24.08.2013 22:39

Roda JC boekt weer eens een uitoverwinning

Kees Luickx, op de foto temidden van alle feestvreugde, opende de score voor Roda JC. Uiteindelijk liepen de Kerkradenaren uit naar een 0-4 overwinning op ADO Den Haag. De laatste uitoverwinning van Roda JC werd behaald op 23 december. (24-08-2013)

Voor het eerst sinds 23 december heeft het team van Ruud Brood weer eens een overwinning buitenshuis weten te boeken. Met maar liefst 0-4 was Roda JC te sterk voor ADO Den Haag. Na acht uitwedstrijden op rij niet te hebben gewonnen, konden de spelers uit Kerkrade eindelijk weer eens met drie punten huiswaarts keren.

Na een slaapverwekkend eerste kwartier was het een opstootje wat leven in de brouwerij moest brengen. Na een overtreding van Danny Holla vlogen spelers van beide teams elkaar in de haren, waarna Kali een gele kaart ontving omdat hij volgens scheidsrechter Higler de aanstichter van het opstootje was. Na dit opstootje kwam de wedstrijd pas los. Het tempo in de wedstrijd ging aan beide kanten omhoog en de wedstrijd golfde op en neer, beide teams creëerden verschillende kansen om de score te openen.

In de 24e minuut was het dan ook Luijkx die de score opende. Höcher leverde vanaf de rechterflank een perfecte voorzet af op het voorhoofd van Luijckx, waarna het voor de verdediger een koud kunstje was om de bal achter Coutinho te koppen.

Ook na dit doelpunt waren er voor beide teams verschillende kansen te noteren. In de 43e minuut was het echter Henk Dijkhuizen die Roda JC op een comfortabele 0-2 voorsprong kon zetten. Nadat de verdediger van Roda JC goed bleef doorjagen, veroverde hij de bal. De bal die hij vervolgens inleverde bij Németh had echter afgefloten moeten worden. De spits van Roda JC bevond zich in buitenspelpositie. Scheidsrechter Higler zag dit over het hoofd waarna de spits de bal weer terug kon leggen op de doorgeschoven Dijkhuizen.

Na rust zette de thuisploeg nog even aan. ADO Den Haag kwam fel uit de kleedkamer en zette veel druk. Na zeven minuten spelen was het alleen niet ADO Den Haag, maar Roda JC dat tot scoren wist te komen. Uit een als voorzet bedoelde vrije trap kon Fledderus de beslissende 0-3 scoren. Zijn vrije trap vloog over alles en iedereen heen in de verre hoek, kansloos voor doelman Coutinho.

Op het moment dat publiek van de thuisploeg het ‘Haagse kwartiertje’ luidkeels inzette was het Mitchell Donald die ook het laatste beetje hoop voor de Hagenezen aan diggelen kopte. De middenvelder van Roda JC kon een vrije trap van Höcher nog net schampen met zijn hoofd waarna de bal, evenals bij de 0-3, kansloos in de verre hoek achter Coutinho verdween.

Een afstraffing voor de Hagenezen, die de laatste negen thuisduels tegen Roda JC nu al niet hebben weten te winnen. Dit in contrast tot de Kerkradenaren, die na acht duels buitenshuis nu eindelijk weer eens de drie punten veroverden.