0 : 1 Torinfos in de Ticker Rasmus Bengtsson 17. / Kopbal  (Quincy Promes)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Kyle Ebecilio 72. / Kopbal  (Dušan Tadić)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Dušan Tadić 75. / Penalty

90'
FC Twente speelde niet heel goed, maar wint toch met 0-3 van Heracles Almelo. Rasmus Bengtsson, Kyle Ebecilio en Dušan Tadić (penalty) waren trefzeker.
90'
89'
Wissel in bij FC Twente -> Luka Đorđević
89'
Wissel uit bij FC Twente -> Kyle Ebecilio
86'
Na wat beladen minuten is de rust weer in het stadion teruggekeerd. De fans zijn nog steeds niet blij dat hun ploeg opeens achter de feiten aanliep, maar de woorden van voorzitter Jan Smit misten hun uitwerking niet. De kans op een punt is echter helemaal verkeken.
83'
Gele kaart voor Bryan Linssen (Heracles Almelo)
Niet alleen de fans, maar ook Bryan Linssen is boos. Hij uit dit door zijn lichaam in de strijd te gooien in een duel met Cuco Martina. De scheidsrechter ziet dit als opzet en toont de gele kaart.
83'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
83'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Kwame Quansah
82'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Simon Cziommer
82'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
81'
Wissel in bij FC Twente -> Cuco Martina
81'
Wissel uit bij FC Twente -> Dico Koppers
80'
De wedstrijd is na een oponthoud van ongeveer vijf minuten weer hervat. Supporters werden boos nadat een achterstand van 0-1 in een paar minuten naar 0-3 veranderde. Remko Pasveer en voorzitter Jan Smit kalmeerden de fans in Almelo.
77'
Na de 0-3 van Dušan Tadić wordt de wedstrijd stilgelegd door scheidsrechter Danny Makkelie. De fans van FC Twente scanderen "Helemaal niets in Almelo", en dit pikken de fans van de thuisploeg blijkbaar niet. Er volgen wat opstootjes op en rond de tribune. Remko Pasveer gaat zelfs naar de supporters toe om ze te kalkmeren, maar dit lijkt nog geen effect te hebben.
75'
Doelpunt voor FC Twente, 0:3 door Dušan Tadić
Over en uit voor Heracles Almelo. Milano Koenders legt Felipe Gutiérrez neer en scheidsrechter Danny Makkelie wijst naar de stip. Tadić blijft kalm en schiet de penalty recht door het midden.
74'
Gele kaart voor Milano Koenders (Heracles Almelo)
Penalty voor FC Twente! Milano Koenders legt Felipe Gutiérrez neer in het strafschopgebied en krijgt hiervoor de gele kaart.
74'
Wat een blunder van Roberto Rosales!
De rechtsback kan een afgeslagen bal makkelijk in het doel schieten, maar de verdediger raakt de paal. Quincy Promes kwam één op één met Remko Pasveer, die nog kon wegwerken. De afgeslagen bal komt dus bij Rosales, die een leeg doel voor zich heeft. Rosales wil rustig inschieten, maar raakt dus heel zacht de paal. Dit was dé kans op 0-3.
72'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Mikhael Rosheuvel
72'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Oussama Tannane
72'
Doelpunt voor FC Twente, 0:2 door Kyle Ebecilio
Wat staat Heracles Almelo te slapen achterin! Ze spelen zo goed, maar geven hier de wedstrijd misschien weg. Dušan Tadić gooit een corner richting de eerste paal en Kyle Ebecilio loopt heel gemakkelijk weg bij zijn man en kopt tegendraads de 0-2 in.
69'
Goalie Nick Marsman maakt niet de meest zekere indruk deze wedstrijd. De keeper moet een lange bal gewoon klemmen, maar laat los als Mark Uth ook maar een beetje in de buurt komt. Rasmus Bengtsson voorkomt dat Uth aan de bal komt, maar moet wel een corner weggeven. Deze wordt nog gevaarlijk ingekopt door dezelfde Uth, maar de bal eindigt naast het doel.
66'
Het weinige balbezit van FC Twente komt ook door het felle drukzetten van Heracles Almelo. De ploeg is ontzettend scherp bij inspeelballen van FC Twente. Het is echter de vraag hoe lang de thuisploeg dit vol kan houden. Een voordeel is wel dat de ploeg nog niet gewisseld heeft.
63'
Het lukt FC Twente niet om de bal lang in de ploeg te houden. Hierdoor kan Heracles Almelo werken aan de gelijkmaker, terwijl de Tukkers alleen maar tegenhouden. Het is wachten op een doelpunt van de thuisploeg.
60'
Mark Uth raakt de lat!
De aanvaller van Heracles Almelo schiet knap uit de draai direct op doel en raakt de bal perfect op de slof. Nick Marsman ziet de bal heel laat en kan alleen maar grissen. FC Twente heeft gelukt want Uth raakt dus snoeihard de lat en zet zijn ploeg dus niet op 1-1.
59'
Om te voorkomen dat de onvoorzichtige Shadrach Eghan zijn tweede gele kaart krijgt wordt hij gewisseld. Youness Mokhtar komt voor hem in de plaats.
59'
Wissel in bij FC Twente -> Youness Mokhtar
59'
Wissel uit bij FC Twente -> Shadrach Eghan
55'
Kyle Ebecilio zet FC Twente bijna op 0-2, maar zijn kopbal uit een corner van Quincy Promes gaat via een harde stuit over het doel van Remko Pasveer.
54'
Bij FC Twente wacht Jesús Corona nog steeds op zijn debuut. Kenners noemen hem een absoluut toptalent, maar de aanvaller is nog niet wedstrijdfit. Corona zit wel op de bank en kan tegen Heracles Almelo dus zijn eerste speelminuten in het shirt van FC Twente maken.
51'
Gele kaart voor Kyle Ebecilio (FC Twente)
De vijfde gele kaart van de wedstrijd is een feit. Kyle Ebecilio is met een harde tackle te laat en raakt Thomas Bruns. De middenvelder gaat schreeuwend naar de grond en ligt nog steeds als Ebecilio de gele kaart te zien krijgt. Bruns kan overigens wel gewoon verder.
50'
Heracles Almelo opent wederom sterk! Mark Uth krijgt de bal van Jason Davidson in de zestien, draait weg en schiet richting goal. Zijn schot wordt echter gekraakt door Rasmus Bengtsson, waardoor de bal weinig vaart meekrijgt. Nick Marsman kan de bal nog van richting veranderen, maar niet genoeg om de bal compleet weg te werken. Dit doet Andreas Bjelland.
47'
Als de tweede helft net zo goed en spannend is als de tweede helft, dan zit het wel goed met Heracles Almelo – FC Twente. Tijd voor het tweede deel dus.
46'
45'
Het is een echte derby in Almelo. Het spel golft op en neer en er wordt met flink wat peper in de kont gespeeld. Dit laat zich ook zien door het aantal gele kaarten in één helft - drie stuks voor Heracles Almelo en één voor FC Twente - maar het voetbal is ook aardig. FC Twente kreeg de eerste grote kans, maar Shadrach Eghan wist na een carambole in de zestien niet te scoren. Ben Rienstra scoorde bijna van afstand na een fout van Nick Marsman, maar Rasmus Bengtsson is de enige speler met een doelpunt achter zijn naam. De verdediger kopte een voorzet van Quincy Promes tegendraads richting de lange hoek. 0-1 na 45 minuten spelen.
45'
45'
Jason Davidson redt Heracles Almelo met een geweldige sliding. Luc Castaignos krijgt de bal rond het strafschopgebied en denkt vrij uit te kunnen halen, maar Davidson glijdt de bal voor de voeten van de spits weg.
43'
Gele kaart voor Mike te Wierik (Heracles Almelo)
Wat een ontzettend smerige overtreding van Mike te Wierik! De verdediger is duidelijk te laat en raakt met gestrekt been de enkel van Tadić Dušan Tadić. Danny Makkelie heeft de tackle waarschijnlijk niet goed gezien, want anders had de gegeven kaart een heel andere kleur gehad.
42'
Gele kaart voor Mark Uth (Heracles Almelo)
En dan gaat Mark Uth alsnog in de fout. Niet heel slim van de speler van Heracles Almelo, die na een hard duel alsnog op de bon gaat.
