19:45 uur
Roda JC Kerkrade
0:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Kees Luijckx 24. / Kopbal  (Marc Höcher)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Henk Dijkhuizen 43. / Schot met links  (Krisztián Németh)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Mark-Jan Fledderus 52. / dir. vrije trap
0 : 4 Torinfos in de Ticker Mitchell Donald 76. / Kopbal  (Marc Höcher)

90'
Nadat Roda JC al met een comfortabele 0-2 voorsprong kon gaan rusten, besliste het team van Ruud Brood de wedstrijd al snel in de tweede helft. Een vrije trap van Fledderus, bedoeld als voorzet, vloog over iedereen heen en belande in de verre hoek, kansloos voor doelman Coutinho. Na dit doelpunt geloofde ADO Den Haag het wel en zakte het niveau van de wedstrijd terug naar het niveau van het eerste kwartier van de wedstrijd. Op een kleine opleving na wisten de spelers van Maurice Steijn niets meer te creëren. Met nog een kwartier te spelen besloot Mitchell Donald de wedstrijd met nog een extra doelpunt. De middenvelder van Roda JC kon een voorzet van Höcher nog net schampen, waarna de bal, net als bij de 3-0, kansloos in de verre hoek voor verdween. Na acht uitwedstrijden op rij weer eens een overwinning voor Roda JC.
90'
89'
Met nog enkele minuten te spelen probeert Bonevacia het nog een keer van afstand. De vleugelspeler van Roda JC schiet de bal vanaf de rand van het strafschopgebied net over de kruising van het Haagse doel.
86'
Als Roda JC nog eenmaal weet te scoren evenaart het team uit Kerkrade de grootste uitoverwinning ooit op ADO Den Haag. In 1974 werd het 0-5.
83'
Mathias Gehrt mag zijn eerste minuten maken in het shirt van ADO Den Haag. De Deense middenvelder werd deze week overgenomen van Brondby en heeft ondanks zijn 21-jarige leeftijd al zestig wedstrijden gespeeld voor de Deense topploeg.
82'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Mathias Gehrt
82'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mitchell Schet
82'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Guus Hupperts
82'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Marc Höcher
81'
Met nog tien minuten te spelen bloedt de wedstrijd dood. Supporters verlaten het stadion, wissels volgen af en aan en aan de bal komen beide teams niet verder meer dan overtikken.
79'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Frank Demouge
79'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Krisztián Németh
76'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:4 door Mitchell Donald
Uit een voorzet van Höcher kan Donald de bal nog net schampen, waarna de bal in de verre hoek achter Coutinho beland. De Haagse doelman is kansloos. Op het doelpunt van Dijkhuizen na zijn het allemaal standaard situaties waaruit Roda JC heeft weten te scoren.
74'
Gele kaart voor Kees Luijckx (Roda JC Kerkrade)
Luijckx bemoeit zich net als Beugelsdijk opvallend met het opstootje en ontvangt ook een gele kaart.
74'
Gele kaart voor Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Beugelsdijk heeft weer een gele kaart te pakken, zijn vierde kaart in vier wedstrijden. Als Zuiverloon iets te hard doorkomt op doelman Kurto vliegen de spelers elkaar weer in de haren. Beugelsdijk is er als de kippen bij om zich er mee te bemoeien.
73'
Oef. Op een indraaiende voorzet van Cabral kan Schet de bal vrij inkoppen. Kurto red de bal knap voor hij de achterlijn kan passeren.
69'
Jerson Cabral schiet de bal van afstand over het doel van Kurto heen. De spelers van Maurice Steijn snappen de bedoeling van hun trainer. Het tempo gaat weer wat omhoog en de spelers zijn na de wissel van Kramer weer veelvuldig op de helft van Roda JC te vinden.
67'
Maurice Steijn probeert nog iets te forceren. Met Kramer voor Van Haaren zet de trainer van ADO Den Haag er een aanvaller in voor een middenvelder.
