ADO Den Haag Zaterdag, 3. Augustus 2013
18:45 uur
PSV
2:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Georginio Wijnaldum 12. / Schot met rechts  (Stijn Schaars)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Danny Holla 27. / Eigen goal
0 : 3 Torinfos in de Ticker Jetro Willems 33. / Schot met links  (Stijn Schaars)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Danny Holla 44. / Schot met rechts  (Ninos Gouriye)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Mike van Duinen 90. / Schot met links  (Tom Beugelsdijk)

90'
Het is afgelopen. Het doelpunt van Mike van Duinen komt te laat en ADO Den Haag verliest met 2-3 van PSV, dat voorlopig tweede staat in de competitie.
90'
90'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:3 door Mike van Duinen
In de vierde minuut van de blessuretijd komt ADO Den Haag terug in de wedstrijd! Jeffrey Bruma wil een lange bal opruimen, maar trapt mis. Van Duinen spurt weg met de bal en is niet meer in te halen door Karim Rekik.
90'
Scheidsrechter Bas Nijhuis trekt maar liefst vijf minuten extra speeltijd bij.
87'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Ola Toivonen
87'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Memphis Depay
82'
Karim Rekik klimt in de nek van Michiel Kramer en geeft daarmee een vrije trap weg aan de rand van het strafschopgebied. Specialist Danny Holla gaat achter de bal staan, maar raakt de muur. PSV loopt de laatste minuten meer achteruit dan vooruit.
79'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Michiel Kramer
79'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Jerson Cabral
79'
PSV pakt langzaam de draad weer op tegen ADO Den Haag, maar is lang niet meer zo zeker van de overwinning als dat het in de eerste helft was. Een doelpunt voor ADO Den Haag en het is weer spannend.
76'
Florian Jozefzoon maakt zijn eerste speelminuten in de Eredivisie voor PSV. De rechtsbuiten vervangt collega Zakaria Bakkali, die hoogstwaarschijnlijk ook mag starten in het Champions League-duel tegen Zulte Waregem.
76'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
76'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Zakaria Bakkali
74'
Hier is waarschijnlijk zo'n wissel om spelers te sparen. Adam Maher gaat naar de kant voor Oscar Hiljemark, die nog kan rekenen op vijftien minuten speeltijd.
74'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Oscar Hiljemark
74'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
70'
De laatste twintig minuten in Den Haag zijn ingegaan en men vraagt zich af of het nog gaat spoken in de residentiestad. Het Haags Kwartiertje bestaat al heel lang, maar werd vorig seizoen lang niet altijd waargenomen. Gaat PSV het nog lastig krijgen?
67'
Jetro Willems laat Mike van Duinen uit zijn rug weglopen en de spits van ADO Den Haag krijgt dan ook een vrije kopkans. Het betekent niet de 2-3 in deze wedstrijd, want Van Duinen kopt de voorzet vanaf links hard over. Het zegt echter wel iets, ADO Den Haag is lang niet meer zo kansloos als dat het was bij een 0-3 achterstand.
65'
Dion Malone kreeg al vroeg in de wedstrijd een gele kaart en stond in de negatieve belangstelling van scheidsrechter Bas Nijhuis. De rechtsback van ADO Den Haag speelde op de grens van een tweede gele kaart en Maurice Steijn ziet zichzelf genoodzaakt Malone te wisselen.
65'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Christian Supusepa
65'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Dion Malone
63'
De laatste vijf minuten laat ADO Den Haag weer zien dat het op vechtlust kan winnen. Op het middenveld staan de behendige middenvelders van PSV, maar veel body staat er niet. Als de thuisploeg het dan ook op het fysieke kan gooien, trekt het de wedstrijd naar zich toe.
59'
PSV heeft de luxe dat het beschikt over snelle aanvallers. Memphis Depay is een goed voorbeeld van zo'n speler. Hij neemt de bal mee vanaf links en probeert collega Jürgen Locadia te bereiken. Tom Beugelsdijk is echter eerder bij de lage voorzet en schiet weg.
