0:0
geen

90'
Samenvatting:
In een weinig opwindend duel hebben FC Twente en RKC Waalwijk niet weten te scoren. Alhoewel Twente de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was, creëerde het maar weinig uitgespeelde mogelijkheden. John was met een afstandsschot het dichtst bij een doelpunt, maar hij zag zijn poging via de vingertoppen van Šeda op de lat belanden. Ook RKC was nauwelijks gevaarlijk. Het loerde op de counter maar was te slordig om daadwerkelijk veel gevaar te stichten voor het doel van Twente. Zo eindigde het duel dus met de stand waarmee het ook begon: 0-0.
90'
90'
Uit een counter van RKC heeft Joachim alle ruimte om uit te halen. Hij produceert echter een afzwaaier.
90'
Twente zet nog een keer aan voor een slotoffensief. Het heeft daar nog vier minuten blessuretijd extra voor.
89'
Gele kaart voor Michael Lamey (RKC Waalwijk)
Lamey schopt Eghan neer op het moment dat die uit wil halen, een meer dan terechte gele kaart.
88'
Mooie verdedigende actie van Lamey die daarmee een scoringskans van Twente voorkomt.
86'
Met nog vijf minuten te gaan lijkt dit duel net als vorig jaar te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel. Of komt er wellicht nog een verassend einde aan deze pot?
84'
Beide coaches zijn uitgewisseld en dus moeten de huidige 22 spelers het gaan doen in de laatste minuten.
83'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Mitch Apau
83'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Rémy Amieux
82'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Peter Jungschläger
82'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Kenny Anderson
81'
Hectiek voor het doel van RKC Waalwijk maar de bal vliegt er niet in. Vooral Castaignos was daarbij betrokken.
80'
Een schot van grote afstand van de opkomende Bengtsson ziet er gevaarlijker uit dan dat het in werkelijkheid is. De bal vliegt namelijk ruim naast.
77'
Met het inbrengen van Martina is FC Twente door zijn wissels heen, dit betekent dat Tadić vanavond op de bank zal blijven. Vreemd aangezien voorafgaand aan het duel werd gezegd dat hij een half uur kon spelen als het nodig zou zijn. Gezien het spelbeeld kan Twente zijn creativiteit nu toch goed gebruiken.
77'
Wissel in bij FC Twente -> Cuco Martina
77'
Wissel uit bij FC Twente -> Dico Koppers
76'
Gele kaart voor Kenny Anderson (RKC Waalwijk)
Andersen krijgt een gele kaart na een harde sliding op Eghan.
74'
Het trainersduo van FC Twente wacht voorlopig nog met het inbrengen van Tadić. Waarschijnlijk willen ze geen risico nemen met hun sterspeler.
72'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Denzel Slager
72'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Romeo Castelen
71'
Na een afgeslagen corner haalt Eghan uit vanaf de rand van het zestienmetergebied. Goede poging van de jongeling maar wel een metertje naast.
67'
De technische staf van FC Twente reageert fel na een foute beslissing van Higler. Het is tekenend voor de onvrede bij de thuisploeg.
66'
Eindelijk laat het thuispubliek zich massaal horen om zo de eigen ploeg aan te moedigen.
63'
Prima voorzet van Rosales wordt ingekopt door Castaignos. Van Weert hindert de aanvaller van FC Twente bij het inknikken en dus krijgt Castaignos de bal verkeerd op zijn hoofd. Vanzelfsprekend geen doelpunt.
63'
Wissel in bij FC Twente -> Shadrach Eghan
63'
Wissel uit bij FC Twente -> Willem Janssen
61'
Promes probeert een schot van grote afstand. Helaas voor hem zeilt de bal meters naast het doel van Šeda. Een afzwaaier.
59'
Wissel in bij FC Twente -> Kyle Ebecilio
59'
Wissel uit bij FC Twente -> Dario Tanda
59'
Schet legt de bal op de rand van de zestien klaar voor Joachim. Zijn schot vliegt twee meter naast.
57'
Een vrije trap van Promes vanaf ongeveer 20 meter van het RKC-doel wordt weggebokst door Šeda. De bal belandt weer bij Promes die een goede voorzet aflevert. Geen Twente speler weet echter een schot te lossen, vooral Janssen had hier de mogelijkheid toe.
54'
Na een leuk begin van de tweede helft is de rust weer even wedergekeerd in Enschede. Jammer.
50'
Prachtige uithaal van John vanaf een meter of 30 afstand belandt op de lat. De aanvaller van Twente creëert zelf ruimte voor het schot en haalt vol uit. Keeper Šeda zit er nog net met de vingertoppen aan waardoor de lat een doelpunt voorkomt. Goede poging van John.
48'