40'
"Jij krijgt zometeen een gele kaart en jij moet een opstel schrijven", lijkt Danny Makkelie aan te geven na een duel tussen Roberto Rosales en Mark Uth. De twee gaan veel te hard het duel in en worden boos op elkaar, maar de scheidsrechter sust de ruzie snel.
37'
FC Twente heeft het de laatste minuten niet meer. De uitploeg staat onder gigantische druk en komt er bijna niet meer uit en de vrije trap van Dušan Tadić is dan ook tekenend. Hij kan dan eindelijk voor gevaar zorgen via een vrije trap, maar schiet huizenhoog over het doel van Remko Pasveer.
33'
Wat doet Bryan Linssen dat schit-te-rend!
De aanvaller profiteert van balverlies bij FC Twente, maar speelt Andreas Bjelland op geweldige wijze uit. Hij tikt de stuiterende bal precies voor de inkomende Bjelland weg. De actie is nog niet afgelopen, want Linssen ziet dat Nick Marsman te ver voor zijn doel staat. Met een boogbal probeert hij de 1-1 op het scorebord te zetten, maar de keeper van FC Twente weet zich tot het uiterste te strekken en de bal te keren.
32'
Heracles Almelo – FC Twente werd tien keer eerder gespeeld in de geschiedenis van de Eredivisie. Vier keer werden de punten verdeeld, terwijl Heracles Almelo twee keer de buit in eigen stadion hield. FC Twente scoorde in die tien ontmoetingen veertien keer, tegen negen doelpunten van Heracles Almelo. In totaal werd er dus 23 keer gescoord in tien ontmoetingen, 2.3 doelpunten per wedstrijd. Als de statistieken niet liegen wordt er dus nog minimaal één keer gescoord in Almelo vanavond.
29'
Door het doelpunt van FC Twente kreeg Heracles Almelo overigens al in negen opeenvolgende wedstrijden in de Eredivisie een doelpunt tegen. Geen goede cijfers voor de thuisploeg.
26'
Na 25 minuten is het duidelijk: Heracles Almelo - FC Twente is heerlijk begonnen. Veel kansen aan beide kanten en ook ontzettend veel strijd. FC Twente kwam na zeventien minuten op een 0-1 voorsprong, nadat Rasmus Bengtsson zijn hoofd tegen een voorzet van Quincy Promes zette.
22'
Gele kaart voor Shadrach Eghan (FC Twente)
De tweede gele kaart volgt al snel in deze wedstrijd. Shadrach Eghan komt te laat in bij een voorzet van Felipe Gutiérrez en raakt dan de uitverdedigende Bart Schenkeveld. Een harde overtreding, dus ook deze gele kaart is terecht.
20'
Gele kaart voor Kwame Quansah (Heracles Almelo)
De beladen derby begon heel fair, maar Kwame Quansah begaat een ontzettend harde overtreding op Dušan Tadić. De middenvelder van Heracles Almelo komt veel te hard in, laat zijn been staan en raakt Tadić hard. De gele kaart is dan ook volkomen terecht.
17'
Doelpunt voor FC Twente, 0:1 door Rasmus Bengtsson
Drie grote kansen achter elkaar in deze wedstrijd en de derde is dan eindelijk raak. Quincy Promes neemt een vrije trap vanaf links, maar deze wordt uitverdedigd. De middenvelder staat echter nog klaar en ontvangt de bal, speelt zijn man uit en levert een puntgave voorzet op het hoofd van Rasmus Bengtsson. De verdediger kopt de bal tegendraads achter doelman Remko Pasveer. 0-1 voor FC Twente in de zeventiende minuut.
15'
Nu valt de 1-0 bijna aan de andere kant!
Ben Rienstra stelt van afstand Nick Marsman op de proef en de goalie verkijkt zich totaal op de knal. Hij laat de bal los en die rolt vervolgens bijna in het doel. Marsman is net op tijd om de bal weg te werken, maar daar werd de score bijna geopend.
13'
Hoe is het mogelijk dat de 0-1 nog niet op het scorebord staat!?