55'
De corner komt gevaarlijk voor het doel. Jeroen Zoet lijkt in eerste instantie de bal makkelijk te vangen, maar de goalie laat de bal weer los. ADO Den Haag is niet scherp genoeg en profiteert niet. De thuisploeg heeft een doelpunt nodig om terug in de wedstrijd te komen.
54'
ADO Den Haag heeft de vechtersmentaliteit weer teruggevonden in het geel-groene hart en probeert op een voetballende manier terug in de wedstrijd te komen. Mike van Duinen is hierbij eindelijk weer een beetje zichtbaar, maar zijn voorzet wordt tot corner verwerkt door Karim Rekik.
50'
Als de stand zo blijft, dan zal Phillip Cocu niet twijfelen om te wisselen om zijn spelers te sparen. PSV speelt aankomende woensdag een uitwedstrijd tegen Zulte Waregem. ADO Den Haag heeft al gewisseld: Ninos Gouriye is in de kleedkamer achtergebleven en vervangen door Mitchell Schet.
46'
Er was voldoende spektakel in de eerste helft in de wedstrijd tussen ADO Den Haag en PSV. Vier doelpunten, vier gele kaarten en genoeg kansen. Als de tweede helft half zo spannend wordt als de eerste, dan zal de neutrale toeschouwer meer dan tevreden zijn.
46'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Mitchell Schet
46'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ninos Gouriye
46'
45'
PSV was sterk in de eerste helft en kwam al snel op 2-0. Eerst was het Georginio Wijnaldum die doorbrak na een pass van Stijn Schaars, vervolgens scoorde Danny Holla een eigen doelpunt. De middenvelder maakte vlak voor rust zijn fout goed door nu wel in het juiste doel te scoren, maar daarvoor had Jetro Willems al de 3-0 op het scorebord gezet. Al met al een drukke en interessante eerste helft, waarin vier doelpunten en vier gele kaarten vielen.
45'
44'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:3 door Danny Holla
Een mooie comeback voor ADO Den Haag, dat de laatste vijf minuten van de rust beter begon te voetballen. Ninos Gouriye wordt vrijgespeeld op rechts en de aankoop bereikt de volledig vrijstaande Danny Holla. De middenvelder grijpt deze kans aan om zijn fout te herstellen en schiet laag in de rechterhoek.
40'
Hoe pijnlijk en vervelend het ook klinkt, maar dit ADO Den Haag is rijp voor de Jupiler League. Geen zelfvertrouwen, geen leiderschap en al helemaal geen inzet. Natuurlijk is het vroeg in het seizoen om dit al te zeggen, maar PSV kan lekker werken aan het doelsaldo als de thuisploeg zo blijft voetballen.
37'
Het is zijn handelsmerk: Memphis Depay schiet van afstand en de bal gaat rakelings langs het doel van Gino Coutinho. Daar werd de miserie van ADO Den Haag bijna nog groter. Het blijft echter 0-3 in Den Haag.
34'
Gele kaart voor Ricky van Haaren (ADO Den Haag)
Veel doelpunten, maar ook veel kaarten. Ricky van Haaren is de volgende die een gele kaart te zien krijgt. De middenvelder wil Georginio Wijnaldum niet laten ontsnappen en trekt aan de noodrem. De aanval toonde potentie, dus het gevolg is de vierde gele kaart van de wedstrijd.
33'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:3 door Jetro Willems
Nou, daar is de 0-3 al! Jetro Willems mag het helemaal zelf doen als hij de bal aangespeeld krijgt rond het strafschopgebied. Met een behendig tikje gaat hij tussen twee verdedigers van ADO Den Haag door en de linksback blijft rustig genoeg om de bal in het doel te tikken. Een vroege 0-3 wordt genoteerd.
