19:45 uur
NEC Nijmegen
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Mathias Gehrt 56. / Kopbal  (Roland Alberg)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Christoph Hemlein 74. / Schot met links  (Victor Pálsson)

90'
ADO Den Haag en NEC delen de punten. In de eerste helft had de thuisploeg een licht overwicht, na de thee waren de bezoekers uit Nijmegen sterker.
90'
90'
Gele kaart voor Rens van Eijden (NEC Nijmegen)
90'
Een steekpass van Koolwijk, die goed invalt, is iets te hard voor Hemlein. Daardoor kan Coutinho ingrijpen. Nog twee minuten extra speeltijd.
90'
Spanning en sensatie, want NEC dringt aan! Met veel moeite houdt ADO Den Haag stand. Drie minuten extra speeltijd, zo geeft de vierde man aan.
89'
Gele kaart voor Danny Holla (ADO Den Haag). De aanvoerder houdt Jantscher vast.
87'
Het thuispubliek is absoluut niet tevreden met een punt en eist een overwinning. "Alles of niets" klinkt het van de tribunes.
84'
Via de rug van Cmovs krijgt ADO Den Haag een hoekschop. Prima verdedigende actie van de Tsjech, want het schot van Kramer was gevaarlijk. Corner levert geen kans op.
83'
Nog ruim vijf minuten reguliere speeltijd. Het spel golft nu op en neer en een doelpunt hangt in de lucht. NEC iets sterker.
81'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Christian Supusepa
81'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Jerson Cabral
80'
Meijers en Holla lopen elkaar in de weg, waardoor aanvaller Jantscher de bal kan oppikken. Hij speelt snel af op Hemlein, die de bal naar zijn linkerbeen kapt. Dat de Duitser liever met rechts knalt wordt direct duidelijk: ruim naast.
76'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Michiel Kramer
76'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mathias Gehrt
76'
Bijna 1-2! Het schot van Hemlein wordt ditmaal geblokt door een verdediger! ADO is de weg even kwijt en moet oppassen dat het geen tweede treffer om de oren krijgt.
74'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:1 door Christoph Hemlein. Een corner wordt verlengd door Van Eijden, waarna Pálsson het speeltuig richting het doel van ADO kopt. Met een acrobatische omhaal werkt Hemlein van dichtbij de bal in het dak van het doel!
73'
Na een heerlijke steekpass van Hemlein kan Stefanik de bal voorzetten op Foor. De Slowaak legt de bal te ver terug, waardoor Zuiverloon kan verdedigen.
71'
Gele kaart voor Pavel Čmovš (NEC Nijmegen). Trapt Van Duinen op de hakken.
69'
Cabral komt steeds beter in de wedstrijd en passeert Stefanik. De aanvaller laat zich vervolgens duidelijk vallen in de hoop op een vrije trap. Arbiter Vink trapt er niet in en laat doorspelen.
67'
De aanwijzing van Anton Janssen laat niets te wensen over. "Naar voren!", schreeuwt de oefenmeester.
66'
Goede mogelijkheid voor Ronald Alberg om er 2-0 van te maken. Cabral behoudt eindelijk een keer het overzicht en legt breed op de spelmaker. De middenvelder kan met rechts de hoek uitkiezen, maar jaagt het leder de tribunes in.
65'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Ryan Koolwijk
65'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Alireza Jahanbakhsh
63'
De treffer van Gehrt heeft ADO Den Haag duidelijk goed gedaan. Thuisploeg speelt ineens met flair en lef en maakt het daardoor NEC heel erg lastig. Tweede treffer hangt in de lucht.
61'
Gele kaart voor Jakob Jantscher (NEC Nijmegen). Oostenrijker raakt niet de bal, maar tegenstander Zuiverloon en dat mag niet. Terecht bestraft door Vink.
60'
Twee goede kansen voor ADO op de tweede treffer. Eerst is de pass van Cabral op Van Duinen net iets te hard, waardoor de spits de bal niet kan controleren. Een halve minuut later kopt Cabral net naast.
