28.02.2014 09:00

PSV naar Deventer, Klassieker in de Kuip

We maken ons op voor alweer de 26e speelronde van de Eredivisie. In deze speelronde is de Adelaarhorst het podium van Go Ahead Eagles – PSV, wordt in de Euroborg het noordelijke duel tussen FC Groningen en SC Cambuur gespeeld en, als kers op de taart, nemen Feyenoord en Ajax het zondag tegen elkaar op in De Klassieker. We beginnen deze speelronde echter met Heracles Almelo – sc Heerenveen.

Heracles wil zich veilig spelen

Net als iedere club die in het rechterrijtje staat, heeft ook Heracles Almelo zich nog niet veilig gespeeld. De Heraclieden staan elfde, maar hebben een voorsprong van slechts vier punten op nummer zestien RKC Waalwijk. De Almeloërs trappen speelronde 26 af en met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. De club uit Almelo zal zonder clubtopscorer Bryan Linssen aantreden tegen de Friezen. Linssen pakte in de vorige speelronde tegen PEC Zwolle zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daarom geschorst voor de wedstrijd van vrijdag.

Fräser gaat voor tien uit vier

Met Henk Fräser als trainer pakte ADO Den Haag tot op heden zeven punten uit drie wedstrijden. De Hagenaren staan vijftiende, maar om een plaats bij de laatste drie te ontlopen, heeft ADO echter nog veel punten nodig. Zaterdagavond kan de Haagse club voor de derde keer op rij winnen. Op bezoek komt NAC Breda, dat in de middenmoot van de Eredivisie zweeft. Het wordt niet makkelijk voor Henk Fräser om voor de vierde keer op rij punt(en) te pakken: de ploeg van Nebosja Gudelj heeft al vijf wedstrijden op rij niet verloren.

PSV gaat voor vijfde overwinning op rij

PSV is bezig aan een sterke reeks. De club uit Eindhoven heeft al vier wedstrijden op rij gewonnen en kruipt langzaam, maar zeker richting de top van de Eredivisie. Het gat met Feyenoord (4) bedraagt nog maar vier punten. Met nog negen wedstrijden te gaan, is dat gat te overbruggen voor PSV. Aankomende zaterdag spelen de Eindhovenaren een lastige uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De club uit Deventer verloor dit seizoen slechts twee keer in de eigen Adelaarshorst: tegen Vitesse (0-3) en Ajax (0-1). PSV is gewaarschuwd.

Tijd begint te dringen voor Roda JC

Roda JC heeft nog negen speelronden om van de laatste plaats te komen. De eerste van de negen wedstrijden is een zware dobber voor de club uit Kerkrade: Vitesse-uit. De Limburgers bewaren positieve herinneringen aan het vorige duel met de Arnhemmers. Eerder dit seizoen, in Kerkrade, speelden Roda JC en Vitesse gelijk. Gezien de vorm van het team van Jon Dahl Tomasson wordt het lastig om de Arnhemmers weer een punt of meer afhandig te maken: Roda JC verloor al vijf wedstrijden op rij. Hoewel elk duel nu van belang is voor de club uit Kerkrade, zal Roda al met een schuin oog naar speelronde 27 kijken. Dan spelen de Limburgers thuis tegen NEC.

Derde Klassieker van het seizoen

We worden zondag verwend met de derde Klassieker van het seizoen. De eerste twee ontmoetingen tussen de aartsrivalen werden gewonnen door Ajax. Deze twee wedstrijden werden beide echter in de ArenA gespeeld. De Klassieker die aankomende zondag gespeeld wordt, vindt plaats in de Kuip. Met Graziano Pellè, die slechts een geldboete kreeg voor zijn woedeaanval na het duel tussen FC Twente en Feyenoord, zullen de Rotterdammers alles op alles zetten om deze editie wel te winnen. Koploper Ajax zal in Rotterdam aantreden zonder de geblesseerde Viktor Fischer (hamstring) Lasse Schöne (enkel) en Nicolai Boilesen (hamstring).

Hoofdstad Groningen versus hoofdstad Friesland

In Groningen spelen zondagmiddag twee noordelijke teams tegen elkaar: FC Groningen en SC Cambuur. De clubs delen de jeugdopleiding, maar de eerste elftallen staan het aankomend weekend tegenover elkaar in de Eredivisie. Het verschil tussen Cambuur (twaalfde) en Groningen (negende) is opvallend klein: drie punten. Dat gat kunnen de Leeuwarders zondag dichten, maar dan moet er wel in de Euroborg worden gewonnen. Aangezien de club uit Leeuwarden dit seizoen nog niet buitenshuis won, wordt dat een lastig karwei.

Overige wedstrijden

PEC Zwolle – NEC Nijmegen
FC Utrecht – FC Twente
AZ – RKC Waalwijk
 

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner