03.08.2013 21:45

PSV pakt drie punten bij ADO Den Haag dankzij sterke helft

PSV heeft in de eerste speelronde van de Eredivisie geen punten gemorst tegen ADO Den Haag. In de eerste helft kwam het al op een 0-3 voorsprong, mede door een eigen doelpunt van Danny Holla.

PSV begon net als in de voorrondes van de Champions League fris aan de wedstrijd. Het was dan ook al vroeg in de wedstrijd toen Georginio Wijnaldum de 0-1 op het scorebord zette. Stijn Schaars vond zijn teamgenoot en die rondde feilloos af achter Gino Coutinho. PSV bleef domineren, maar had hulp nodig van Danny Holla om op 0-2 te komen. De middenvelder van ADO Den Haag kopte een lange bal met een boog over zijn eigen doelman. Het verzet van ADO Den Haag leek daarmee definitief gebroken te zijn. De 0-3 van Jetro Willems was daar het perfecte voorbeeld van. De linksback kwam met één simpele voetbeweging langs twee verdedigers en kon profiteren in de lange hoek. De 1-3 van Danny Holla – de middenvelder rondde een voorzet perfect af met rechts – kwam als een donderslag bij een heldere hemel. ADO Den Haag leek op de rug te liggen, maar kwam vlak voor rust dus terug.

Het succesvolle einde vlak voor rust kreeg een heel klein staartje na de rust. ADO Den Haag wilde wel voetballen en het PSV moeilijk maken, maar miste daar vaak de klasse voor. De thuisploeg creëerde wel wat kansen, maar testte Jeroen Zoet eigenlijk nauwelijks. In de spaarzame uitvallen van PSV was de uiteindelijke winnaar ook niet doortastend genoeg. Het late doelpunt van Mike van Duinen – Jeffrey Bruma tastte volledig mis na een lange bal – was er één voor de statistieken.