56'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:0 door Mathias Gehrt. Een prima voorzet vanaf de rechterflank van Alberg wordt door Gehrt tegen de touwen gekopt. De middenvelder loopt slim uit de rug weg van tegenstander Foor en laat doelman Johnsson vanaf vijf meter kansloos.
55'
Gele kaart voor Alireza Jahanbakhsh (NEC Nijmegen). Buitenspeler schopt tegenstander Meijers neer.
54'
Anton Janssen heeft Ryan Koolwijk uit de dugout gestuurd voor een warming up. De middenvelder kan na lang blessureleed zijn rentree gaan maken.
52'
Veel kleine overtredingen halen het tempo uit de wedstrijd. Mike van Duinen lijkt richting het doel van Johnsson te kunnen, maar wordt op de hakken getrapt door Conboy. Desondanks geen kaart voor de Deen.
49'
Opmerkelijk: NEC speelt vandaag met negen buitenlanders. En ze komen allemaal uit verschillende landen.
46'
45'
Aha, daar zijn ook de elf Hagenezen. Scheidsrechter Vink telt de koppen en ziet dat het klopt. De tweede helft gaat beginnen.
45'
De spelers van NEC betreden weer het speelveld. Het is wachten op de mannen van ADO.
45'
Stand in Den Haag na 45 minuten matig voetbal is 0-0. Beide elftallen ontberen creativiteit om een echte goede aanval op poten te zetten en worden voornamelijk gevaarlijk uit vrije trappen en corners.
45'
45'
Jantscher probeert het met een volley van grote afstand en dat is niet eens zo gek bedacht. Met een mooie duik tikt doelman Coutinho de bal uit de rechterhoek. Scheidsrechter Vink fluit daarna direct voor de rust.
43'
Voor het eerst deze wedstrijd een goede aanval van NEC. Met een fraai hakje legt Jahanbakshs de bal terug op de Hemlein. De Duitser probeert de bal vanaf twintig meter met zijn sterke rechterbeen in de verre hoek te krullen, maar mikt net naast.
42'
Eindelijk weer wat gevaar voor het doel van ADO Den Haag. Jantscher passeert zijn tegenstander op snelheid en kan met links uithalen. Zijn inzet wordt gepakt door Coutinho, die daarmee voorkomt dat een NEC'er bij de tweede paal kan scoren.
37'
Navarone Foor, de meest creatieve man aan de kant van de bezoekers, is voorlopig nog onzichtbaar. Daardoor speelt heel NEC matig. Alleen uit corner wordt de formatie van Anton Janssen gevaarlijk.
33'
Een corner van ADO belandt op het hoofd van Wormgoor, die hard richting het doel van Johnsson kopt. Zijn inzet wordt echter geblokt, waarna de bal voor de voeten valt van Van Duinen. Die geeft strak voor, maar verdediger Vermijl ruimt goed op.
30'
De uitdrukking op het gezicht van NEC-trainer Anton Janssen is alleszeggend. De oefenmeester heeft de handen dan wel rustig in de zakken, de frustratie druipt van zijn gezicht. Zijn ploeg heeft nog weinig laten zien.
26'
Hemlein verdient een corner. Zijn schot uit de draai verdwijnt via het been van verdediger Wormgoor over de achterlijn. Hoekschop levert geen gevaar op.
23'
Na ongeveer een kwart wedstrijd krijgt NEC de eerste corner. Kevin Conboy snijdt de hoekschop scherp aan. Coutinho staat goed opgesteld en vangt het speeltuig.
20'
Het tempo ligt laag, waardoor er nog weinig goede aanvallen zijn geweest. Veel kleine slordigheden, zoals nu, als Jerson Cabral niet voor het eerst deze wedstrijd balverlies lijdt.
17'
Ruim een kwartier gespeeld. Ploegen zijn aan elkaar gewaagd, al was de thuisploeg het dichtst bij een doelpunt, toen Alberg de lat trof.
15'
Jantscher provoceert en gooit de bal weg. Tegenstander Zuiverloon is daar niet van gediend en geeft de Oostenrijker een tik. Scheidsrechter Vink houdt de kaarten op zak.
