moet de ploeg van trainer Henk Fräser naar RKC. NAC ontvangt Vitesse.

Door: Jesper Davelaar