66'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Michiel Kramer
66'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ricky van Haaren
65'
De aanhang van Den Haag verlangt duidelijk meer van de ploeg. Spreekkoren als "Schaam je dood" en "Werken voor je geld" zijn typerend.
62'
Er wordt opnieuw een doelpunt afgekeurd van Roda JC.. Uit een voorzet, dit keer vanaf de linkerkant van het veld kopt Höcher de bal tegen de netten. Higler neemt het vlagsignaal van zijn assistent wegens buitenspel terecht over.
61'
Met een kopbal komt Biemans dichtbij het vierde doelpunt voor Roda. Uit een vrije trap van Fledderus kopt de centrale verdediger, volledig vrijgelaten, tegen Coutinho aan. In de rebound maait Biemans over de bal heen, waarna de kans verkeken is.
60'
Na de 3-0 van Fledderus is het tempo weer volledig uit de wedstrijd. ADO Den Haag heeft de moed opgegeven en Roda JC neemt genoegen met de drie doelpunten. De wedstrijd vervalt weer in het spel van het eerste kwartier van de wedstrijd.
57'
Als Holla de bal moedeloos hard naast het doel van Kurto schiet volgt er een cynische 'oeh' vanaf de tribune. De supporters van ADO lijken de hoop op punten op te geven.
55'
Roda JC kan deze voorsprong bijna niet meer uit handen geven. De eerste uitoverwinning in 2013 lijkt dan ook aanstaande. Het team van Ruud Brood won voor het laatst buitenshuis in december 2012. Uit bij VVV boekte Roda JC destijds de enige uitoverwinning van het seizoen.
52'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:3 door Mark Jan Fledderus
Fledderus gooit de wedstrijd in het slot. Vanaf de rechterkant van het veld krult Fledderus de bal in de lange hoek achter Coutinho. De vrije trap, bedoeld als voorzet, vliegt over alle spelers heen en belandt in de verre hoek onhoudbaar voor Coutinho.
49'
De eerste kans op de aansluitingstreffer na rust is voor Van Duinen. Na een voorzet van Zuiverloon komt de spits knap voor zijn directe man, maar schiet de bal hard naast het doel van Kurto.
47'
ADO Den Haag gaat vanaf het fluitsignaal op zoek naar de aansluitingstreffer. Het team van Maurice Steijn zet veel druk na de rust en hanteert een hoog baltempo.
46'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Gianni Zuiverloon
46'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Christian Supusepa
46'
45'
Samenvatting eerste helft.
Roda JC kan met een 0-2 voorsprong in alle rust gaan theedrinken in Den Haag. Na een doodsaai eerste kwartier was het een opstootje, dat volgde op een overtreding van Holla, dat voor spektakel moest zorgen. Na het opstootje ging het tempo van de wedstrijd omhoog en volgden er kansen aan beide kant op de score te openen. Het was Luijkx die met een kopbal de score opende. Op slag van rust scoorde Dijkhuizen bovendien nog de 0-2. Een zuur doelpunt voor Den Haag, aangezien aangever Németh in buitenspelpositie stond toen hij de bal ontving.
45'
43'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:2 door Henk Dijkhuizen
Dijkhuizen zet veel druk op de verdediging van ADO Den Haag en onderschept de bal. Nadat hij de bal afgeeft op Nemeth (die in buitenspelpositie staat), ontvangt hij de bal weer terug en schiet de bal koelbloedig achter Coutinho. Vlak voor rust lijkt Roda JC de wedstrijd zo al te beslissen.
42'
Coutinho voorkomt de 0-2 voor Roda JC. Nadat Nemeth een steekpass geeft richting Donald, kan de Haagse doelman nog net de bal onderscheppen.
39'
Een schitterende beweging van Jerson Cabral. Met zijn rug richting de speelhelft van Roda JC speelt hij de bal rechts langs Dijkhuizen. Snel rent hij vervolgens links langs de verdediger heen. In het vervolg weet hij niet tot een voorzet te komen, de beweging was echter mooi!
37'
De spelers van Roda JC vragen om meer gele kaarten voor tijdrekken. Elke kans om tijd te rekken als het spel ligt pakken de spelers uit Kerkrade aan. Ard van Peppen maakt voor hij de bal gaat ingooien eerst rustig een seconde of tien de bal schoon.
35'
De wedstrijd golft op en neer. Ditmaal schiet Danny Holla net buiten het strafschopgebied snoeihard over het doel van Kurto heen, nadat Van Duinen de bal keurig terug kopte op de middenvelder.
32'
Doelpunt Roda JC afgekeurd. Roda JC krijgt de ultieme kans om de voorsprong uit te bereiden. Donald kan vrij op doelman Coutinho aflopen. De middenvelder besluit de bal echter af te geven op Nemeth die in buitenspelpositie staat. Nemeth schiet de bal keurig tegen de netten, maar het doelpunt wordt terecht afgekeurd.
30'
Als de Haagse supporters het welbekende 'jagen, jagen, jagen' inzetten is dat voor de spelers van ADO Den Haag ook het sein om druk te gaan zetten. Een wereld van verschil vergeleken met het saaie eerste kwartier van de wedstrijd.
28'
Gele kaart voor Filip Kurto (Roda JC Kerkrade)
De doelman van Roda JC begint binnen een half uur spelen al met tijdrekken. Na een seconde of vijftien vind Higler het mooi geweest en geeft hij de doelman terecht een gele kaart.
26'
Bijna de gelijkmaker. Binnen twee minuten krijgt ADO Den Haag de perfecte gelegenheid om de gelijkmaker te maken. Vergelijkbaar met het doelpunt van Roda komt nu Cabral door aan de rechterkant van het veld die de bal vervolgens perfect voorgeeft op Holla. De aanvoerder kopt de bal echter nipt voorlangs.
24'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:1 door Kees Luijckx
Met het eerste doelpunt is de wedstrijd nu helemaal los. Kees Luijckx kopt een voorzet van Höcher achter doelman Coutinho. Höcher geeft de bal vanaf de rechter zijlijn perfect voor op het voorhoofd van Luijckx.
23'
Na het opstootje lijkt de wedstrijd wat los te komen. De bal gaat aan beide kanten rond in een hoger tempo en de wedstrijd golft nu op en neer. Kansen zijn er nog niet ontstaan.
19'
Gele kaart voor Anouar Kali (Roda JC Kerkrade)
Nadat er een opstootje ontstaat na de overtreding van Holla, wordt Kali als aanstichter aangeduid door scheidsrechter Higler. Kali ontvangt hiervoor de gele kaart.
19'
Gele kaart voor Danny Holla (ADO Den Haag)
De aanvoerder van ADO Den Haag komt te hard door op Donald. Holla komt in een snelvaart richting Donald rennen en tikt de middenvelder via zijn hakken onderuit.
19'
Coutinho staat met een doeltrap wild te gebaren dat zijn ploeggenoten moeten bewegen en vrij moeten staan. Het is veelzeggend hoelang de doelman van Den Haag staat te gebaren.
16'
Fledderus schiet de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied tegen Beugelsdijk op nadat Donald de bal eerst knap heeft weten terug te leggen op de aanvoerder van Roda JC.
14'
Beide teams willen in het eerste kwartier vooral zo weinig mogelijk weggegeven. Zowel bij ADO als bij Roda duurt het in balbezit een eeuwigheid voordat de bal op de helft van de tegenstander is.
12'
Bijna een doelpunt van Van Duinen. Holla stoomt aan de linkerkant van het veld op richting het strafschopgebied van Roda JC. De middenvelder geeft de bal vervolgens over de grond voor op Van Duinen. De spits krijgt echter niet genoeg kracht achter de bal om de bal uit de draai in het doel te schieten.