Anderson schiet op de lat maar hij heeft de bal met de hand meegenomen dus had een eventueel doelpunt niet geteld. Het is wel opvallend dat de eerste kans in de tweede helft voor de bezoekers is.
46'
Met dezelfde elf spelers als in de eerste helft heeft RKC Waalwijk afgetrapt voor de tweede helft.
46'
45'
In een wat saai duel tussen FC Twente en RKC Waalwijk staat het met rust nog 0-0. De thuisploeg probeert wel kansen te creëren, maar de verdediging van RKC kraakt tot nu toe nauwelijks. De bezoekers weten zelf echter ook nauwelijks gevaarlijk te worden. Kortom een wedstrijd die wel een doelpunt kan gebruiken, laten we hopen dat dit in de tweede helft gebeurt!
45'
45'
Na een mooie hakbal van Promes kan Rosales vanaf de rand van het strafschopgebied uithalen. Zijn schot vliegt echter een ruime meter naast.
44'
De sfeer in de Grolsch Veste is, net als de wedstrijd, wat tam. Wellicht dat de gebruikelijke sfeermakers uit Twente en omgeving nog op vakantie zijn.
42'
FC Twente wordt een grote kans onthouden doordat de grensrechter onterecht vlagt voor buitenspel van Castaignos.
41'
Amieux gebruikt goed zijn lichaam om Promes in de zestien van een grote kans af te houden.
39'
Een goede voorzet van Rosales is maar net te hoog voor Janssen. Eindelijk weer eens wat opschudding in Enschede.
35'
Wat paniek voor het doel van Šeda maar RKC krijgt de bal uiteindelijk weg. Opnieuw geen kans voor de Tukkers.
34'
FC Twente probeert een gaatje te vinden in de verdedigende stellingen van RKC, maar heeft hier vooralsnog moeite mee. De ploeg uit Waalwijk loert op een snelle omschakeling om in de buurt van het doel van Marsman te komen.
30'
Castaignos draait knap weg bij Van Mosseveld maar mist de kracht om een goed schot te produceren. Šeda kan daarom makkelijk pakken.
30'
FC Twente sloot het afgelopen seizoen goed af: het is in competitieverband al acht wedstrijden op rij ongeslagen.
27'
Een mooie steekpass van Castaignos richting Janssen kan maar net worden onderschept door Duits. Goed opgelet door de verdediger van RKC.
24'
Na een wat saai begin is de wedstrijd op gang gekomen. Beide elftallen hebben een grote mogelijkheid gehad en zoeken nu de aanval op zoek naar meer kansen.
20'
Grote kans voor RKC! Lamey legt de bal aan de rechterkant perfect klaar voor Andersen. Het schot van Andersen vliegt maar net voorlangs. Zo laten ook de Waalwijkers zich zien.
19'
Uit de corner mag RKC niet klagen dat er geen penalty voor Twente volgt. Op het moment dat Castaignos uit wil halen, wordt de sliding ingezet door Van Mosseveld. Scheidsrechter Higler is een andere mening toebedeeld dan de spelers van Twente en ziet er geen strafschop in.
18'
Castaignos profiteert bijna van geklungel van debutant Van Weert. Hij ontfutselt de verdediger de bal maar keeper Šeda is opnieuw attent: corner.
15'
Grote kans voor Fc Twente! Janssen kan inschieten op korte afstand van het RKC-doel. Zijn schot wordt knap gekeerd door RKC-keeper Šeda die daarmee zijn visitekaartje afgeeft. Dat was dan eindelijk de eerste kans van de wedstrijd.
12'
Een strakke lage voorzet van opnieuw Promes zorgt voor enige opwinding in de Grolsch Veste. Van Mosseveld kan de bal echter makkelijk wegwerken en dus is het nog wachten op de eerste kans.
9'
Twente zet nu veel druk op de verdediging van RKC dat daardoor niet meer aan voetballen toe komt. Kansen voor de Tukkers blijven alsnog uit.
7'
Dan toch de eerste aanval van FC Twente. Een voorzet van Promes wordt tot corner verwerkt. Uit die corner volgt geen doelpunt.
6'
Beide elftallen beginnen rustig aan de wedstrijd. Aanvallende intenties zijn nog nauwelijks te ontdekken.
3'
De grasmat ligt er overigens top bij!
2'
Tadić start vandaag op de bank. Hij raakte in de voorbereiding geblesseerd en is pas net weer fit. Hij mist wedstrijdritme en kan ongeveer een half uur spelen mocht het noodzakelijk zijn.
1'
Nadat het You'll Never Walk Alone in de Grolsch Veste heeft geklonken, heeft FC Twente afgetrapt voor het begin van de wedstrijd. Eens kijken hoe beide vernieuwde elftallen het gaan doen!
1'
De Eredivisie is weer begonnen! Gisteravond trapten Ajax en Roda JC af voor het begin van het voetbalseizoen 2013-2014. Vanavond staat voor FC Twente en RKC Waalwijk de eerste competitiewedstrijd op het programma. Zij zullen om kwart voor acht aftrappen in de Grolsch Veste. Mijn naam is Roel Egberts en ik ga deze wedstrijd vanavond voor u verslaan.

FC Twente zag dit seizoen een aantal sterkhouders vertrekken. Zo vertrokken Leroy Fer en Nacer Chadli naar clubs uit de Premier League in Engeland. Tevens verliet Douglas de Tukkers na zes seizoenen in Twentse dienst te hebben gespeeld. Routiniers Dmitriy Bulykin, Tim Cornelisse en Denny Landzaat mochten vertrekken bij FC Twente. Voor al deze vertrekkende spelers kwamen ook spelers in de plaats, echter geen ‘grote namen’. Onder andere de talentvolle keeper Sonny Stevens kwam over van FC Volendam. Ook Dico Koppers, Cuco Martina en Kyle Ebecilio werden aangetrokken door de club uit Enschede.

Net zoals FC Twente zag ook RKC Waalwijk belangrijke spelers de club verlaten. Florian Josefzoon tekende een contract bij PSV en de gehele verdediging die afgelopen seizoen bij RKC de basis vormde, is vertrokken. Jeroen Zoet, Guy Ramos, Ard van Peppen, Cuco Martina en Henrico Drost verlieten de Waalwijkers. Martina speelt vanavond dus tegen zijn oude club. Tevens is Teddy Chevalier geen RKC-er meer, hij ging naar KV Kortrijk. Opvallende namen die een contract tekenden bij de club uit Waalwijk zijn die van Dennis Rommedahl en Romeo Castelen. Rommedahl heeft echter nog een schorsing van zijn oude club uit Denemarken open staan en speelt dus niet tegen Twente.

Bij FC Twente zijn Wout Brama en Sonny Stevens geblesseerd. Robbert Schilder is nog niet wedstrijdfit en zit niet bij de selectie. RKC mist naast de geschorste Rommedahl de geblesseerden Imad Najah en Mart Lieder.

Van de 22 onderlinge ontmoetingen tussen beide elftallen in Enschede, wist RKC Waalwijk er slechts twee te winnen. FC Twente won thuis veertien keer van RKC. Vorig jaar eindigde het duel in Enschede in een doelpuntloos gelijkspel. Laten we hopen dat er vanavond wel gescoord wordt!