11'
Wat een kans voor NEC! Hemlein wordt de diepte in gestuurd en wordt door niemand aangepakt. Zijn voorzet is net te hard, waardoor Jantscher bij de tweede paal net niet kan intikken.
10'
Weer een kans(je) voor de thuisploeg. Wormgoor zet zijn voet tegen een corner van Cabral, maar zijn inzet is een prooi voor Johnsson.
8'
Beide elftallen beginnen fel aan het duel. Er wordt gestreden voor iedere meter en dat kan het ADO-publiek wel waarderen. Supporters laten zich goed horen.
6'
Vorig seizoen eindigde de ontmoeting tussen deze twee teams in het Kyocera Stadion in een 1-0 overwinning voor de de thuisploeg. Mike van Duinen werd destijds de matchwinner. Kevin Conboy kreeg in dat duel een rode kaart na een smerige overtreding.
4'
Oei! Alberg, die zijn debuut maakt in het shirt van ADO Den Haag, treft met een geweldige knal de lat. Doelman Johnsson was kansloos op zijn poging van een meter of twintig.
2'
Trainer Anton Janssen heeft een eerste domper al moeten verwerken. Rieks is toch niet fit genoeg om te starten en zit op de bank. Daarom begint Jahanbakshs in de basisopstelling.
1'
De handen zijn geschud, het 'oh oh Den Haag' heeft geklonken en de toss heeft plaatsgevonden. Kortom: we kunnen beginnen!
Slechts 100 NEC-supporters zijn naar Den Haag afgereisd. Stadion in Den Haag zit overigens sowieso niet echt vol. Veel lege plaatsen te zien.
Nog iets minder dan 25 minuten tot aan de aftrap van de wedstrijd. Scheidsrechter is Pieter Vink. Hij wordt geassisteerd door de heren Siebert en Meenhuis. Vierde official is de heer Manschot.
Het duel tussen ADO Den Haag en NEC is een ontmoeting tussen twee elftallen die dit seizoen bijzonder teleurstellen. Beide ploegen hebben pas drie punten verzameld en staan daarmee op de zeventiende en achttiende plek in de Eredivisie.
Bij ADO Den Haag waren de verwachtingen erg hoog na een succesvolle transferperiode. Sterspeler Mike van Duinen werd ondanks interesse van tal van clubs in Den Haag gehouden en een handvol spelers werd aangetrokken. Zo kwam buitenspeler Jerson Cabral over van FC Twente, werd voormalig Feyenoorder Ricky van Haaren overgenomen van het gedegradeerde VVV-Venlo en verruilde Ninos Gouriye het zwart-wit van Heracles Almelo voor het groen-gele tenue van ADO. Laatstgenoemde heeft nog wat moeite om zich aan te passen en zit daarom vanavond op de reservebank.
Waar het bij ADO ondanks de tegenvallende resultaten nog vrij rustig is, is er in Nijmegen al een ware crisis geweest. Trainer Alex Pastoor kreeg na drie verloren wedstrijden zijn congé. Na het vertrek van de oefenmeester speelden de Nijmegenaren driemaal gelijk. Coach Anton Janssen leek vorige week tegen Feyenoord zijn eerste zege als NEC-trainer te boeken, maar in de slotminuut werd een voorsprong uit handen gegeven (3-3). Toch is de oefenmeester vol vertrouwen dat zijn formatie snel gaat stijgen op de ranglijst. “We willen altijd winnen en het gaat ook altijd om het resultaat, maar je moet wel kijken naar onze situatie”, zegt hij in gesprek met Omroep Gelderland. “We zijn met een proces bezig. Zitten eigenlijk nog in een soort voorbereiding met drie nieuwe spelers die er pas kort bij zijn en een nieuwe trainer. Dan ben je nog bezig met dingen op elkaar af te stemmen. De sfeer is goed en er komt steeds meer vertrouwen. Dat merk je aan hoe er getraind wordt.”
Goedenavond en welkom bij het duel tussen ADO Den Haag en NEC. Mijn naam is Joep van Run en ik doe vanavond verslag van het duel in het Kyocera Stadion in Den Haag. Aftrap van het duel is om 19.45 uur. Onder de knop 'opstelling' zijn de opstellingen te vinden.