9'
Na een slechte terugspeelbal van Kali, kan Kurto nog net de bal wegtrappen voordat Schet de bal kan onderscheppen. De doelman van Roda JC voorkomt dat Schet gevaarlijk kan worden in een één-tegen-één situatie met de doelman.
6'
De spelers hebben het zichtbaar moeilijk met een lastig te bespelen veld. Het is net opgehouden met regenen. Het veld is echter nog erg drassig waardoor de bal alle kanten op schiet.
4'
Het eerste kansje van de wedstrijd is voor Roda JC. Donald kan van afstand richting het doel van Coutinho schieten. Beugelsdijk kan de bal van richting veranderen, waardoor de bal eenvoudig door de doelman van ADO van de grond geraapt kan worden.
3'
ADO Den Haag is nog aan het aftasten in de eerste minuten. De Hagenezen spelen de bal in een rustig tempo over. Németh is de enige Roda JC-speler die zich aan het begin van de wedstrijd op de helft van ADO begeeft.
1'
Donald en Németh hebben namens Roda JC de wedstrijd afgetrapt. Met een lange bal naar voren eindigt de bal gelijk slordig over de zijlijn.
1'
Goedenavond en welkom bij de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Roda JC. Ik ben Merten Simons en vanavond zal ik de wedstrijd tussen de huidige nummer dertien en elf van commentaar voorzien. Om 19.45 zal Dennis Higler op zijn fluitje blazen ten teken dat er afgetrapt kan worden. Tot die tijd kunt onder het kopje ‘wedstrijddetails’ alvast de opstellingen van beide teams bekijken.

Er staat vanavond op papier voor ADO een lastige wedstrijd te wachten. Hoewel de Hagenezen veertien van 29 onderlinge duels in Den Haag wisten te winnen, blijkt dat niet uit de laatste onderlinge wedstrijden. De laatste acht onderlinge eredivisiewedstrijden tussen ADO Den Haag en Roda JC wist het team van Maurice Steijn niet te winnen. Vier keer ging de overwinning naar de Kerkradenaren en evenzo vaak eindigde het duel in een gelijkspel.

Sterker nog, Roda JC verloor van de laatste zestien onderlinge wedstrijden geen enkele keer. Net als in Den Haag, was het team van Ruud Brood ook in Kerkrade vaak het betere team. De laatste overwinning van ADO tegen Roda dateert dan ook alweer uit 2004. Destijds was het Cedric van der Gun die met het enige doelpunt van de wedstrijd de overwinning binnenschoot voor de Hofstedelingen.

Aan de kant van ADO Den Haag zal vanavond Mathias Gehrt zijn debuut kunnen gaan maken. De aanvallende middenvelder kwam afgelopen week over van Brondby. De Deen is pas 21 jaar, maar speelde desondanks al zestig wedstrijden voor Brondby. In deze zestig wedstrijden kwam Gehrt zes keer tot scoren. Met Gehrt op de bank zal Steijn het niveau van vorige week willen doortrekken. Na nederlagen tegen PSV en Go Ahead Eagles, pakte ADO vorige week de eerste punten tegen NAC. In Breda wonnen de Hagenezen met 1-2.

Net als ADO zal ook Roda JC de vorm van de laatste weken willen doortrekken. Na de nederlaag tegen Ajax wonnen Brood en zijn manschappen van Cambuur Leeuwarden en speelde het team gelijk tegen Vitesse. Een overwinning in een uitwedstrijd zal bovendien extra welkom zijn in Breda. Roda JC wacht al acht uitwedstrijden op rij op een overwinning. De laatste overwinning buitenshuis was op 23 december 2012, toen Roda met 2-4 won van VVV. Dit was bovendien de enige uitoverwinning voor de Kerkradenaren in het hele vorige seizoen.