33'
Overigens kan de vergelijking met Ajax wederom getrokken worden. De Amsterdammers kwamen ook na ongeveer een half uur spelen op een 2-0 voorsprong, alleen niet door een eigen doelpunt. Als PSV nog een penalty tegen krijgt en wint met 3-0, is de vergelijking compleet.
29'
Gele kaart voor Adam Maher (PSV Eindhoven)
Hij was tweemaal zelf het slachtoffer, maar nu gaat Adam Maher op de bon. Hij is te laat met een verdedigende sliding op Tom Beugelsdijk en omdat de tackle van achteren kwam schrijft Bas Nijhuis zijn naam op in het beruchte boekje.
27'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:2 door Danny Holla (eigen doelpunt)
Oh wat gaat Danny Holla in de fout! De middenvelder denkt een lange bal van PSV rustig op zijn keeper te koppen, maar Gino Coutinho liep al naar voren om de bal te pakken. Als een volleerd spits kopt Holla de bal over zijn doelman, in eigen doel. Een gelukje voor PSV, maar de 0-2 staat op het scorebord.
25'
Omdat het warm blijft in Nederland mogen ADO Den Haag en PSV even naar de kant voor een drinkpauze. De wedstrijd is inmiddels weer hervat door scheidsrechter Bas Nijhuis.
24'
Niet onlogisch dat ADO Den Haag weer eens gevaarlijk wordt uit een vrije trap. Danny Holla achter de bal en met een lage, brede bal op Jerson Cabral wordt de kans gecreëerd. De nieuweling bij ADO Den Haag schiet in één keer met links, maar vanwege de drukte in het strafschopgebied bereikt de bal keeper Jeroen Zoet niet.
21'
PSV leek de eerste tien minuten even te moeten warmdraaien, maar inmiddels heeft de ploeg uit Eindhoven de touwtjes weer in handen. ADO Den Haag lijkt de aanvallers niet goed te kunnen bereiken.
17'
Gele kaart voor Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Tom Beugelsdijk komt onbenullig in als Adam Maher een kaats wil aangaan. De linksback ontziet de spelmaker van PSV niet en laat zijn been staan. Ook voor de tweede overtreding op Maher krijgt een speler van ADO Den Haag geel.
16'
Georginio Wijnaldum scoort bijna zijn tweede van de middag. De middenvelder gaat wederom diep, maar nu via de linkerkant. Hij neemt de bal aan en schiet verdekt richting de lange hoek. De bal rolt langs de uitgestoken hand van doelman Gino Coutinho, maar die ziet de bal voorlangs gaan.
16'
Zo weet dus ook PSV - in navolging van Ajax - vroeg te scoren in haar eerste wedstrijd in de Eredivisie. Ricardo van Rhijn scoorde tijdens Ajax - Roda JC al in de achtste minuut, Georginio Wijnaldum deed dit in de twaalfde minuut.
12'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Georginio Wijnaldum
ADO Den Haag kreeg wat kansen, maar het is PSV met de openingstreffer. Stijn Schaars bereikt Georginio Wijnaldum in het strafschopgebied en die weet Vito Wormgoor van zich af te houden. De middenvelder schiet door de benen van de verdediger heen en verschalkt Gino Coutinho in de lange hoek. 0-1 voor PSV in de twaalfde minuut.
10'
De doelman van PSV laat nu wel zien hoe het moet. Jerson Cabral haalt met links uit richting de rechterhoek, maar met een mooie zweefduik houdt Jeroen Zoet zijn doel schoon.
9'
Jeroen Zoet krijgt de bal teruggespeeld en neemt rustig aan, maar neemt teveel tijd bij het wegwerken van de bal. Uiteindelijk wordt het schot van Zoet geblokt, maar zonder gevolgen voor PSV.
7'
Gele kaart voor Dion Malone (ADO Den Haag)
Een hele vroege kaart voor Dion Malone, die de bal verliest en daarna Adam Maher neerlegt met een sliding. Scheidsrechter Bas Nijhuis grijpt snel in en toont de verdediger van ADO Den Haag de gele kaart.