FC Twente mag een corner nemen en gebruikt daarbij een variant. De bal wordt laag en hard voorgeven op Luc Castaignos, die volledig over de bal maait. Quincy Promes staat echter nog klaar om in te schieten, maar Remko Pasveer redt ternauwernood. De goalie kan echter niet klemmen, waardoor Shadrach Eghan van dichtbij eigenlijk vrij kan inschieten. De middenvelder lukt dit niet, omdat hij naar achteren valt. Hierna wordt de aanval afgefloten voor buitenspel.
10'
Luc Castaignos noteert zijn eerste kans van de wedstrijd. De spits wordt volledig vrijgelaten en kan opstomen richting de zestien. Castaignos wil voorzetten met buitenkant schoen, maar krijgt de bal pardoes terug van een verdediger. Hij twijfelt ditmaal niet aan een schot en haalt uit, maar Remko Pasveer heeft geen moeite met de schuiver.
8'
Heracles Almelo is zoals verwacht messcherp begonnen aan de wedstrijd. De thuisploeg zet vroeg druk en daar heeft FC Twente het lastig mee. De Tukkers zijn dan ook nog niet in het buurt van Remko Pasveer geweest.
5'
FC Twente speelt overigens met rouwbanden om vanwege het overlijden van Arend van der Wel. De oud-scout van de Tukkers overleed afgelopen maandag op 80-jarige leeftijd. Van der Wel was jarenlang teamleider bij FC Twente en kreeg de titel erelid bij de club.
3'
Bryan Linssen krijgt de eerste kans van de wedstrijd. De aanvaller van Heracles Almelo krijgt met wat geluk de bal op de rand van het strafschopgebied, haalt uit, maar raakt de bal verkeerd. Via een teamgenoot belandt de bal naast de linkerpaal van het doel, maar de toon is gezet.
2'
Misschien wel de belangrijkste wedstrijd voor de fans van Heracles Almelo. Winnen van FC Twente, dat kan een heel voetbaljaar goed maken. De wedstrijd is in ieder geval begonnen.
1'
De zaterdagavond in de Eredivisie wordt afgetrapt met een echte streekderby. FC Twente gaat op bezoek bij buurman Heracles Almelo in de zevende speelronde van de Nederlandse competitie. Mijn naam is Jos Boesveld en ik zal deze derby verslaan.

Heel lekker draait Heracles Almelo nog niet in de Eredivisie. De thuisploeg opende zwak met verliesbeurten tegen Vitesse en PEC Zwolle, maar herpakte zich daarna wel weer met een overwinning op SC Heerenveen en een gelijkspel tegen PSV. “PSV-thuis is de norm. Als we daar in de buurt komen zijn we aardig op weg”, gaf Heracles-trainer Jan de Jonge dan ook aan. Een week later werd echter ternauwernood gewonnen van ADO Den Haag en vorige week was het gepromoveerde SC Cambuur met 2-0 te sterk voor de Almeloërs. Dit was tevens de eerste wedstrijd waarin Heracles Almelo het moest doen zonder Lerin Duarte. De sterkhouder op het middenveld vertrok vlak voor de transferdeadline naar Ajax. Door de resultaten van Heracles Almelo staat de ploeg op een dertiende plek in de Eredivisie.

FC Twente draait vooral aanvallend uitstekend. De ploeg creëert de meeste kansen van elke ploeg in de Eredivisie, maar doet daar te weinig mee. Om dit in een perspectief te zetten: FC Twente namen 123 keer het doel onder vuur, maar scoorden slechts dertien keer. Ajax scoorde ook dertien keer, maar had daar 89 doelpogingen voor nodig. Dit is dan ook de reden dat FC Twente met een prima doelsaldo – dertien voor, vijf tegen - op een zesde plek in de Eredivisie staat. Het 2-2 gelijkspel tegen PSV van afgelopen week geeft echter wel vertrouwen. De Tukkers maakten het de titelkandidaat erg moeilijk en pas een kwartier voor tijd lukte het de Eindhovenaren om de stand gelijk te trekken. Als FC Twente iets beter met de kansen omspringt wordt het een gevaarlijke outsider voor de titel in de Eredivisie, maar eerst wacht de wedstrijd tegen Heracles Almelo.

Heracles Almelo – FC Twente blijft altijd een speciale derby. De fans kijken er weken naar uit, dus de motivatie voor de spelers moet aanwezig zijn. Veel plezier bij deze wedstrijd!