21.09.2013 22:24

ADO en NEC vermaken publiek bij 1-1 gelijkspel niet

Ook in wedstrijd nummer zeven is het NEC niet gelukt om een overwinning te boeken. Op bezoek bij ADO Den Haag, dat net als de Nijmegenaren pas drie punten had verzameld, kwam de equipe van trainer Anton Janssen niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Daarmee kregen beide elftallen wat ze verdienden, want het spel was bij vlagen niet om aan te zien.

Bij de bezoekers bleek Rieks niet fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen. Hij werd vervangen door Jahanbakhsh, die zijn basisdebuut maakte in het shirt van NEC. Ook bij de thuisploeg was er een debutant in de persoon van Alberg. De creatieve middenvelder had zijn rentree op de Nederlandse velden al na vier minuten kunnen opfleuren met een doelpunt, maar zag hoe zijn geplaatste bal op de paal eindigde. Het bleek ook direct het hoogtepunt van de eerste helft, want echt grote kansen kregen beide elftallen niet.

Kort na rust kreeg de wedstrijd eindelijk iets waarop de supporters zo vurig hoopten: een doelpunt. Alberg gaf vanaf de rechterkant goed voor en zag hoe middenvelder Gehrt van dichtbij doelman Johnsson met het hoofd verschalkte: 1-0. Na de openingstreffer opende de Hagenezen de jacht op een tweede treffer, maar die moest de formatie van Mauriche Steijn al snel staken. Nadat onder meer Cabral en Van Duinen kansjes op de 2-0 hadden gemist, werd NEC sterker.Een kwartier voor tijd resulteerde dit in de verdiende gelijkmaker. Met wat geluk kwam de bal uit een corner terecht bij Hemlein, die met een halve omhaal het net wist te vinden.

Met een punt namen beide ploegen geen genoegen, waardoor het spel in een spannende slotfase op en neer golfde. Vooral NEC kreeg enkele goede mogelijkheden op de winst, maar onder meer doelpuntenmaker Hemlein had pech in de afronding. Daardoor eindigde de wedstrijd in 1-1.