7'
Bij ADO Den Haag staan aanwinsten Jerson Cabral, Ninos Gouriye en Ricky van Haaren direct in de basisopstelling. De thuisploeg hoopt hiermee weer eens mee te doen in sub-top van de Eredivisie. De fans in de residentiestad lijken er in ieder geval zin in te hebben, want er heerst een lekkere sfeer in het stadion van ADO Den Haag.
6'
Trainer Phillip Cocu maakt in deze competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag gebruik van Jürgen Locadia in de spits in plaats van Tim Matavž. Ook op de rechtsbackpositie heeft de oud-voetballer een wijziging doorgevoerd. Joshua Brenet zit op de bank, terwijl Santiago Arias zijn eerste speelminuten in de Eredivisie maakt.
4'
PSV wil natuurlijk de stijgende lijn doortrekken, na de winstpartij tegen Zulte Waregem in de voorronde van de Champions League. Woensdag 7 augustus wacht de return in België, waar PSV een 2-0 voorsprong verdedigt.
1'
Het is tijd voor de eerste wedstrijd van ADO Den Haag en PSV in de Eredivisie. Het begin van een lang seizoen, bestaande uit 34 competitiewedstrijden.
1'
Voor veel ploegen in de Eredivisie is de start van het seizoen een belangrijke wedstrijd. Het jaar in de Nederlandse competitie goed beginnen, vertrouwen kweken. Voor PSV is deze zaterdagavond echter gewoon een wedstrijd tussendoor. De kampioenskandidaat neemt het in de residentiestad op tegen ADO Den Haag. Mijn naam is Jos Boesveld en ik zal verslag doen van de wedstrijd ADO Den Haag –PSV.

Een wedstrijd tussendoor, dat is het dus voor de ploeg uit Eindhoven. Vorige week voetbalde het elftal van Phillip Cocu namelijk in de voorrondes van de Champions League. Tegen Zulte Waregem werd bij vlagen geweldig voetbal gespeeld, maar ook werden er veel kansen gemist. Ondanks dat won de ploeg toch met 2-0, en kan het zich opmaken voor een volgende ronde in de kwalificaties voor het kampioenenbal. De wedstrijd tegen ADO Den Haag moet historisch gezien geen obstakel vormen voor de Eindhovenaren. Vorig seizoen werd het maar liefst 6-1 in Den Haag en in de laatste tien competitieduels die afgewerkt werden in het stadion van ADO won PSV er negen. Toch is het maar afwachten wat deze wedstrijd PSV gaat brengen. De uitploeg heeft al een wedstrijd in de benen, en gezien het feit dat tegen Zulte Waregem een erg jong elftal in het veld stond, is het maar de vraag of de onervaren selectie de speelminuten goed hebben verteerd.

ADO Den Haag kent dus een pittige tegenstander in de eerste competitiewedstrijd. De ploeg leek de term angstgegner weer in de kast te kunnen zetten, want twee seizoenen geleden eindigde het op een teleurstellende vijftiende plek in de Eredivisie. Teleurstellend, omdat in het seizoen 2010/2011 de vijfde plek werd gehaald. Toch knokte ADO Den Haag zich terug in de Eredivisie, met als resultaat de negende plek in het afgelopen seizoen. Om een plek van die categorie te behouden trok ADO Den Haag Ninos Gouriye (Heracles Almelo) en Ricky van Haaren (VVV-Venlo) aan. Het scoutingsapparaat van ADO Den Haag staat bekend om zijn goede aankopen, maar de echte proef wacht dus tegen PSV.

De weg naar het kampioenschap, degradatie, lijfsbehoud of Europees voetbal is nog lang, maar die begint voor PSV en ADO Den Haag op deze zaterdagavond. Bas Nijhuis mag de wedstrijd in goede banen leiden.